Сакате да ви се исповедам нешто? - Елката ми е прелоша и ич не ми е гајле. Секоја година тивко се расправаме со мајка во однос украсеноста и која проаѓа - разместува по некој лампион. Денес додека ја местевме ни дојдоја двете мали братучедчиња на гости и се фатија за работа. Го закачија секој можен преживеан лампион од запрашена кутија од времето на Тито, кој одамна се пензионирал и не бил во план да се стави, дури ни позади! (А да ме прашате зошто не сме ги фрлиле, нема да знам. ) Немате видено покичерајска елка! Мајка ми немала срце да ја реорганизира, а мене некако невообичаено ама годинава ич не ме тангира елкава. Еве и сега ја гледам и си се смеам колку е за никаде М,
Nema nov pocetok,samo nova stranica. Tokmu radi ova ne sum pristalica na ona "Zivej go sekoj den kako da ti e posleden". Zivotot e eden,stranicite se onolku kolku utra ke se razbudime.Sekoja stranica e lice vo ogledalo na nasiot zivot. No dokolku ne bidam tolku golem bukvalist,ja znam poentata na ona za sekoj den kako da e posleden. Koristi ja sekoja prilika,ama soodvetno.Ne brzaj,ama sto mozes deneska ne ostavaj za utre. Cesto koga naminuvam vo temava go povtoruvam postojano istoto. Zdravjeto e najbitna rabota vo zivotot dur nemame dete,a trpenieto najbitna sporedna rabota. Moram da gi povtoruvam oti cesto znam da zaboravam.
https://www.facebook.com/events/1726486947570872/ За 10 саата, ајде кој е за настанов да видиме, може некој гениј ќе излезе
„Разбираш“ е збор кој се користи за појасно некој да те рабере, затоа што ако не го потенцираш нема да те разберат, нели? Ме разбираш?
Радувајте се на секој ден , бидете среќни за се што имате ,сакајте го и чувајте, затоа што некој го нема ни "тоа" нешто ! А сега добра ноќ ,утре е убав ден ,уште поубав празник ! Празник на оној кој давал на сиромасите и помагал на немошните! За мн години Св. Никола на сите хрисријани!
Значи сериозни се?! 21ви век сме, а една минорна експлозија, нема струја цела улица и никој не доаѓа да ја поправи повеќе од 12 часа?! Алоооо, зима е. На струја се греат повеќето, топла вода нема, во фрижидерите ќе се расипе цела храна... Ич око не им трепка еј. Ај ќе си се мрзнеме и слава на свеќи ќе чекаме. -.-
Фала Ова искрено беше многу неочекувано, буквално бев шокирана. Излегов на сцена и говорот ми беше: Јас стварно не очекував дека ќе добијам нешто, така што немам што да кажам освен фала! Друг.
Понекогаш ми недостига магичната еуфорија пред празниците. Обожавав да пазарувам со татко ми во маркет или пазар, некако тој дух ужасно ми недостига и да ги гледам луѓето растрчани во последен момент. Знаете, како гледам низ прозор како светот да е во изумирање, порано беше секој двор украсен, како и да завртев поглед секоја тараса со сијалички а сега...тоа исчезна, мислам дека дури ни Дедо Мраз не би не посетил. А снег, не ни видовме реално. Пола месец декември пред години и години, обожавав со мајками да одам по тезгите на плоштад да ми купи некоја честитка, ме караше татко ми кога ќе згрешев на честитката, одев од врата на врата и под врата им пуштав честитка. Обожавав кога во сандаче ќе видев плико со честитка и секоја ја ставав под елката, а сега додуша се ми е напразно онака минливо, не го чувствувам духот, ниту магијата, ниту еуфоријата. А замислете го моментот кога ќе добиете пакетче? Мислам таа насмевка, радост, а сега срцево ми се полни некому да подарам пакетче за да измамам детска насмевка, но длабоко во себе посакувам и мене некој да ми измами насмевка да се вратам во моето детско време. Памтам под елката секоја беше полно и на секое пакетче од кого е. Се радував, секое утро ми беше магично. И еднаш некој ми рече и на овие години верувам во Дедо Мраз. I do, i do believe in Santa Claus.
Од моето досегашно искуство сфатив дека за да имаш среќен и испочнет живот треба пред се да веруваш во себе и Бог, да ги почитуваш сите, никој не мрази, на никој не му верувај целосно, не чекај ништо од никого, ни од домашните, бори се до крај за себе. Е кога јас ова ќе го исполнам ќе бидам најсреќната личност.
Добро утро за сите што до касно работеле, лумпувале, пиеле, не можеле да спијат па утрово повеќе сме си поспале. А добар ден за вас ранобудните, седнете, одморете напијте се кафенце. Касно заглавив на работа затоа утрово до 11 заглавив во кревет, оправдано, си ја чекам најголемата ми подршка и љубов сестра ми да ми дојде на гости, да ме освеже, расположи. Имам многу за зборување но убаво ми е кафево да не ми олади поради многу куцкање на негативности, не вреди до толку муабетот и мисливе низ глава. Убав ден се читкаме до после пак, со ведра глава и убаво расположение нека ви продолжи денот. И луѓе, застанете и дишете ! а и ќе заборавев, еве ви ретро македонска песна за да ви влезе у глава како на мене
Деновиве новите песни ми рај за душа, посебно оваа.Ми има опивна нота некоја, мека. Јас утрински, мамурна...никогаш не сум поднесувала многу алкохол, вчера се внесов, се расположив, се смеевме и развлекувавме некои теми, длабки и плитки, другарска дружба и женска пијанка и една дипломска.Наполнив батерии. Имајте убав ден, јас имам еден куп работа, ќе се соберам некако да ја завршам.Иако реално само ми се лежи и гледа некоја серија цел ден.
Еден ден слушам Dire straits, Doors, Tom Waits... друг Бијонсе и Ријана, трет македонски евергрини,четврт класика пуштам да ечи дури работам по дома, еве денеска ми е ден за Весна Змијанац, Лепа Лукиќ, Ханка Палдум и ја те пјесмом зовеееееем, жељна твога миловања Не, немам омилен стил на музика која слушам, немам стандард расположение исто за сите пригоди, не следам мода и се облекувам како се чувствувам, еден ден ручам на нога со сендвич во рака дури шетам низ стан, друг ден местам маса свечено ко за во списание. Немам одредено време кога готвам ручек или вечера, кога пуштам перална, кога чистам. А сепак за маж ми сум толку препознатлива и предвидлива, еден поглед и знае што може да очекува од мене. И за чудо, сите во мене ги сака.
Сакам да кажам, изгледа се погоди да отсуствувам у најинтересниот дел од годината на форумов. Ме немаше само 4-5 дена, а толку многу работи се случиле и напишале, не можам да стигам све да прочитам. Морам да кажам дека сум многу (пријатно) изненаден, дури и зачуден, од тоа на колку луѓе сум им оставил доволно добар впечаток за да ме турат у листата на темата „Форумџики кои ја одбележаа 2015“. Не ни знаев дека (ќе) има ваква тема на форумов, а и да знаев, пак немаше да очекувам дека ќе ме има на нечија листа - пред се, затоа што воглавно пишувам во нетипични теми, а најчесто и тупаџиско-километарски постови, за кои се сомневав дека некој и воопшто ги чита до крај. Иако одамна знаев дека постои, на форумов се зачленив сосема случајно, затоа што сакав да искоментирам на една (тогаш) актуелна тема, тотално небитна и безвезе - за МПЦ и јогата беше. Не планирав да бидам редовен, не ни планирав да пишувам на други теми, тогаш мислев дека ќе бидам од оние „фантомскине“ членови, кои се појавуваат да пишат на некоја тема, па потоа ги јаде помрчина. Но, на мое изненадување, наидов на доста интересни теми (на форумов буквално нема што нема) и на многу интересни, интелигентни ликови и различни карактери. Уште повеќе ме изненади што наидов и на доста истомисленици, на многу различни теми, и на луѓе кои за овие месеци кои сум тука направија да ги осеќам како блиски и драги, иако практично не се познаваме. Уствари, со постов сакам да ги поздравам и да им се заблагодарам на сите оние на кои им текнало на мене кога ја пишувале својата нај-листа, тотално се самобендисав сеа и се осеќам вака некако: Така да, ако у иднина станам полн со себе и (уште) понеподнослив, да знаете, сами сте си криви. Малце да се одморам, да си дојдам на себе и да прочитам што све сум испуштил на форумов, па ветувам дека и ја ќе склепам една „топ листа надреалиста“ и ќе ја турам у соодветната тема. Ве поздравувам!