СДК ... Сеедно ми е. Стадиум кој го достигнав после добро ниво на смиреност и позитива. Крајот на годината сакам да ми биде медитирачки смирен. Некој полемизирал за позитива и негатива, до колку е границата на истите и што предизвикуваат претераните дози ... Јас едноставно не верувам на нешто што е повеќе од доволно. Биди доволно полн позитива, доволно под неа и доволно над неа. И, некако повеќе верувам на "остриот", оној воздржан или "студен" став, зашто знам дека зад тој став се крие мекост.
Епа ова се случи денес: http://skopjecasual.mk/post/135637114880/fossil-pobednik Што сакате да ве частам?
Сега ми текна нешто. Дома, помеѓу 4 ѕида кога никој не те гледа, можеш да си тажен, депресивен, несреќен, грд. Можеш да плачеш, да проколнуваш некого, или себеси, да се мразиш. А надвор? Кога другите гледаат? Се трудиш да помислат дека се е во ред, дека ти немаш никакви проблеми. Се обидуваш да ги разубедиш дека си најсреќен на светот, се обидуваш да изгледаш убаво. Затоа, кога ќе видите некого расположен, насмеан, среќен, немојте да мислите дека животот му е лесен. Не, не му цветаат рози, само не сака да го сожалуваат. Затоа народот рекол: Секоја планина - своја тежина. Инаку бакнежи до вас
Gzot moze da se pokrie vo sekoe vreme,ama ne i licemerieto.Toa koga togass ke te izdade. Ne postoi opravduvanje deka moras da bides licemeren. Opravduvam da covek mora da gi premolci nekoi raboti,no pred vistinata i bogovite molcat. Ova so bogovite bilo nekogas,sega lugeto se poinformirani,poeducirani a toa im dava i pogolema umesnost vo imanjeto poveke lica.Ne se raboti vo toa dali se plasat od postoenje bogovi ili ne. No na sekoja laga i se kratki nozete.Ponekogas e pravdinata bavna i ponesuva mnogu zrtvi,no sekogas doaga. Zatoa odluci se kakov covek ssakas da bides.
Денес денот ми беше супер. Една главна причина: се врати мојата омилена наставничка Иако ќе ми предава уште само 5 месеци сепак, одвај ја дочекав. Ќе биде ли премногу лигаво ако кажам дека ми фалеше нејзиниот пискав глас? Не, сериозно, како да се враќам низ времето кога ќе ѝ го слушнам гласот. Единствено таа има асален акцент од сите други што ми предавале по англиски. Ептен сум возбудена за останатите часови сега, конечно може да се врати англиски да ми биде омилен предмет. Покрај тоа, хемија го откажа финалниот тест поради некоја си нејзина необјаснива причина, а тоа што сега ние во 3 дена правиме 6 теста неа не ја засега. А и успеавме повеќето ливчиња за лотаријата да ги продадеме и собравме половина од сумата, се надевам дека во наредниве три дена ќе завршиме. Парите секако кај мене се, кој бил control-freak? Знам дека сум досадна со тестовиве, ама морам некаде да си ги искажам училишните маки, тоа време од годината е, што да се прави. Како и да е, одам да јадам кикирики. Ауфидерзен, се читаме. Спојлер: НЕ ОТВОРАЈТЕ! You little rebel, I like you.
како беше онаа од Кока Кола. Share the Happiness Вработена сум во alpha bank.Повеќе од 2 недели. Ама морав сега да кажам оти денеска го потпишав договоот. леле, ќе си пукнам од среќа. Ајде, на пијанка вечер кај мене... ( за ваботувањето честам повеќе од 10 пати...)
Понеделник... почеток на нови завршетоци. Декември... Станав полна со елан и енергија, па на половина ден ми се приспа троа оти кафе немав пиено. Среќа имам души од другари што ми угодуваат со кафенца по Здружение, па и до дома ме префрлија.... Туку сакав да ви кажам, го пијам второто за денес, нешто појако. Со чоколадо. Ќе ми треба...
Станувам од спиенје и како и секогаш си го пијам првото утринско кафенце, но денеска внуками вика дај тето јас ке ти сварам мерак мие еднаш од мене да пиеш кафе хаха а јас и викам како ке вариш кога незнаеш ,а она ми вика епа така ти ке ми кажуваш што и како треба да ставам и јас ке го варам,аввв душа моја па толку беше слатка што неможев никако да ја одбијам исто и кафето што со апетит си го испив.
Ептен ми е глупа ситуацијата кога после прегледот, гинекологот ќе ми рече: Многу да го поздравиш татко ти. Колку пати го поздравил, толку пати не сум му пренела
Истото, скроз истото. Пријател од средна школа на татко ми. "Да ги поздравиш многу мајка ти и татко ти." Аха, ќе ги поздравам. Бог да чува.