Разбирам и не превртувам очи, туку напротив, баш се топам од милина на споделување родителска радост преку фотографии со бебето на социјални мрежи, особено кога се работи за нешто креативно и симпатично, значи сѐ тоа разбирам и го гледам со симпатија... ама отварање посебен фб профил на име на бебе од неполна година, е на такви никако не можам нзс да им најдам. Why, just why?
Да сакаш но да не го покажеш тоа е исто како да мразиш, да чувствуваш нешто во себе но да не го искажеш е како да си се заробил во себе, затоа чувствата, мислите, се пишуваат за да не бидат однесени со заборавот. Тешко е да не го искористиш тој лист кој животот ти го дава, да напишеш нешто , да го пуштиш да излезе од твојата душа , да се чувствуваш исполнето .
Што да кажам штоо. Да кажам дека учев како будала до сега и на крај да видам дека нема да полагам,дека ќе требало од бугарски да преведувам две лекции и да и пуштам емаил на проф. до петок. Друго да кажам дека за џабе одев на часови (приватни) по германски дека не ми се рачунал како предмет,дека ќе имам само потпис. Друго да кажам дека по логистика нема пак колоквиум дека ќе треба да направиме семинарска. А толку учев,што чекаат да заврши семестарот па да кажат.
"Кога животот ќе ти даде лимони, направи лимонада" Потребала ми таа лимонада, нека даде некое евро, доларче, што сакам тоа ќе си купам
xaxaxa тоа да ама што е лимонадата за нас ништоо нешто појако нека дадат подобро ке ни дојде одколку лимонадата
Ми се смачи. И годината и периодот и да се трудам воопшто. Аххх ко немав некоја викендица на планина или в село некаде уџум да си одам на една недела за еден психички одмор од сите срања и сите луѓе. Само сакам да спијам денојве, да јадам глупости и никој да не ме гиба. Ама колоквиумска недела........... Како екстра! Ќе заврши бе, ќе помини... Се поминва.
Covek moze da ima promeni vo karakterot zaradi odredeni raboti,ama totalnata promena ne mi e jasna. Ajde i tuka ke ostavime na vremeto.Nisto ne gubime pretpazlivo ako veruvame. Bi gi zamolila devojcinjata koi postojano ja koristat temava za guskanje,da ne ja zloupotrebuvaat. Neka go zadrzi barem ovaa tema dihot koj zivee niz nea.
Ке пиjам кафе и ке го прелистам соновникот , сношти имав неубав сон ,и успат ке си вртам на тркало на среката