Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.852
  2. Аliсe

Аliсe Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    6.979
    Многу мразам кога поради туѓа неодговорност сите мои планови ќе пропаднат во вода!!!:@ :@ :@

На samovila.red., cresa-jagoda, eliesaab и 13 други им се допаѓа ова.
  3. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Има има еве :coffee: те честам јас :*

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.624
    Домаќинка жена по сабајлечки. За ручек хумус, фалафел, табуле, баба гануш и лепче наан. :clap:
    :o: Време на подготовка час - два.

Ама времето потрошено на тумачење чаши во грамови, па не сува туку потопена леблебија, па не од конзерва, и наоѓањето на златна средина...:swear:
    Ах бе, Американци, зашто просто, кога може сложено. :rofl:

Инаку, се надевам дека ќе се исплати, затоа што ми е последно јадење пред да почнам диета за здравје ( да не речам изгладнување ).:P
    Пријатен апетит, и јадете наредниве 42 дена и за мене. :inlove:

На Giovanna, kjukli, Waka-waka и 11 други им се допаѓа ова.
  5. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Ништо поубаво од чувството од кога ќе се исплачеш за нешто кое долго ти лежи на душа, тоа чувство на олеснатост и преродување. Пак го гледам светот со насмевка. :mm:

На samovila.red., cresa-jagoda, hermosa и 9 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.852
    СДК, се поинтересно ми станува на форумов
    Секој ден откривам по нешто ново што ни самиот член не го знае за себе :lol:
    Мислиш дека ако поминале неколку месеци од некој пост што е пишуван , се се заборава (highfive) ??

Штета...може да се бришат мислења ако не се во согласност со правила на форум, ама цел профил и се што некој напишал се врежало тука.

Нема бегање :*

На cresa-jagoda, Captain-Omni, DVAANGELA и 15 други им се допаѓа ова.
  7. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Ах, со каква багра сум работел...лигуши, упикувачи, гребатори, користољупци...секоја чест на исклучоци.
    Се што требало да направиш, било малку да им дозволиш да ги олабават кочниците, да се опуштат, малку алкохол и опуштена атмосфера, па ќе ги
    видиш кој е кој...
    Среќен сум што не подлегнувам на први впечатоци...:hai:

На samovila.red., Captain-Omni, eliesaab и 11 други им се допаѓа ова.
  8. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.453
    Си го пијам првото утринско кафе во пижами, не можам да се расонам сеуште. Си направив подготовки за ручек, ќе готвам после. Дадов отказ на работа, раскинав со дечкото, сега си чекам плата барем да се расположам со еден добар шопинг.;)

На kjukli, mal.ecka, Crna Dama и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Црвче

Црвче Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2015
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    563
    Кога ќе видам напишан цел реферат на форумов, прво гледам кој го напишал, па ги читам првите 2 реченици, потоа одма "Ми се допаѓа" и на крај дочитувам.

Абе како видовита, уште од првите реченици знам дека ќе ми се допадне. :lol:

На cresa-jagoda, kjukli, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Не ги следи СИТЕ правила оти никогаш нема да стигнеш таму каде што сакаш. Следи ја твојата интуиција, мудрост и срцето и ќе добиеш многу повеќе. Животот нема правила...

На sweetgirl358, cresa-jagoda, eliesaab и 18 други им се допаѓа ова.
  11. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Се загушивме во оваа Тетово .(wtf)Често пати ги слушаме и властите и ресорните министерства како се фалат со безброј мерки за намалување на загаденоста. Но, секоја мерка треба да дава резултат. Дали можеби ги помешале брзините па овие мерки им се за зголемување наместо за намалување на загаденоста????:?:
    Па уште маглава фалеше (facepalm):headbang:

На eliesaab, kjukli, IronLady и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.711
    Многу ми е мило кога ќе видам дека и во денешно време постојат луѓе што искрено и од срце се радуваат, восхитуваат на туѓата среќа и успех, луѓе на кои фактот дека некој друг го добил она што тие долго го посакуваат - не им предизвикува гнев и завист, туку инспирација и потврда дека постигнувањето на истата е возможно.
    За среќа не постојат само во инспиративни изреки и текстови, туку и во реалноста... а уште поголема среќа е кога ги имаш во твојот круг на пријатели. :f:

Туку, nerdy студентката дојде пак да ви подосадува со факултетот и да ви пренесе позитивна енергија. :lol:
    Денеска ја добив првата оценка официјално во индекс - 10ка! :party:
    Cheers!!! :d::d::pizza: :dance:(poolparty)

На samovila.red., LittleChili, galapce и 41 други им се допаѓа ова.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Девојки во градчево има тезги на плоштадов јес јес јес.
    Се радувам ко мало дете, сепак можеби магијата не е изгубена.
    I do believe in Santa Claus.

На Waka-waka, vitamina, CoverGirl10 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.121
    Организирање лотарија... Уште едно од нештата за кои мислев дека се лесни на прв поглед. Да,да, интересен е делот кога ќе распостелиш парите на маса и дигитронот до тебе, ама не е интересно кога не ти излегува точно и кога треба да планираш колкав дел да биде добитен, колку награди, дали ќе излезе точно, пари дали ќе стигнат...
    Веќе два часа се наоѓам во хаос од листови, пари, дигитрони, пенкала, селотејпи, иритирачки децимални броеви и разноразни сваштарии, како и програма за пресметување проценти.
    Имено веќе два часа се мислам дали колку третини од ливчињата да бидат добитни, односно колку награди да има. Една третина премалку, две се премногу. 40% изгледа добро, ќе треба една награда во просек да е 75 денари, што не е можно, со оглед на тоа што како што ги разгледавме цените, просекот ќе излезе 150 денари. Просекот. А тоа што главната награда ќе биде 13 пати поската е друга работа. За да биде просечната цена 150, треба да бидат добитни само 20% што е помалку и од една третина. :@
    Одеднаш се чувствувам лошо што ги прескокнувавме часовите за работа со податоци по математика. :(

Стварно не е лесно. Изгледа ќе треба да барам совет од претходните генерации во стилот how the fuck did you do this??? :swear:
    Ама ќе биде ајде, сигурно ќе има премалку награди, тоа е, јас сакав барем 40% да се добитни.
    Му се обраќам на перфекционистот во мене да се смири.
    Имајте убав ден! :angel:

На cresa-jagoda, kjukli, Anabelle.Amorette и 8 други им се допаѓа ова.
  15. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    СДК ... Го знаете она чувство кога ќе надраснете нешто, се'? Ете јас така од поодамна се чувствувам. Скоро во се' ... посебно емоциите, потребата за внимание, за прифаќање ...
    А приметувам има се' повеќе личности кои не можат да го надраснат чувството и потребата за внимание и прифаќање. Пробуваат, а не знаат или не умеат како. Вечно "гладни".
    Дали јас тоа достигнав лимит сама со себе?!

На samovila.red., Captain-Omni, eliesaab и 10 други им се допаѓа ова.
  16. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.395
    Zosto nikogas nemoze da pomine se onaka kako sto e planirano

На samovila.red., hermosa, eliesaab и 4 други им се допаѓа ова.
  17. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    На пример, мене ме иритира кога некој се циганчи на каса зошто сметката излегла два денари повеќе.
    Тоа посебно го прават госпожи и господа со 8 кеси и новчаник полн пари, а позади се ствараат редици дури продавачкава прекуцува и објаснува дека цената била за производот до него.

Ама исто ме нервира и кога продавачиве се прават наудрени за кусурот.
    Сум приметила дека по продавнициве ко Тера Нова, Калиопе (не јас, жими мама) и слично, кога нештото е, да речеме, 490 денари, никогаш не враќаат 10. Не дека е јаката пара, па да чекаш или да се буниш, ама остава непрофесионален впечаток за нив. Не знам дали им е од менаџерите наложено така или си поткраднуваат (во тој случај, дај вработете ме таму одма, 1000ка + дневница ќе земам ко ништо), само ситуацијата е прилично глупа.

На samovila.red., LittleChili, SV1911 и 33 други им се допаѓа ова.
  18. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.026
    Допаѓања:
    52.100
    Ме додаде лажен профил и ми кажа дека ме нашол кај сум на мапа.
    Здраво 2006та година, што е следно, ќе ми вртат со скриен број?

На samovila.red., cresa-jagoda, eliesaab и 14 други им се допаѓа ова.
  19. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Колку работа имаш за извршување, а наместо тоа го читаш ова сосема непотребно мислење?

Се надевам дека многу помалку работа од тоа што јас одложувам пишувајќи го ова мислење.

Ајде, че ојм сеа.

But coffee first!
    tumblr_ngqqqoatPg1r13qeyo1_500.gif

На samovila.red., hermosa, Lella и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Dennings

Dennings Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    4.222
    Ако сакам да заминам ќе го направам тоа без размислување, без вртење назад и колебање. Никој не би можел да ме разубеди : )