Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Lutka®

Lutka® Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    103
    Денес сум посебно мотивирана за расправии незнам што ми е ама како темпирана бомба шетам наоколу
    Се надевам ке помине.. се надевам..

На Crna Dama му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.844
    Се поминува па и тоа ке помине :D

На rose60 и Lutka® им се допаѓа ова.
  3. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.383
    Допаѓања:
    17.593
    Не приметувате дека има различни снимки, различни денови? Колку што на оваа треба да и се дере кожата секој ден додека не умре, така и на тој што снимал и не му била доволна една снимка па морал да снима и изгледа уште неколку други. Подеднаква казна и за чудовиштето и за тој што снимал. Мене ми се слоши гледајќи го видеото.

На okcenzi, LivingGlam и Lutka® им се допаѓа ова.
  4. Lutka®

Lutka® Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    103
    Хехе се надевам :)

На Crna Dama му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Дефинитивно не сум родена за ова време. Ме нервира новава технологија,бесмислени трендови,сиот тој метеж,брзање и гужви...Јао мајчице. :drunk:
    Камо да бев родена во период негде од 14 до 18ти век. Со белиов тен ќе бев аристократ,ќе шетав наоколу со раскошен фустан како вистинска дама. :lol:
    Старите палати и замоци,организирани балови, секакви настани и собиранки без интернети и такви чуда од модерново време,прекрасни градби,класичната музика, интересна облека и мебел се само дел од она што ми предизвикувало восхит уште од мали нозе,па еве со години наназад само се замислувам себеси како би изгледала да живеев во тој период. И по слики и од разни документарни филмови што гледам како во тоа време девојките се облекувале ,имале посебни часови каде учеле како да се однесуваат културно,едноставно ми е преубаво. Типичен пример ми се за елеганција,женственост и нежност.
    На екскурзијата во средно имав можност да видам дел од замоците во Австрија. Само се врткав наоколу со ококорени очи и падната вилица од чудење и восхит. Толку грандиозни,елегантни,уникатни,толку сочувани...како да застанало времето за нив,се' уште се чувствува некоја вибрација,дух на нивното време. Стоев и замислував како неколку века наназад изгледало сето тоа,просто човек да се наежи и да заглави некаде во мислите додека вкочането го прегледува секој детал одново и одново и не може да поверува дека стои пред такво нешто.

Освен овој период,многу интересни ми се и 70тите,80тите години,абе блазе си им на моиве каква младост имале! Им љубоморам на тоа што во тоа време луѓето имале шанса во живо да проследат настапи од некои легендарни бендови кои за жал,во денешно време не постојат. Настрана тоа што во песните се чувствува силна емоција бидејќи од душа се отпеани.Тој бунтовен младешки дух,некое специфично одбележје на 80тите,па толку убави текстови во кои човек може да се пронајде и да се наежи дури,а не како денес,2-3 збора 5 минути се повторуваат одново и одново и толку,демек хит е песната. Нит емоција,нит некаква приказна во песната, да речам,слушам нешто-како да не слушам,не задржува внимание.
    Долги коси со бушави локни,гитари,црни кожни јакни и рок фазон,савршенство без мане! Како помала многу често листав низ старите албуми со слики од мајка ми и татко ми...И двајца темни коси со штосни фризури,темна облека,бреј си велам колку кул изгледале,рокеришта прва класа. :D
    Со брат ми кога бевме малечки разгледувавме плочи што ги купувал татко ми кога бил млад,па пуштавме на грамофонот и игравме во соба.
    Па и кога ми кажуваа какви свирки имало,колку многу концерти,вечерни собиранки во паркови уз гитарче во позадина...Толку динамично и природно,повеќе дружење,не е како сега. Не излегувале само за да бидат видени,но мислам дека било многу поспонтано и позабавно,не е исфорсирано.
    Доста фантазирав и филозофирав, да одам да си слушнам некое старо хитче пак. 8-|

Последна измена: 24 декември 2015
    На eliesaab, GirlRose, CrazyOne и 25 други им се допаѓа ова.
  6. CoverGirl10

CoverGirl10 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    2.916
    Денес среќата е на моја страна. Само два пати ми се случило да ми падне нешто вредно среде толпа народ, и за среќа се нашле добри луѓе наоколу.

Туку, ме измачува едно прашање во последно време - од каде таа опсесија на Македончето со вегани?
    Секој ден читам налив од твитови во кои се исмејуваат веганите, а на Фејсбук секој втор пост ми е споделување на истите. Барем да беа интересни досетките, и јас ќе се смеев. Оригиналност во минус.
    Што е со тие генерализации дека секој веган/вегетаријанец го возвишува својот избор на исхрана во секој разговор? Обидете се да бидете покреативни нареден пат кога планирате да исмејувате некого.

На eliesaab, Gosh, kjukli и 4 други им се допаѓа ова.
  7. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Некако нелогично ми е, има место за милиони селфиња а никако да одвои некој килобајт да си инсталира кирилица... "od mob sum" |( немој не ме јеби.

На cresa-jagoda, SV1911, eloves и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Јас мислам дека ќе се најдете заедно на пола пат и веднаш ќе се препознаете ти и среќата!!! Бравос за надежта! малку по малку и се полни чашата со надеж!!! (y)

На eliesaab, IronLady и Kukla994 им се допаѓа ова.
  9. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Моментот кога одиш на контрола кај доктор, кој воедно е и професор на универзитет, и таму гледаш седнати 7-8 студенти на пракса, меѓу кои само една девојка :smirk:
    Значи поглупо чувство нема, да ти се прават прегледи пред толку многу луѓе и сите да зјапаат во тебе.
    Еден вметнува податоци во компјутер, на друг му рече да ме прегледа пред негово присуство и кутриот 30 мин се обидуваше само да ме наслуша убаво...му се тресеа рацете, и нешто ме прашуваше, мрмореше, ништо не го разбирав :?: И му беше срам на гради да ме слуша....Другите прават белешки во тетратки, тефтери...леле бе....
    После повеќе од саат време се враќам со резултатите (значи после мене уште 300 души поминале) а тој што вметнуваше во компјутер, таман влегов во врата ми вика: Ти беше (ми го кажува името)? Те запамтив пошто јас сум (машка верзија од моето име)...и докторот (постара фамилија на татко ми) се смешка и вика: Ај значи можно е да си имам зетче колега...и го гледа тој на компјутер :drunk: :wasntme:
    Зини земјо голтни ме...луѓе на контрола дојдов, а не на мажење....ма да нема да ми падне лошо идно симпатично докторче :$

На AnaMadam, samovila.red., cresa-jagoda и 16 други им се допаѓа ова.
  10. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Див народ, пун комплекси, страв и завист. Ти да помогнеш, они уплашени,
    ти насмевка и поздрав, они презир и поглед доле. Горди на мизерија.

На christinnn, Скопјетесакам, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  11. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.936
    Допаѓања:
    31.294
    Има и такви денови кога нема шо да кажам, едноставно сум без коментар .

На cresa-jagoda, eliesaab, kjukli и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    Јас, која го имав сето време на овој свет.
    Јас, која имав време за донирање.
    Јас, која векот го преспав.
    Јас, која имав време за ноќни поседенки до изутрина :D
    Јас, која , од шо немав што да доправам- два-три пати на ден се туширав.
    Јас, која имав време за се ама баш за се (ок пак доцнев ако одев негде :$)
    А сега, истата таа јас, немам време да си умрам а не па да направам нешто што сум правела порано.
    Немам време да си посветам внимание на самата себе. За најмала ситница се расправав со дечко ми и си правев непотребни драми.....а сега-едвај разговараме за она што е најпотребно и ич се немаме скарано, немам време за исправување на крива дрина :D:D
    Ај се тешам-период е.
    Можда и е, ама период што трае и трае и трае...:sweat:

На lovemme, Emy867, Lady Phoenix и 9 други им се допаѓа ова.
  13. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Таа им е маќеа, а ова го сминал таткото кога отишол на службен пат, бар колку разбрав. Уфф уште сум вознемирена.

14. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561

Малку помош

Мене секогаш ми помагаат и ми ја намалуваат нервозата бар за 80%

:* :* :*

На Lady Phoenix и Lutka® им се допаѓа ова.
  15. Olgitsa

Olgitsa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    798
    Купивме карти цело друштвенце, со душа чекавме сабота, и сега ова.. :|
    Искрено се надевам на среќен епилог од оваа приказна, наречена Живот...

На samovila.red. и senza.parole им се допаѓа ова.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.546
    Во една меѓусебна љубовна релација тоа што би било повеќе од важност и животна вредност е самиот гест, самата помисла и отсјајот во очите на саканиот/та, да пробаш да ја усреќиш твојата бесценета половина со најмалото, наједноставното и најнежното нешто како
    CYMERA_20151224_225140.jpg
    бев вчудоневидена од големиот маж кој пред ликот на љубовта се претвори во најмилата душа..

На cresa-jagoda, duffi, eliesaab и 15 други им се допаѓа ова.
  17. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    „Шири ја љубовта секаде каде што одиш. Кога некој ќе дојде кај тебе, нека си замине посреќен отколку што дошол”

Мирот се раѓа од насмевката”.

Два цитати кои посебно ми прираснаа за срце ,Доколку сите се потрудиме да ширими љубов и насмевка светот би бил подобар !
    Jaс сум полна со љубов а вие?
    :l::l::l::l::l::l::l::l::l::l::l:

На cresa-jagoda, eliesaab, eloves и 7 други им се допаѓа ова.
  18. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    Сакам вака во Битола!:l:
    Но тоа моментално би изгледало иронично,бидејќи Битола моментално нема стадион и фудбалот како спорт не е развиен како што треба,туку како што не треба...иначе сликава е од фб страната на УЕФА :D

На Ketchup, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Priroden и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.655
    Стоте елки во Емирати мол и Дубаи мол се ненадмашливо преубави и поголеми од онаа нашана скопска, централна, главниот украс на метрополата...
    Само тоа да кажам...
    Довиѓења

Прикачени фајлови:

• 001457.jpg
      001457.jpg
      Големина на фајлот:
      96,8 KB
      Прегледи:
      83
    Последна измена: 25 декември 2015
    На Lady Phoenix, kjukli и senza.parole им се допаѓа ова.
  20. Lutka®

Lutka® Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    103
    [[/QUOTE]
    Ти благодарам :* :*

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.