Ednas posakav za nova godina doma da dojam i letot mi go otkazaa.e vaka si ostanav zaglavena i ke ja docekam na aerodrom.
Абе може ли во еден период од мојот живот се да биде во ред?! Постојано нешто ме мачи.. Некогаш нешто ново, ама најчесто се повторуваат истите стари работи. 2015 беше година со најмногу промени за мене. И пак сакам промени. На подобро. И кога се ќе биде така добро, сакам така да остане засекогаш, да не се менува.
Мене фамозната "нова година" ми е секогаш кога се смејам искрено од срце, секогаш кога сум во близина на мили и драги луѓе со исклучива дарба за хумор, секогаш кога ќе успеам во мојот труд и мојата борба за секоја моја желба и замисла, секогаш кога "него" ќе го гушнам, кога ќе го држам за рака, кога ќе легнам на неговите гради, кога ќе го погледнам во неговите бкескави очи.. секогаш кога имам причина за да на некој начин го стоплам срцево мое. "Новата година" ни е само формалност и стара традиција, чуствата, луѓето, љубовта, успесите се оние кои што вредат повеќе од се на светов!
Во новата година сакам помалку да се замарам со туѓи секакви проблеми и јасно да можам да им кажувам на луѓето дека не ми е гајле за нивните животи. Затоа што се фаќам себе како глумам психолог на луѓе кои никогаш не ме ислушале за ништо, а јас сум човек што се соживува со сите и после тоа влијае врз моето расположение.
Се надевам дека во 2016 @Mihajlo ќе ни ја оствари желбата за вметнување слики во лп за да можеме со @Cka сликовито да си разговараме и да го доловиме секој момент како што треба. Иначе сакав да ви кажам дека подготовките за Нова Година почнаа, фрижидерот почна да се полни
Гледајќи околу себе шо се случува, мислам дека голема мана ми е шо сум искрена и шо не можам да бидам или пак да глумам лицемерна.
Онаа ситуација кога твојте гледат филм, наеднаш има секс сцена, пискат врискат а твојте ладни ко ништо да не се дешава, а фаците непроценливи, да се умриш од смеа. А јас се смеам од позадина па уште ме прашват зошто се смеам Шејм он ми
Тoлку сум премoрен и глaвa и oчи ме бoлaт, штo дoдекa купувaв јaдење oд Специјaл глaвaтa мислaм ќе ми пaднеше. Прoдaвaчкaтa беше нaмуртенa, сигурнo си пoмисли у грaди јa зјaпaв Тoa е пoследнoтo нештo штo ми пaднa нa пaмет у тoј мoмент, чесен збoр. Али сеa пред спиење се oбидувaм дa видaм дaли oстaнaлa mental picture у глaвa шo викaше Алек Бoлдвин. И немa ништo И кoгa сум премoрен, неaм инспирaцијa, не мoжaм дa мислaм и дa гo зaвршaм пoстoв, зaтoa oдaм дa спијaм сo незaвршени мисли и незнaење шo сaкaм дa кaжaм Мoждa е рaди периoдoв штo гo мрaзaм и сите прaзници кoи не ме зaнимaaт мнoгу
Уште еден колоквиум имам утре ама некако толку ми е скурчено што еве цел ден место да учам, се мислам дали уопште да одам...
@Sanjichka007 и повремено отвараш тема -Згодни момци- Океј де, и јас исто, полагам утре и манијачам на инста
Господе,ако дочекам,дај ваков терен да има стадионот под Тумбе Кафе Спојлер: за едно 60 години ќе биди..можи и поќе
@jovanovska94 A мор тоа да проверам шо лафите вие трите, да не испуштам нешто... Не ме издавај и ти одма.
Сакам полека да исчезнат некои личности во 2016 од мојот живот. Не им посакувам ништо лошо туку едноставно да се изгубат, и да ги заборавам дека постоеле. Би можело тоа да се деси? Тешко.... И нема да биде лошо ако почне здравјето малку повеќе да ме служи во годината што претстои, а и Купидон може да ми фрли некоја стрела ама да пази малку кон кого ме насочува...пошто не можам да издржам веќе со погрешни луѓе и да се уништувам. Ќе биде тоа? Ќе биде некогаш....или никогаш....ама ајде да не губам верба и да влезам полна со надежи во новата година. Се надевам повеќе ќе можам да ги контролирам емоциите, ќе имам поголема самодоверба, нема да ми влијае туѓото расположение, да плачам помалку за ситници, се надевам на убави промени, нови пријателства, убаво моменти и изненадувања...никогаш не е доцна да се превземат чекори за одредени нешта, и никогаш не е доцна да се оствари сонот. И за крај, камо да си имав пари па да си појдам во Шпанија и на раат да си ја дочекам н.г., со уживање, со исклучување на мозокот од се...ама немам....ајде здравје пред се, може 2017 ќе ја дочекам таму Може токму во тој брод ќе бидам и јас следната година, или таа после неа....
Од колешка која ја знам еден месеци некоја недела добив подарок. Обетки и честитка. Денешниов ден ме направи среќна и исполнета и на работа. Зедов на пауза и јас купив честитки и ги напишав и му ги дадов на вработените.Секако и до шефовите. Потоа дојдов дома.Го стоплив јадењето што мајка ми го направи за вечера вчера. И каснав.Сум спиела еден час. И потоа перење, пеглање.У глобала хаос сум. Не знам кој чизми да ги понесам со себе, не знам која јакна, дали ми треба нешто така со кратки ракави... не знам... ама ќе се снајдам.. Турција, ние идиме.
Фејс ми врие од просидби.Се уплашиле од престапната ко ѓаоло од лукот.Ко демек ако е уба годината и бракот погоден ќе ви е?