Не знам дали некогаш ќе имам дете. Ама ако имам, едвај чекам да му дозволам да си ги следи своите соништа. Честопати тие што те сакаат најмногу се тие кои ти ги сечат крилјата.
Знам дека пишувам многу клише и депре постови кои подолги не може да бидат, ама затоа е темава Сакам да кажам нели? Немав среќа, (ова очекувано) да го видам, да го гушнам прва во 2016та, ама мојата новогодишна желба: да го гушнам после толку години, ја напишав и ја закачив на елката на сред хол. Па, ваљда ќе биде прва желба после толку години што ќе ми се исполни. За величенствениот дочек дома. Сама. Добро не сама, со мачката. Сеедно. Гајле ми е, само да си оди оваа проклета година. Ќе си се доплачам преостанативе 25 часа и неколку минути и после почнувам нова книга. Оваа година многу драги луѓе станаа странци за мене... А криво ми е за него. Жал ми е што стана таков. Можеби и јас го направив. Можеби и јас бев виновна. Како и да е, веќе не сум дел од неговиот живот. Би сакала бар една насмевка да му купам. Затоа што ја изгуби својата. Во вакви моменти кога сум најсама, и нема никој до мене, знам дека тој ќе беше тука. Ама барав премногу. Ситните проблеми ми беа преголеми. Можеби сум била во право, а тоа сега не го гледам. Но, не ни гледам некој друг до мене на кого можам да му плачам на рамо. Телефонот не ѕвони. Нема убави пораки и смеење. Научив дека сама си ги предизвикувам и создавам сите проблеми. Сама си го комплицирам животот. Никој не ми е крив за моите нереални очекуувања и розеви наочари. За мојава верба и љубов во луѓето. Секој се става себеси на прво место. Никој не е будала да живее за да направи некој друг среќен. Туку прво себеси да си угоди. Уште многу ќе ми треба да работам на себе за да прифатам некои работи и да престанат да ме измачуваат. Ама еве пополека ќе почнувам од јануари. Цел месец ми е тука да го посветам на моето учење, на моите ноќи поминати во непрекинато танцување и пеење. Имам време и да ги догледам минатите две сезони од омилената серија, да се размазам малку со шишање и фарбање, да посветам внимание на разубавување на мојата душа и да ја исполнам со малечки нешта кои ме прават среќна. Сакам да си посакам бар малку повеќе да го употребувам разумот, наместо срцето, и конечно да ми се насмее универзумот. Да го потсетам, одамна ми нема исполнето желба, многу многу одамна, што веќе не се ни сеќавам на последната исполнета желба.
Ako nekoi feminki pozitivno me iznenaduvaat za svoite godini,tolku malku a tolku zreli. Onie drugite pak,duri ne mi se veruva deka imaat tolku godini a ne se ni priblizno do zrelosta. @crimson otkako ti kliknav like,dodeka go pisuvav ona sto sakav,pametot mi bese vo tvojot post.? Nikogas svesno i direknto moite ne mi gi presekle krilata,ama nekoi raboti koga postojano gi povtoruvaa i povtoruvaa,doprinesoa da sama si gi presecam krlata nekolku pati. No veruvala ili ne,krilata ponekogas se kako kalemi.Moras da gi preseces,za da so sledniot zamav,upotrebis pomalku sila a osvois pogolema teritorija. @kjukli moras da go koristis i razumot,ama nikogas ne se otkazuvaj od zelbite na srceto.Ako se mnogu rozevi,ke se ostvarat eden den. Zosto togas postoi tolkava paleta na boi? Ubavi i veseli praznici na site.Polni so ljubov,zabava,pa i "zbogum pamet"ako e potrebno. Zivi zdravi se citame na pocetok vo slednata godina. Se ke ostane isto,samo edna brojka ke se promeni vo odbrojuvanje na godinite na coveshtvoto. Godinite ne se tie sto mozat da gi promenat rabotite,tie samo zabelezuvaat koga se desile.
Имам впечаток дека годинава моторче има во гзот. Побрзо не ми има поминато ниту една година во животов. Сега се освестив дека уствари е дочекот. Ја прашувам мајка ми до каде кифлите - ми вика ах утре ќе си спремам се, тамам за задутре за дочекот да ми биде свежо... Си викам...и ти ко мене отидена. 2015 не знам што толку ти се брза, ама со право, мрш да те нема, многу глупаво завршуваш, фала ти за се друго пред тоа, ама така е и со добрите луѓе, еднаш лош, засекогаш лош, а со лошите еднаш добри, засекогаш добри.
Абер еден од мене! Со солзи. Ама нема врска, крај е нели? Те така, среда за среќа. Со црвен кармин, ликер и црвени пижами. А, белешките велат вака: Врели солзи виреа, трагови лузни се гребеа .. Биди ми среќна таму! Најди го мирот. А јас? Јас ќе поплачам уште малку.
Единствена желба за во 2016-та ми е да имам трпеливост, трпеливост која ке ми е потребна за да ги извршам своите цели, планови што ги имам и да не биде голем fail како претходниве 2 години.
Не сакав да кажам, туку да прашам? Дали мислите дека после 31 декември ќе падне серверот на Фемина поради прашањата „Дали сум бремена“?
Вакаааа. Денес по втор пат во темава. Ама ако. Одиме со еден пост од типот --ви се обраќам на сите... За крајот на годината е, де. Многу нормално. Сакам да си кажам вака неколку работи и знам дека утре ќе ми биде денот зафатен, иако е официјално 31ви, сега ќе ви се обратам. Знам дека многу често сум незабележителна на форумот. И во животот општо. А имам толку силни мислења и ставови, сепак некако по карактер не сум забележителна. И океј ми е то. Битно до сите кои ме забележале или не, сериозно многу голема разонода и поддршка ми сте. Сите на куп. И оние што ми се инспирација и што ги сакам како членови, и оние другите што се баш баш досадни, напнати, нападни, нехумани, необѕирни кон останатите. И вас ви фала. Едните ме смеевте, расположувате милиооони пати годинава оти искрено и не ми беше баш некоја сјајна. Иако можеби и не завлегувам во голема комуникација, секако ве следам и често без да знаете влијаете врз мене позитивно. Другите. вие нелуѓето ме научивте да сум потрпелива и да си го вежбам бесот и избувливоста. Од секогаш сакам да си ги контролирам тие емоции и искрено многу ми помагате во вежбањето. Ама на крај краева битни се само луѓето кои ми вратиле кога сум барала совет и поддршка, кои искрено ми дале комплименти и слично. Сите да си помините најубаво утре, иако знам дека е обичен ден и ништо посебно не значи. Но, онака симболично нека е мотивација за подобри работи во животот. Ќе ви посакам само здравје. Со другото сигурна сум дека ќе излезите некако на крај. И имајте една мисла, која јас често си ја повторувам. Се е релативно, се врви, се поминува. И доброто и лошото. Затоа ценете ги добрите моменти и исплачете ги лошите. Ни едните ни другите не траат вечно. Среќна нова женски (и дечки )
Убаво е да имаш некој што се грижи за тебе како си, каде си, дали си добро, со тебе е во тешки и среќни моменти...ама уште поубаво е да имаш некој, што сето тоа ќе го прави без да го потсетуваш (индиректно) дека треба така да прави..... ПМС и празници лоша комбинација Ми доаѓаат некои мисли за некому да му ја уништам вечерта, па после си викам чекај бе ало? ти нормална си или слабо? па си почнувам да пејам, си се смејам, си играм (да, сама) и ќе почне некоја песна што ќе ме тера да почнам да плачам, па ме фаќа бес и нервоза, па пак сакам да уништувам вечер некому, па пак се смирувам....и се така во круг..... Лошо, лошо, многу лошо.... А да почнам да пушам по некое цигарче, за да се смирам во вакви кризни периоди? Не правам лошо, мислам време е....и луѓе патат околу мене, и јас се јадам сама, и се е отерано у п.м.
Деновиве некако си правам резиме на цела оваа 2015 година. Имаше многу неубави нешта кои ми се случија, имаше и такви помалку лоши а имаше и среќни мигови/настани/денови како и да е. Веќе 2-3 години една на една ми наликуваат многу. Нема некои драстични промени кај мене. Иста љубов, ист факултет, исто место на живеење, исти луѓе. Но, има ВО мене. Многу посамоуверена сум и упорна. Имам повеќе сила, мотивација и желба за успех. Љубовта ме направи подобар човек, факултетот пак одговорна и самокритична. Искрено, нема да и се сеќавам како убава година. Но фала и' на тоа што не служеше здравјето мене и моите најблиски. Порано ми беше многу клише кога ќе ми посакаа здравје. Но веќе го знам вистинското значење. Затоа јас само тоа ќе Ви посакам. Имајте добро здравје, се' друго се достигнува, постигнува, прави, решава, исполнува со вложување и добра воља секако.
Јас вака пред спиење мора да истакнам дека повеќе поштувам мајки кои сакаат да готват и не се по чистењето, него ли мајки кои чистат и ти се дерат за прашинка, а не се по готвењето и готват ради обврска, а јадењата им имаат вкус на изгорена ламела помешана со завист и филувана со апатија.
Сдк фала Богу заврши 30ти! Гужва,хаос,лудилооо! Како крај на светот да дошол, до дома ти треба цел саат да стигнеш , во маркети чекаш 40мин .... Аууу Добра ноќ и убав провод утре ,каде и да сте и др пат порано пазарете!
Од кога ке констатираме дека месечно трошиме повеке пари на специјална нутриционистички алтернативна исхрана, витамински бустери и минерални фиксери за нашето тело, наместо на редовна традиционална здрава исхрана, тоа би значело дека навистина нешто не е во ред со нас и нашето ментално здравје кое е најверојатно загрозено и нарушено од моќно и сугестивно медијско влијание(реклами) кои како и сите други комерцијални ефекти, имаат за примарна цел да направат одреден профит.
Животот е краток. Затоа чекорете полека и немој никогаш да се каете. Памтете сѐ што е убаво, но немој да живеете во спомените. Некои луѓе влегуваат во нашиот живот и набргу заминуваат. Некои остануваат некое време и оставаат траг во срцето. Траг после кој никогаш нема да бидеме исти... Драги луѓенца сакам да ви се заблагодарам за прекрасаната дружба на форумов,се надевам дека уште по убаво ке се дружиме во новата 2016 година.Ви посакувам све најубаво од срце во новата 2016 година,све што сакате и што имате замислено а не ви се остварило во 2015 година нека ви се исполни во новата Година.Скопје никогаш не ве заборава и Скопје секогаш ке ве САКА.
Среде соба високо, елката ми стои и ја красат играчки во илјада боиииии Елко елко, порасни усте две-три педи, за да може Деде Мраз дарови да редииии!
"Те разбирам" Не ме разбираш. Среќна сум што не ме разбираш, затоа што не сакам некој друг да ги води моите битки. Живеење со хронична болест е еднакво на имање супермоќ.
Гледам сите си делети поклончиња,па нешто и од мене.Но најпрво да ви ја честитам годината што следи и да имате многу здравје среќа љубов и бериќет во неа.Имајте среќни празници... *За секого има некое поклонче