Драги дами и манекени, нека новата година ви донесе среќни и радосни моменти за кои што вреди да се живее, исполнување на секоја ваша желба проследена со долг труд, многу љубовни и емотивни моменти проследени со топли прегратки, убави мисли, добри зборови, слатки прегратки и животни вредности. Нека животните искушенија и предивици ви бидат само еден патоказ за исполнувањето и доживувањето на секојдневието наречено живот, не постои среќен живот, постојат единствено среќни моменти за кои вреди да живееме, уживаме и да се бориме. Трудете се секогаш, нека амбициозноста ве води кон правилниот пат, и кога можете зошто да не се потрудете да успеете во тоа што го посакувате.. во нешто повеќе и повеќе, во нешто поголемо и побогато. Само храбрите и упорните успеваат, кога тогааш. Среќна нова со наискрени честитки за прекрасни денови и секојдневија.
Само сакам да ви кажам ... Среќна нова година,ви посакувам многу здравје,бидете исполнети со љубов и давајте ја,имајте мир,имајте најубави моменти,радувајте се .
Koga ke procitam "Pocivaj vo mir" na elektronskive mrezi,nemoza da sfatam sto e znacenjeto. Se oprostuvame so covekot od ovde? Pogotovo za onie koi go pisuvaat istoto na necij fb profil. Za zal vcera na sred pladne gi procitav ovie zborovi na profilot na eden mlad prijatel.Tatko na dve decinja. Malku go poznavav no bese prekrasen covek. Ne uspeav da prisustvuvam na negovoto isprakanje,no ne sakam da se oprostam od nego ni od negoviot profil. Kamo da ostanese cist,so negovite sliki postojano so posveti deka na niv se negovite najmili.Sinovite i zenata. Uste mi stoi knedlata vo grloto. Vcera mi bese prvata moja vecer koga kalendarski se menuva vremeto,so mojot angel,no priznavam deka eden del od mene bese zgrcen. Zgrcen za prijatelot,za negovata familija,za site dragi luge koi zaminaa i ne se zaedno so svoite najmili. Se nadevam deka eden den ke se sretneme pak i nema da ja kolneme sudbinata za vakvite,od nas aspekt nepraavdi. Prosti mi gospode,moze ti si imas pricina no i nie si imame svoja zaradi koja nemozeme da te razbereme vo ovie slucaevi. Uste edna pricina plus(za zal)za da vi posakam samo zdravi i zivi da docekame sto poveke promeni na kalendarot do nasite najmili.
Сфаќаш дека премалку искрено се смееш во оној момент кога нема да те препознаат на слика каде што си насмеана од 6ка до 6ка. Ја отворив сликата 100 пати и пак не можам да се изначудам колку многу поразлично изгледам кога сум таква,не сум навикната така да се гледам. Често ми велат дека сум имала премногу сериозен израз на лицето,а па една другарка дури и се шегува со мене велејќи дека ја плашам со поглед како да сакам да ја убијам. Вчера преубаво си поминав. Караоке,многу смеа,шеги и забава,а првиот ден иако ми заврши со една вест која малку не' потресе сите,нема шанси да дозволам тоа да ми влијае. Се' што еднаш почнало,мора и да заврши,сепак животот продолжува. Смејте се почесто,јуначки издржувајте ги сите препреки и уживајте во секоја секунда од животот. Среќна Нова година на сите,од срце најискрено ви посакувам само убавини на сите!
Среќна нова година на сите.Многу здравје,љувов,среќа...и ви посакувам сите желби нека ви станат реалност
Добро утро феминки, имајте убав ден. Јас на работа од сабајле, дај боже цела година да ми биде работна како денов Среќна ви нова година на сите и среќни празници!
Предност или недостаток... Кога живеев во помал град се беше сведено на големо семејство во кое речиси невозможно е некој некого да не познава. Бавни чекори следени со ракување и насмевка во неизбежните дневни разговори на мала група познаници на некој агол од тротоарот е сликата која остана зад мене за еден смирен биоритам без никаква напнатост. Од таква опуштеност, животот ми создаде турбулентна циркулација со поинаква рутина каде во потрагата на нови предизвици и поголеми можности луѓето се безочно ладни, дрски и подли. Толку голема разлика се создала во мала географска оддалеченост што чувствувам дека неизбежно е да се биде тоа што вербално се сите за да си создадам цврста подлога на трула средина. Тука не мора да кажувам на секој изминат дел од патеката "здраво" затоа што никој не ме познава. Чувствувам дека таквата рутина на човечка отуѓеност за кратко време ја присвоив што кога ќе сретнам некој познаник почнувам да размислувам дали го познавам.
Сонцето нè опива, дождот освежува, ветерот закрепнува, снегот нè оживува... Не постои лошо време, само различни верзии на добро време.
I jas sakam da kazam srekna nova godina ispolneta so poveke ljubov, zdravje radosni migovi pomalku solzi i losi misli.
Феминки денес се чувствувам прекрасно расположена сум многу,денес ми е роденден .Едноставно самото чувство дека сум за една година позрела,понасмеана ме исполнува.Гушки до сите
Мене нoвите гoдини ми се сoвршени зa честитaње празници нa блиски, дрaги нo и пoдзaбoрaвени луѓе. Редoвнo седнувaм нa пoчетoкoт oд гoдинaтa и гo листaм именикoт. Некoи ќе изненaдaм, некoи ќе предухитрaм, некoи ќе рaспoлoжaм, некoи ќе ги зaмислaм... Среќнa ви нoвa гoдинa гoдинa фoрумџии П.с. Oдличен oсет имaш Сaњич . Би и те кaкo! Сo љубoв, вaшa М,
Значи неговото име веќе ме прогонува,веќе секој ден по нешто ми се случува. Завчера - Комшиката ни ѕвони на врата и се родил внукот и ни кажува како ќе се викал, исто како неговото име и јас ваква Вчера - Едно девојче ставило статус на ФБ "Лајк и ти давам личност на чет,а ти одговараш во коментар дали би бил\а со него" И јас лајкнувам,и ми го праќа него на ФБ ,ми го пишува неговото име абе како да знаев! а нема врска таа не знае дека го свиѓам а истовремено таа е и поранешна другарка на девојка му,и ете нели ми го прати името и јас го гледам четот со неа 5мин. и одговарам НЕ,дека ако пишам можеби или не знам или ДА,готово R.I.P ќе се закопам срам ми е. Од внатре нешто ми кажуваше дека него ќе ми го прати знаев! Денес - Се шетам и гледам една кола Сеат ли беше не знам,а моделот на колата се вика исто како него, исто како неговото име Што е следно утре? Оф леле И ете тоа сакав да кажам ,веќе чудно ми падна ух.. сакам он да ме адне на фб а мене срам ми е да го аднувам сакам он да ме адне
Ми текна дека треба да одам на фризер деновиве, а досеа не сум го опишал мојот фризер . Има 47 години, не сум го прашал пошо шо и да прашаш човек ќе те излаже, туку дипломата од коа завршил средно пред триесетина година му стои закачена на ѕид. И секогаш кога сам ќе си почне муабет со некој што чека ред муабетот иде вака еееееее ја пред 5-6 години кога имав 29-30 години. Сеа си купи и плазма и ДМ сат рока 10 саата на ден и додека бричи некој или потстрижува константно пцуе по разголените пејачки на ТВ и повеќе гледа у ТВ него што работи Аlways a pleasure Не реков дека е неженет така? Oстај шо е неженет негова работа е тоа, последниот пат кога бев, се смеев онака подло со згужвана уста ќе се задавев. Почна да му зборува на еден дедо шо чекаше ред дека ја додал некоја име и презиме дури и спомна и не и пишал, туку прашал некој другар да се распраша за неа. Teach me master!!!! И си викам на овој дедото ни му се слуша ни му се глеа, овој го замара и од нигде никаде дедово се разбуди од сон и му вика, абе зошто ти не ја праша директно неа? Фризеров експресно му смени тема како тоа додал и друга некоја али таа не го прифатила и на огледалото му ја забележав натажената фаца Син е на колега професор од работа на татко ми и секогаш не испушта прилика да испраша, го глеав татко ти минеше често по улица кај нас, ама секогаш околу 9-9,30 се враќа назад. Кај излегува он кога шета навечер хаххахаха каков звер. Каков човек, еднаш и мене ме прашуваше дали имало женски по студентски и да сме излезеле некогаш по Скопје. Али настрана се ова, не го мењам иако саат време ме крати, па кога ќе му речам немој тоа да го скратиш стварно нема да го скрати али после 3 минути ќе се врати и ќе го скрати па мајка јана нека е И така не носам некоја фризура па да се замарам за тоа. Бар насмеан си oдам.
Може да направив нешто што ќе ми биде во топ пет најлоши одлуки во животот ама не можам да си ја тргнам насмевката од лицето. Океј, барем сум свесна кога правам глупости.