Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. <Глуварче>

<Глуварче> Активен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2016
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    104
    Се будам и шо да видам - белоо е сееее - белина во овој свет :D
    Ако убаво не бива зима без снег, иако не сум му голем фан.Него сега ми се појави огромна желба да се лизгам на санка.Се надевам дека ке падне доволно снег за да можам.
    Сега гo пиам утринското кафенце :coffee: и ковам планови за остатокот од денот.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  2. PiaMia

PiaMia Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2015
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    626
    Се радувам и јас на снегов денеска. Го дочекав после долго време. Сега уште да се задржи малку, да не се стопи одма... :)

Инаку, добро ми трга годинава. Дај боже вака да продолжи. ^_^

На Lady Phoenix, eliesaab, Winter Lady и 3 други им се допаѓа ова.
  3. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.009
    Полежерен викенд - здравје! Неколку дена поминати во мезење, пиење, тркалање по кревет и филмски маратон :lol: Вака до 101 и назад.
    Прв пат ми се случи на први јануари да се разбудам во 8:40 наутро - без аларм, наспана и одморена. Што ти значи чист воздух :) Туку, сакав снежен почеток на годинава и ете го. Денес првото кафе го испив надвор, уживајќи во белината. Освен шушкањето на лисјата од снегот, ништо друго не се слушаше. Потполна тишина. Некако, целата таа атмосфера како да ми создава заштита обвивка од сите лоши влијанија. Не ми дава да се нервирам, да се чувствувам напната и да викам по сите :$ Најдобра медитација ми е престојот тука. И ова ми беше најдобро поминатиот пмс :D

На cresa-jagoda, samovila.red., Elena69221 и 41 други им се допаѓа ова.
  4. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Сите оние особини кои ги потиснувате бидејќи не ви се допаѓаат, кога тогаш избиваат на површина.
    За мене последниов период ми беше отварање на очи.
    Се соочив со еден од моите најголеми стравови. Со оној дел од себе од кој најмногу се плашев да се соочам.
    Па дури и почнав и да се прифаќам дека сум ваква каква што сум. :)

На cresa-jagoda, Captain-Omni, samovila.red. и 23 други им се допаѓа ова.
  5. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Jas samo sakam da kazham deka se na se ova mi beshe uspeshna godina. Deka sum najblagodarna shto go imam mojot soprug, bez nego ne bi mozhela da se zamislam sebesi. Blagodarna sum shto vrskata ni premina vo brak, i shto se zachna i plodcheto od taa ljubov koe patem treba da go prechekame za nekoi 2 ipol meseci. Blagodarna sum shto i ovaa godina ja pominavme zdravi i zhivi i jas i mojata familija. Fala mu na Gospod za izminatava godina, i se nadevam ni pretstojat ushte poubavi momenti vo novata :sun:

На cresa-jagoda, Stories, ceca-1 и 7 други им се допаѓа ова.
  6. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Io voglio un bacio e un caffe! :makeup: Buongiorno не ми треба сама си викам. :lol:

Туку, кај најде снегов баш сега бе.. Утре лом ќе биде, изгледа ќе се тркалам до факултет. :rofl: А и часовите вожња ќе треба да почекаат. А ич не ми се чека веќе. Нестрплива сум конечно и јас да возам. (waiting) Ај, имам резерва трпение, ќе си причекам уште малку.
    Ех, да можев да си останам и утре дома. Ќе си уживав во погледот надвор со топло чоколадо. Му требаше на Скопје малку снег.
    Се сеќавам лани кога ја изнесов тигрицава на снегот. Се изгуби во белината. :lol: Годинава од прозор ќе го гледа снегот.
    Убав ден луѓенца :makeup:

На bittersweet, Lady Phoenix, Kukla994 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Olli28

Olli28 Активен член

Се зачлени на:
    28 март 2015
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    345
    Со мало задоцнување, Среќна Нова на сите, и среќни празници. Се надевам се ќе си имате што посакувате во оваа година. Бидете среќни. :l:
    Не бев воопшто активна неколку месеци, да. Но, тоа е тоа.
    Имајте убав, снежен ден. :D

На Ketchup, eliesaab, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Во најубавите години сум. Да, го чувствувам тоа по целото тело, ми извира од сите страни, си ги сакам годините, сакам вечно да сум тука. Мислам дека можам да го освојам светот, толку енергија, позитивни мисли, продуктивност и љубов на сите полиња никогаш не сум имала во исто време и на исто место во душата. Не знам на што се должи ова, не е период, кога подобро ќе размислам повеќе години е вака ама сега станувам вистински свесна за тоа и сакам да го запрам времето. Всушност не сакам, сакам да видам што ќе донесе, какви мисли, какви идеи, какви планови, зашто знам дека можам многу повеќе... :D

Не знам дали само изминатава година беше таква или и претходните ама среќна сум, се чувствувам убаво во своја кожа. Дали се задоволувам со малку, дали различни нешта ме прават среќна - не знам, ама јас сум задоволна од мојот живот. Сакам само да сме сите живи и здрави, а останатото не е важно. :)

Имајте убав ден, мојот е веќе одличен. :) :d:

На Lella, sweetgirl358, ceca-1 и 26 други им се допаѓа ова.
  9. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768

Е ваков тип на луѓе немојте да бидете во овој прекрасен период од годината... Да, точно е дека во сите 365 (во случајов 366 :lol:) дена од годината треба да се покажува љубовта и вниманието кон саканите, но што е тоа што ги прави празниците празници, ако не истакнувањето на помислата и убавите желби кон драгите личности?
    Не сте свесни колкава насмевка од двете страни може да предизвика една обична порака исполнета со убави желби што ќе ви одземе минута-две, посебно ако е пропратена со помисла на подзаборавен пријател со кој одамна не сте биле во контакт... да не зборуваме колку пратената честитка во која со љубов и внимание сте вложиле креативност може да разубави нечиј ден, а исто толку и повратната реакција колку пријатно изненадување сте приредиле со истата да ви предизвика непроценливо чувство на среќа. :f:

Туку, конечно дочекав будење со трчање кон прозорецот, уживање во снегулките и лесната белина на дрвјата.
    И тоа во ден кога немам обврски кои ме тераат да излезам надвор и ме спречуваат да уживам од топлината на собата со кафенце и книга да уживам во глетката. (lalala) ^_^
    Токму ова недостигаше за совршен почеток на празниците и годината! :inlove:

На cresa-jagoda, samovila.red., Lady Phoenix и 20 други им се допаѓа ова.
  10. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.619
    Не знам колку пати овие денови се нашминкав, се избришав и пак се нашминкав и така по три пати во денот.
    Ме мрзи веќе, а баш обожавам да се шминкам и да си експериментирам.
    Ова попладне ќе одмарам и ќе си уживам со топло чајче и фемина.

На Lady Phoenix и kjukli им се допаѓа ова.
  11. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    Неговата прегратка е единственото место каде се чувствувам сигурно и покрај се.

Готвам замислено, гризам усни, во главата ми врие хаос и еве го него, како ми приоѓа зад грб и ме гушка. Веднаш сум друга. Пред ништо во животот нема да паднам, освен пред него. Копјата паѓаат, борбите, немирот и се толку ми нема смисла освен нашиот малечок свет кој се наоѓа токму меѓу носевите, меѓу погледите. Ладното е веќе надвор, не е во душата. Знам дека ако ништо друго, барем нашата врска ја имам, нешто на кое сум работела, нешто кое сум јас.

На cresa-jagoda, samovila.red., Lady Phoenix и 20 други им се допаѓа ова.
  12. UnknownLadyDi

UnknownLadyDi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    951
    Мм замина на службен пат месец, јас дома со куци и беби си славам празници, баш ми е тешко си спијам сама, ми фали он...
    Многу сум му благодарна на Бог што ми даде ваков живот, совршен сопруг, брак, здравје, среќа, наш стан, кола, пари, се што сме посакале, уште да ни дојде беби на свет, па да ја прошетаме до Србија и Македонијаа кај баба и дедоо..

На cresa-jagoda, samovila.red., Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    Momcite sakaat se za edna vecer... Vistinskite mazi znaat deka postoi I druga. I treta...
    Screenshot_2015-12-20-10-59-16-1.png
    P.s. Go otvoriv paketceto od Dede Mraz :D

На cresa-jagoda, Captain-Omni, Lady Phoenix и 16 други им се допаѓа ова.
  14. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.451
    Допаѓања:
    16.917
    Јас малку закаснив со честитката :)
    Феминки, Среќна Нова. Здравје, среќа и љубов да ве следат. Бидете всели, сакани, заљубени, љубени и само свои. Да ви се исполнат сите желби до последната :) Многу забава, смеа и позитивни луѓе околу вас.
    Нека оваа 2016та биде токму онаа која ќе ве исполни целосно.
    :*
    Бај д веј, комшијата ко бил млад бил многу убав :D досега го манијачев на фб. Жими се:rofl:
    Ту шо не го знаев уште помлад. 30 ги напрај, пред некој ден. Нека се спрема годинава, мож ќе му кажи некоја колку е секси тој студен поглед. Па, и да знаете колку убаво име има.
    М Е Р А К.
    :l:

На cresa-jagoda, samovila.red., Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Низ нашата вивисекција низ векот кој го живееме,префиксот "нај" има голема улога. Ненормалното натпреварување да се биде најубав,најбогат,најсреќен,најзгоден...борбата за качување на пиадестал води кон шизофренија. Како да е срамно да се биде тажен,да се биде обичен човек. Сите се борат за некакво високо место,за финкција и одговорност...па боже мој,знаете ли која е убавината ии леснотијата на животот? Едноставноста.

Ако порано својата кршливост ја прикривав со тоа што бев гласна,самоуверена и секогаш подготвена на каков било одговор ...сум се лажела. Ти се гледаше во очите,лесно ти ја провалив душата,џабе ги стегаше мускулите,ми рече.
    А тој пак,тој ми се вари во утробата. Ми се превраќа,та ми се повраќа.Непоправлив романтичар,до последен атом,кој брзо го сфаќа кодот на кој му зборувам.
    Многу сме слични,а единствената огромна разлика меѓу нас е една Волтеровска приказна. Тој мисли дека не припаѓам на времето,совршено би се вклопила во ренесансата,романтизмот. Јас миислам дека тој е лик на Кандид. Ако точно се сеќавам и правилно го цитирам,тој вели: Оставете ме да си ја работам својата сопствена градина и ништо повеќе :)

Кога си млад,отворен си за исттражување на нови светови;временски,псохолошки,емотивни,материјални... Како старееш,нормално е да си опстојуваш во своја оаза. И,човек се сведува на суштината,на едноставноста...Од виски,вотка и не знам ти какви јадења се префрла на ракија,пинџурче,ајварче. А таа вистина на Волтер,може е и вечна...кој знае.
    Али јас мислам дека сум за овде,за ова време...само со изострен вкус и убаво изделкан збор. А сега,остана да ги истегнам менталните мускули,затоа што сум како оние луѓе што само за Нова година и Први мај се појавуваат :D Па се опоравувам долго. Поздрав и убава недела :)

На Captain-Omni, samovila.red., Trnche и 12 други им се допаѓа ова.
  16. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
  17. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Е сега имам карти за Енрике Иглесиас. Кој го пропуштил првиот концерт, а сака да оди на вториот, нека ме контактира по лп.
    На првиот беше стварно лудо и незаборавно. Таков концерт вечно ќе се памети.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  18. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Иако малку закаснето, сакам на сите да ви посакам да имате најсреќна и најуспешна 2016.:party: Не знам зошто, но имам чувство дека ова ќе биде прекрасна година. :) Ја чекав долго, и ете дојде.
    Не сакам да зборувам однапред, но да речеме дека ми останува да поминам уште неколку месеци, за конечно да бидам на мојата цел. Полна сум со мотивација. Се обидувам да ги избркам негативните мисли и стравовите, кои сепак се појавуваат кога чекате нешто со душа, толку долго. Сепак, стравот ме прави и повнимателна, пофокусирана, но не сакам да се затворам во себе, па затоа се трудам барем да разговарам со оние кои ми се блиски. И сите се на моја страна, ме охрабруваат и поддржуваат. Тоа е најважно. Но овојпат ќе биде добро. Се ќе биде добро и верувам во тоа. Си го повторувам тоа секој ден.

И дури и јас, што не сум голем љубител на снег, денес некако се израдував и уживав пиејќи кафе со цигара надвор на терасата. Добро ми дојде свежиот воздух па дури и студот. Иако уште не сум на целта, сепак со секој ден сум на чекор поблиску до неа.

На Lady Phoenix, mal.ecka, ceca-1 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Каде е концертот и кога?

20. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на: