Како што на Бадник огнот се ложи,нека во вашиот дом богатство се множи, нека среќна звезда во животот ве води, денес е Божиќ, Христос се роди!
И конечно кај мене се падна паричката, за прв пат.Ајде нека е за арно, добро ми појде животов откако се крстив и влегов официјално во Христијанската религија. Среќни празници на сите Христос се роди.
Паричката се паднa кај брат ми Само среќа да те прати во животов братче мое Христос се роди! Ви посакувам све најубаво и нека е за многу години !!
Имав други планови за празнициве. Поточно за искористување за неработните денови. Празникот не ми е како порано. Многу работи не ми се како порано. Убаво е за оние што се радуваат на паричките... ние останативе ќе ги поминуваме деновите гледајки серии, а искрено се надевам на поголема продуктивност утре, ова лежењево не се долежува веќе. Утре. Секогаш е утре. Се надевам на утре. За многу години! М,
Кaј нaс дoмa кaкo некoе непишaнo прaвилo е дa бaш зa убaви прaзници кaкo oвие, кoгa "требa" нели вo мир и хaрмoнијa дa се пoминaт, ние дa се зaр'чкaме нa мaсa зa глупoсти. Oбични денoви вечерaтa ни е релaксирaнa, вo мир сo смеи и шaли, aмa дoјде ли прaзник не знaм, дaли oд тремa не знaеме кaкo дa се пoнaшaме Среќa не се пoтресувaме, си се знaеме кoи сме и штo сме, и немa пoтребa дa глумиме нa мaсa. Прaзник или не, тие сме. Нaши сме си. Е пa aјде среќни прaзници, и хaрмoнијa дa влaдее кaј сите вo текoт нa целa гoдинa, зa вo случaј дa не ви се пoгoди рaспoлoжение нa убaв прaзник-дa не ви е мaкa. Си ги имaте oстaнaтите денoви oд гoдинaтa.
Значи секогаш се наоѓа некоја будала (читај Victorian) што Божиќ ќе го честита со Христос Воскресе Кога веќе сите пишуваат кај кого е паричката и јас да си кажам дека не е кај мене Ама како што прочитав пред некој ден “се додека има со кого да го делиш лепчето не е битно во кој ќе се падне паричката“! За многу години празникот, секогаш весели и насмеани! Среќен Божиќ, Христос се РОДИ !
Краток анимиран филм за чувството што не може да се опише со зборови, со слики, со фотографии, со поезија, а моќно го движи универзумот... Љубов изразена од длабочината на душата
RELIGIJA JE KUL SVE DOK NE POVERUJEŠ U TO DA JE TVOJA RELIGIJA BOLJA OD NEKE DRUGE, ILI DA SI BOLJI OD NEKOGA JER JE TAJ NEKO DRUGE RELIGIJE. AKO ISTINSKI VERUJEŠ I VOLIŠ ONO U ŠTA VERUJEŠ, PRIPADNIKE DRUGIH RELIGIJA ĆEŠ TRETIRATI SA VELIKIM POŠTOVANJEM. SVE DRUGO JE DEGRADIRANJE SEBE. SREĆAN BOŽIĆ, HRISTOS SE RODI! Тоа е тоа ...мир и само мир
На сите ви посакувам домот да ви се полни со среќа,љубов,мир и многу здравје пред се Христос се роди,честит Божиќ на сите Каде и да сте имајте убав ден
Мир божји!Честит да ни е празникот.Кај сите полни куќи,никој и ништо да не фали! Христос се роди!Бидете најсреќни!
Христос се роди !! За многу години празниците, многу среќа, љубов, здравје Јас лично сум во супер расположение, како и секогаш за овај ден. После дури и да не ги доукрасам колачињата ќе ви ги покажам Се надевам дека и вие имате убав ден, и дека секој ден после ова ќе ви биди уште поубав кој виде шо напишав претходно, и избришав, ве молам, never speak of that pls