Na Bozik mi e rodenden i kako i sekoja godina i ovaa si duvav svekicki i si jadev cokoladna torta. Site sto mi go cestitaa mi go razubavija denot uste poveke. Da si roden na Bozik znaci da si nepobedliv, individualist, nepredvidliv, avanturist. Sreken Bozik i samo ubavi momenti od denes da traat cel zivot. Izvinete za latinicata od telefon sum. Castam pijalok, torta
Da si bideme na cisto,otvorete edna tema Kade padna parickata,i rein sekoja godina ke ja stava vo bitnite temi ova vreme,i ke nema isti postovi edno pod drugo. Dojdov drugo da kazam,ama me zbuni parickata. Da ste zivi i zdravi site,i so paricka i bez.
Се сретнав со пријателка што ја немав видено 1000 години. Многу се дружевме во средно (иако беше постара некоја година од мене), ама ете со тек на време контакти се губат, посебно кога замина во друг град да студира. Одеше со еден Никола, од почеток на средно па се додека бевме во контакт си беа заедно. Беа створени еден за друг, се сакаа премногу и си одговараа за се. Одевме заедно често по кафиња, на прошетки, ваму таму... Се сретнавме сосема случајно на улица, и не знаевме како да реагираме дали од изненаденост, дали од збунетост, и малку радост после толку време. За рака водеше 4-5 годишно дете, кое всушност и бил син Детето е родено изгледа одма откако сме прекинале со контакт и се изненадив, не знаев дека постои тоа дете. Муабети, бла бла, мора да се видиме подобро, мора на кафе, бла бла и на разделување и реков: Поздрави го и Никола.... И кога го кажав името Никола, тоа детето, на кое што само малку му обратив внимание во цела таа збунетос, рече: Јас сум Никола.... Јас: ................................... Другарка ми: ....................... Детето Никола: .................... Пак другарка ми: Ајде ќе се видиме, ќе зборуваме. Чаооо...... Ваљда Никола сега и е бивш, ама детето да си го крстиш по бившиот....
Се почесто луѓето погрешно те разбираат. А што уште е пожално и луѓето кои ме знаеле со години ме разочаа. Поминавме многу, многу подароци, многу патувања, многу славања заедно-да започнам од родендени до имендени, па заедно славевме нова година во Истанбул... и кога една личност со кој знае дури и колку лажици шеќер сакам во моето нескафе, ќе ми упати такви некои зборови... не знам, не знам што да очекувам следно. Фала богу на културата која ја градам и ќе ја градам па не ми дозволувам да се карам на ниво да го омаловажам.Тука игра улога и тоа што го сакам и не можам ден без него. Еве за овај убав православен празник празник Божиќ тој си замина со друштвото во Охрид. Му пошла и бившата и сето тоа е добро...лошото е што тоа го видов од слика на инста. а си честитавме Божиќ со неговите телефонски, тој мене преку порака ми честита... Фала богу, јас немам чаши сликано од вотки сликано..јас си сликав една домашна фамилијарна атмосвера. и добив и лајк и коментар од него. хаха ахахаха
Кој рекол дека желбите не се исполнуваат? Треба само време. Човекот кој со месеци посакувам да го видам и да го гушнам. Епа да, помалку од 2 дена ќе се случи тоа. Ќе ми се исполни желбата. Другар. Што би правела јас без него? Каде би била без него денес? Навистина не знам. Можеби би плачела, би сечела вени. Но, тој ме научи дека животот е многу повеќе од солзи. Ме научи дека живот е да сакаш. Да сонуваш за некој. Да се надеваш дека ќе ја видиш таа личност. Да стоиш гордо и покрај сета болка која ти ја нанесуваат другите. Да имаш желби и да се трудиш да ги постигнеш своите цели. А мојата единствена желба последниве неколку месеци беше да го гушнам. Да го гушнам и да му кажам колку научив од него. Да му кажам дека сум жива и дека се смеам поради него.
Зошто секогаш мислат дека ако синот има фирма вози скапи коли и оди секој месец на некое патување дека сето тоа го наследил од родителите и е татина и мамина маза.Зар неможе тој сам да заработи и да си го обезбеди наведеното? Многу се зборува а малку се знае
Голема им беше љубовта, ама детето да си го викаш по бившиот и секој ден да се потсетуваш на него, мислм стварно боли...и така човек може да се уништи психички. Не знам што се случило, ама баш ме интересира и ќе ја барам деновиве да дознаам
Добро вечер ... Сакам да ви ги честитам новогодишните и божиќните празници. Од се срце ви посакувам се најдобро, добро здравје, многу љубов, среќа, нека ве прати секогаш.. ☺
Не се спие бе,сон не ме фаќа,ааа не тоа никако. Несоницата за мене е бесмислица. А сега? Што и каков одговор да барам? За мене е исто како да сакам да впишам "раѓање" на амеба во книга или згаснување на далечна ѕвезда во регистар на умрени. Скапан зелен чај,кај се напив,на мене се делува. Сите они Можни,во најмала можна рака што ги пишува на упатствата... Несакани појави де,е тие се најприсутни лѓкај мене. А и не ми се ни јаде,божјо чудо. Чајот делува. Вистина делува.
Понекогаш човек треба да си ги смири амбициите, односно да знае до каде му се границите. Ја у 9ти месец со стомак до заби запишувам факултет, млада сум и не сакам да останам недошколувана. И ај ете ти сега учи спремај испити.... Таман 2 лекции ке прочитам малечката стане, сега кога ја заспав место да спијам ја учам. Нити имам време да дома ни ништо. Ако ми ее..
Mи има нешто посебно убаво во звукот на удирање на врвовите на празни пивски стаклени шишиња кога ќе ги дигнам од маса. Се испиле 6. По три за во трите меѓупрстија на двете раце, совршено доволно за да ги собереш наеднаш и палците да ти останат слободни да можеш да отвориш врата. Сега си пуштам музика, ќе затворам компјутер, ќе буљам во шарените сијалички на прозор и нема да запалам цигара. Имам некои песни кои ме тераат на љубов, сега од нив ми се сака да слушам... Бенини вика дека la vita e bella, а јас имам само да климнам на тоа и да се сложам бескомпромисно. Добра ви ноќ. Со љубов ваша М,
Има безброј причини и варијации за ваков резултат. Еднo е сигурнo, а тоа е дека не се повеќе заедно, барем кај нас нема случаи на татко и син со исто име. Меѓутоа не мора да значи дека детето е крстено по бившиот, иако сосема мал процент давам шанса и на тоа. Можеби нешто трагично се случило со дечкото (не дај Боже), девојката веќе била трудна, решила да го задржи, и во негов спомен - негово име. Можеби сегашниот нов дечко - маж го сакал и бирал баш тоа име. Може кумот. Може, може до 100 и назад. Како и да е, кога го прочитав постот како сцена од филм ми помина. Многу луѓе, многу животни судбини, убави, помалку убави. Секогаш ми е тажно кога слушам за вистинска љубов, а не успеала. Сподели кога ќе дознаеш што е, ако ти е желба, чисто колку да знам дека се сите живи здрави.
Колку и да ми дојдоа напорни празнициве, кога ќе се присетам колку понапорни работи ме чекаат... Би да си поседам и овој пат само да се смеам како шлакната. Ми доаѓа да си излезам од кожа, како некој да умрел. Кој ако не тој да ми даде вештачко дишење из даљине во 3 и пол сабајле. Ама ме боде со разговорот, просто ми предизвикува нагон на повраќање - ништо нема да е исто, навикни се на тоа и бори се за себе. Е прв пат дојдов во животов во ситуација да прашам - е како? Више не знам како, кажи ми како??? Само на него му се радувам.