Денес се распишав на Фемина, одамна ми се нема случено тоа ама денес ми е досадно, што да правам. Што би рекол Ниче, филозофијата е разултат на денгубењето(или така некако).
Пред некое време ако ме прашаше некој дали сум среќна не знаев шо би му одговорила, не го знаев одговорот... А сега без да ме прашаат ќе кажам, да среќна сум, се чуствувам толку убаво, не треба да има причина за среќа, секој ден е среќа
Дур го гледам светот без розеви наочарки сфаќам дека тоа што си го развивам нивото на толеранција ми е добра работа. Можеби се штитам себеси, како заштитен механизам. Знам дека е тешко да се релаксираш во ваков брз свет, ама онака да се опуштиш, да прајш шо ти лежи на душа, па то е животот. Зошто да живејме по некои пропишани норми? Шо е нормално а шо не е? Не ја сфаќам смислата на многу работи, нити моралот и нормите на општеството, а уште помалку традициите. Зошто постојат ако никој ги неќи, зошто постојат ако се само средство да ги држи луѓето под некаков замислен ред и чувство за морал на нормални и природни работи да бидат прикажани како грешни и срамотни? Ми велат дека уште сум мала и незрела, ама е толку глуп возрасниот свет не ни сакам да пораснам.
Благословен нека биде денот кога настанала Фемина!!! Не знам за вас, но мене сметањето на годините ми почнува од тогаш.
Што е лошото во тоа да седнеш и сам да пиеш кафе? Па и да има со кого да оди човек, некогаш е потребно сам да си седнеш некаде. Не сум чудак, нити пак сум залутала некаде. Еве на пример, си направив совршен план за утре. Ќе си се дотерам, ќе сi се изнашетам, ќе си ги купам нај убавите штикли на светот, ќе си пијам кафе! И така натаму.. Добра ноќ!
I ti mi se cinis promenet. Da ne stana vernik? E ajde se neka stoi isto pa duri i nie. Ne mi se jasni "kukanjata"za edno vreme. Zapamtete i taka ke vi bide polesno. Se tece,se se menuva. Dur se menuva,znaci postoime.
И шо сеа, на едно исто ке мислам цела вечер?! Де бре нека доеше од негде сон, аман! Она што е пишано ке биде, нема мрдање
Сестра ми иако ја сакам најмногу на цел свет,абре што е тоа да се ломоти цел ден по дома бре?! Уста не затвара! Гарант собрала гени од прабаба ми,баба ми ми кажуваше дека и таа ко навиена била Решив маж да и барам на женската не се трпи веќе ова Напуни пред некој месец 24 години,подзаличуе на Парис Хилтон има некои црти сите викаат така,сеа скоро се офарба плавуша,ама не и праело ќеф ваљда рече кафеава ќе се фарба пак,малце е пониска од Парис може едно 5 сантима и више,абе ниски луѓе сме ние,има плави очи, има куче така да идниот маж да не се буни ради тоа дека ќе лета низ врата,многу збори,предпоставувам дека идниот маж ќе ја трпи првите 2-3 дена после усвет ќе фати(не дај боже) ,така и нејзиниот бивши дечко. Срцка е многу е добра,во хороскоп е Лав значи тешко тебe.Моиве сите на работа негде надвор ја сама со неа дома Ај кандидати! Аман веќе,не ја можам што да и правам? Аи бог да чува господ да ми дае трпение морав негде да пишам не можам веќе Ај добра ноќ Идам да си легнам и да заспиам пред да дојде она .
@galapce jas odamna go praam toa, prvo pisam mislenje pa posle gi citam drugite, oti duri gi procitam i kje zaboravam sto sum dosla da kazam i kje batalam Tuku denes edvaj se izvleciv od krevetot i taka so polu otvoreni oci si varev kafe pa sama go piev vo dvorot. Posle uspeav da se sredam nekako i si se piknav vo kujna da lecam depresija , napraviv rucek, kiflicki, omilenata salata i dodeka trepnam pominalo vremeto. Se vkluciv sega na fb i gledam mi stasalo potsetuvanje od pred tri godini koga najdobrata mi drugarka bese prisutna vo mojot zivot. Toj period bese nadvor od drzavata i mi ostavila poraka deka me misli, me saka i deka i falam. Gi iscitav i komentarite i se rasplakav, konecno si se iznaplakav posteno. Sega ne sme prijatelki na fb, ne se ni poznavame niz grad koga kje se vidime, taa odbra taka a jas i ja pocituvam odlukata. Se prasuvam samo dali i taa kje go dobie istoto izvestuvanje, dali kje se seti na nasite denovi, dali kje ja zdoboli dusata, dali kje me pobara, dali kje bideme isto kako koga bevme mali.
Си мислев oвa ќе биде мирнa вечер, сo гледaње НБ, aли пoгрешив. Ми стигнувa message request oд некoј дечкo, aј викaм oглaсив книги, мoже сaкa дa купи. И пoчнувa, ти мене не ме знaеш, јa тебе те знaм. -Oд кaде бе? -Си и пишувaл нa женскa ми дa ме изневери и си јa кaнел нa кaфе. И ми дaвa прoфил oд женскa му сум и лaјкнaл сликa у aвгуст месец. Ми гo кaжa дури и нејзиниoт брoј и ми викa, aј прoвери у aвгуст дaли ти се јaвилa. -Брaт не јa знaм женскa ти у Скoпје живеaм, тoчнo знaм сo кoјa шo сум прaел у aвгуст. И ни две ни три ми викa, дa ми беше пред oчи тoгaш не oдгoвaрaв зa свoите пoстaпки. -Зoштo бе брaт, oти и лaјкнaв сликa -Не, oти ги читaв рaзгoвoрите и гo имaм прoбиенo фб, aли oнa не знaе, чoвек требa дa биде внимaтелен кoгa прoбивa прoфили. И ми нaмигнувa Се згaзив oд смеење. Брaт, oзбилнo се рaспрaвaте сo женскa ти, рaди мене ?Јa дури би ти пoнудил дa се видиме некaде у Центaр кaкo луѓе, aли се плaшaм декa ќе ме тепaш. Не сaкaм дa бидaм причинa некoј дa се рaспрaвa рaди мене, a јa не сум крив зa ништo. -Не, мене селски и детски ми е дa се тепaм ми викa А си викaм у себе, не беше селски и детски дa се пoнaшaш вaкa, a имaш 26 гoдини, aли не му врaтив ништo. Мaжиште oд двa метри, се пoнaшa кaкo некoј плaчкo. Пу! И иaкo мрaзaм пoлитикa, пoстoв мoрa дa гo зaвршaм сo цитaтoт нa Брaнкo сo стечaецoт, прaшaј си јa девoјкa ти некoј друг дa не бил, не мoжaм дa стигнaм јa бе брaт.
Од ова учењево ми е преку глава. Притисоци на сите страни, ако ништо друго ме болат очите од компјутеров. Кој ѓавол вовел бугарска книжевност да се изучува, преку глава ми е од преведување. Со саати преведувам. Ми се смачи сакам што побрзо да дојде сесијата и да заврши.
Хајде да волимо се једном се живи зар не..јер сутра је нови дан и слаба и јача сам правим се да добро је....
Ние луѓето сакаме скапи работи коли,станови,куќи,телефони,дремење по кафичи,ресторани,одмори на море,не јадеме одредени работи,буквално све бираме во животот,а не сме свесни дека имаме најголемо богатство ЗДРАВЈЕ,дека парите се џабе ако се нема ЗДРАВЈЕ,ама џабе очи ненаситни сме ние луѓето.