Некои луѓе подобро да си ќутат и да ги мислиме дека се којзнае што отколку да отворат тоа устите и да ги стропат сите глупости во еден здив. Ги мислиш мистериозни, демек интровертни, оно си ќутеле со причина. Кога ќе ми текне со другарките порано колку се лажевме така за машки, го мислиш мил некој, со којзнае каква тешка тајна а, всушност празен. Ни тој не е крив. Ама така за женски некако повеќе боли, повеќе срам ме јаде.
Кај сите вториот знае за првиот, кај мене обратно. Од друга страна јас сум посесивна и не сакам да го делам со друга. Оди најди ми го крајот.
Еј, тато на омилената песена сети дека било прегласно дома Оф, времето ме убива. Колку и да сакам виножита (а денес тоа виножито шо го видов кога се враќав од забар беше најубаво до сега, со најсилни бои, дуплото виножито се гледаше исто толку убаво како првото, не беше толку бледо како шо треба да биди), ама едноставно неможам. Лошо време ме убива. Го гледам надвор, станав едино зошто го слушнав ветрот како ми струј под џам и ме побудалва, неможам. Веќе не знам дали само Пмс е криво, или ми кројат смртоносен план со времето заедно, под рака со настинката и забарката. Ај вие лошковци едни, кројте ми план ама јас ќе си грицкам сончоглед, ќе си слушам Лана и ќе си плачам и најубо ќе ми е Пс ќе забораев, јас веќе си почнав со одењето на забар, веќе ми претрпна, уште се плашам ненормално ама таму не одам нормална. Му кажвам, „докторке мене ми падна пломбата вчера вечерта“ - а едвај јадам на таа страна и едно јадење и се скрши. Е тоа ти е среќа. Ми се смеј и ми вика „да не ти паднеше немаше да дојдиш?“. Бев искрена. Реков не. Повеќе ради фактот дека неможам да дишам и ми се лоши кога имам работи в уста, стравот веќе си е водечки фактор, ама одам против себе. И мразам како ме закажва или следниот ден или по два дена. Се плаши дека период ако не одам поќе нема да одам. Дефинитивно не е далеку од вистината. Останете ми поздравени најбитно, шо дури морав да едитирам, Владе на новиот акаунт на Лол го немам, и уште го немам купено ама сега е на ротација, готово се преродив. Владе мој
Стрaшнo ми гaзaт пo живци луѓе кoи мислaт декa се тoлку неoпхoдни и нивнoтo пoстoење е тoлку вaжнo зa чoвештвoтo, тa дури и кoгa мoчaaт , мoчaaт винoжитa.
Ми се здосади од теретана и вежби во затворен простор денес вака слободна си симнав музика така подинамична за трчање и пешачење,не дека теретаната ќе ја напуштам само мала промена добро ќе ми годи.Дождецов тука само молам да престане а ветрето нека дува сеа то е што е.И покрај сето сивило јас сепак останав мотивирана.Г.Совршен замина на патуванје го нема сто го нема.Малку ми е тешко без него ама ке ми помине монотонијата
Sdk deka denes strujava majtap si igra so nas. Dojdi, sjojdi, dojdi, sjojdi.... Ami treba da se raboti, ne za dzabe tolku rano sum stanala, edvaj i toa De raboti de dremi... eee caos, si dojdov doma. Sea ce si se napijam kafe na tenaaane.
Невините (читај: наивните) секогаш бараат утеха во погрешни луѓе. Не ли го мирисате волкот во овчо руно?
SDK nekoi od temive ne se "stvoreni" za da se replicira,da se dava mislenje, da se sovetuva.. Aj olabavete malku!
Ya Rabbim, која потреба ја имаше да го истуриш пеколот врз земјава? Невини луѓе да гинат, една безбедна земја да нема....
Ја гледам другарка ми. Колку е несовршена. Колку многу и фали. Како не го видов тоа порано? Ме гледа таа мене. Колку сум јас несовршена. Колку мани имам. Ги гледа ли таа моите недостатоци? Мила моја, како би ги видела? И како јас би ја гледала со такви очи? Таа мене ми е се'. Јас ги обожувам нејзините мани, глупости, навики. Ми вели пушти песна. И велам не. И сама пушта. И велам зошто? Така. И се смее.
Никогаш не би прифатила да се лечам на клиника, ни да се пораѓам,ни да правам заби ни ништооо. Толку е одвратно, усмрдено и мислам сите болести од таму ги добиваш.
Значи се моли детето шо се црека надвор,и понекогаш во ходнико долу на први спрат ќе седи/стој не знам шо прави,не знам дали живее во мојот влез или во некој друг,или да ја научи песната шо ја треска и то само една реченица,рефрен што ли е,и се дери по цело време или нека заќути...фалшираш инаку Цело време пеј та пej:Ај ваз мејд фор лафинг ју бејбе ју ваз мејд фор лафинг мииииии...... И цело време ко на расипана лента.Знам дека сме распеан народ,ама како го годиш бре дете мачно секогаш во исто време...лафинг бејбе демек
Ако е закаснето, да не е заборавено. Еден телефонски повик од другар вистински без да има скриени намери и тоа како можи денот да ти го разубави.
"Criminal world" е доказ дека уметници како David Bowie ретко ги има, за жал. Сепак,легендите никогаш не умираат.