Не мие јасно зошто се луѓето толку многу дволични, и лјубоморни. Зошто имате толку злоба во вашите срца. Зарем до толку сте бесчуствителни. Ее мој чуден свет
Da I pobaras na sestra mi casa voda da ti donesit, taa obicno do polovina ja polnit. Ili pa ako ja napolnit, ke ja prepolnit do vrv I dodeka ti ja doncit po pat ke ja isturit I pak polovina casa se prajt. Znaci I vaka I onaka cela ne ti nosit. Bre sto dete ke bese, ic nee na dada I
Новото (а воедно и полошо) се земаа оти трудна е - се земаа оти тој отиде на печалба, па полесно за преселба, да си бидат заедно, а заедно што поминале време не е ни цела година. И тоа со нож под грло - ти таму кој знае со која си, жени ме или ќе те утепам, а мења во денот 10 профилни слики со човекот и го чекира каде што она искача. А тој сиротиот од работа дома, ништо не видел, а не па да има друга... Ова не е брак од љубов, туку бизнис и интерес. Ни 6 месеци ефективни врска немале, а во тие пар месеци го изолира сиротиот од се блиско околу себе... Да се разбереме, тука никој никого не сака. Посесивното створење е само посесивно, а он нема каде, па си вика - еее ај, ќе има кој да ми пере и готви, па и кревет да ми топли, кој ќе бара сега тука, никого не знам, не па жена да барам... Абе ЉУБОВ. Ова ни е како клипот со ромката што се мажи во Германија, а не го знае името на маж и. А бога ми и Каракамишева ја демантира бре.
Вака сега. Кога вашите сексуални авантури, работи и остало ги раскажувате на вашата најдобра другарка , или само другарка , рачунајте дека таа ги кажува тие работи од а до ш на дечко и, а дечко и после ги кажува тие работи на своите другари и мене. Така да доаѓа дечкото и вика нема да верувате што праела другарка и на женска ми. Кој со кој се љубел, кој варал и кој со тројца била , која имала деца на љубавникот а не на мажот, која абортирала која не, абе све.... И после мене ми паѓа незгодно кога утре ќе ја запознаам таа другарка на женската на другар ми, а сигурен сум дека и она ќе се утепа ако дознае дека цело друштво знае што правела оти другарката и дечко и има голема уста и раскажува наоколу. Така да, правите што ќе правите, ама пазете на кого тоа го зборите...
Сакам да им кажувам на луѓето дека се прекрасни. Не само физички, туку толку прекрасни што не можам да се одвојам од нив. Прекрасен си, сакам да те гушкам и да не ја тргнам главата од твоите гради неколку часа. Прекрасен си, би те слушала да ми зборуваш за било што, макар и да ми читаш упатство за употреба на шпорет. Прекрасна си, правиш да се чувствувам и јас прекрасно. Прекрасна си, правиш да се ежам на помислата на тебе. Луѓето знаат да бидат прекрасни. Физички, совршено извајано тело, мека кожа и коса што мириса убаво. Ама не е тоа што го гледам од надвор тоа што ме привлекува за некои луѓе. Некои ги гледам како празнина, темнина. Сигурна сум дека тие за некого се нивното сонце. Некои ги гледам како богатство, како целото знаење и мудрост да е во нив. Како да ги имаат сите нежности на светот, целата љубов која што може да се сподели и се карпа на која можеш да се потпреш. Не се многу, барем во мојот живот. Се бројат на две раце, нецели. Ама немаше да сум јас, без нив. Не треба да си ја изгубиш индивидуалноста заради некој друг, ама супер е кога некој друг ти помага да се изградиш како подобар човек.
Кај некои луѓе брзо паѓа фасадата од нивниот живот и лице.Што е тоа глумење лудило: -дека се најубави; -најпаметни (се си знаат од се се разбираат иако некои работи во живот не ги искусиле) -многу се богати ( иако потекнуваат од средна класа и се расфрлаат со скапи парчиња облека и муабети за тоа како се добро омажиле/ожениле) -многу среќни во бракот и животот кој тече како мирна река и нема ниту еден проблем.... ах овие фаци доминираат во нашето општество..
Sakam da kazam po 200milioniti pat se pokajav sto ja kitev elkata i iznakindzuriv po doma Veke 2 dena ne mozam da priberam se, a ke svetime so svetki sigurno uste 1mesec, ne se cistat za nisto na svetot
Не вреди да плачеш, да се депримираш, па дури и да се обидуваш да се самоубиеш. Ни најмалку не вреди. Можеби мислиш дека никој не те сака. Можеби мислиш дека сите сакаат да те искористат, а потоа да те остават. Можеби мислиш дека никој не те слуша. Можеби мислиш дека никој не се ни обидува да те разбере. Можеби не си задоволна од својот надворешен изглед. Можеби си останала сираче. Можеби дечкото не те сака. Можеби некој те навредува. Можеби некој ти завидува. Можеби си направила голема грешка за која се каеш. Ќе плачеш, ќе кршиш што и да ти се најде пред очи, ќе се повлечеш од луѓето, ќе те гледаат како чудак. Но, знаеш што? Ќе помине. Што и да е, ќе помине. Можеш да бидеш подобра личност, само ако се сконцентрираш на тоа. Излези од школката, не се криј во неа. Некој треба да те види. Некој треба да се заљуби во тебе. Некој треба да мисли дека си прекрасна личност. Некој нема да заспива навечер без твоите прегратки. И не, не е илузија ова што го кажувам. Вистина е. Со сета сигурност кажувам, некој на светот има потреба токму од тебе. Од твоите прегратки, бакнежи, мили зборови. И не кажувај дека не можеш да бидеш среќна, дека не можеш да се смееш. Верувај ми, еден ден некој ќе те гушне и ќе ти каже дека ти си личноста која тој некој ја барал целиот свој живот. Те молам, бори се. Остани силна, која и да си. Чувај го својот живот, на некој му вредиш повеќе од најголемото богатство на светот.
Мене престана да ме фрапира нечовечноста, суровоста, ситниот конформизам ... А вие од кај го земавте тој курс по *правилно однесување* ? Во кој обавезно сметате дека треба да се потура масло и на внатрешниот оган? Без притоа да подувате за да го угасните... Таму ве учеа дека треба да урлате како разулавени кралици "Исечете им ги главите, исечете им ги главите".. На кои ? На сите што не можат да најдат начин да ја воспеваат вашата вообразена и минлива убавина?
СДК ... ко некоја постпразнична депресија фатила кај народецов ... Што се случува, што секој има стравови од емоции, стравови од предавање, од давање, од врзување ... Од прифаќање, од чување, од цело емотивно царство ... ?? Зошто дозволивме еготастично да "пораснеме"??
Сакам да одам и да го видам, да се искупам некако за тоа што и него му ja пренесов болеста Сакам да можам да одам и да се грижам за него, да му варам чаеви, да го терам да jaде овошje, да си го гушкам додека дреми на сред филм, да го покривам навечер, да му мерам температура и да му давам лекови. Огромна вина чувствувам, душата ме боли, сакам да го видам ама не можам,, болеста и мене ми се врати и jaс сум со инекции и лекови. Само тоj да ми оздрaви и дa биде добар, се молам за дваjцата постоjaно
Da imav poveke pari,mislam onaka bajagi poveke,ke i gi ispolnev site zelbi na majka mi. Site onie za cija realizacija se potrebni ovie vrednosni hartii. Ja gledam dur spie i niz glava mi pominuva se ona sto bi sakala da i udovolam. Da ne naslusne nesto deka ti treba,ma duri i pretpostavkite nejzini za moja potreba taa gi realizira. Ke najdam li nacin kako da se oddolzam na ovie dve race? Tolku sme razlicni,taka barem mislev.Vo posledno vreme pak,postojano se fakam vo ona,kolku si licime. Me plasi pomislata deka nikogas ne uspeav da ja usrekam onaka VIstinski.
Пола саат се карав со мајка ми пошто не сакаше да ми дозволи да си сварам супа, демек немало да ја јадам, не била убава таа. Ок, попушти, виде упорна сум, кажав ќе јадам и крај. Ми свари супата, таа супата гадна, луѓе, ми се подига ми се плаче. Мајка од страна ме гледа како ја јадам, се смее, ја приметив јас ама добро, си молчам, си сркам небаре највкусната супа ја јадам... На крај, не една, две чинии изедов, за инат. Бре, она со мене! Утре ако ја проба ќе сфати зошто имав неколку ( ) вакви изрази додека јадев, ама ќе ја истурам јас пред таа да ја проба. А не сум фан на супи, не ги сакам, ама ете ми текна нешто супа сакам и готово. Оди излези на крај со мене.