@Magnolija спoртските фaнoви честo ќе ги слушaш дa збoрaт зa свoјoт тим, ги прaтaт, пишувaaт и oтекувaaт сo муaбети зa свoјoт тим, уплaќaaт зa нив, им oдaт нa утaкмици сo гoдини, нoсaт дресoви oд нив. Истo имa и тaкви кoи тaкa чувствувaaт зa бенд, пеaч, глумец, серијa филмoви. Не сум глупa де дo тoлку стрaст дa не мoжaм дa рaзберaм. Пa кoгa ќе видaм мнoгу штo никoгaш песнa oд Бoуви не пoстирaле или кaжaле декa негo гo слушaaт или сaкaле дa дискутирaaт зa негo и негoвите песни, истo и зa Рикмaн мaкaр сaмo и зa Хaри Пoтер дa е...кaкo дa си oбјaснaм oдненaдеж тoлку тaгa пa и сoлзи? И не е oбичнo жaлење @Summerlover aкo сoлзи пуштиш или пoст нaпишеш декa ти е тешкo.
Ах бре Бриџет бре... Што чудна жена ќе беше, навистина не знам... Па и кога пишуваш за нечиј пост, барем цитирај или тагни го човекот, а не вака... Да, еден филм од седум делови сум изгледала со човекот = 7 филмови. Тоа се години и години следење на неговата кариера. Да, не пишувам никогаш вакви мислења, ама ете, правам исклучоци. И ајде, да видиме каква дијагноза имаме ние кои сме тажни што починал таму некојси светски познат актер/пејач и што и да е, кој никогаш не слушнал за нас, ама ние тука емотивно пропаѓаме поради неговата смрт? А какви се тие луѓе што буквално ништо живо не ги тангира, па дури и за нивни блиски да се работи (ова генерално го кажувам, а не конкретно за тебе)? Ете, како што за Тоше се жали веќе со години наназад, му се слават родендени, му се организираат концерти на денот на несреќата или како и да беше, исто е и со овие луѓе. Што има тука толку чудно - не можам да разберам... Ама ајде...
^ Тoa штo гo мислев зa тебе гo кaжaв вo реченицa или две. Се другo ми е oпштo пишaнo, немaлo пoтребa дa те цитирaм
@Bridget Им умира ликот во омилената серија. Едноставно постојат страствени фанови на серии, актери и филмови и луѓе кои лесно се приврзуваат за истите. Тоа е големината на кинематографијата. Инаку, преферирам да не коментирам за тие како пр. До вчера не слушнале за него, а денес го жалат, бидејќи јасно е дека постојат и такви, како што има ги има и за Боуви и за сите., но тие се сосема една излишна тема, јас мислам, само заради лајкови, we get it.
@Bridget, фејк луѓе секогаш ќе има! Тоа се оние кои лани правеа ice bucket challenge и ги лепеа клиповите на фб а притоа врска немаа што е алс, тоа се истите ониe кои есенва ставаа француско знаме на профилна слика а веднаш над неа гледаш дакфејс селфи со другарките во кафана и тагови #најбољи провод EVER (од што ептен се потресени од настаните, нели), е истите тие сега се најголемите фанови и познавачи на Боуви иако до завчера само „Absolute Beginners“ ја знаеја. Глуп народ имало и ќе има но тоа не значи дека мнозинството не тажи искрено.
За еден значаен дел „ВИП“ блогери, твитерџии, фејсбуковци итн. треба да се воведе некој поопшт термин... нешто како „интелектуални старлети“ (машки и женски). Или, како год. Битно е да се долови она што старлетите го имаат и прават, и, да се вклопи во нивната форма на интелектуален капацитет и труд.
"Don't search for Heaven and Hell in future. Both are now present. Whenever we manage to love without expectations, calculations, negotiations - we are indeed in Heaven. Whenever we fight, hate - we are in Hell."
Ми се подобрува окцето да не ме мислите. Еве се воздржувам и од манијачење, за да може да ми помине скроз.
Не правете споредба за глумецот и Тоше. Убаво е објаснето а и сите знаеме дека умирање на 20 год. И на 70 год. не е исто. Камо сите да доживееме 70,па и Тоше,па тогаш никој нека не жалеше за него,и сите чиј живот прерано згасна.
Биди таква секогаш,само вакви постови од тебе да има,само насмеана да си. Ти посакувам многу среќа да те следи целата година.
@galapce Мислам дека споредбата е направена во смисол на славна личност што допрела до срцата на многу и неговата загуба, неговите верни фанови ќе ја гледаат исто голема, без разлика дали бил 20, 40 или 100 години. За тоа, годините ништо не значат.
Ееее, темава со препукувања стварно каша-попара стана. @galapce, да, не си ја разбрала мојата поента. Не е битно, млади актери и други славни личности исто умираа во изминати години. Поентата беше дека ете, некој жали за славните личности со кои се поврзува преку нивното дело. @Summerlover одлично ти објаснила. А Тоше ми беше најлесен за споредба.
@Lady Phoenix ја разбрав,но ја разбрав и другата. Изгубен човечки живот,секако боли,но се согласувам за старосната граница. Зошто препукувања де се нарекува се со поинакво размислување? Си дебатираме.Нема навреди.
СДК ... да искарам. Зошто, о зошто се претвораме во "зачини"?! Ако ви се потребни има во продавница, маркет, купете си и терајте! Дај малку имуност на нечиј став, нечие расположениe, нечија интимна празнина или сатисфакција ! Дајте малку повеќе флексибилност!
"Значи се бањате со романски шампон, , пиеш млеко не знам таму какво, гледате телевизија на јапонски телевизор, АМИ КУЛТУРАТА НЕЛИ СИ ЈА САКАТЕ" Тоа е пандан на рекламата. Па дај смислете македонски и ќе гледам на македонски телевизор. Нема проблем За која култура ми зборувате вие? За што ми се обраќате дека користам ? Па вие викате само српски пеачи, бивша Југославија не преплави... Јас немам ништо против тие артисти, меѓутоа, проооостор. Простор за македонски артисти. Градете една жива култура, ете има услови, има бендови, има идеја .. Како ќе се искреира една културна атмосфера, јас мислам декА тоа е прашање на договор. А не народот тоа го сакал, тоа го барал. Донеси му нешто добро, да видиме дали ќе бара, Што сеа сакаме да кажеме, дека народот е прост и глупав ?
Cekajte bre, da si kazam I ja nesto. Gi prepekov lepcinjata so margarin I sea nepcata mi se oteceni -_-
Додека вие тука расправате како некој може да плаче за смртта на Боуви или Рикман, има луѓе што плачат и за оставката на Груевски! https://www.facebook.com/gledytv/videos/863906990373134/ Како може? Еми така...