Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Цел живот си добар,секој божји ден..... Никој не приметува, или приметуваат ама знаеш, секако си добар константно и ништо ново.
    Како таков те знаат, им одговара.

Еден ден во животот не си расположен, само не ти се збори а не дека ги мразиш или се лутиш.
    Тогаш одма коментари фрчат : "Абе женска шо ти вака? ;Нешто ладна, ни Здраво да речеш"

Како бе приметивте?

cresa-jagoda, eliesaab, Rama and 35 others like this.
  2. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Када те неко разочара, појави се неко ко те очара...Ваљда је то та нека равнотежа у свемиру, ко че га знати... :)

purple..m, crazylady, marama and 9 others like this.
  3. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Тоа што имам добра душа, не значи дека секој будала може да ја гази. Тоа што многу нешта премолчувам, не значи дека сум глупава. Некои луѓе повеќе не се вредни за моето време, а ни внимание... :)

cresa-jagoda, Rama, purple..m and 9 others like this.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

СДК
    Обожавам да ве читам сите вас кој што несебично куцате зад тестатурите толку прекрасни и умни постови, поштувам и се соживувам со начитани луѓе и квалитетни постови.

Нешто од работите кој што ми значат во животот е начитаноста и умешноста за добро склопен пост, што свесно или несвесно понекогаш би те натерал да продре длабоко во тебе и секогаш да научиш и прочиташ нешто ново и искрено од душава.

Со задоволство се смешкам зад тестатурата кога наидувам на толку начитани и образовани луѓе, луѓе кој што несебично ја кажуваат вистината која што се крие зад нашиот свет, тешкиот шамар што некогаш човека си го удира при вакви ситуации.

Се на се, несвесно влетав во ова катче каде што свесно и одговорно прознавам дека ми е неопходен дел од мојот ден..

И да, сеуште постои човечноста, начитаноста, дружбата, пријателството, љубовта и вистинските вредности кај луѓе што знаат што сакаат од животот, оформени луѓе со цврст карактер и став, тоа е она кое што јас го преферирам.

Ќе бегам и бегам подалеку од затуцаноста, тоа не е моја желба за комуникација, ионака сум индиферентна и незаинтересирана за вискиот простотилук кој што ја опкружува земјава.
    Убав збор, умна реченица, начитан и читко склопен пост .. се тоа е мојата идила и патека низ животот, а воедно и однесувањето и сета таа култура во реалноста.

5. promeneta

promeneta Популарен член

Најбитно во животот е да се најдеш на правото место во правото време !
    Не за џабе рекле:
    Роди ме мајко со к'смет и фрли ме на буниште !!

6. ninja35

ninja35 Форумски идол

Сега прочитав дека во 2015 година, Турција од емитување на турските серии заработила 250 милиони долари...или евра беше.
    Сигурно 245 милиони и се од Македонија...:?:

7. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Tolku mi e temno vo sobava shto neznam dali mizam ili se pulam :D

8. macka91

macka91 Форумски идол

Цело време го гледам часовникот и одбројувам уште колку ми остана за да го видам. Сум била заљубена и друг пат ама овој пат знам дека ова е вистинското. Сакам да се будам покрај него и првото нешто што ќе го видам да биде неговата насмевка.Го сакам неговиот мирис. Ја сакам неговата прегратка затоа што тогаш знам дека сум најсигурна. Ги сакам оние моменти дури и кога траеме, тогаш тишината зборува место нас. Тој ми е најголемата поддршка, мојот најдобар пријател и мојата најголема љубов.
    Сакајте и бидете сакани нема поубаво чувство од тоа. :inlove:

9. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Морав да се самоцитирам. Глупава, глупава, глупава. Ти требаше да помине полноќ за да сфатиш каква глупост си напишала? Да.

Е не може. Не смеам да си дозволам себеси. Во никој случај.
    Мора, мора и мора. Колку и да е тешко, не смеам да дозволам после една солза да кажам "Доста беше". Не. Никогаш не е доста од среќа. Ако некој друг не може да те направи среќна, сама можеш. Не вели не, секако дека можеш.
    Една солза, па што е тоа? Колку солзи само истекле и те убивале. И? Сега си жива. Тоа е важно.
    Не ти ветувам дека секогаш ќе бидеш среќна, затоа што нема. Знаеш дека после секоја насмевка следува и по некоја солза. И? Тоа ли треба да те спречи повторно да се насмееш? Не биди будала. Ќе помине. Нема да траат вечно ниту насмевките, ниту солзите. И најважно е тоа да го знаеш. Да продолжиш да чекориш. Да не застанеш. Да не тргнеш назад. Да не се откажуваш.

promeneta and deskarada like this.
  10. Dennings

Dennings Популарен член

Многу полесно би било за луѓето кога би научиле да разговараат очи во очи. Да прашаат , да се искажат , да споделат. Да не се донесуваат заклучоци врз сопствени анализи, да не се сфаќа се онака како што се сака, туку како што другиот го кажал.
    Се почесто се соочувам со луѓе кои се нетрпеливи , избувливи , арогантни и премногу самобендисани. Луѓе со кои колку и да даваш се од себе за да поразговараш човечки и да им објасниш некои работи, не го прифаќаат тоа и крај. Како тие си зацртале така е и точка. И на глава да стоиш џабе ти е.

11. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

@JollyGirl јас совршено добро можам да разберам дека некој може да те привлече и да имаш секс со него, а да не треба 3 дена да се допишуваш со него. Најтипичен пример е запознавање во диско, тој сака секс, ти сакаш секс- уживате. Нели е едноставно?

Е делот што не го разбирам е задолжителна понатамошна комуникација и потреба од врска со таа личност.

Секако дека секој има право да го каже мислењето, јас реков нешто сосема поралично- не смееш да осудуваш.

12. Petar80

Petar80 Форумски идол

Секс за една употреба

13. Priroden

Priroden Популарен член

Ќе копирам само дел од прекрасниот пост на фб на извесна Моника.

David Bowie, два пати ги одбил понудените почесни титули од британската кралица, Елизабета Втора: Витез и Заповедник на Редот!!! Каков грандиозен идентитет, Човек заслужен за сечија почит и восхит!

Но, и потврда за отсуството на наш идентитет, зашто да не бевме нација полна со полтронство, смеса од подлизурковци, партиски доушници, слабичи, конформисти, стражари на своите ситни лични интереси (едно местенце во една институција и сигурна платичка), ситни души, безлични просечни створчиња кои се прегорди и на едно обично признание, добиено по партиска заслуга, зашто биле верни во кодошењето,а не горди на знаењето
    ...да бевме фокусирани на вистински вредности и да имавме храброст и одлучност,оружје да ни беше не партиската книшка, туку знаењето, мудроста, човечноста...ќе бевме и доблесни граѓани, горди на својата држава и на власта.

И тука ми текнува на мизерниот ПМФ и мојот ментор за дипломска.
    Ќе го ставам у спојлер муабетов, да не зафаќа многу.
    Имав слушнато различни оговарања за него, али си викам, не сум женско нема да ме замара мене. Од септември пред некоја година му кажав дека сакам да ми биде ментор, до јули наредна година ако е можно да ја сработиме, ако не да барам друг ментор. Леле коа почна да ми ветува, ќе испитуваме арсен у почвата на оваа планина, барем 50 работни дена секако ќе има, си викам супер и прашувам кога ќе почнеме. Ај денес, ај утре, ај после 2 месеци, ми даде еден текст на англиски да го преведувам како вовед и вика на пролет ќе собираме, март месец некаде. Дојде и март. Барем три пати неделно идев на факс, го прашував шо како, дури подналутено ми одговараше, ама вие многу заинтересирани некако.

Ме прати кај колешката негова, оваа почна да се чуди шо да сме праеле и си го пушти компјутерот ископира дел од докторатот и ми вика оди кај професорот. Си викам супер, ќе имам предвид како работеле, сеа уште да закажеме кога ќе одиме во сливот на реката да собираме. Погодувате, ни ден работа, ниту ми објасни кои се инструментите што ги користеле, дури на текстот стоеше дека сме праеле експеримети во 2007 година.

И тука настапува на сцена демонстраторката, му се јавува и го прашува дали да сме ја сменеле годината во текстот, пошо во 2007 година сме биле втора средно :D Aииииии срам ме фати, дури и ги менувавме речениците да не изгледало исто, на пример ако реченицата гласеше дека експериметите се извршувале од мај 2007 до јуни 2008, ние пишувавме дека експериментите биле извршувани со месечна динамика, да смениме некој збор за да не изгледало исто.

И тука следува делот од постот на калиопе погоре, каде зборува за скржавоста на имашливите луѓе. Ме тераше да сме оделе у Охрид на терен, а мојата дипломска за безрбетници у Брегалница. Викам не идам, вика мора да дојдеш. Ај се орасположив си викам, ако не сме работеле у Брегалница, барем ќе видам како ги поставува тие инструментите.
    Не, бе брат кои инструменти, едно шише ракија носеше мало и ништо друго. Одиме по пат и ми се слоши, почнав да му повраќам у кола. Говедото, не да ми помогне, ми вика ех бе колега колку колешки девојчиња сум извозел у колава и ниедна не повратила. Па ме прашуваше за една бруцошка дали имала дечко, па зошто не сум знаел, па нели ми била убава. Ллелелеллелелелеле вриев.

Седнуваме на Билјанини извори, ја студент, одвај 1000 денари имав у мене се чудев како ќе го поминам викендот. И ме прашува шо ќе јадеш, викам ништо сеа повраќав пред малку не ми е до јадење. Ме части една вода хахаххахаххахахха и ми вика ај ти ќе частиш за дипломска.

Се сместивме у хотел, сабајле ме буди, ајде одиме на терен, ме остаи на брег со шишето ракија и ми вика собирај материјал. Викам шо да собирам, онака незаинтересирано ми вика шо ќе најдеш. Лелеле вриев. Се враќа после 3 саати, ја малце се орасположив имаше едни дедовци од Холандија, погледнуваа на кај мене и нешто изговараа scientist хахахаха кој црн scientist си викам, арно шо не пробав од таа ракијата од мака.

Се качуваме у кола за назад и му викам колку ќе треба за гориво ќе ви дадам у Скопје. Вика 1600 денари. Абе ти будала си, какви 1600 шо не кажа шо автобус ќе дојдев? Ќе ми побараше пари ако бев женско? Моите немаат пари сеа, а и да имаат не ми дадоа да ги трошам на глупости и да спијам по хотели само ради тоа шо тебе така ти текнало.
    Зошто ме викна со тебе, да ја поделиме сметката за гориво? Не ти е срам?
    Не му се веруваше на будалата шо слуша, ајде ми вика ќе ти средам за работа.
    Ништо не сакам од тебе, сам ќе си најдам работа, вози ме дома и не сакам да ми зборуваш по пат.

Нормално, правда не истерав, пошо божеството е секогаш во право. Надлежните дознале дека татко ми не е позната фаца и муабетот заврши на, колега треба да заборавите на ова, он е искулиран човек, дипломската никој не ви ја бара при вработување.
    Една од професорките ми рече да сум останел на факс да сум учествувал у проекти, викам какви проекти, да ме наместите дека ви ги крадам глувците? Или дека крадам син камен за да се дрогирам?
    Нормално ми пукна филм после...

Ако пратите некого на расипано место, не смеете да се изненадите ако се врати гнил.

14. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Ми фалат едни очи кои со само еден поглед ми го тргаат сивилото и ме огреваат.
    Ми фали една прегратка коja ми го дава мирот коj ми е потребен и ме заштитува од луѓето кои ме повредуваат.
    Ми фали една насмевка, наjубава, наjискрена.
    Ми фалат едни раце кои кога ќе ме гушнат, посакувам светот да застане..
    Ми фали еден човек коj во мене го буди наjубавото, наjдоброто, коj ме прави посебна, коj успева да ме насмее и тогаш кога сите бродови ми тонат, коj ме љуби искрено, нежно, вистински, коj ми пружа огромна подршка, коj ме разбира.
    Ми фали секоj ден, секоja минута, ми фали и тогаш кога не сум свесна за тоа.
    Ми фали се со него, дури и малите кавги.
    Ми фали премногу.

15. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Викендов се чувствувам како да живеам во снежна кугла :inlove: Внатре огнот си гори, јас по цел ден правам најразлични топли напивки и повремено редам кора од мандарина врз печката. А надвор снегот не престана да вее... Толку симпатично си паѓа, навидум малку по малку, ама ако останеме овде уште некој ден, не сум сигурна дека ќе можеме да си се вратиме дома :D Снежната покривка прво личеше на чаршаф, па на ќебе, а сега веќе е дебел јорган ^_^ Кога сум кај јорганите, денес сум се стуткала под мојов и не ми се станува... Си лежам и си смислувам хаику песни :$

Некој со нас си
    игра ко мало дете
    со снежна кугла.

16. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Како јас да сум го пишувала ова.
    Болат спомените и убавите сеќавања, баш оние најубавите најмногу болат. Но колку е апсурдно што само тие ме одржуваат во живот. Само спомените ја цртаат насмевката на моето лице.
    Треба човек да остане силен, во надеж за подобри денови. Да веруваме дека не е се изгубено. :l::)

17. galapce

galapce Форумски идол

Не ви здосади ли фразата "Доста беше,вртам нова страница"?
    Секој ден е нова страница од нашата книга.
    "Од утре се менувам" не е решение за нашите проблеми.
    За да можеш да се спротивставиш на она што не ти се допаѓа,мораш прво да научиш да се спротивставуваш себе си.
    Не гради го животот во лажни илузии, така ќе бидеш постојано разочаран.

Така некако оди теоријата,ај сега да видиме праксата.

cresa-jagoda, IronLady, Rama and 27 others like this.
  18. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Правдата е можеби бавна, понекогаш и многу бавна, но стасува. Порано или подоцна сите ги стигнува заслуженото и затоа пазете што правите и секогаш бидете добри.
    :d::drunk:

19. vitamina

vitamina Форумски идол

СДК
    И пак ќе кажам оној кој што оформено и одговорно стои зад сопствениот лик не чита "семе синапово", не става розеви очила за да светот си го обои според вкусот и замислите, не се надева на некоја екстрмно бомбастична среќа што ќе го смени нивниот живот туку така преку ден додека истиот дреми со 4 во виз пред текевизорот, не верува во "пишани судбини" и не се раководи дека еден ден "господ ќе спадне од небото за да им пише казна на "неверниците" што го повредиле.

Оформен лик со цврст карактер секогаш знае што сака а што не сака од животот, стои цврсто и одговорно врз сопствените ставови, се бори макотрпно и чекори низ трнливиот пат и признава дека светот е сив, потта од челото задоволително ја брише и силно се бори против животните искушенија и предатори.
    Свесно и одговорно тврди дека животот е курва невидена, судбината сам си ја крои според постапките негови и е доволно свесен дека живее во суров и реален свет, свет во кој што сите за борат за своето и сопственото исполнување.

20. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Денеска малку порано станав и добро е што направив така.
    Во план сум да изгледам два филма денеска :lol:
    Во план сум и да вежбам,тоа сигурно ќе го направам.
    И не излегувам од дома,прекрасно ми е на топло вака и по пижами ол деј.
    Знаете што ми ја грее душава? Кога ќе видам некои од вас како пишуваат дека се заљубени и некои случки убави со саканиот :inlove: Бидете заљубени и наксреќни.Мајка ми од секогаш ми кажува дека љубовта е прекрасна и дека заедно со неа иде и се останато ( среќа и успех )
    :clap: