Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Сакам да кажам дека сакам да се замотам во топло кебенце, зошто не го сакам ладново време. Сакам лето.

На Mr. Right, kim.k, wanderlust и 4 други им се допаѓа ова.
  2. macka5

macka5 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2014
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    307
    Дечко! Да ти , што нон стоп погледот ти лута кон мене. Приближи се, биди искрен, доволно е да почнеме разговор. Всушност и немораш, таквите како тебе и те како ми се познати. Што ли ќе речат другарите ако се запозаеме. Ти си фаца, а јас ништо. Ништо доволно големо за да бидеме среќни, ама тоа е. Ти припаѓаш меѓу таквите за кои зборот љубов не постои.

На eliesaab, theowndemon, wanderlust и 5 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.932
    Допаѓања:
    272.975
    Се прашувам зошто кога во животот толку се трудиш да постигнеш нешто и кога доаѓаш на некое ниво кога мислиш дека си постигнал добар дел од замисленото се наоѓа нешто кое те сопнува, на кое си немоќен да го пречекориш,те враќа сто чекори назад.Се ообидуваш да објасниш дека реалноста е таква црна ама иднината ќе биде и поцрна, ама не сите околу тебе се слепи,т.е.заслепени а тебе те прават слеп,лош,песимист иако си сигурен дека многу добро ја гледаш и сегашноста а и тешката иднина.Сакам да бидам оптимист ама не и утопист.

На eliesaab, samovila.red., Lady Phoenix и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Bubblequeen

Bubblequeen Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    197
    Со неа се чувствувам ретардирано,истовремено и прекрасно. Она е мое рамо за плачење, јас сум нејзино. Кога и да се смее, и јас се смеам, кога и да тагува, и јас тагувам. Нашето пријателство е нешто чудесно, ја чувствувам како сестра, како моја сопствена крв. Секогаш знае како да ме расположи, секогаш се смее на моите глупости, лудува со мене, ме сослушува. Единствена желба ми е да не ме заборави и да продолжи нашето пријателство, и покрај тоа што ќе си замине далеку од овде, и можно е повеќе никогаш да не се видиме.

На eliesaab, theowndemon, vitamina и 5 други им се допаѓа ова.
  5. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Ептен ми е мерачки што го изненадив и му измамив огромна насмевка. Не му се веруваше.
    Ах со романтичарка во душа, така е. Уживам да ги усреќувам луѓето што ми значат. Толку брзо ми се пикна по кожа, не ми се верува каква среќничка сум. Не можев ни да замислам дека ќе запознаам некој толку совршен како него, а уште помалку дека толку брзо ќе ми ка врати вербата во љубовта. Моја зимска магија е. Како принц од бајките. Абе абе абееее љубов.
    Ај, сега добра ноќ. Одам да учам со насмевка на лице, преморена и пресреќна. ^_^

На eliesaab, samovila.red., purple..m и 30 други им се допаѓа ова.
  6. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.841
    Допаѓања:
    109.461
    Вечерва од едно многу мало слатко девојченце чув нешто многу убаво, целата сум во облаци. Сосем спонтано јас замуабетена со мајка и, одеднаш ме довикува Емче, Емче јас тебе многу те сакам :inlove: се стопив, занемев од тој убав гест на тоа слатко девојченце :hug:

На podravka, samovila.red., hermosa и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    6.952
    Тапа ми беше некако денов.Ме фаќа некое лудило не можам повеќе од 15 минути на едно место да седам.
    Немам нешто мотивација деновиве..Ниту приватно ниту професионално.Не давам ни 5% од себеси на работното место.Едноставно ми е смачено,саатите не ми врват и со душа чекам викенд.
    До негде ради то што ќе одморам,до негде ради то што тој ќе ми се врати па ќе си ги поминувам деновите гушната.
    Ми фали секој е*ан ден...Самата на себе ми е тешко да си поверувам колку ми фали.
    Секогаш сум си велела дека на расположението нема да дозволам да ми влијае некој,ама ете.
    Надвор од контрола ми се чувствата,се плашам.

На eliesaab, Kukla994, natemila и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.087
    Vnuka mi pocnuva da zalicuva na mene :D sekoj sto doagja da ja vidi go naglasuva toa,posebno tatko mii,veli ista e kako tebe koga bese bebe,jas normalno skokam od srekja,nemam svoi deca,ama dobro znaete deka vnucite mi se SE na svetot :)
    Nesebicno im ja posakuvam cela sreka na svet,se gordeam sto lepoticata tetkina lici na mene fizicki,samo posakuvam da bide pouspesna i posrekna od teta na sekoj mozen plan,drugo nisto ne baram !!

Denes posle dolgo vreme izlegov sama na vozduh,bas vo momentot vrnese sneg,epten dobro mi dojde,kako mala koga ke vrnese gi pruzev racete nagore kon neboto i snegot mi pagase na dlanki,a jas ke se vrtev nasmeana vo krug,sega ne sum veke dete i ne pravam taka,no seuste go sakam snegot,seuste sakam da sum nadvor koga vrne i potajno da mu se raduvam :D

На 2212, eliesaab, samovila.red. и 20 други им се допаѓа ова.
  9. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Ova me potseti na eden moj pajdas.
    Mi se javuva i mi kazuva kako i ponudil brak , a ona go odbila.
    Jas neznam sto sum mu rekla vo momentot, go slusam od tamu mi vika"pa ako ne ke ja prasam pak, mozda ke prifati":^).
    Nemam poima kako i sto sum rekla, ama veruvam deka ni najmalku ne sum pomislila da ja prasa vtor pat:o.
    Ok neka prasa, ako uspee ke imam novi cevli.:clap:

На samovila.red., theowndemon, calliope и 3 други им се допаѓа ова.
  10. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Не ми се пишуваат негативни зборови. Сакам да пишувам за љубов, за радости, за некој си спомен кој ме потсетил на убави времиња.
    Ама нема бе народе, нема. Секој ден истото "Не те бива за ништо", секој ден истите намрштени погледи, секој ден истите лути луѓе.
    А зошто се лутат? Не знам. А зошто мене ми се лутат? Уште помалку знам. Ама знам дека се трудам да бидам подобра личност.

На eliesaab, theowndemon, ceca-1 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Во животот ке запознаеме многу луѓе,многу друштва и пријатели.Но многу малце се оние кој ке останат целиот живот со нас,толку малце се што на една рака се бројат.Правиот пријател ке го осетиш кога ке побараш помош од еден прст,а за возврат ке ти ја подаде цела рака,таквите пријателства треба да се чуваат и негуваат,таквите пријателства се ЖИВОТ.

Имајте убав ден пријатели,непријатели.

На purple..m, crazylady, PiaMia и 13 други им се допаѓа ова.
  12. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.804
    СДК,ако премногу простуваш луѓето ке се навикнуваат да те повредуваат........Никој не е совршен, ниту некогаш ќе биде.Но пред да покажеш со раката кон мене,провери дали таа рака е чиста..........

На 2212, eliesaab, hermosa и 15 други им се допаѓа ова.
  13. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.031
    Допаѓања:
    52.193
    Скопје е доволно мало за дечкото што ти е совршениот принц од соништата, да дознаам дека е од оние фраери што им свиркаат на девојки од коли.

На Elena69221, samovila.red., mila1111 и 21 други им се допаѓа ова.
  14. lolanomnom

lolanomnom Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    2.324
    Добро утро, добар ден како за кого. :D
    Нема подобро чуство него кога шефицата ке ти каже дека покрај тоа што е задоволна од вашата работа, позитивно е изненадена и од тоа како сте изреагирале во непријатна ситуација. Дека сте искрени, културни и убаво воспитани, и дека во вашата компанија покрај работата и тоа многу се цени. :wasntme: Радости, радости што да ви кажам...
    Од друга страна сабајле се укочив, па моментално се вртам како робот, ама нема врска. И каснев на работа пошто така укочена не можев да се облечам. И паднав сабајле, пошто и покрај тоа што има мраз и е -7 лола мораше да ги облече чизмите што и на суво се лизгаат пошто многу убаво идат со комбинацијава.
    И заборавив дека немам вода за стакла, и си пуштив брисач стаклото да го исчистам од мраз и све ушлапав8-| Пусти жени некоја глупост кога ке смислат или напраат тоа е чудо.
    Ама нема врска денес ми е денот прекрасен :makeup::sun:

На eliesaab, mila1111, Libera и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Црвче

Црвче Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2015
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    563
    3 работи кои најмногу ги мразам:
    -да спијам со некој од домашните (што подразбира да ми биде тесно и да не можам да се свртам)
    -звуци од кои не можам да заспијам
    -да биде жешко во просторијата во која спијам

Имајте убав ден наспани и ненаспани луѓе.

На crazylady, theowndemon и Ketchup им се допаѓа ова.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.591
    Многупати се изјаснив дека сопствената среќа и успех проследени со тешки животни борби и грото пот на нашите лица е бесценета и непроценлива за нашите сопствени животи.
    Епа баш така се чуствувам во моментот, нештото за кое што се борев со години, поминав непроспиени ноќи, избришав грото пот од моето лице, чекорев по трнлив пат никогаш не откажувајки се и ненаведнувајки се пред трњето најнакрај го изодев и го постигнав она што го сакав, она за што се борев, онаа желба што ми лежеше на срцето, мојот сон, она што знаев дека го можам и го сакам за себе, иако тоа нешто беше реално невозможно и енормно тешко врз моите плеки сепак дојде часот кога сето тоа се исплатеше и го добив.

Луѓе, не верувајте во пишаните судбините и среќата што "би можела да падне некаде горе од небото", тие приказни се реално невозможни, наместо да седите и да верувате почнете да реагирате и макотрпно да работете на своите желби без никаков страв и срам, еден ден колку и да се тешко невозможни верувам дека со сопствената храброст, сила, борба и пот ќе го достигнете она што ви лежи на душата, кога знаете дека имате шанса и можност за ваша сопствена среќа и исполнетост борете се до крај.

Овој ден јас ќе го паметам, а ќе паметам дека и сим се радувала баш како мало дете искрено и чисто од душа, денот кога заврши мојата долгогодишна борба за мој сопствен успех, среќа и најмногу љубов до сакниот кој што ми значи едно "се" во животот.
    Прв пат за конечно нема да се осетам сама и осамена и ќе живејам како што мене ми годи, после долги години борба и плач конечно се почуствував среќна, и почуствував како е да се биде среќен.

images-1.jpeg

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Doozy, DVAANGELA и 38 други им се допаѓа ова.
  17. Mini90

Mini90 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2014
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    2.199
    12552642_934457903335210_6220197481610315506_n.jpg
    За денес ова нека оди. :l:

На theowndemon, crazylady, vitamina и 8 други им се допаѓа ова.
  18. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Прочитав еднаш ,и уште еднаш, солзи ми надојдоа.

На DVAANGELA и vitamina им се допаѓа ова.
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.097
    Знаете што утре полагам, а утревечер сум и на свадба.
    Значи прво ќе има :headbang::headbang:(wfh) а потоа :d::d::d:

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Ми се гади од користољубиви луѓе бљак.

На samovila.red., Natali.3, DVAANGELA и 13 други им се допаѓа ова.