Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Свет - место каде апел за помош се игнорира и при докази дека личноста е навистина болна и без средства, а слика од 28 пиксела со „God's children will share and comment "Amen", and Devil's worshipers will scroll and ignore" ужива милионска слава.
    И како да не ти иде да ги построиш и шамараш по ред?

На deskarada, Mr. Right, bittersweet и 31 други им се допаѓа ова.
  2. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.500
    Допаѓања:
    97.087
    Секое дете си е со к'сметот|(. NOT!
    Дури да му дојде време само да си го бара к'сметот, пари и пари требаат. Ама тоа за совесни и самосвесни луѓе. Можеби децата се најголемата среќа на светот, ама гладни и боси тие нема да се среќни сигурно.

И аман сум се претворила во инсомнично створение, си го сакаааам сонот назад! Сега!]:)

На Lella, Victorian, Bender Rodriguez и 4 други им се допаѓа ова.
  3. bombona23

bombona23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2014
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.817
    Правило број еден: Сакај се себеси!

На eliesaab, joy1, Lella и 21 други им се допаѓа ова.
  4. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    ПМС и романтични филмови, едноставно не одат заедно.

На deskarada, sparklie, JustFun и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.277
    Допаѓања:
    157.845
    Јаооо вака кога не можам да заспијам, па кога ќе ми дојде некоја идеја да се шишам утре.
    Јааао... па едвај чекам да се раздени.
    Лонг боб ит из.

Јааао како ќе се премислам, а можда и не, па ќе го изненадам и ќе падне во жал, солзи и неверување јер има посебна конекција со долги светло-кафени коси. Не сака никакви други... само светло кафени и долги. Сакав да ја осветлувам, во депресија падна додека не ме убеди, сакав да ја прошарам во суптилни бебешки прамени, готово беше, раскинување работава. Ми отсветна од глава од практични причини. Ама шишањево нема да ми помине... осеќам.

Ако ви кажам како зимава си ја оштетив косата... ќе се смеете.
    Не сушам коса со фен, ама... се топлам со фен.
    Хипотироида, јбг, слаба циркулација и раце, нозе, нон стоп ми се ладни. Колку и да е топло дома, ете така ми е. И за да не станувам да се притоплувам до грејни тела, јас си го уштекав фенот до мене и нема, нема подувкај си се... болест.
    Сега бејби слипот ќе си го уклучам со звук од фен...

На eliesaab, Ingvild, Waka-waka и 5 други им се допаѓа ова.
  6. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    18.922
    И да сакав немаше да напишам ништо поинаку во овој тежок период од мојот живот од ова што го напишала@nena2010, sve se vraca sve se placa...

На nena2010 и Petar80 им се допаѓа ова.
  7. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Денов ми почна тажно и болно,возејќи се во државен автобус,на горниот спрат имаше дете(20-23год) со даунов синдром,цело време ја гушкаше мајкаму и збореше дека животот е навистина убав,кога го гледав и слушав како зборува срцето ми се кинеше,сакам да сум моќен и да можам да му ја отргнам болеста и да живее нормално.Еххх животе животе,за некого си мајка,за некого си макеа :/

На joy1, hermosa, Lella и 27 други им се допаѓа ова.
  8. babyane18

babyane18 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    462
    Сакам да кажам дека брат ми си замина дома, беше месец ипол кај мене на гости. Ама баш ич не се сложувавме, ние сме тотално различни светови. Да да да сакав да си оди, неможев повеке да се карам. Но, сега ми е тешко многу тешко крвта вода неможе да стане ама поарно е вака нели?......

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.080
    Многу мразам значи некој ГОСПОДА (мажуленциња) кој сакајќи да се направат фраери, главни доблесни истакнати пред жени, девојки (во глобала со женско друштво) во неприсуство на жените нивни, (меѓудругото се оженети и се папучарчиња, перачи на вешто на жените кој го носеле за со швалерот), глумат лудило по социјалниве мрежи , истакнуваат демек вештини на сеопфатни, за се ги бива , романтичари , силни демек, дотерани, џентламени само за да стасаат до нешто за на страна за да можат пред пријателите да се пофалат кави е.ачи биле тие која ја изе.але па со прст ја покажуваат, А не гледаат дека женчињата им се толку способни што додека тие го глумат сето она погоре што го напишав за еднаш да еб.ат, они поминале цела АРМИЈА па дури и дома на кафе им ги носат како блиски колеги од работа. Каде сте МАКЕДОНЧИЊА УФФФФФФФ

На joy1, deskarada, toogood и 16 други им се допаѓа ова.
  10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Во животот се има почеток и се има крај. Сите старееме, сите еден ден ќе не нема. Ама не е праведно никој да замине прераро. Тогаш кога најмногу треба да се радуваме, да живееме, да споделуваме, да шетаме, крилата ни ги сечат.. Неколку денови ми се врти низ глава мислата дека животот не е фер!
    На некои луѓе енергијата можеш и виртуелно да им ја осетиш, да те облијат со милост, со добрина, да ти подадат рака и помош да ти понудат. Би сакала да можам повеќе да помогнам, да те гушнам. Овие неколку дена моите мисли се со тебе другарче мое виртуелно. ;(

На DVAANGELA, deskarada, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.731
    Допаѓања:
    322.888
    Минативе денови ни беа кризни.
    Секогаш кога малото е болно ние сме уште поболни од него.
    Се мразиме и самите себе и се околу нас.

И после толку години, и после толку прегратки ТОЈ беше и остана човекот со моќ со еден бакнеж да ме однесе некаде далеку на место што само јас го знам.
    Тоа е место кое сум го креирала само за себе, каде што има само љубов, мир и хармонија.
    Ете...незнае за тоа место, а постојано ме ,,вози,, таму.

Љубовта е интересна работа.
    Не се учи.

На samovila.red., DVAANGELA, joy1 и 36 други им се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.096
    Сакам да кажам дека животот е круг, некои личности за кои сум имала почит не ме ни почитувале. Колку пати треба да се сопнам на иста гранка за да сфатам дека не се сите луѓе добри, не е секој човек човечен. Зашто мајко ме учеше да бидам добра, зашто не ме научи за лошото, да бидам злобна и лоша, да бидам гад. Не ме воспита да гледам контра на работите, ме воспита дека доброто со доброто се враќа.
    И секое искуство некој ми речее лекција плус ама уште колку лекции има до крај. И ништо не е лесно, како ни патот до успехот, ни животот воопшто. Што стана со луѓево што се толку себични и ги гледаат своите каприци?
    Светот е изопачен.

На deskarada, Petar80, Rama и 5 други им се допаѓа ова.
  13. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Мојата торбица при одење на викенд - просторот е максимално искористен, сè е убаво спакувано, сè си е на свое место, сè што може да се истури е запакувано во посебни кесички, а што и да ми притреба можам одма да го најдам.
    Мојата торбица при враќање од викенд - газ преку глава, патентот скоро и да не може да се закопча, не се знае кое каде стои, полњачот за телефон во несесерот, чешелот за коса кај апаратот... И задолжително малите странични џепчиња ми се преполни со некои работи што ultra last minute сум ги спакувала. Па оди снајди се. Ептен сум организирана за сè, ама за враќање дома секогаш се пакувам во рекордно време, па после ме боли глава кога ќе треба да се отпакувам.
    Треба да си спремам една торбица само за одење на планина, да ми стои така средена, наместо да се пакувам скоро секој викенд.

Туку, деновиве за прв пат во животов јадев снег :D Не за друго, ожеднев ептен, па морав и тоа да пробам :lol: Кога непланирано ќе тргнеш на долга прошетка, снегот и шипинките ептен ќе ти засладат душа :wasntme:

Ај за крај да залепам и една фотка во темава, да заснежи малку и овде :)

На cresa-jagoda, eliesaab, joy1 и 47 други им се допаѓа ова.
  14. <Глуварче>

<Глуварче> Активен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2016
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    104
    Денес станав тетка на машко бебуле.И нема крај на мојава среќа.Се надевам даде дека ке не израдуваш и на едно женско.Име сеуште не е дадено, но тоа е помалку битно.Нека биде живо здраво и среќно.
    Сите да си дочекате вакваа радост :inlove::D:l:

На DVAANGELA, joy1, Lella и 26 други им се допаѓа ова.
  15. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Алал да ти е @AnaKarenina секој викенд на викенд (y) Од викенди да не куртулиш што би се рекло.
    Јас инаку цел ден да вртам по интернет страници за готвење, ништо нема да одберам, и на крај веројатно ќе мачкам нешто на леб. Ама отидам ли на гости и видам што има за ручек, жива не сум ако не го зготвам истото наредниот ден. Ете така, денес гравче тавче (купено) откако изманијачив вчера во кујната на комшивката.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Petar80, ph.orhideja и 14 други им се допаѓа ова.
  16. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.834
    Допаѓања:
    170.394
    upload_2016-1-25_15-22-28.png
    Време е за учење.
    Утрово ме фати мала криза од статистикава, ама ете помина. Сепак дур седам и се одмарам само ми се вратат бројки, табели, анализи, испитувања кои би можеле да се решаваат. Теоријата од статистика и се тоа. Се нема спас од ова. И најиронично е тоа што најмногу, цел семестар учев статистика и само тоа не положив. #среќа #статистика #јбг [​IMG]
    Патем, сериозно почнав да се интересирам за јога и се што таа учи. [​IMG]
    Па се надевам наскоро и ќе почнам со часовие само да си го растеретам малку распоредот.
    Останете ми поздравени [​IMG]

На eliesaab, Lella, Petar80 и 16 други им се допаѓа ова.
  17. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    @theowndemon И јас ќе си се дружам со статистиката, собирам сили.. ама не ми оди (facepalm)

СДК дека ме фати мрзата... блабла

На Petar80, Priroden и theowndemon им се допаѓа ова.
  18. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Татко ми зема две средни пици за мене и него.
    Јас една ипол изедов. :D

Немогу да се мрднем. :puke:

На joy1, deskarada, Petar80 и 20 други им се допаѓа ова.
  19. Bubblequeen

Bubblequeen Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    197
    Сакам да кажам дека понекогаш само сакам да исчезнам. Да ме снема. Или пак да заминам далеку одовде, на место каде што не би морала да ги гледам овие исти користољубиви и пакосни лица, кои се дел од мојот живот веќе некое време и сум ги сметала за едни од најважните личности кои ги познавам.

На deskarada, Petar80, Rama и 7 други им се допаѓа ова.
  20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.590
    СДК
    Чуството кога се пакуваш и одиш некаде далеку од секојдневието, монотоноста и меланхолијата, некаде каде што има што да видиш и научиш, некаде каде што можеш очите да си ги исплакниш и душата да си ја наполниш со позитива, начитаност и префинетост.

Баш ми е кејф на душата да си го исполнам утрешниот ден со едно мало куферче зад себе и со слушалките на уши..
    images-2.jpeg

На DVAANGELA, Lella, deskarada и 22 други им се допаѓа ова.