Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Лицата со даунов синдром не се болни, тоа е само состојба која настанала поради бројот на хромозоми. Иако да, за жал во текот на животот може да имаат потешкотии со здравјето поради тоа. Особено е болно кога од страна на општеството се третираат како "поинакви".
    Со постов ме потсети на филмов, ми текна да го изгледам пак

She was like you, right?
    A graduate? :sun:

На eliesaab, vitamina, Lady Phoenix и 15 други им се допаѓа ова.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.285
    Допаѓања:
    157.980
    Ако не ја зборуваш гласно својата вистина, некој друг ќе ја каже во твое име невистината за тебе.
    Не бегајте од себе и кажувајте ја својата вистина. Никому не му должите се да му кажете и да споделите за себе си, ама да го кажете она што го мислите, за кое што се залагате и што штитите си го должите себе си.
    На никого не му должите да му објасните само што работите, каде живеете, какви ви се родителите, какво ви е образованието, кои ви се емоциите, уствари не само кои ви се, туку и да се оправдувате зошто ги имате.
    Колку и да не му се допаѓате таков на некого, потсетете се дека и вам не ви се допаѓаат некои луѓе, па сепак зборуваат она што мислат.

На eliesaab, vitamina, 1209 и 19 други им се допаѓа ова.
  3. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Не е секоj силен да биде во врска на далечина.

На vitamina, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, QweenSM и 9 други им се допаѓа ова.
  4. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.846
    Допаѓања:
    170.716
    Јас прво мислев дека е едно видео за децата со даунов синдром, ама кога видов дека е филм одма си го најдов и сега одам да го гледам.
    Сакав само да ти речам фала шо го посочи тука зошто не знаев дека постои ваков филм :l:

На Petar80, blueberry93 и Ketchup им се допаѓа ова.
  5. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.988
    Допаѓања:
    16.071
    Ми се 'стопува' во нечија прегратка.... :hug:
    :l: :l: :l:

На samovila.red., DVAANGELA, hermosa и 23 други им се допаѓа ова.
  6. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.319
    Нешто што научив последнава пола година е да не се радувам ако се ми тргне на убаво, бидејќи после сето тоа цел универзум ќе скова план да ти уништи све. Не треба радување пред време, а тоа што го имаме треба да го чуваме, бидејќи лесно можеме да го изгубиме. :)
    Вистина било кога мајка ми ми викаше "почекај мала си, како ќе растеш ќе видиш како се е само потешко и потешко".

На DVAANGELA, vitamina, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 15 други им се допаѓа ова.
  7. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    Ke zaspies za da ne mislis na nego I ke ti se pojavi na son =.=

На vitamina, wanderlust, deskarada и 22 други им се допаѓа ова.
  8. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    23.510
    Љубопитноста е убава работа. Може да биде амбициозна.
    Но, толку да си љубопитен за туѓ живот? Зарем не е глупо тоа? Дури денеска добив „бизнис“ предлог: „Јас ќе ти кажам со кого иде оваа, ако ти ми кажеш...“
    Греота.

Исто така спонтаните одлуки ми се најмили така денеска одлучив да се шишам (по)кратко. Имам вртена коса и нема да ми стои, ама морам да ја обновам. Освен тоа, менувањето на фризура е како симбол за нови почетоци и промени така да можеби ке почнам да работам на уште некои работи што ги имам во план. :)

Имајте убава вечер. :*

На vitamina, Lella, Lady Phoenix и 4 други им се допаѓа ова.
  9. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.243
    Допаѓања:
    56.958
    Не се радуваш ако тргне на убаво, а сигурно не се радуваш кога се разочаруваш... па што останува, кога да се радуваш? Ако ти е убаво на душата, радувај се бе, без никаква резерва и страв. Го испушташ моментот за џабе. :)

На vitamina, Lella, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Единствениот начин да бидеш психички силна личност е да го заклучиш срцето, отвориш очите и уклучиш мозокот. Во било каков друг случај, ќе страдаш. Треба да научиш кога треба да си ладнокрвно ѓубре, бидејќи само таквите глава не ги боли.
    Оклопот околу тебе и никој и ништо не те допира, љубовта што сама ќе си ја создадеш за себеси е битна, мирот што ќе си го создадеш во мислите е побитен. Допуштањето на други личности во твојот живот треба да биде претпазливо, не знаеш каква цел имаат, некој само доаѓаат, ти рушат мирот, ти кршат срцето и те оставаат сам да се составуваш, по стоти пат.
    Згрешиле моите што ме учеа да бидам со сите добра и фина, на крај бев се' освен добро. Имало многу токсични луѓе, ќе си правам дезинфекција на душава...

На sweetie.girl, eliesaab, vitamina и 17 други им се допаѓа ова.
  11. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Денеска некои од наставничките беа фризирани,пеглани во тоа косите...
    ГАРАНТ ОД ИСТИОТ ФРИЗЕР ГИ СРЕДИЛ...ЗА ВЧЕРА...УНИЈАТА8)

На Magnolija, GirlLove, Avokado и 4 други им се допаѓа ова.
  12. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.998
    Допаѓања:
    68.084
    Уживам додека слушам музика преку слушалки и пеам на глас, дури морници ме лазат колку влегувам во филм, не за друго, туку дека не си го слушам гласот поради слушалките. :rofl:

:music:

Последна измена: 25 јануари 2016
    На vitamina, Lella, SimonaTino и 23 други им се допаѓа ова.
  13. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
    СДК дека многу ми е ладно ама ако

На vitamina, SimonaTino, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.968
    Допаѓања:
    90.352
    Се убаво туку шо прајме со дечињава што имаат 13-14 години а коси корнат на Цеца,Шабан,Харис Џинович...
    (facepalm)

На vitamina, Lella, wanderlust и 23 други им се допаѓа ова.
  15. purple..m

purple..m Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    481
    Допаѓања:
    3.743
    Ова нека стои тука, за мотивација на таквите како мене. :!:

На vitamina, Lella, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 23 други им се допаѓа ова.
  16. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Ништо повредно од две раце помали за половина од твоите а потсетуваат на твојата сакана личност.
    Ништо поубаво од чувството кога се вперени кон тебе.
    Оди оделисе од нив ако можеш.
    Треба да си многу мудар за да можеш да одбереш правилно.
    Да не се оделиш од нив кога не си спремен или да почнеш нешто да преземеш околу градење на нивна подобра иднина.
    Не сум мудра,само не сум спремна и одлучив да ја живеам сегашноста ако треба и поскромно.
    Секако и моменталните услови се на стана на мојата одлука.

На samovila.red., vitamina, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 19 други им се допаѓа ова.
  17. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.038
    Допаѓања:
    52.343
    Јас сум пак тука со дневна доза македонска музика. Бендов го открив затоа што сакам да ги ислушам сите што ќе свират на „Земјотрес“ и да бидам спремна. И се заљубив.

На LittleChili, Lady Phoenix, theowndemon и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Loretta

Loretta Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2013
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    639
    „Ако мислиш и ти да бегаш" – ми вели, "никогаш да не се обѕрнуваш назад. Твоето свртување може да биде кобно, зашто ќе дознаеш кој е тој што те брка. Ќе му го видиш лицето и може да се предадеш. Ќе застанеш и ќе му се предадеш" - вели. "Затоа бегај се додека не се умори тој што те брка. Додека не те заборави. И додека ти не го заборавиш него“.
    Цар!
    Петре М. Андреевски, Тунел

На eliesaab, samovila.red., vitamina и 31 други им се допаѓа ова.
  19. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    2.459
    А еве ви и од мене.За секој што има сон и цел во животот.Дека се што ќе замислиш е навистина можно.6 - минутно видео за промена на расположение и ковање нови планови.Сакав едноставно да го споделам со вас.Можеби на некого ќе му го сменам расположението кон подобро.

На vitamina, Ginger^, presiosaP и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Од сега не еден, не два, туку три аларми ќе си поставувам! И тоа на три различни телефони! :!:
    Како може бе секогаш алармот да ѕвони, а само кога треба да се иде на испит, ондак се пошандрцува све? :rofl: Ме разбудија моите саат време покасно. - Елена, не полагаш? - Да бе, еве, у сон моментално. :D Го гледам телефонот - алармов свети ли - свети. Ама глуп, не сфаќа дека треба да ЅВОНИ, а не да свети. :rofl: Овој некој модерен аларм. А бе модерна сум ја, шо да ти кажам. :D Сунце му капиталистичко робовласничко. :D
    Ама битно не закаснив. Можеби... т.е. најверојатно... т.е. сигурно отидов ко расчупана кокошка, прибидејќи се „спремив“ за 10 минути. Ама битно стигнав на време. :P И по грешка таму испокликав да полагам нешто сосем трето, па испокликав икс на све, па после едвај ми го вратија тоа што требаше да го полагам. :tmi: Гадна работа е несмасноста и паниката кога ќе се здружат... :emo: А кај мене се најдобри другарчиња. :D
    И ја батка обожавам подварок. И имам благо дома, ама ми се јаде подварок. И логично, кога нема да има благо дома, а кога ќе има манџа, мене ќе ми се јаде благо. Ебате логиката. :D И еве, у скоро 2 саат навечер јас си јадам подварок. :angel: Добро де... дур да го донесам у соба, идев низ соби со изгаснато светло, башка тоа си замислував како ме брка Баба Рога и 40 разбојници, па тоа тањирот малку ко да го бапнав у врата, па малку ко ми падна подварокот. Па малку чистев. Нејќев никој да разбудам, ама ко да ги разбудив и комшиите и така. :D
    И така си вежбам ја математика, али ми текна батка дека одамна не сум штракнала нешто на Фемина, па така дојдов тука. Ај пријатно. :D

На Elena69221, Antolinaa, vitamina и 21 други им се допаѓа ова.