Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.462
    Допаѓања:
    91.827
    Повеќе од еден час прозорецов чека да ги истурам чувствата, а не можам. Ми стои грутка во грлото, а солзите чекаат секој момент да почнат да течат една по друга. Можеби таа мирно ги прифаќа дијагнозите, но мене ме кршат. Знам дека глуми, знам дека е силна само заради нас. Цел живот шеги прави за тешкотиите кои ни се случиле или ни се случуваат. Така учевме како да ги надминеме проблемите, да научиме да живееме со се.
    Вели - Немој да плачете никогаш, мене солзите ме донесоа до тука.
    Е ај не плачи, ај.

На samovila.red., senza.parole, Bozica1980 и 55 други им се допаѓа ова.
  2. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.971
    Ден полн со успех.
    Возачката во мои раце е.
    Сите оценки собрани во индекс.
    А на лугево се нешто им е чудно.
    Денес додека чекав во банка со колешките (плаќавме за нов семестар)Ме застана вработена во банката. И ми вика пак ќе дојдеш на пракса кај нас, ќе се запишеш на магистер?
    Второво прашање ги збуни на колешкиве и сите се претворија во уво.
    А јас викам здравје, планирам да одам.
    Потоа цели 2 часа следуваа прашања од типот. Зошто ќе се запишиш? Ама можда и нема да одиш а? Ајде да останеме Америка(ако одиме)? Е зашо па да учиш?
    Не викаш и ние да се запишиме м?
    Страшно значи. Јас незнам што е чудно и изненадувачки.

На vitamina, Wahnsinn, Rama и 10 други им се допаѓа ова.
  3. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
    не се децата криви, криви се родителите нивни.

На Nausicaa, deskarada, anel и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.367
    Што кога од мислата, направиш креација место сценарија?
    Тоа постанува сопствена драматургија, со лелеави, лила конци.
    Потенциометрот е во нас.

И тогаш кога ќе се отвориш, не прснуваш од плач,туку...
    https://media.giphy.com/media/xTiTnndu65AuxCNnig/giphy.gif

На vitamina, Rama, Anabelle.Amorette и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Порано, по кафани оделе директорите и сличните одбори, а денес, 15-20 годишни деца што од дома им даваат пари за да идат да се понашаат како директори, и сосема неважно е дали имаат да им дадат или едвај сврзуваат крај со крај, those brats don't care.
    :d::drunk:

На samovila.red., vitamina, HoneyBun и 19 други им се допаѓа ова.
  6. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Во последно време со дечко ми сакаме да си купуваме практични подароци, па така јас му предложив да му купам ланци за колата. И нови раткапни, зашто старите ги испогреба при едно мачно враќање од планина низ снег и мраз.
    И ме заебаваат од страна: Аии ама добра идеја! Знаеш ли ти на колку машки им е скурчено од мечиња, срциња и шолји со заеднички слики?
    Абе остај се, некаде некој дечко сега жали што не сум му жена :rofl:

На cresa-jagoda, Antolinaa, Bozica1980 и 36 други им се допаѓа ова.
  7. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.129
    Допаѓања:
    67.227
    Не знам што да земам да читам, два дена барам книга по гр, по амазон и ништо не ми фаќа око. Тоа е кога човек има премногу избор. Порано оди до библиотека, од мирјам имало само, добро, тоа е, да се чита нешто. Кога не знае човек што сака не може да се одлучи.
    Јануари развлечен како и секогаш до бескрај, ама барем зимава не ми е многу ладно, па се поднесува некако.:yawn:
    Како би се напила пивце, ама кога нема и кафето ќе заврши работа.:coffee:

На Eli23, samovila.red., Bozica1980 и 19 други им се допаѓа ова.
  8. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Благодарност до оние шо факултетите ги земаат со бубици и со пријатели од партија, е заради вас патиме ние обичните смртници, и заради вас не можиме да влезиме на работа како шо е редот.
    Волја немам за 8 семестар, никогаш не си велев дека толку на крајот ќе се разочарам.
    Шо подалеку од тука, само подалеку :puke:

На Rirri, Eli23, samovila.red. и 17 други им се допаѓа ова.
  9. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Седам и ги стискам рацете во тупаници за да не направам нешто за кое после ќе се каам. Се имам изгорено од мојата брзоплетост многупати.

Се воодушевувам на самоконтролата што успеав да си ја наметнам. Секој ден, станувам насабајле и се потсетувам самата себе - денес, мораш да останеш човек. Потоа, викам, фала ти Боже, што ми помогна да останам човек вчера.

Морам да останам човек, затоа што сакам да докажам и покажам дека...

Не, не се сите исти.
    Не, не сакаат сите да излажат и да зафркнат некого.
    Не, нема да избрзам.
    Не, не сакам намерно да повредам некого кој ни малце не е виновен.
    Не, не ми е гајле како другите се однесуваат кон мене, се' додека јас сум си чиста самата пред себе на крајот на денот.

Да, сум свесно човечко суштество и битие.
    Да, можам и морам да се контролирам.
    Да, имам доволно дебели нерви и за ова.
    Да, моето разбирање и трпение можат да одат и во овие длабочини, кои, морам да признаам, досега беа непознати за мене.
    Да, ме напаѓа и инает и бес и лутина и тага и страв и се', ама затоа што сакам да останам човек, свесно одбирам да погледнам зад и под нив.

Едноставно, не можам ни да си поверувам колку зрело и стабилно си ги раздвоив и насочив емоциите и мислите и плановите и желбите и целите. Не ми се верува ни како смирено и спокојно се справувам со товарот што стигна на мој грб, а не сум ни направила нешто трагично лошо во животов, напротив. Па сум испливувала и од поголеми лајна, вака најискрено кажано. :) Сакам да верувам во тоа дека се' е карма, која порано или подоцна ќе ни се врати, се молам да биде фрли си зад тебе, за да си најдеш пред тебе, се молам и да добијам сила за и понатаму да останам човек, оооо колку е лесно да бидеш гадинка, животиња, ѕвер... Знаете ама лесно можам да бидам таква? Да дозволиш да те проголта виорот на разочараност и да дивееш наоколу, уф, па тоа е стопати полесно од мојата огромна самоконтрола во моментов.

Ама јас одбирам да не го правам тоа, СВЕСНО. Се' додека одбирам која сум, ќе бидам и ќе останам човек. Мене тоа ми е побитно отколку што било друго. Затоа што си се сакам самата себеси кога сум човек, си имам внатрешен мир кој никој и ништо не може да ми го земе. Немам потреба да го кренам моето его со спуштање на нечие друго, немам потреба да се вивнувам во облаци, ако цврсто чекориш по пат кој сам си го одбрал, немаш таква потреба, воопшто. Тоа може да го посака само некој кој гледа од најдлабоката бездна и не го догледува патот, ами само небото, ете така да знаете. Мојата среќа не зависи од никој друг, ами од самата мене. А ете, заклучив дека сум среќна само кога сум човек, па така, како да ме обви некој штит на нешто што ни јас не можам да си го објаснам... и ништо не може да навлезе под тоа и да ме прободе.

Само, на моменти, баш затоа што сакам да бидам човек, а човекот греши... се плашам од самата себе и од тоа колку силно можам да треснам со тупаницата по маса. :)

И... веќе подолг период ме фаќа една носталгија за еден дом, за едно место, на другата страна од светот. А не знам колку мојата самоконтрола може да влијае врз таа носталгија. :)

На Eli23, Bozica1980, bittersweet и 36 други им се допаѓа ова.
  10. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.396
    Допаѓања:
    9.839
    Зачудувачки е колку некои луѓе можат да те озборуваат, а единствено нешто што знаат за тебе е ... само твоето име... :)

На hermosa, Nausicaa, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  11. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Значи ми треба некој така да се испукам... уф кога пилатес терминот би ми бил денес, а не утре. :devil:

Колку се луѓево злобни, па до каде ќе одиме? Цел живот ќе тапкаме во место, ќе љубомориме и правиме сопки?

Зошто? :^)

Сфаќам, ок. Ама луѓе бе, во вакви моменти навистина не можам да ги сфатам целосно. Која е потребата да сопкаш некого ?
    Понекогаш се преиспитувам и дали правам нешто лошо, каде грешам... Но мислам дека успехот е клучната причина, сепак.

Колку што ги има сопкачи и злобници, ги имам и оние најмилите, секогаш тука за мене...И за нив ми се живее.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    Овој денес стварно ептен ме изнервира и налути.
    Ама пуста слабост кон благото, особено кон тоблероне... ме омекна :D

На vitamina, Lady Phoenix, purple..m и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.288
    Допаѓања:
    158.025
    Мене убавите работи допрва ми доаѓаат, а вие што се испукавте со проформи, каде ќе ви оди душата?
    Како да ви објаснам дека не ми е повеќе гајле за вас?
    Воопшто.

На purple..m и tirkenbal им се допаѓа ова.
  14. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.367
    Блаже Конески - Болен Дојчин

Кога бев преполн сила
    што придојдува како матна речна глава,
    кога се сетив вреден за мојот подвиг,
    достоен за слава,
    кога ми закрепна гласот за најдлабок збор,
    раката за најтежок меч,
    ногата за најверен од –
    тогаш се сломив.
    Паднав како црешово дрво од премногу род.

На Eli23, samovila.red., vitamina и 5 други им се допаѓа ова.
  15. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    31.339
    Ах мамичке моја, колку само те сакам да знаеш.
    Секој ден поминат заедно со смеа, со шали го обожавам, не би можела да издржам ден без тебе :l::l::l:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, vitamina, Wahnsinn и 16 други им се допаѓа ова.
  16. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.039
    Допаѓања:
    52.374
    Дневна доза македонска музика, трет ден.

Ова ми е најомилената наша песна, плус преработката од Фолтин, меѓу омилените бендови. Љубов.

На Eli23, vitamina, sparklie и 14 други им се допаѓа ова.
  17. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.480
    Допаѓања:
    23.005
    Не знам дали сум кажала овде, ама имам една маана, многу брзо се откажувам од нештата. Една сопка да ми се појави на патот кон целта и веднаш се разочарувам. Стигнувам до крајот само кога ќе ме фати инаетот, тоа дека јарец сум во хороскоп. Знам дека не е убаво што ми е таков карактерот, ама што да правам, посилно е од мене.

А овој јануари некако брзо ми помина, не знам зошто и како, обично секоја година најразвлечен месец ми е. Можеби оти цело време сум до движење де таму де ваму.

Во последно време често го имам тоа чувство дека тапкам во едно место, во една иста точка, и работите никако да се сменат. Да бидам искрена, веќе не ни се надевам дека ќе се сменат, одамна се разочарав и се помирив со ситуацијата во која се наоѓам. Ама некако се потешко се носам со секојдневието, и сакам крај и некакво решение. Можеби за 2 недели ќе добијам одговори на многу прашања.
    Празно ми е во душата, празен ми е животот, како така да талкам низ деновите...

Многу неповрзани мисли, таков ми е овој пост, со несврзани реченици...

На eliesaab, sanja.burgundy, vitamina и 12 други им се допаѓа ова.
  18. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    Ne mi se dopagjat, ic...

На natemila и Kukla994 им се допаѓа ова.
  19. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    23.511
    Денеска го отворив моето Dear future me писмо, што е напишано пред година дена од past me, obviously.
    Беше наменето за поfuture me од што сум јас сега, но ми требаше мотивација денеска.

Да, можам да кажам дека сум ја направила среќна старата јас. Многу работи што и биле желби станале вистина, во однос на мојот карактер. We are stronger now! :muscle:

Можеш да бидеш горда. А, сега, ке работам да ја направам посреќна уште поидната јас. :)

На Eli23, vitamina, Lella и 8 други им се допаѓа ова.
  20. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    Јас сум филозоф на мојата филозофија и така си учам филозофија на мојата филозофија...
    tumblr_m7gzuixFYd1rzwkeho1_500.gif

На eliesaab, vitamina, Lella и 10 други им се допаѓа ова.