Не знам како да љубам просечно. Не знам како да не се поврзам со некого. Пријател или дечко, сеедно. Секогаш давам се во себе, посветувам се на таа личност и најчесто добивам празнина кај што била љубовта. Од македонска музика, за денес Архангел. „Остани ветрот ти шепоти јасна молитва, прости зборови, а можеби длабоко во водата во школка колевка сепак постои страст за младост и љубов за старост копнеж за живот во тебе овде си ко небо спокоен в срце бесмртен вина невина“
Искрено, ме интересира дали зборувате за вашиот сексуален живот со вашите другарки ? Јас, не. Не ја сфаќам поентата во тоа да им раскажувам на другарките што правам со мојот дечко. Интима е бре луѓе. Јас и тој... Наша работа. Страст, љубов, емоции. Инспирирана сум од една случка на роденден каде што две другарки правеа муабет што им правеле нивните дечковци, каде им св*****ле, како ги д***ле со кондом, без кондом. Е стварно ми се згрози.Сега сме возрасни веќе 25 направивме, разбирам, ама ова ми е безвезно. Дали бе луѓено се ненормални? Или јас сум назад со сфаќањата мои?
СДК ... мене ме интересира дали си добар, здрав, дали си среќен, исполнет ... дали сам со себе си во убав однос, дали сум ти релаксирачка и позитивна енергија, дали имаш желби и соништа. Не ме интересира ништо друго од клише моментите( работа, пари, куќа, стан, материјализам и егоизам) во твојот живот. И не треба да те интересира и тебе. ! ( од вакви ... )
„Облеката е измислена да ти ги покрива недостатоците, а зборот да ти го покажува и тоа што не се гледа“. - Петре М. Андреевски
Гледам Барби добила ново тело. Значи толку се луѓето забегани, што од се прават 'проблем'. Критикуваат една кукла поради изгледот, а што да кажеме за вистинска личност. Да, самите се криви што на куклата гледаат на тело, наместо вистинската суштина: Успешна и амбициозна девојка. И притоа, не ја ни гледаат како една убава скоцкана жена, туку анорексична Илјадници го поздравиле гестот на компанијата, а за што? Затоа што сега конечно емоционално се утешени дека просечниот живот што го живеат и изгледот што го имаат е најголемиот успех и нивно животно дело . Мизерен им е просекот, а не сакаат ништо да направат во врска со тоа, па затоа не ни признаваат.
Pred dva tri dena bev plukana poradi koristenje na angliski zborovi vo textot, gramaticki nedorazvieni recenici, ispustanje na bukvi (goltanje), kucnuvanje na pogresna bukva i neznam ti sto... Denes citam kaj eda od clenkite "outfit". Od koga e toa Mk zbor? Denes pominala Reni da zamete vo temata zosto pak imalo plukanje ama ovoj pat za nesto drugo.Ne e prv pat. Vrti, suci na nekoja ke i dojde redot. Pak nekoja greska napravila ama ne od literaturno poteklo. Ne ke da e literaturata posredi, nesto drugo e Losa rabota. Pisuvajte sto vi e drago i kako vi e drago. Koga najgolemite drzavni institucii nekoristat literaturen jazik, vesnicite isto (text so ispusteni i extra bukvi) sto sega nie obicni smrtnici treba da na forumov da ispravame krivi drini. Mene licno gazdata da mi kaze deka ke me izbrka od rabota poradi nekoristenje literaturen jazik, jas odma ke si ja zemam tasnata i ke si zaminam. Nemozam da mu vetam deka mozam da rabotam pod takva presija. I na kraj kraeva zemjava polna so luge od cel svet. Sekoj zbori angliski kako mu dojde. Textovi napisani zgora nazgora, bez gramatika, grsna interpukcija, extra bukvi nasekade....Na nikomu ne mu bilo receno zosto, kako niti pak nekoj bil koregiran. I pokraj toa se funkcionira kako treba. Cudo kako nemoze temava +-40 da funkcionira bez makedonski literaturen jazik.
Мене не ми е јасно, како го забораваш литературниот јазик ако читаш книги на македонски и зборуваш македонски секојдневно? Не сакам да те навредам, најсериозно ме интересира. Еве јас мислам дека поради прочитаните книги никогаш не сум имала проблем со правопис, а ако нешто погрешам и ми е укажано на тоа, се поправам. Океј е по некоја грешка повремено, дијалект и слично, ама твоите коментари се препознатливи по ова. Грешки како „неможам“, „некористат“, „прв пат“, „неможе“, не се нешто што би го заборавила никогаш во животот.
Ako odis vo momentalno citam i prosledis sto citam ne ni bi napisala deka citam tolku mnogu Mk knigi. 80% se na angliski. Ne se raboti za jazikot, se raboti vo toa sto ima nekoj problem vo temata, vozdrasni luge non stop da se vregaat, za bilo sto. Se nesto na nekoj mu e krivo. Bruka e na +-40 na sejoj nekolku dena Reni da pominuva da rascistuva i opomenuva. Denes bas se vkluciv koga Reni opomenuvase, pak nekoja vregala. Ako toa vi e normalno (normalen nacin na komunikacija), mene ne.
^ Додека да сфатам која е Рени, а јас си мислам цело време Рени бугарската пејачка Ee Рени ма wink-wink (@RainBow )
Денојве сум многу нестабилна дури дечко ми ми вели прв колоквиум гајле ти беше шо прајш, втор колоквиум почна да паничиш ама сега ги премина сите можни граници на нестабилност. На крајот на десното око дури имам црвен лак кој ме боли ненормално од солзите. Некој ќе мисли некој ме има тепано. Ама си викам за се има крај па и за лошите денови само неможам да сфатам како промените во расположението ми се малце нагли, груби и драстични. Не се познавам поќе ко ќе се видам в огледало и некако цела скала шо сум ја качила како да сум се слизнала и да сум сега долу. Ајде да одам да учам. То ми преостанува.
Јас Рајна (Рени) многу ретко ја гледам да расчистува во таа тема, не се караат таму жените често @toogood немој сега да преувеличуваш како тоа им е нормална комуникација. Слушнав нешто денеска ама не разбрав што, важно јас не бев вплетена, да не ме мислите. Кој има желба да ми пише што била работата, слободно по лп, знете дека сум пукната за сеир. Инаку, се наоружав со витамини, по една рака пијам на ден, ме фатила паника дека стареам и дека дури трепнам нема да бидам веќе вака згодна и неопходна па плус креми, серуми... Не ми е за туѓи погледи, и најмногу кога ќе се дотерам не сакам никој да ме гледа, се кријам од камери, фотоапарти и туѓи погледи, ама кога ќе си застанам пред огледало дури не се урочам глава да ме боли не се мрдам. Убава на мајка.
SDk Te vidov kako me gledas od slikata, ne jas ne te vidov jas te procitav...Ama jas te procitav, zatoa sto iako ne sum te videla so godini sepak te poznavam, go poznavam toj pogled koj nekogas bese poinakov, sjajni oci polni voshit, polni sso ljubov, emocii, zivot... A sega vo niv vidov osamenost, praznina, temnina, bolka, kopnez... ne sakam tie oci da se polni so stradanja, naucena bev da gi gledam poinakvi no mozebi ne ne mozibi jas znam deka jas go trgnav sjajot od niv, znam deka te povrediv, no sto mozam, taka trebalo da bide, ednostavno zovotot sakal da ne soedini za kratko I potoa za sekoj cuval po nesto, te molam Gospode daj mu nekoja osoba na begoviot pat, nekoja koja ke ja vrati nadezta vo tie oci, neka se vrati srekjata na toa lice, isto kako sto mene mi go daade toa sto go imam.ednostavno sakam da kazam sakam da di sreken, zatoa sto zadluzuvas.