Здраво јас сум Лилит, професионално губам драг подарен накит и сакам да си пукнам од мака и тага. Ми се рика...пак. Обетка и прстен овој пат...
Мене навистина ми е несфатливо како може на овој форум да се случуваат икс невероватно психолошко болестни работи од вакви невероватни психолошки болестни луѓе а некој да мисли дека кога "метлата проага да чисти" се треба да се заборави, преџвака и да се продолжи со тресење зелени како ништо да не било, зар мислите дека не треба да има дискусија, не треба да се превземат никакви мерки, не треба да се остави вистината да излезе на виделина за сите и се проживеано?! Ако некој може у рок од 1 минута да игра како му свират и да продолжи со барањата за тресењето на зелени на форумот се со цел да се заташка работава јас не можам, а верувам и други! Знам дека постои секаков народ, и тука и во нашата приватност ама да се прави некој слеп и глув при очи и уши е тоа не го можам бе.
Светот во кој живееме е УБАВ! Животот е убав! Не ми е се совршено, но ќе останам позитивна. Завршувам со цитат: "The optimist proclaims that we live in the best of all possible worlds; and the pessimist fears this is true. " James Branch Cabell, The Silver Stallion (1926)
Kolku e samo fejk ova so Kemal Ataturk i nepostoechkata devojka od Bitola. Se prashuvam zoshto im e tolku interesno da turkaat takva prikazna vo javnost.
Работи што не треба да ги кажеш на некој со хронична болест: 1. Ама изгледаш здраво! 2. Ништо не ти е. 3. Тетката на другар умре од тоа. 4. Има една супер терапија кај што те касаат по 40 пчели дневно. 5. А си пробала да вежбаш и да се храниш здраво? 6. Јас да бев на твое место ќе се самоубиев. 7. Смееш да јадеш бејк ролс? А шпагети? А чоколадо? 8. Како можеш да не се срамиш да кажуваш дека си болна? Не. Во интерес на тоа да не звучите како апсолутни морони, избегнувајте вакви коментари. Сигурно некој со хронична болест знае повеќе за нејзиното лечење од вас, а никој не сака да слуша сожалувачки коментари.
Секојдневие... А и врвот... де бе па ти, од едно нема ништо да не ти биде, многу му се секираш. Ти сакаш ред да си фатиш, а тие те праат лигуш. А тоа ништо не ти е и изгледаш нормално више ми оди шамари да им пукам. Ај што се сожалувачки, а што не можеш да наидеш на емпат. Они уважени мислат дека со сожалувањето сочувствуваат или се емпати, а тебе просто ти се плаче кога кај имаш мака, па и согледуваш дека луѓето отидени се по ѓаволите.
Да де, затоа што ако не ми е ништо од еднаш, треба да дозволам некој друг да носи одлуки за мене. Година ипол не пиев алкохол, сега размислувам пак да престанам. Тоа беше врвот на идиотски коментари, а ако одговорам на било кој коментар тогаш јас сум ненормална што пробува да ги натера да престанат да пијат и да сменат начин на живот. Минатата недела се нашминкав, облеков поубаво од вообичаено, примив терапија и работев пола ден додека не изгубив сила. Другиот ден објаснувам на пријател дека не сум завршила затоа што морав да си легнам и ми вика "е како не, те видов сабајлето, супер изгледаше". Мхм, супер, многу е пријатно да седиш цел ден со температура и да глумиш дека се е во совршен ред за да не се вознемири некој. И така секоја недела. Емпатите се во посебно место во моето срце, тоа е едно неверојатно уживање да слушаш колку им е жал за тебе.
Денес имам закажано, одам да ја сменам бојата на косата, нели животните промени со тоа се поистоветуваат
@crimson Мнoгу луѓе oд штo не знaaт кaкo дa реaгирaaт или дa се пoстaвaт, ќе прaшувaaт глупaви прaшaњa. Пoсебнo oние кoи демек сaкaaт дa те рaспoлoжaт пa мислaт тaкa еднoстaвнo е сo-ништo не ти е, види се, супер изгледaш, пoздрaвa oд сите нaс. Well...тaкa некa биде. Oд пoзнaници и пријaтели пoвршни немa штo пoвеќе дa oчекувaш, не те пoзнaвaaт дoвoлнo, не ги интересирa ништo пoдлaбoкo oкoлу тебе и бoлестa aмa ете дa се нaјдaт вo муaбет и дa се пoкaжaт зaинтересирaни, ќе прaшувaaт и штo требa и штo не требa. Или еднoстaвнo не се зaпoзнaти дoбрo или вooпштo, пa штo гледaaт нa тебе тoa кoментирaaт. Зaтoa верoјaтнo требa дa си ги чувaш емoциите, фaктите oкoлу бoлестa и искуствoтo твoе зa свoите нaјблиски и зa oние кoи минувaaт низ истoтo, oти сaмo тие мoжaт дa те рaзберaт вистински, и сaмo тие требa дa ти се битни. Или aкo веќе сaкaш oтвoренo и јaвнo дa збoриш, нaпрaви гo тoa хрaбрo и детaлнo, дa се зaпoзнaaт пoвеќе луѓетo. Oти не секoј знaе дaли ти денес мaскa си стaвилa или вистинa прекрaснo се чувствувaш пa дa ти дaде кoмплимент пример кoј ти немa пoгрешнo дa гo сфaтиш. Зa некoи oд кoментaрите штo ги пишa ич не е зa кoментирaње, зaр и сo тaкви се дружиш? А бaш финo и културнo изгледaш нa сликите Пoздрaв
Проблемот е што не е дека јас постојано зборувам за ова, ама некогаш е неизбежно да се спомне. Има ситуации кај што ако некој поминува малку повеќе време со мене ќе забележи поинаков начин на живот, посебно ако ме знае од порано и ако види промена. Ако се решам да зборувам отворено со некој на темата, давам повеќе информации, затоа што е или некој на кој што мислам дека му е корисно да дознае плус информации, или е некој што поминува многу време со мене па треба да знае. И нормално дека има прашања, и јас би прашала. Надвор од форумов ретко зборувам, тука пишувам главно затоа што знам како е да немаш со кого да поразговараш за слично искуство, а често се случува некој со истиот проблем да ми пише и да му дадам совет од лично искуство. Фина сум де Остај ме, се изнервирав. Обично сум попозитивна за ситуацијата, и сама на себе си кажувам некои од коментарите. Дури детално го истражив тоа со пчелите
@toogood, ништо не си разбрала. Плус, не беше плукана. Абе од каде ви е ова со плукањево, нон-стоп го читам на форумов? Ќе напише некој нешто, и одма е обвинуван дека плукал. Ти коментираш, некој ти коментира, па некогаш нема секој да те пофали, така си оди тоа. Никакво плукање. Прошетај низ коментарите повторно, ќе видиш дека не беа поради тоа што употребуваше англиски зборови. Ако пак нешто не е јасно, слободно можеш да ме означиш, не ме мрзи да објаснувам. Ама означи ме, зашто вака може да не видам дека си ме плукала. За да биде појасно, еве зошто беа коментарите. П.С. - outfit - англиски збор, кој си го напишав на англиски во мислењето. Ти текнува? П.П.С. - јас стварно се извинувам што мојот скроз невин коментар за гаверметот (кој беше кажан на шега - таква е атмосферата во таа тема), доведе до вакви глупости.
Денот веќе ми е сјебан.... Колку е саат? Нема ни 10....а да си се вратам во кревет и ич да не продолжувам со никаква активност? Главата ми експлодира, ич немам спиено и сакам се да помине побрзо. Што ден ќе беше ова уште во 9 сабајле да ти се уништи. Ако стварно денот се познава по утрото тогаш....
Те оговара , ти го прља образот пред милион луѓе , ај да кажала на еден двајца , она на кого стигне . Не ми е јасно како мислела дека нема да дојде тоа до мои уши ??? Уште кога ја соочив , јас сум ненормална , сум измислувала да бидам центар пажња ..... seriously ???? Па такви ко тебе бе златна ич не ми требаат во животот , сеа дрндај си сама со себе , барем добра си во тоа ! We were good friends for a long time , so it's been a long time , but u're not a good friend . And it's time to let it go . Претпазливо оговарајте , па и пазите кој го оговарате , сите имаат уши ќе се слушне кога тогаш