Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

СДК - Една случка денеска како сум се избрукала никогаш веќе нема да влезам во кафана да мочам. Стоевме со моите надвор и мене ми се одеше во тоалет, почнав да викам ајде дома да одиме,ајде дома и на татко ми му текна да влезам во една кафана што беше тука во близина. Мене ми беше срам, ама веќе неможев да издржам, ќе се помочав. Си влегувам јас фино лепо, си завршив работа ама арно видов дека сум добила и почнав да скокам и така додека скокав влезе една жена, леле луѓе сум заборавила да ја заклучам вратата и како згора на тоа ниту облеков ѓаки ниту ништо, жената ми се извини, а јас брзо се облеков и дим да ме њама од таму, со сите светлосни брзини што постојат. :rofl::rofl::rofl::$:$:$:$

СДК - Утре идам за Грција и уште се мислам дали сабајле да си ставам пудра или да си ја носам со мене.
    Едвај чекам, ќе шетам и во градот. Јас во Космос сум била ама во градот не. (hollest)

СДК - И недела ми е исполнет ден, со некого ќе си се гушкам. :hug:

JustFun, IronLady, crimson and 7 others like this.
  2. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Znaeme site da se opustime vo bracniot zivot, ama ne znaci deka treba sto kilogrami da se napravime, abe luge dajte malce za zdravjeto , sto e so mladinava so stomacite pet minuti ponapred , da ne e nekoja moda mozebi?

3. kjukli

kjukli Форумски идол

СДК се надевам дека му го смениле животот двестете денари на тој што ми си собрал од паричникот вчера. :lol:

4. Salome

Salome Популарен член

Што пие Фемина кафана, се на моја сметка.
    Постала сам тетка!Гаја ми роди четири кутренца.:inlove:Четири шаренки мафинчиња.
    Утре очекувајте мекици.:D

5. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Можно ли е човек да се разболи од љубов, од недостиг, од копнеж?
    Можно ли e од љубов да те боли секоj дел од телото?

6. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Еве сега ја гледам мајката која после бременоста,телото си го трансформирала во згодно и мускулесто,ги изгубила тиа 20 килограми,епа се прашувам кој и го чува детето додека таа вежба? Дадилка? Мажот и ?

Епа да си најмам и јас некоја дадилка,па да почнам да вежбам,или подобро на работа да тргнам,ее стварно незнам,или пак да се жалам што на раат немам јадено,бањано,спиено,а камо ли да почнам да вежбам.

Е немам многу килограми за губење, но ете немам време.Едноставно е,ако некој може да ме разбере.

И сакам да кажам,зима е,ке помине, а снег уште нема како што треба,зимско дете хихи си сакам снегчеее.......

7. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Е ова првото ти е за во ,,Последната глупост што ја направив,, хихи се насмеав,не се замарај,небива жената ќе ја видиш пак некогаш ;) и нашминкај си се од дома :makeup:(hollest)

buba4e89 likes this.
  8. macka91

macka91 Форумски идол

Мразам да одам по државни институции кога и да одам после тоа сум нервозна. Денеска 4 саата ми поминаа одејќи од канцеларија во канцеларија затоа што за ништо не ги бидува.
    Влегувам во општина да завршам работа и прашувам во првата канцеларија каде да го носам документот. Го погледнува жената и вика иди во соседната канцеларија. Отиднав во соседната канцеларија, тие ме пратија во друга канцеларија и така поминав 10 канцеларии за на крај да влезам во точната канцеларија. Влегувам среќна што конечно сум на вистинското место и го давам документот и типот ми се врти и ми вика: - A КОЈА ШИФРА ТРЕБА ДА ЈА ВНЕСАМ ЈАС???
    Го гледам и не ми се верува што ме прашува типот. Му викам да знаев која шифра треба да ја пишеш ќе работев јас во општина, ти треба да знаеш. После 40 минути барање низ една книга која шифра да ја напише, конечно ја најде.
    Се надевам во скоро време нема да имам контакт со некоја државна институција лошо влијаат на мене.

9. Emy867

Emy867 Форумски идол

Издуши им се]:). Јас така правам и после си излезам од местото на злосторот со ветер во коси:lol:, ем јас мирна, ем дотичниот/та во соодветната институција потсредени(poolparty).
    Секој по заслуга. Како што тие си ги ценат платичките, јас уште повеќе си го ценам времето и нервите.

Last edited: Feb 5, 2016
  10. Nedalija

Nedalija Истакнат член

Сакам да кажам дека само што сфатив дека ниту едно пријателство не е вечно.После неколку години другарство,малку по малку 79% сме оддалечени со 'другарка ми.
    И така,сега она си е со други,а и со дечко,а јас сама...
    и така.
    Живот иде даље.Ќе се снајдам јас некако.

11. Rama

Rama Форумски идол

Samo jas mozam vo 3 nautro da pijam jako gorko crno kafe :D ne mi e za treznenje de,bev izlezena da,ama ne se opiv...najubavo e koga si pies kafence sam so sebe,ma kolku i da e saatot,ajt na zdravje neka mi e,da se nadevam deka nema da mi vlijae na sonot...good night to all :D :*

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Добро утро.
    Пијам кафенце па тргнувам за Грција.
    I cant wait.

13. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Го победив каејќи се.
    Искушение.

marama, crazylady, kjukli and 8 others like this.
  14. SelinaKyle

SelinaKyle Популарен член

Ее ова со државните институции ме инспириравте...

Јас работам во државна институција.
    Пред една година се запослив и ме сместија во Скопје. Не ми беше проблем, иако имав 900 денари патни трошоци, а јас неделно трошев само 1000 за превоз.
    Убаво ми беше. Сакам да работам со луѓе.
    Поточно работам на изработка на пасоши, па летово коа беа најголемите гужви, јас со стомак до заби трчав да им помогнам на сите да земат пасош, секој што ќе ми влезеше во канцеларија му запишував број и се ваљав во документи да му го направам пасошот што е можно побрзо. Им пишував пораки на сите дека им е изготвен. Колегите ме правеа луда зошто им помагам толку, а јас не можев да останам рамнодушна. Останував прекувремено, да не оставам неизработен пасош во канцеларија.
    Посебно кога ќе видев на шалтер трудна жена, жена со бебе во раце и никој не ја пушта... ќе излезам од шалтер, ја викам на страна и и го давам пасошот ред да не чека.

А сега се прашувам, ЗОШТО ЖЕНО СИ Го ПРАВЕЛА ТОА?
    Дојде време јас да се породам.
    Ми скратија боледување, тргнувам кога малата ќе има 7 месеци.
    И пред некоја недела поднесов молба да ме преместат во Куманово.
    Молбата гласеше : Ве молам за трансфер во Куманово, бидејќи имам мало бебе и таму живеам.

Ми враќа некоја дотична ВАШАТА МОЛБА Е ОДБИЕНА БИДЕЈЌИ ИМАТЕ ПОТПИШАНО ДОГОВОР ДЕКА НЕМА ДА БАРАТЕ ДОПОЛНИТЕЛНИ ПАТНИ ТРОШОЦИ.

Да отидам па со молбата од глава. Ги читаат ли, што им прават не знам.
    Ама ај, јас пак добрата, демек добро со добро се враќа.|(
    Не ми се луѓето криви, ама мислев дека ако ме видат колку се трудам ќе сакаат да ми излезат во пресрет.

Nedalija, eliesaab, SV1911 and 13 others like this.
  15. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

20160206_094618.jpg
    Толку сум се затнала шо решив да читам малку француски и прв пат читам задоволително :rofl: :rofl: :rofl:

SV1911, Lella, LivingGlam and 11 others like this.
  16. Mahidevranfan

Mahidevranfan Популарен член

Драги професори и професорки, немојте сурово да ги брукате вашите ученици за нешто што не успеале да завршат со нешто на време. Немојте ни да ги брукате сурово за тоа дека таа пониска оценка сега што ја имаат, дека и затоа ја имаат. Тоа не значи дека учениците не се трудат, и дека не сакале проектот да ви го предадат на време. Тоа што започнале малку полошо со оценката по вашиот предмет, немора да значи и дека тие не се трудољубови деца и баш им е гајле за вашиот предмет. Сосолушајте ги барем малку зошто е тоа така и каква се позадина има. Доколку не сакате да ги сослушате, немора барем неправедно да ги брукате. Не велам не дека нема деца кои ништо не учат и не се трудат. Но, некои и колку да го сакале тој премет, за тоа што сте ги избрукале ќе ви тераат инат и ништо нема да чепат повеќе. Јас, и покрај тоа што неправедно бев сурово избрукана пред сите, ќе го предадам прокетот и ќе ја поправам оценката, бидејќи јас тој предмет го сакам, и сакам да го научам.

17. JustFun

JustFun Истакнат член

Топол дом, топло кафе, саканите луѓе околу тебе, пријатна атмосвера. За овие денови живеам.
    Денот надвор е прекрасен, Мај среде Февруари, нека биде постојано вака.

18. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Од (први) средби онака на „непланирано“, омилени ми се оние кои траат со саати и некако чувствуваш како внатрешниот глас ти вели „не ти се оди дома тебее, хихихихи“ и продолжуваш да си пешачиш додека си зборуваш глупости и реминисцираш извадоци од типот „вистина, Заха Хадид проектира глупоштини“...
    И баш поради ова претходно, доаѓам до ситуација да си се смеам сама со себе, онака баш со такви неартикулирани звуци од типот „кекекеке, кркр, хихихи, хехехехх“ додека некое бабе во автобус ме гледа така со сомнително дигнати веѓи и 100% во себе си вели “сирото дете, начисто забегало, ајјјјј греота“.
    А јас пак си велам, ауууу која будалетинка си ти мори ќерко, ај сега малку поозбилно, ама тоа од утре и засега не кажувам од кое „утре“.
    Ама убаво е, затоа што ми мириса на кедар и имам чувство ко да газам со топли, боси стапала по шал од кашмир.

И така, имам тажнојни по некои радиофонични гласови и уште додека се чувствував поспано ми светна во мисла да баталам факултет и да си станам водителка.
    Добро утро Македонијо at its finest.

Ама не, денес (пак) ми се црта до 6 сабајле, сепак. :)

19. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Погоре прочитав дека некоја девојка сакала другар повеќе од другарка. Јас ги имам повеќе, но само еден е тој кој за мене знае 95%, далеку повеќе од другарките. Толку добра другарка немам колку тој што ми е близок. Не кријам ништо од него, само еден бивши не му кажувам дека сум го имала, друго се, буквално се. Отворени сме ко книга и сите тајни меѓу нас ќе одат со нас во гроб. Е тоа е богами благослов.

Инаку, првично ја отворив темава за да кажам дека се сетив на нешто. Баш сега ми текна дека е сабота и решив да одам лото да уплатам па во глава ми се врати еден филм од порано, сонив еднаш бројки и реков мора лото да уплатам, ги напишав бројките, заминав да уплатам. И да, не добив ништо.

Имајте убав ден. :*

20. eloves

eloves Популарен член

3 прекрасни години на форумот :l::sun: