Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    СДК дека денес сум многу среќна, сиимам роденден и ми се роди внук. Здрав и жив да ми е.

На eliesaab, Mama25, hermosa и 19 други им се допаѓа ова.
  2. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    >Ти закажуваат Мој Термин за снимање синуси на државна на 8.2.2016, во 11h (по тромесечно натегање).
    >Стигаш во 10:45 зашто „треба да си 15 минути пред термин таму“.
    >Имаат проблем да ти ја заверат посетата 20 минути зашто... добро познавање компјутери is soooo yesterday!
    >Конечно ти наплаќаат („НЕМАМ СИТНО, ШТО МИ ДАВАШ ВОЛКУ, ОДИ РАСИТНИ У ТРАФИКА!!!“) и те праќаат у три лепе, на другиот крај од клиниката.
    >Стигаш пред врата во 11:05 - чекаат 6 луѓе - океј.
    >Се извинувам, имам термин од 11, има некој пред мене?
    -Не, подоцна сме ние.
    -(супер, прв сум на листа).
    >11:30... ок.
    >11:45... а да прашам јас што се дешава?
    >11:55: Се извинувам, но јас имам закажано термин од 11 за снимање, а еве сега...
    -*ведар и насмеан тон на еден од четирите доктори во собата - еден се пули во компјутер, другите три го гледаат, тапшаат и даваат морална поддршка*: Еве гледате, работиме, почекајте.
    >12:10Aјде кој е од 11?“ FINALLY!!!
    >12:25 „Резултатите ќе се готови околу два на шалтер, кајшто ви наплатија.“
    >90 минути џаболебарење.jpg
    >13:55 - На шалтер: Се извинувам, резултатите од компјутерско снимање готови се?
    -Не се тука, не знам... :(
    -Во ред, нема проблем, ќе почекам, ваљда брзо ќе се, рекоа околу 14.

>14:15... ок.
    >14:40... а да прашам јас што се дешава?
    >14:45: Се извинувам, дали резултатите стигнаа?
    -Не се уште, не знам кај се, подобро да појдете у три лепе до другиот крај на клиника кајшто ве снимаа и прашате?
    >*10 минути подоцна, стигам у три лепе*
    >Слушам докторски муабети со пациенти -Знаете како, имаме проблеми со компјутерот, се' што останало од петокот и викендот денес ни се насобра, сето ѓубре, и нас ни е тешко...
    >-Ме пратија од шалтер да прашам овде за резултатите.

-Аааа, нема овде резултати, проверете на шалтер.
    -Ама, оттаму само што ме прат...
    -На шалтер проверете, овде нема.
    >*10 минути подоцна*: Океј, отидов у три лепе и ми рекоа кај Вас да чекам за резултати, дојдоа ли!? :@
    -Ма нема резултати, не знам што да ви речам.
    -Па, да чекам ли воопшто денес?
    -Не знам. *се врти накај колешка* -Ќе има ли денес резултати?
    -АаАаАаАа ЈАС КОЛКУ РАБОТА ИМАМ, УШТЕ РЕЗУЛТАТИ ЛИ ДА ДЕЛАМ!?!?!??
    -!?!?!?!?!
    >*10 минути подоцна, у три лепе на клиника*: Океј, бев пак на шалтер и дотичната госпоѓа ми се развика дека имала премногу работа за да дели резултати, може ли да си добијам резултати за тоа што платив!?
    -Кое е вашето име?
    -Чичко Најтвокер из Аустрелија!
    -А, па еве сте вие, овде е вашиот резултат...
    -... па нели прво рековте дека не е...
    -Колега, ај прочитајте го резултатот за дечково, да не го враќаме да доаѓа пак утре?
    -... ама какво враќање, ми рекоа денес во 14...
    -Излезете ве молам, ќе биде готов за 10 минути најмногу.
    -*10 минути подоцна*... ок
    -*25 минути подоцна*... ок
    -*45 минути подоцна, кроејќи планови за апокалипса и светска доминација*... Повелете резултатот.

>>>16:10 - Pissed off Чичко Најтвокер has left the building.

Затоа што резултатите од реформите во здравството се и те како видливи!

Последна измена: 8 февруари 2016
    На purple..m, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, eliesaab и 65 други им се допаѓа ова.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Ете и да сака човек да се однесува се најкултурно со почит и совест едноставно не може.
    Колку повеќе климаш со главата за икс работи толку повеќе луѓето те сметаат за некоја си опција и резерва за да притоа во икс ситуации каде што поштено си плаќаш и им го "грлиш газот нивни" и пак со убаво и пак не бидува, дека нели ти си таа што дозволила на некој си таму да ти пере џоа мозокот и си му дала "луфт" за да поштено те некој зафркава и мафтосува една недела по ред без црвена линија на некоја си прочуена низ светот граница што луѓето се прават дека не ја гледаат при очите нивни.

Тука си ја увидов грешката нели, и сменив речник, наеднаш магично се се може, немало проблем, ааа така?! Треба да стигнеме до степен на вреднување на самосебе си за да завршиме некоја си работа?! Да да знам.. се ова ми е познато.
    И така де.. решив да глумам лудило и поштено да се "издеравам" на оние кој истото и го заслужиле, чиста сметка мирна глава е работава, само искреност му е мајката на светот и ништо друго, потпишува за истата со две раце и на лево и на десно.

И така..

Еве чекам да чукне часот да појдам и да сменам секојдневие, да разбијам монотонија и да излечам дел од овдешната досегашна меланхолија која непрекинато ми течеше кроз вените и ми ја усисуваше крвта, уште на самата помисла "патување" се исполнувам налик на мало чисто и искрено срце од дете.
    Некои велат било малтретирање, за мене не е, за мене е само уште еден ден поминат во малку поинаков свет од секојдневието, дружба, поширок видик од мојот нос, доза на шопинг, лек за душа и одмор за очиве и најважно исполнување на мојот "сон".

Добра ноќ!

Последна измена: 8 февруари 2016
    На purple..m, Mama25, LollySky и 28 други им се допаѓа ова.
  4. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.205
    Abe...
    Srekjna Nova majmunska godina :angel:

На Petra777 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.982
    Колку што направив глупости во последниве три-четири месеца, мислам дека во последниве две години немав направено. :rofl: Не бе, не беа, не се глупости, не знам што беа, ајде еве да речеме, искуства. Одлуки? Заклучоци? Вдишувања со полна плуќа? Живеење во моментот? Нешто беа, којзнае, еден Господ знае што и до каде ќе стасам.

Сега уште фали да им речам на моиве ЈАС ОДАМ, ќе им се стемни. Ама знаат дека ако наумам нешто, ми нема спас... Веројатно и очекуваа некакво одење, само не во таа насока и не со таа будала. 8-| Сарпрајз, сарпрајз!

Не е веќе ни смешно, ни жално, не знам, некаде на трагикомично свртува работава. Уствари, не, веќе се сведе на, кад је бал, нек ја маскенбал. Ако тонам, да тонам со стил, ако не, да се вивнеме уште повисоко. :rofl:

И ми вика еден будала, ми вика ааааааа суперче ти е тебе, мирничко ти е, си шеткаш, си уживкаш, се' си имаш. Да да викам, мирничко ми е, супер ми е, тоа е поентата во животот. Муабетиве бе што ми ги вртат луѓево, опрајте сееее! :devil:

Вчера имав еден момент на хистерично смеење од петнаесет минути и фалеше уште да си отворам флаша вино и да си наздравам на тоа што остана да ми чука во главата. Онака, да се нацрвам, да се дотерам во некое чипкано неглиже, да се нагрнам со проѕирен огртач и да седнам да пијуцкам вино од некоја кристална чаша, а наоколу се валка чадот од оганот што јас го создадов, а пеплоса се' наоколу, додека надвор татнее бура. Равр. :rofl:

Јас стварно не знам како успевам сама себе да се доведам во вакви животни ситуации.

Со постов се осеќам како Срцекршачка наша и сакам однапред да се извинам за истото. И самата себе не сум си јасна, не се секирајте. Туго мојааа!(facepalm)

На kala21, Mama25, Magnolija и 38 други им се допаѓа ова.
  6. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Пу пу не важи,не поминува по втор пат.
    Може да ме згазнеш на нога два пати,случајно. Па и повеќе пати.
    Зависи како сум си ги испружила и јас нозете.
    Ама на жул два пати случајно а мене нозете собрани?
    Не,не.

На IronLady, DVAANGELA, Lella и 16 други им се допаѓа ова.
  7. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.493
    Допаѓања:
    17.002
    Колку е убаво кога човек има свое љубовно гнездо.
    Јас и тој.
    Доволно е.

На purple..m, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Crna Dama и 14 други им се допаѓа ова.
  8. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    10.423
    Кога некои мажи ќе прифатат дека не им стои брада, светот би бил многу поубаво место за живеење.Значи, повторете по мене:-Брада е убаво, ама не е за секого!За почеток, треба да е густа.
    И кога веќе си решил да пушташ, средувај ја редовно, што е со овие бради како неиздепилирани ај да не кажам што.
    И не, не е исто што и шминката кај жените.Брада не крие грдоќа ако си грд, пак ќе си бидеш грд, само што ќе имаш брада.
    И уште нешто...Ако пушташ брада само ради новата ламберџек мода, е тактички скроз погрешно.Бидете свои, индивидуалноста е најпривлечна.Јас сум прва што подржува брада кај маж ама да ти стои бе човек, ама ова веќе излезе од колосек како и се друго.|(

На eliesaab, LollySky, IronLady и 22 други им се допаѓа ова.
  9. SelinaKyle

SelinaKyle Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    2.149
    Имаше еден статус

Од испитот знам само дека е од 12.

Ја отидов да полагам (fingers)
    Демек учев, па којзнае што ќе биде |(

На Rama, marama, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.115
    Сакам кога ми се исполнети деновите,на сите страни растргната.Дали се имам свртено еден час дома
    Обврски,тренинг,обврски.Екстра ми е.
    Сега ќе одам на викендица,да се одморам,а потоа ме чека спремање за дипломска.И тоа да се заврши и слободна сум.Ве гушкам сите.

На Rama, Mama25 и theowndemon им се допаѓа ова.
  11. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    Nokjta e svedok na mnogu raboti...dobro e sto molcit!

На purple..m, samovila.red., kala21 и 13 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Кога се мали децата треба да си ги заштитиме од светот.
    Ама кога ќе пораснат НИЕ треба да се заштитиме од нив.

Деновиве не ми беше убаво кога чув приказна за керката која ја исфрлила мајката од станот првиот ден после ,,препишувањето,, на станот на нејзино име.
    И после се прашуваме зошто старите стануваат себични и егоисти.

И јас не размилував вака некогаш, ама да видете, како минуваат години, така се менуваш во ставовите.
    Искуството пари вреди.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, ANGIE1, samovila.red. и 28 други им се допаѓа ова.
  13. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Никогаш не ни помислувај на тоа дали си доволно добар за некого.Секогаш запрашај се дали, тој некој, е доволно добар за тебе.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Rama, Viktorijaaa5 и 18 други им се допаѓа ова.
  14. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Си облеков омилените фармерки, косата ја средив, се нашминкав и се шприцнав со омилениот ми D&G парфем и заминав - во кујна.
    Да ставам грав да се вари.
    Вака и гравчето поубаво се прави :lol:

Во пресрет на новиот ден...
    Кога човек се осеќа убаво - се му е полесно :nod:

На Estranged, Cuci81, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 46 други им се допаѓа ова.
  15. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Одма е друго чуството кога имаш секојдневни обврски надвор од дома:)
    Ми фалеше ова секојдневно одење на факултет,возење во автобус со слушалките на уши и музика до даска:)

На Rama, MilaP, Crna Dama и 21 други им се допаѓа ова.
  16. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.251
    Допаѓања:
    176.274
    Јас пак дојдов да се жалам дека времето не ми одид под линија, пак се заоблачило и секогаш ми прај некое глупо чувство, на неубав ден, и ме тера да се плашам дека нешто ќе се случи. Ете, пак почнав да мрчам за времето. Едноставно ми смета кога нема сонце, а ете си седам со глупа полунасмевка на лицето. :f:

На BoneMachine, IronLady, Lella и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    A be, luge, arna bila I lovackata pasteta.
    Sum se napnala samo na argeta :D

На Rama, Crna Dama, BoneMachine и 4 други им се допаѓа ова.
  18. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Убав денов, не? :sun::coffee:

Денес ситници ме прават среќна. Првпат во автобус почувствував мерак затоа што станав и отстапив место на повозрасна женичка. Не дека не сум станувала до сега, туку едноставно фактот што тоа не беше претерано стара жена, едноставно жена во зрели или поодминати години. Така убаво го прифати гестот, многу културно, отмено и дамски изреагира и ја примив нејзината позитивна енергија брзо - брзо преку малата прониклива насмевка што ми ја упати.

Уште еднаш се потсетив колку културата зависи од она што си го носиме во себе и од воспитувањето дома, а не од годините. Сум била во вакви ,,вторнички,, ситуации мал милион пати со оглед на тоа што патувам со ЈСП секојдневно, но многу ретко среќавам луѓе меѓу пензионерите. Не сакам овој пост да биде уште еден во низата мрчаторски против пензиониерите и нивното возење во ЈСП, но навистина сум запрепастена од тоа како возрасни луѓе, со искуство во животот, некои од нив и со бројно поколение, што треба да служат како репер за култура и бон тон на младите се всушност налик на разлигавени и некултурни детишта.

И имав уште една ситуација додека се возев денес. Една станица откако и отсапив место на жената автобусот се растерети и влегоа 5-6 мали момчиња од околу 10-12 години, со ранци и сета онаа училишна опрема. Беа толку весели и палави, и така умешно седнаа на само две седишта, се стуткаа и си направија место, што ми се стопли душава. :mm:

На Estranged, Rama, Elena69221 и 16 други им се допаѓа ова.
  19. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Ретки се, ама постојат и такви денови каде цел ден сакаш да јадеш само помфрит со многу кечап и мајонез и да наздравуваш со Кока Кола :D The калоричните денови :D
    :d::drunk:

На ANGIE1, Rama, SV1911 и 18 други им се допаѓа ова.
  20. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    А блашкото мор, кај е ? :wasntme::D

На DVAANGELA, vitamina, Summerlover и 1 друга личност им се допаѓа ова.