Ох брее, зошто си ме мајко родила СО срам и перде, и СО ак'л во главата, па и ВО Македонија . А бе требало само една жичка во глава кад'р да ми ги држи ушите да не ми паднат. Е толку е доволно за да бидеш политичар, бизнисмен или новинар во нашата земја. И дај некој нека му организира еден МОНОЛОГ на Латас во театар, да не мора нас да не' мачи да ги слушаме неговите куртонски глупости секој Божји ден . А има и ДОБРА вест: Народот си ја задржа добрата смисла за хумор, па си фрчат милион твитови и постови за вчерашното фијаско додека иднината ни плива во гомна . И додека јас го пишувам постот, некоја жена се мисли колку пати да НЕ му даде на маж и', па човекот поради НЕВОЗВРАТЕНА ЉУБОВ да си бара чарето во странција (оти овде чарето е одамна изгубено, на исто место како и достоинството).
Ако човек е расипан во СРЦЕТО и ДУШАТА ни литро најскап и најак парфем не може да му го намириса телото со несмрдливост на расипано и скапано ѓубре.
Stotuku mi stigna rezultat od testot doma - POLOZIV so samo eden poen pomalku. Bas mi se razubavi denot
сдк ми се оди на одмор, почнав да фантазирам залез на сонце, песок, бранови... уствари муабетот ми беше...ми треба релакс, малку подалеку од овде, од сите така да си го пуштам мозокот на пасење и едноставно да не се замарам, во колку да станам во колку да легнам, колку да работам, со кој да се видам.
Што им фали на жени над 30год што толку многу им значи да се пријатели со најбогатите во улицата, знаеш кој е оној и од која фамилија потекнува на работа , некој што еднаш се појавил на тв и е фаца и одма мора да му се убута, брејјјј
Си одам на работа и во кесичка си носам доручек од дома (обично овошје) Колешка од работа ме сретнува и вика: ,,што имаш во кесава?,, Јас:доручек Таа: немаше поасална кеса дома ?...нешто ваикики, лиска.. Јас останав во прашалници Е толку едноставен човек сум.Во кеса од КАМ си носам овошје за на работа. Па си мислам...што мислат за содржината на кесата?...што ли јадам во ваква глупава кеса?? Таа во кеса Ваикики нешто подобро за јадење од мене носи ??
Кавијар Рефи. Тоа ако било вајкики. За Лиска, нешто уште пофенси за јадење Отидени се луѓево и крајно некултурни.
Простоќа е тоа. Како порано салфетки што се собираа, сега се собираат ќеси од звучни продавници...за да мислат луѓето дека тие од таа продавница не излагаат без да купат нешто.
Верувај му на некој, отвори се пред него, кажи му ги сите твои слаби страни, проблеми, маани и кога ти е најтешко се тоа кажано ќе го злоупотреби и ќе те тресе од земја. Додека се освестиш што ти се случува, веќе си на дното. Поим за денешен ЧОВЕК.
Хахаха баш мм беше болен пред околу една недела , баш понежен пол се кога се болни леле температура имам ииииии трчај дај ми апче не не не не чај со лимун дај ми , иилии незнам дај нешто за температура а јас у фазонот грип имаш не си на смртна постела
Ситуација 1. Го затекнувам човекот, сиот во партали, како ровари по контејнерот и вади остатоците од храна. Бев од друга страна на улица, инаку мирна улица, во моментов бевме сами, јас ја поминувам улицата и му пружам симболична сума на пари. Човек ме опцува и си тргна да оди. Оди и мрмори. Лут. Се почуствував одвратно. Ситуација 2. Денес одејќи по тротоарот затекувам постара жена, бабичка, со две штаки и едно кесе, како се обидува да ја бутне вратата од влезот од зграда и тешко и оди. Поминувајќи покрај неа и се свртев и ја прашав, повеќе како констатација, дали и треба помош и веќе се пружам кон вратата. Жената ме погледна така чудно, скоро дрско и промрмори дека самата ќе си ја бутне вратата. Ок, пак си останав збунета. Помеѓу двеве ситуации има минато релативно краток временски период. Знам дека имаше уште една ваква "Непријатност", ама да не редам. Прашањето ми е: или луѓето се толку огорчени, па станале толку глупаво горди да дури и додека ровараат по контејнерот не можат да прифатат помош, или толку изгубиле доверба во луѓето да се плашат ако допустат некој да им помогне дека всушност ќе ги искористи. Можеби мислила ќе ја ограбам, ќе и земам и тоа едно кесе што го носеше со себе? Или па јас сум страшна?
Постојат ли луѓе на кои некаква амбалажа им е репер за нечиј животен стилОчигледно Да,од претходно напишаното