Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    СДК ако ги немаше АМА и НО , се би било подобро ама...

На kjukli, DVAANGELA, Anabelle.Amorette и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.846
    Во светов на денешницава има Се.Само ЛУЃЕ не останаа,изумре човечноста.

На natemila, kjukli, Mr. Right и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.545
    Допаѓања:
    55.333
    Jas na primer koga odam vo javni ustanovi,vo drzavni administracii,vo zdravstvo i sl,na sekoj eden doktor,na sekoj eden sluzbenik mu persiram,znaci se obrakam so vie,na najstrog mozen sluzben nacin,sto ne znaci deka toa e slucaj so drugite luge...se poveke slusam obrakanje so TI,ednostavno kako da zboruvas so prodavac od bliskiot market zvuci ,neznam sto e rabotava ili jas sum premnogu" kulturna" ili drugive arno si pravat :D pa ionaka dzabe ke persiras koga ke naidis na nervozen sluzbenik ili doktor na koj mu e tesko da te soslusa i upati za se sto treba :D koj znae:o

На 2212, purple..m, Lella и 14 други им се допаѓа ова.
  4. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.743
    Допаѓања:
    6.739
    Пред речиси пет години си дадов едно ветување и сега после толку време, се ставам во искушение да го прекршам. А до сега, иако бев помала секогаш сум успевала да "одолеам". И се прашувам дали е потешко да си го погазиш зборот што си го дал на себе, од тој на некој друг? Дали тоа ветување е навистина толку свето, дали треба да чувствувам грижа на совест?

Но, од друга страна искрено не ми е ни гајле. Можеби е лошо што скоро секогаш ми преовладуваат емоциите во дадена ситуација, но што би можело да испадне толку лошо? Ако не пробам, може после цел живот да се туфкам шта би било кад би било.

Туку ај, си глеам јас ко што го затерав муабетов, баталив и ветување и се, ама си се тешам со филозофирање. :D

На kjukli, IronLady, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    :D
    12714115_947073852008394_26617149_n.jpg

На kjukli, DVAANGELA, anel и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.310
    Допаѓања:
    22.611
    СДК штотуку си купив едни чевлички ама пролетни летни така нешто се,
    еее што ми беше муабетот Одма се расипа времето и заврна :rofl::rofl::rofl::rofl:
    а тие не се баш за дожд...:dance:
    како се штимав да ги износам овие денови:wasntme:

На kjukli, eliesaab, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Ако имаш среќа да бидеш различен од сите останати околу тебе... немој да се менуваш.

На sweetgirl358, Trnche, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 16 други им се допаѓа ова.
  8. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.033
    Допаѓања:
    36.168
    Единствената работа која може да ни го упропасти денот во неговиот залез се луѓето.
    Ѓаволот се вовлекол под човечката кожа и го разнебитува родот кога најмалку очекуваме сончевото расположение да ни го прекрие темен облак од нафрлени зборови.
    Ние сме тие... Вчера, денес, утре...
    Овде или таму...
    Но, во краен случај, некои успеваат посилно да се носат со повредените места.

На kjukli, Ketchup, Someonespecial и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Да си вистина премногу културна и на продавачот ќе му се обраќаш со Вие. На работно место е, службено разговараш со него, не ти е близок, не е приватен муабет.

На rose60, Glasna, Sunshine.Sunshine и 23 други им се допаѓа ова.
  10. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.584
    Допаѓања:
    12.237
    Неможам да разберам како може некој кој до вчера ти бил другар си одел да му помогнеш кога му било најтешко денес ти врти грб и вели дека си ужас? Ужас бидејќи веќе несакаш да ти ја злоупотребат добрината, му кажуваш не затоа што он очекувал да го направиш бидејќи несакаш ти да страдаш заради другите? И ти си бил другар? Не ти си само едно искористувачко ѓубре сака само на него да му е убаво и ти да одиш по негови правила. Е тоа така неможе. Ако си со посебни потреби постојат установи каде што може да се обратиш ама ни таму нема да те примат. За жалење си и нема да ти вратам на провокации не паѓам толку ниско како тебе. Еден ден пак ќе ми се обратиш кога ќе ти треба некоја услуга :)

На mama89, kjukli, Crna Dama и 3 други им се допаѓа ова.
  11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.115
    Времеви само за спиење.
    А јас си терам шопинг со мама и само и велам "има да ми го купиш елечето и кошулката,од тамо и тамо,значи мамо разбери морам да ја имам,ми се свиѓаат,во памет ми остана."
    Уствари не било тешко да идеш во шопинг со мама,ама па зависи од расположението на мама.
    И ми се спие, премногу.
    И ми се мази и гали.
    И се одјавувам.

На deskarada, Lady Phoenix и JustFun им се допаѓа ова.
  12. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    Сите прават селфи, само јас и маж ми го викаме келнерот да не слика.
    #поздрав диносауруси :hai:

На rose60, artemidis, JuLleE и 35 други им се допаѓа ова.
  13. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Никогаш, ама баш никогаш не се ставајте на второ место пред другите. Правете што ви душа сака, бидете тоа што го сакате, и слушајте го срцето ако сакате да бидете среќни. Не гледајте никој пред себе и ако треба ГАЗЕТЕ ГО. Не вреди секогаш да бидете закачалка на останатите.

На Trnche, kjukli, Mr. Right и 9 други им се допаѓа ова.
  14. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.676
    Допаѓања:
    4.648
    Се ќе разберам ама да го игнорираат новиот што дошол со истата причина да си ја работи својата работа и не е тука да збори за пијанки мажи и сл ? Седиме во иста канцеларија не сакаат муабет да направат ! Не ми се јасно некои луѓе , во ред не се знаеме ама до толку основни теми на муабет има , патем не сум глупава да приметам дека си муабетат кога ќе излезам од просторијата .... бедно е искрено ... Толку глупаво се чуствувам , денот тука ми трае колку цела вечност . Не се откажувам затоа што едвај ја најдов работава плус и по мерка ми е тотално . Само ме нервираат што се во некој Mean Girls филм и мажи и жени влезени , која е поентата да отфрлаш некого кој не му ја ни знаеш приказната , можеби сум аждаја , можеби сум другар кој ќе помогне во секоја ситуација .... Криво ми е што јас се осеќам глупаво , не тие .... ко јас да сум крива ....
    Извинете морав некаде да се испразнам ми тежи на душата , премногу ми е мачно да седам ко тринаесто прасе во просторија , не барам да бидам центар свет , ама еден глуп муабет во денот колку побрзо да мине не би било на одмет .....
    Се повеќе се разочарувам од луѓето !!

Последна измена: 18 февруари 2016
    На Trnche, mama89, kjukli и 13 други им се допаѓа ова.
  15. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.251
    Допаѓања:
    176.280
    Ех да знајш како барам ваква работа во Бт ама нема. Или барем двократно зошто мене предавањата ми се околу 12, па можам да одам и сабајле и поручек со мала пауза нели, за предавања, ама како шо велиш, ништо се нема.
    Така да јас размислувам ради ова да одам вонредно од втора година и да работам цело работно време према средно шо учев, во аптека. Па ќе видиме, зошто за поинаку, се виде работата ...

На kjukli, s1a1n1d1r1a1, eliesaab и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.982
    Еј, каков комплимент добив, не можам да престанам да се смеам. :rofl:

Сум била како Фатиме, јавната обвинителка, ист став, исто однесување, само шишки сум немала.

Се упрпаа. Ако. 8)

На Captain-Omni, JuLleE, galapce и 33 други им се допаѓа ова.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.115
    Затоа драга ќе си правиш разлика помеѓу близок пријател,пријател и познаник.

На Mr. Right, evangelina.ina и lovemme им се допаѓа ова.
  18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.493
    Допаѓања:
    17.002
    Teenage post #1

Си постираш уба песна и по одредено време пак се логираш да видиш што има ново. Мислиш на одредена личност што одамна ја нема, ја немаш ни видено и си велиш барем еден лајк да има од него...
    Се изгуби човекот...а како ни беше забавно еден период кога се гледавме: инаети, карања, скришни погледи, гушкања,плави очи, насмевки, водење, муабети од типот :
    ' оди МОРИ валајце една', - тој
    'бегај бе ЧАЛНАТ еден' , - јас
    'Моме убо кај си ти? ' тој
    ' Инаету еден невиден 100 кила сол че изејш само по твое да биди' - јас
    'Ај, гледај си бизнисо таму'-јас
    ' Кај си мори Трајанке' :D- Тој
    ' Од шо лажиш ко нема то носо да ти порасни ко Пинокио ' - јас
    Посакуваш барем еден лајк, глупав лајк и се остварува..

ИКО, ми недостигаш со сите твои безвезни муабети, глупавиот речник шо не можам да го поднесам, сите твои пцовки, шармот, плавите очи твои. :$

На kjukli, Rama и theowndemon им се допаѓа ова.
  19. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.545
    Допаѓања:
    55.333
    Oh well , ok dojdovme do otkritieto na vekot ....abe ne vikam deka prodavacot ne raboti ko i sekoj drug i treba da se obrakam kulturno i sluzbeno,ok e se toa,ama ne me svati sto mi e poentata,so prodavac od lokalniot market sto mi e do kuka i koj go posetuvam 100 pati na den i pritoa e na priblizno moja vozrast i go znam dobro nema potreba od VIE ,a dodeka za odnos vo golemi marketi ko Vero ,Tinex ili javna ustanova znam jas kako treba :)
    Sea shu praime ?!

Pozz i ubav den ,da ne recam relaksiran @Bridget

На 2212, purple..m, rose60 и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.846
    Баш жалосно.Они губат многу повеќе а не ти ти ке најдеш пријатели во секој момент ама за жал па они цел живот сами ке си останат. Ех од ова си патат :lol:јадни

На Marijana93 му/ѝ се допаѓа ова.