Некогаш кога ќе ставиш на папир што све си направил, се плашиш од себе си. Е тогаш...тогаш стварно разбираш дека никој не може да те скрши, освен самиот себе си. Никогаш не разбрав луѓе кои се кршат од други луѓе. Од пакоста туѓа. Јас секогаш се кршам од самата себе, од крутоста, од тоа што сум научила. Се виткам само за да не се скршам секогаш, ама некогаш особено кога семејството е во прашање...премногу си зимаш се во свои раце и мораш да си столб и секој обид за флексибилност прави се да се рони.
Вчера од х причини не бев на предавање и ме израдуваа колегите: предавање на српски. Сега уште чекам да ми речат мора на српски да пишам и да учам, па бар да си земам речникот или да остам факултетот. Знам, ќе речите близок јазик на нашиот е, лесен е, ама едноставно читање воопшто на овој јазик многу ме замара и завршвам со тешка главоболка. Разбирам, кога некој зборува ама не знам да вратам. Уште се надевам дека ова е лоша шега.
Ич не е убаво да си болен. Имам настинка. Ме фати инаетот, изедов еден цел огромен лимон, сега имам киселина и испукани усни. Па и солзи од очиве ко река ми течат, на сестра ми драми ѝ изведувам, викам види ме, плачам, книгава ептен е тажна. Првпат заплакав на книга. И тоа се брои де.
Умеам да се врзувам за убавите нешта кај човек, наспроти неубавите . Ги гледам светлите точки, а многу често дури им давам поголема вредност на работите отколку што вистински имаат . Ма дури и му додавам вредности кои ги нема, дали е тоа филм кој го гледам, во книгата, во одредена личност. А потоа патам од прерано "пресудување" како некој не ми се допаѓа, па со тек на време како да имам грижа на совест затоа што таков став сум донела, па само туку буричкам, залудно трагам по некоја добра особина, колку да си оправдам дека сум згрешила за истата личност. А нема. Ако вие верувате во онаа изрека на судбината, "Се врти тркалото", тогаш може и да ве убие гордоста ... Но, мене нема, јас нит верувам во тоа нит па сметам дека треба да станам понизна на животот. Страшно штетно го живеете животот со вашите "избори" на партнер, друштво, начин на живот ... Ма пакетот ви е заникаден!!! Од друга страна, ако вие сте уживатели во бизарностa и баналноста на секојдневието, јасно ми е од каде доаѓаат сите тие ""советувања"... Но јас не сум фан на тие општествено прифатливи глупости, затоа престанете со цинизмот. Цинизмот не е здрава работа, а јас прифаќам критика само ако некој тргнува од себе и истиот бара начин како нештото да го подобри... И секогаш е подобро кога се фрлаат критики без вперен прст, на дистанцираност... Циник никој не сака, нека не ви е чудно зошто не сте обожувани. А јас во секој случај ќе си продолжам да живеам комотно, додека вие апстинирате од живеење... Зафатени сте со проектирање на туѓи животи, за сметка на тоа што вашите ви се веќе упропастени. Ве разбирам, таква ви е климата, живеете на памет. Некој ви раскажал како се живее, а учењето на памет е најголемиот проблем. Ако не ја научивте лекцијата на животот од прекрасната непредвидливост, ваљда ќе ја научите од вашите лоши избори!
Поголема радост ми носи купувањето за татко ми и мајка ми отколку купувањето за мене. Знам дека ги прави среќни и горди секоја мала ситница, иако не очекуваат ништо за возврат за сето она што ми го дале и пружиле. Никоја друга причина, и финансиска независност како жена, и можноста да си обезбедам се што ми треба мене и на моите деца, и можноста да живеам среќно и спокојно, можноста да го видам цел свет, да отидам сегде каде што посакам не ме турка напред толку колку неговите солзи радосници за секој мој успех, дури и најмалиот. И знам дека цел живот, помислата на вас ќе ме турка напред, колку и да ми е тешко. Ве сакам.
Вчера една вест што ја добив баш ме усреќи и следново лето изгледа ќе ми биде најубаво до сега !! Многу сум расположенаааа Времево е преубаво и ми се испаѓа без да се приберам дома Одиме на јадење вечерва
Што знам, ако барем четвртина од луѓето што рекле дека секогаш ќе бидат тука за нас, стварно би биле, светот би бил пријатно место за живеење..
Без разлика колку си образован, интелигентен, богат или успешен... на крајот на денот она што вистински ја дефинира твојата вредност како човек е начинот на кој ги третираш и енергијата која им ја пренесуваш на луѓето околу себе, изразите на лицата и чувствата во туѓите срца што ги предизвикуваат твоето однесување и зборовите кои излегле од твојата уста. Добра ви вечер...
Вртејќи се малку назад, едно научив, да сакам. Ме скршиле, нека ме кршат. Едноставно ме прават посилна со тоа. Но од денес одлучив да завртам уште една нова страница во животот. Да ја гледам насмевката на оние што ги сакам. И ете така започнав на „ковам“ планови. Првото скалоло ми е да ги изненадам сите. Од денес тешко им на оние што чекаат родендени. Ќе бидат и тоа премногу изненадени. Првиот роденден е роденденот на мајка ми. Во план е едно преголемо изненадување во целиот нејзин живот. Потоа следен е на газдата каде одам на работа, па сестра ми.... Ќе се потрудам да видам солзи радосници на нивните лица. Со Господова помош...
СДК мака ми е да, можеби и љубомора нз, но знам ми е мака за факултетот што го паузирав...само уште 1 година ми остана...а не бев слаб студент, првите две години и стипендија земав...И сега оние што беа најслаби,што препишуваа од мене завршија пред мене и се вработија ( со врски- ова го пишувам не од инат туку навистина е така) и одам баш кај моја колешка за рецепт и незнаеше дали постоело од тој лек сируп !! И јас и кажав дека постои и како да ја пише рецептата !! Се засрами и се оправда како имала тежок ден Еее сите станаа др само јас уште не ...Најкриво ми е кога некои професори ќе ги сретнам и ми викаат : Кој се не завршија...зар ти ли нема... Затоа од октомври мораам да го загреам столчето и да диоломирам И после умирале пациенти...па секој не е за др ахх Затоа не седите на цименто...незнаете кој др ќе ви се погоди !!
СДК2 Верувам дека нема грди жени...има само средени и несредени.Верувам во шминки, моливчиња, маскари, верувам во фризер, во фарби, верувам во убава облека, верувам....Но , уште повеќе верувам дека најубавите жени се среќните и насмеаните жени...Тогаш шминката и убавата облека се безначајни...Насмевката е најубавата шминка
е добро де , шо дека завршивме на време со 10 ки , и мастер и се ... Да не имаме работа случајно? Уживајте , со фак најмаце замарање. Сега се каам што се летав да завршам прва се... Дремам ! Камо да се омажев и детенце да си галкав сеа Не дека престарена , ама ми се присакува.
да де и дечко ми заврши медицина исто , без паузи , супер студент па "работи "еве го гледам со струката ...