СДК дека се гордеам со себе и досега постигнатото во животот. Може е малку зошто секогаш се стремам за повеќе и повеќе ама знам дека се што сум постигнала било со мој личен труд.
Имам зацртано неколку желби, кои почнав полека да си ги остварувам. Полека, но сигурно еден ден ќе постигнам се шо имам замислено, верувам во себе повеќе од било кога.
...уживам кога седам на часови и гледам низ прозорецот. Посебно втора смена кога на небото се менуваат повеќе бои. Ете уживам во црцорот на птиците додека ветерот нежно го гали моето лице. И додека во позадина го слушам гласот на професорот кој неуморно предава, јас тонам во моите мисли и си создавам прекрасни сценарија кои можеби никогаш нема да се случат ама и самата помисла ми ствара среќа. Да, детинесто звучи ама јас уживам во тоа. Прекрасен е средношколскиот живот. Прекрасен.
Предмалку за првпат до сега во мојот живот изгледав една ТопШоп реклама за еден производ во времетраење од 20 минути без око да ми трепне и од друга страна ми беше забавно и воошто не ме замори. Се запрашав од каде мојата толеранција ? Одговорот е лесен и едноставен.. - Покрај толку извитоперени информации кои длабого ни ја бодат здравата свест, и сето тоа наше трпение на невистните и обидите да не изместат од место приредени од вестите на Шител, Канал5, Алфа и МРТ ние длабиснки стануваме имуни како бактерија на лек. Абе овие се имаат испланирано еј .. ПозЗ3³ ®
Vie koi zaminuvate i ne poglednuvate nikogash nazad,se prashuvam kade li odite ?! Zar ne se plashite od neuspeh,zar ne vi falat tie koi gi ostavate??? Glavava mi e polna so prashalnici i nedoumnici od tipot sakam a ne mozam..oh ,ako se saka se moze se,problemot e shto sum kukavica Prokleto sakam da zaminam,daleku od se i sekoj,da pochnam nov zivot vo nova okolina...sakam,a nemozam! Vidi ja ironijata na zivotot
Во последно време, сè повеќе приметувам низ Х ситуации, како сум се преобразила во триесетина години помлада верзија на мајка ми, иако секогаш си викав „јас така - никогаш.“ Она на кое му се смееш и за кое си коваш планови како наводно никогаш нема да го направиш, тоа најчесто и ќе те снајде на крајот од денот, ама сепак, за тоа друг пат. И еве, гланцам WC три пати неделно, со Доместоси и останати смрдливо-миризливи средства, за нели, да блиштат елементите во бањата, корпата за отпадок да нема фалинка, чешмите да си светкаат со метален отсјај во кој буквално ќе си се огледам ко во огледало додека мијам заби или се туширам и плочките да ми бидат, ко што би рекла една моја професорка, „као чипка“. Затоа што нели, чистење стандард во недела е најголемата глупост која жените си ја наметнале, повторно од Х причини. Мајка ми се смее и ми вели дека наводно, бањата ми била спремна за да си го донесам дечкото на посета (што ли мислеше мојата јадна мајка со исказов !?!?), а татко ми вели: „Е, да бе, па кога ќе крене капак и ќе види дека све сија ко сунце, да извади прстен и да ме сели таму по метрополава уште недипломирана.“ Ќе речев, сирот мој татко, ама сфаќам дека јас сум најсиротата во фамилија, штом со толкава слобода си замислуваат баснословни сценарија кои можат да се случат хм, никогаш. Ама добро...јас само сакам бањата да ми биде чиста за да можам да седам на плочки онака филмски во долен веш и да лакирам жалосно грди ножни прстиња во веселки бои за да ми ги бојат хулахопките додека носам штикли или балетанки, а они како сакаат.
Луѓето кажувајќи за другите многу кажуваат за себе. Само треба внимателно да ги слушаш и одма ги разбираш.
Ако си го крстила машкото Лука, ќерката Леона, си го задржала презимето на мажот во оригинална форма, си купила гарнитура од "кожа", смути секое сабајле правиш, мислиш нешто многу фенси и модерна си? Виде сите орбитрек имаат па купи и ти, и сега нормално го користиш како закачалка, ама кога ќе се најдете во муабет за здрав живот топтан со смутито да има уште нешто да кажеш, како вртиш два три пати неделно по саат или два. Ахам, се гледа на тебе. И машината за кафе како и многу други апарати низ дома што дали еднаш во месецот ги користиш, ама што да не, што е една плата за еден апарат, нека го има, ќе се најде, ако не за друго, за фалба дека го имаш. И тие околу тебе видат ли нешто покусо да не се, и така се раѓаат глупи трендови и копирање, па веќе и домите сите како јајце на јајце се. Градоначалникот на градот во кој живеам, често можеш навечер да го сретнеш со сопругата како релаксирано шетаат со кифла некоја или геврек во рака. Облечени најобично, комотно, да го сретнеш нема да познаеш дека е човек на висока функција, работник ќе помислиш. Градоначалникот од градот во Мк во кој живеев кога минува е како селебрити, оделосан нормално, стално со тројца или четворица батки околу себе, подлизурковци во одела, чиниш телохранители му се. Споредбата не е случајна, не е само до градоначалниците, истата споредба слободно може да се направи и со народот.
Вчера го имав најголемото разочарување во последните две години. Знаете она кога чекаш нешто толку време и тоооолку си блиску, па ти се лизнува од рака. Епа да, тоа. Да си кажам на себе дека ќе помине? Затоа што нема. Некои работи се за цел живот.
Пред извесен период прочитав дека принцезата од Данска со велосипед ги носела дечињата во градинка и тоа зимно време по снег. И се тоа е нормално без затворање улици, огромно обезбедување и слично. И во Македонија политичарите прават исто само изгледа јас не успевам да ги видам.
Не ми пиши грев, aмa мене пaметoт ми oтиде нa зaедничкo бaњaње, штo гaрaнт мaјкa ти не мислелa тaкa.... Спојлер: Дoдaтoк Пaтем, симпaтичен СaкaшДaКaжеш-пoст Пoздрaвче Твoјa М,
СДК И кога многумина не посакувале.. на овој ден сепак сум се родила.. господ и мајка ми посакувале да јас го уживам и живеам овој мачен свет. И им благодарам за тоа. И по сите проживеани минатогодишни виулици.. еве ме и тука сум.. .. Зрачам .. Го живеам и уживам секој ден како никогаш досега.. со вистински луѓе кои што ми пружија рака од сам старт, добра мисла и убав збор благословени со насмевка и сјај во очите, подршка и безгранична помош што на човек многу му значи. Не можам да поверувам дека јас и после долги и одминати години живејам со маж ми како уште од дамнешното време.. не, не е детски само е искрено и од срце целава среќа што ја чекавме години наназад. Луѓе, живејте го секој ден како да е последен, ова не секогаш го сваќаме и не секогаш го доживуваме ние луѓето кои што многу пати вистинските вредности ги забораваме, но секогаш има надеж во сите од нас за добар просперитет и надеж за светот да ни биде секогаш подобро место за животерење.. Во чест на денот да почестам по едно парче Ви благодарам на сите за беспрекорнара дружба сиве овие месеци ..
- Врне. - И ти си како дождот. - Зашто ми го кажуваш ова? - Ама јас сакам дожд. Многу сме слатки некогаш
Абе како солза сум одгледана, како, како да си дозволам да завршам во рацете на некој што не мрда со прст за мене? Ај остај ме мене, ама колку ќе ги разочарам нив ....
Јазикот коски нема, ама коски кршит. Ете баш поради тоа, човек поарно да те удрит- ке ти поминит, отколку да ти кажит зборови што ке те болат и тешко поминува таа болка. Колку и да сакаш, да се трудиш да заборавиш, едноставно неможиш. Ке простиш можеби, ама не се заборава.
Драги комшии, Го раните кога ќе квичи 20 саати и за да прекини тогаш ви текнува. Шета се дружи со уличарски кучиња по контињерите шлиба наоколу. Ме прати до негде кога излегувам. Ме испрати до врата буквално кога си доаѓам од училиштено. Му дадов лебче. Го јадеше како прв пат да го гледа. Денес гледам коската недоизедена,паштетата испревртена. Тоа го јади нештото ако е од љубов. Вистинска,не ав ав ав заќути на на на. Ова е куче. Знаете шо значи? Треба да појаснам? Спојлер: ах бреее