1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Спијам од стоење.

На Lady Phoenix и vitamina им се допаѓа ова.
  2. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    Чувствувам потреба да му оддадам почит, бидејќи заслужува. Умберто Еко, еден од најбрилијантните писатели од нашето време, починал вчера.

Се присетив дека баш Еко ми беше "поддршка" во еден од најтешките периоди во мојот живот. Ќе ја земев Фукоовото Нишало во раце, ќе ја помирисав, ќе седнев и ќе се пренесев во тој будалест свет што го создал.

Кога слушнав утрово за веста, прво што помислив беше "ex, eте, не му ни дадоа Нобелова." А што е тоа важно? Мислам дека не му беше ни до парите, ни до славата, ни до контроверзиите на наградата. Имаше нешто друго што го движеше: вистинска, нерасипана љубов кон литературата. Тој не пишуваше за да ги направи читателите или критичарите среќни и да сервира она што го бараат. Тој го напиша тоа што природно излегуваше од него. Затоа секоја негова книга е толку различна, но сепак неговата душа е изнесена во секоја реченица, и препознаваш дека е тоа тој - писател кој те нервира, те разлутува, те изненадува, те прави да се заљубиш во него и истовремено да го мразиш затоа што не ја донел приказната каде што си очекувал... сето тоа во една книга. Мислам дека во моментов има можеби двајца или тројца се’ уште живи писатели што ќе остават таква длабока трага во литературата.

Јас знам дека нема да биде заборавен, само сакам да ве потсетам дека наредниот пат кога нема да знаете што да купите од книжарница, имате прекрасен избор на полиците.

На Magnolija, DVAANGELA, Ketchup и 29 други им се допаѓа ова.
  3. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.413
    Допаѓања:
    77.869
    Го знаете она чувство кога се смеете а душата ви плаче??? :(:(

На purple..m, Ketchup, kjukli и 16 други им се допаѓа ова.
  4. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Се гордеам со самиот себеси,што станав вистински маж ,мило ми е што мојте родители никогаш не ми купувале она што ја сум сакал,не дека не сакале него немале пари,да сиромашни биле работеле за парче леб и сметки,буквално никогаш сум немал луксуз и повеќе од 100 денари.Ме научија и воспитаа да ги ценам луѓето по карактерот и добрината,така и остана.Све што сакав заработив сам,сите сонови си ги исполнив сам,сеуште остварувам и ке остварувам,да сам со десет прсти.Ви благодарам на сите што ме напуштивте кога ми беше најтешко,научив да живеам без лицемери и матријалисти,ве жалам многу вие таквите,никогаш нема да ја дознаете суштината на животот и убавината на животот.

Убав ден имајте :)

На DVAANGELA, Ketchup, eliesaab и 29 други им се допаѓа ова.
  5. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.877
    Допаѓања:
    7.388
    da znaes samo kolku se retki takvite kako tebe

На eliesaab, samovila.red., SimonaTino и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Скопјетесакам

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Искрено незнам колку се и дали се ретки.Но животот ми направи многу сопки и страдања,не е лесно да живееш сам,оставен сам на себе.Но никогаш нема да престанам да се борам за да бидам подобар човек.

На DVAANGELA, eliesaab, vitamina и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Одењето на фризер е еднакво на психотерапија :D Кратењето на косата е толкаво олеснување, како нов живот да започнуваш, а сите поминати настани и нивната тежина ги оставаш таму во исечената коса на подот.
    :d::drunk:

На christinnn, Ketchup, kjukli и 21 други им се допаѓа ова.
  8. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.873
    Допаѓања:
    99.669
    Ako беше така лесно сите луѓе ќе беа безгрижни и со насмевки од уво до уво;). Еве јас на пример прва би се направила нуларица и не ме занима ни лепота, ни бутур само за арно ако е:lol:.

9. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.877
    Допаѓања:
    7.388
    i jas ziveam sama i toa na drugiot kaj na svetot.znam kako e.koga ti e najtesko nema na kogo da se potpres,sam na sebe si ostaven.mnogu dobro go znam toa cuvstvo.

На eliesaab, Rama, R.o.s.e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Скопјетесакам

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Se razbirame togas :)

На DVAANGELA и eliesaab им се допаѓа ова.
  11. R.o.s.e

R.o.s.e Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2016
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    352
    Не секој е способен да биде родител дефинитивно.
    На изглед возрасна личност, а иначе е незрел/а и психички нестабилен/на. (facepalm)

На kjukli, eliesaab, joy1 и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Добар е. :sun:
    Си праевме муабет на телефон, му праќав слики од синојќа пијанка шо праевме, му викам за твое здравје пијам.
    Ми вика „Сум остарел, да ми извадат конците, научи ме како пак да се забавувам додека ми е време.“ :D

Понеделник на контрола иде, дај боже се да у ред.
    Зашо ако не е, би се обесила без да мислам два пати!

Последна измена: 20 февруари 2016
    На Ketchup, kjukli, eliesaab и 15 други им се допаѓа ова.
  13. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Јас немам проблем да ги разберам другите, имам проблем да се разберам себеси во одредени ситуации:?:
    ( ова колку да си дадам на знаење дека е до мене|()
    Btw колку добро ме опишува емотикончево

На DVAANGELA, Ketchup, Ginger^ и 15 други им се допаѓа ова.
  14. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.784
    Еко ми е дефинитивно омилениот писател кога се работи за белетристика - ако неговите книги може да се наречат такви.

Дефинитивно не е за сечиј вкус, ама тоа и беше дел од неговиот шарм за мене. Човекот одбиваше да напише бестселер, иако книгите некако успеваа да му станат бестселери.

И активно се трудеше да ги одврати читачите на бестселери од неговите книги, на секој можен начин - на пример, со фамозните воведни 100 страни во Името на ружата, на кои многумина „читатели“ запнуваа и се откажуваа. :D

Но, и покрај ова, имаше луѓе кои го читаа и ги сакаа неговите книги.

Се на се, беше одличен писател и генерално, закон човек, две работи кои се права реткост во денешно време.

На Ketchup, kjukli, eliesaab и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.895
    Допаѓања:
    142.819
    Возбудата кога ќе приsстигне детското креветче, кога ќе ја отворите вратата, ќе ве прашаат дали е за вас, а вам, од радост ви трепери срцето, и тамам да речете да, за нас е креветчето, добивате еден силен удар во стомакот, чувствувате радост во стомакот, и се наслозувате. Само ја отворате вратата и им покажувате каде сакате да е креветчето.

Седите во другата соба, и најмаку 20 пати одите во спална да видите до каде е. Кревтчето се склопува пред вашите очи, гледате како ви ја зазема половина од собата, и замислувате каде ќе го ставите бебето, на кој дел од креветчето. Толкава радост и емоции скокаат, што веќе не болат ударите во стомакот, туку мислите дека малото танцува од радост дека има убаво креветче. А тоа ни го гледа, ни знае што се случува, ама се фаќате како во памет му викате на бебето: е нели е преубаво креветчето? И пак удар, и си викате, ете, му се свиѓа :)

И знаете дека одлепивте, дека хормоните ве зезаат, ви се смеат на реакциите кои ви ги прават, станувате кукла водена од конци од некој посилен, харечен хормон на среќа, и си викате, добро е, луда сум, ама барем купивме креветче, можам да раѓам :)

Станувате цела ноќ од возбуда, одите да го видите креветчето, го мирисате, мириса на ново, на дрво, го нишате и пак си легнувате.

Жени, ви посакувам на сите да ја сетите таа радост. Секоја жена треба да биде толку многу среќна. А јас ќе живеам за да го видам овој момент:

ee1ba00e459d0fabe0a6b1b5431ae7f6.jpg

На Be-yO-nCe, purple..m, DVAANGELA и 56 други им се допаѓа ова.
  16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.499
    Допаѓања:
    17.009
    Она кога сте во ПМС и нервозно го чекате келнерот 40 минути да ви го донесе тостот, се вртите назад и забележувате дека на дечките што седнаа 15 минути по вас им носат тостови.
    What the F? :^)
    И почнувате да вријате внатрешно.
    :@
    Викате по келнерот и го прашувате што направи вашиот тост, а тој ви кажува да почекате бидејќи скоро е готов:wasntme:
    И за 2 минути доаѓа и ви кажува дека згрешена е порачката и добивате КЛУБ СЕНДВИЧ за ИСТИТЕ ПАРИ.
    :)
    Јејј
    Му благодарам на келнерот шо ја згреши порачката и истото така да му се позлатат рацете на мајсторо што го направи ова прекрасно дело. :clap:
    Мајсторе, бакса Корона за тебе.
    А, сега ми се плачи, чао....

На purple..m, kjukli, eliesaab и 6 други им се допаѓа ова.
  17. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    :l::l::l::l::l::l::l::l::l::l:

На eliesaab, joy1, Stories и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    сакам да отидам во театар; на кино но немам друштво:(;(
    девојките со кои сум се дружела си имаат момчиња;(
    другарите се затворен круг:(
    ве молам за соработка:(;(

На Crna Dama му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Еве јас волонтирам да те носам у театар. :D

На Ketchup, kjukli, eliesaab и 13 други им се допаѓа ова.
  20. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Доста промовираш таму. :lol:

На Ketchup, kjukli, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.