Добро бе, немате попаметна работа, од тоа да влагате по туѓи фејсбук профили??! Оф, моро мајко ...уште ли ги има ваквите ? Не знам што корист само имаат....
Одбивам да се предадам иако според другите е невозможно да успеам. Тоа што исполнувањето на мојата цел си бара време, не ме демотивира. Напротив, колку повеќе време поминува, јас сум се посилна, на патот кон својата цел учам и се борам. Времето нема да ме скрши. Јас ќе господарам со времето. Знам колку е слатка наградата што ме чека на целта. Знам колку ќе бидам среќна. Тој ден ќе биде мојот втор роденден. Ако не се мотивирам вака самата, нема кој. Но во ред е. Најважните работи во животот сум си ги завршила сама. Не сакам да сум оставена сама на себе, но во моментов, не ми требаат "пријатели" кои ме обесхрабруваат. Недела и не е толку лош ден. Само затоа што е блиску до понеделник. А јас сакам понеделници, ме потсетуваат на убави утра, успех и моќ. Верувам дека се ретки оние што го делат моето мислење.
Преку глава ми е дојдено од љубоморни луѓе. А малку се тие што не љубоморат. Кој љубомори на брат/сестра, кој на снаа, кој на другар/ка, на бившата на дечкото, на комшиката... Зошто?
Колку само некои луѓе можат да бидат ниски, подли, гнасни... Како да ви кажам, би ви се одмаздила јас, ама ете кај мене се уште има жар на добрина. Мислам дека сепак ќе останам добра..
Ми вели - За мене ти си добра книга која уживам додека ја читам и би ја читал одново и одново. Тој би бил мојот совршен дечко во некој друг живот. Во овој живот мојот праг на толеранција спрема неговиот проблем со самодовербата станува се понизок.
Kako odish po ova sajtovite makedonski na internet site stavile reklami vo superlativ za sebesi, najposeten, najrealen, najdobar, najbroen... Izglea skromnosta vo Makedonija i ne e dobra opcija.
Во кинескиот хороскоп ми пишуваше дека ова ќе биде годината кога ќе си ги соберам плодовите од сиот изминат труд. И на прагот од сите овие потенцијално прекрасни работи Сакам Да Кажам... можеби наскоро се што било конечно ќе вреди.
Најтешки се оние војни кои ги водиме самите со себе си.. Многу мисли, а еден заклучок - никогаш не е доцна за промени.
Не разбирам, зошто двапати го имаш објавено истото, а делови од истово има тука: http://www.femina.mk/колумни/во-земјата-на-чудата/првите-знаци-на-стареење Не сакам да глумам полицаец, само ме интересира
Долго време бев разочарана, тажна, глупа. Решив нема поќе жалење, животот ми помина жалејќи се за нешто. Од минатиот викенд почна ова, како врвеше неделата така ми спласнуваше расположението ама не се давав, и не се давам. Поминат викенд наполнати баратери за уште една недела. На работа имам огромини негативци. Знам утре пак ќе ме фаќат депресите, ама ќе си свиркам баш ме брига.
Си се напукав кромид денес така неделно без пардон, а очигледно и без размислување што сè може да донесе денов, па еве си се смеам ко шлакната на пораката од телефон која ја добив пред кратко. Ми вика: „Во маало сум ти, ај симни се да прошетаме, досадно ми е.“ Не знам дали да го прашам колку е сигурен дека му е досадно и дека нема задачи за утре или пак веднаш да преминам на главното и да го прашам дали му смета кромид ?!
За жена поубав комплимент е "Имаш убави очи" од "Имаш убави гради". Штета што се поретко луѓето се гледаат во очи.