Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Во последно време почнав да сонувам нешто, и после ми се случува (не баш скорз исто) ама нешто слично. Дури почнав да се плашам сама од себе. Соновите ми станаа како предвидувања, како некои знаци.
    Пример некој човек го немам видено 3000 години, ќе го сонувам онака во рандом сон и другиот ден го среќавам. Страв ми е да не станам позната, не за нешто друго, па да ми доаѓаат на врата да им ја предвидувам иднината :fubar:
    Инаку ајде да не тупам веќе со тоа какви типови на луѓе ме нервираат, сакав да пишува за оние по автобуси што ги среќавам :!: ама ајде де ќе треба реферати да пишувам. Плус треба малку позитива да внесеме.

п.с знаев дека ќе дојде тој ден кога ќе се сретнеме очи во очи во "другарка ми" и/или бившиот, само не мислев толку брзо. Се сретнавме со неа, и си викам во ум да префрлам улица ама после си реков а зошто јас да бегам? Што направив јас па да бегам? Таа е таа што почна да оди со мој бивш, па таа нека бега. И стварно избега. Почна да го вади мобилниот од џеб, демек почна да зборува и помина низ пешачки на црвено, од брзање, од бегање 8-|

п.с.2. ми се кара со некого :?: (не на српски). Ми се дере. ми се кара...од кога се немам искарано? :swear:

2. Unica

Unica Популарен член

Velam, zosto ni ovoj pat ne ispadna taka kako sto se nadevav, sakav? Baram pricina, vrtam, analiziram... pricinite se mnogu, ama site se vo mene.
    Nema nisto da odi kako sto treba, ne samo so nego ami so bilo koj, se dodeka ne pocnam stvarno da veruvam vo sebe i da se sakam takva kakva sto sum.
    Neodamna slusnav eden Ted Talk kade sto se zboruvase za ljubov, vrski, i zosto nekoi lugje se srekno vljubeni a drugi propagaat od edna vo druga losa vrska. Odgovorot: strav, neveruvanje deka sme dostojni za ljubov i konstantnata potreba da gi blokirame cuvstvata za da ne bideme povredeni, posebno tie losite, negativni cuvstva. Koga ke pocnes da go pravis toa, gi blokiras i ubavite cuvstva.
    Slabak sum, a bi sakala da bidam silna i da naucam da se sakam. Slabak sum oti posle sekoe razocaruvanje se pravam silna i nezavisna i se ubeduvam deka ne me boli nisto, a koga ke najdam nekoj drug povtorno se gubam samata sebesi, da probam da bidam nekoja sto ne sum samo za da ne go izbrkam od sebe novonajdeniot. Potoa se mi se vraka kako bumerang, ko nekoj da saka da mi kaze, nemoj da dozvoluvas tvojot svet da se vrti okolu nego i okolu toa kako toj se oseka za tebe; sakaj se i vrednuvaj se samata, ako sakas i drugite da go pravat istoto.
    Vo momentot koga ke pocnam da mislam oh Boze, pravilno li gi pravam rabotite ovoj pat, ke saka li da me vidi pak, mozebi treba maku poveke vaka ili onaka da se ponasam za da go zadrzam... se se raspaga i me napustaat a i samite ne znaat zosto.
    Moram da go prifatam minatoto, da se soocam so nego i da go pozdravam, baknam i stavam vo fioka. Da prestanam da velam na site sto gi poznavam deka ova i ova iskustvo me napravija toa sto sum denes, ama ne me promenija na podobro. Da pocnam veke ednas da ziveam vo segasnosta, da se opustam, da ne dozvoluvam mojata sreka da zavisi od nikoj drug, tuku od samata mene i da se sakam, grizam za sebe i sama da si davam komplimenti.
    Moram pak da pocnam da veruvam deka sum vredna za ljubenje isto tolku, ako ne i poveke kolku sto mislev deka bev pred 4-5 godini. Da si se potapkam nekogas samata po ramo za uspesite, da si bidam najdobroto drustvo sto nekogas ke go imami da si bidam najdobar prijatel i vo dobro i vo zlo.
    Samo taka nekoj ke vidi kolku stvarno mozam da dadam i primam ljubov.

Doozy, Rama, marama and 5 others like this.
  3. N0NamE

N0NamE Популарен член

Дома ме викаат Сириец викаат сум ги поминал сите граници.:P

4. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се чувствувам заљубеноо :inlove:
    Ова е најубавото чувство што ми се случило во животов.

kjukli, eliesaab and blueeparadise like this.
  5. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Убаво е кога секојдневните обврски ти претставуваат учење на тоа што го сакаш, а уште поубаво кога притоа постигнуваш повеќе отколку што очекуваш и по предметите што ти предизвикале највеќе трема... 8)
    Денеска после напорен ден штом седнав на пц ме пречека известување за резултати од последните прегледани испити за претходниот семестар... eпа официјално положено ми е сè од прв семестар, и тоа со многу посовршени резултати одошто очекував. :sun: :angel:
    Послужете се... :party: :party: :party: :dance:

6. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Во животот никогаш не можеш да имаш се.
    И животниот пат никогаш не излегува како што планираме.
    Никогаш..:d:

7. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Доста беа филозофирања за живото , тупења,претпоставки, анализи, турски серии, цмиздрења, паники.
    Луѓеее, заборавиме да се смееме.
    И така си ги ставив слушалките и си гледав funniest animals in 2016
    и кога се вратив во реалноста немаше повеќе негативна енергија, никој ништо не ми можеше, никој не можеше да допре со никаков негативизам до мене.
    Keep on smiling, ppl!

kjukli, crazylady, deskarada and 6 others like this.
  8. Bridget

Bridget Форумски идол

Не е мoжнo дa се испoзaнесaм зa нештo oдреден периoд, a дa не ми се удри oд глaвa. Секoјпaт, aмa бaш секoгaш кoгa ќе нaдувaм грaди сo силинa, ќе се рaсфрлaм сo збoрoви oстри демек глaсoт нa рaзумoт се, немa кoј еве јaс прaвдa дa рaзделaм, причинa-пoследицa ли е, кaрмa ли е, изгледa и oнa дигитaлизирaнa, пo брзa пoстaпкa ми врaќa. Ни пoмaлку ни пoвеќе сo збoрoвите -Oу рили? Ствaрнo мислеше декa тебе немa дa те стигне? Декa ти oд пoсебните си?
    Дa не мoже чoвек еден стaв цврстo дa гo држи, aкo не се случи нештo штo ќе те рaзубеди вo спрoтивнoтo, не бивa. Тaкa се рaсте велaт. Oчигледнo.

kjukli, mimiiiii, crazylady and 11 others like this.
  9. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Пак да се вратам таму на исто место и во исто време, пак ќе го изберам истото.
    Затоа што некои грешки се толку слатки.
    Отровот од кој земам по една доза, секој ден, целото ова време. Таа "зависност" од која не сакам да се откажам.
    Ова чувство не ни мора да е возвратено, јас имам доволно љубов во себе. Дури имам доволно и за целиот свет.

kjukli, crazylady, Kukla994 and 4 others like this.
  10. presiosaP

presiosaP Популарен член

Го обожавам мирисот на лаванда и точка...ме релаксира и опушта...

kjukli, crazylady, Kukla994 and 7 others like this.
  11. Abeja

Abeja Популарен член

Не си комплетен сириец додека не ја поминеш македонската граница :D Така кажи им, може ќе пуштат некое евро за поддршка.

kjukli, crazylady, Lella and 5 others like this.
  12. julie77

julie77 Форумски идол

Само ја ли имам ненормални комшии?? Така наречени трупови ( без осет)?!!

kjukli, vitamina, crazylady and 5 others like this.
  13. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Не ме интересира тоа колку сте убави, успешни или богати...
    За мене или сте ЛУЃЕ, или не сте !

purple..m, kjukli, deskarada and 5 others like this.
  14. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Секој од нас си носи програмчиња во потсвеста, кои како пандорина кутија се отвараат повремено. Порано многу ми беше незгодно кога ќе приметев некоја неубава особина кај другата личност. Се осеќав некако разочарано, измамено па како грешен ѓавол гледав и такви да ги прифатам, оправдам а јас да си доделам спротивна особина. Оти многу загледувам , се ми смета нали.
    Сега, едвај чекам нешто такво да исплива на површина. И знам, секој го збори тоа што го мисли. Никој не зборува малку, а многу да мисли. Кажува толку колку што има во главата, колку што му сече болјерот. А не оти не бил директен, се срамел, не бил сигурен. Па и да е така, овие ствари во ред ли се?

Само чекам знак. (waiting)

kjukli, vitamina, marama and 6 others like this.
  15. toogood

toogood Популарен член

Samo sto sakav da napisam uste lepce treba da jades, nesi dovolno golema kolku sto si mislis.
    Ubavo sto si napisala vo poslednata recenica.

mimiiiii likes this.
  16. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Ми фали најдобрата другарка
    Ми фали бившиот симпатија
    Ми фали дечко ми
    Ми фали сонце
    Ми фали шопинг
    Ми фали даска у глава...
    Од се по нешто ми фали денес :drunk: Да одам да си легнам нај арно ќе биде :hai::yawn:

kjukli, SnowWhite8, deskarada and 9 others like this.
  17. Rama

Rama Форумски идол

Ako ne odi po planovite odi po sudbinata,jas dlaboko veruvam vo nea ;)

2212, crazylady, Kukla994 and 5 others like this.
  18. bombona23

bombona23 Популарен член

Јас за љубовта мислам дека не е чувство, туку е чиста хемиска реакција, која е резултат од спојувањето на позитивните наелектризирани честички кај две личности. Затоа се разликува од другите чувства, затоа не можеме да ја дефинираме. Веќе не мислам, убедена сум и заљубена сум.

kjukli, sparklie and Lady Phoenix like this.
  19. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Луѓето лажат кога велат дека ја сакаат и ценат искреноста. Лицемерни се и единствено им прија да слушаат колку се најдобри, најпаметни и најпозитивни. При првиот поискрен коментар за нив дека нешто им чкрипи, веднаш сте негативни мизантропи.
    Колку фејк свет и колку фејк луѓе, неискрена позитива, пријателства, врски. Би си го зела кучето и би отишле заедно во некое ирско изолирано селце. Далеку од сите човекови перфидни игри...

20. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Чиста вистина -Кога секој човек на светот би усреќил барем уште еден човек, целиот свет би бил среќен.

Дефинитивно -Нема да те расплаче песната,туку споменот што се крие зад неа.