Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    СДК ми фалат дружбите со другарките од родниот град...иако се слушаме и пишуваме, сепак ретко се гледаме колку ни дозволуваат можностите- обврските , ама за жал никогаш нема да биде како порано...од сабајле до вечер до 3-4 седење , смеи, шали, играње карти, пиење и јадење и на крај преспивањето де кај една де кај друга другарка ни било најзабавно :) иако цеел ден заедно сепак теми за муабет имало и за цела ноќ до сабајле :) Ах, денес ме посети една од тие другарки...и ми вика: - "Ах ти со дете , неможам да си поверувам , како вчера да беше кога лудувавме до сабајле ,"се смее..и вика : -" Јас уште некоја година, но некако сакам детенце " И така си продолживме да си поприкажуваме, да се смееме и пред да си оди рече : ,,Си остана истата луда,со смисла за хумор, насмеана,, :D Да така е ...некои работи не се менуваат... Како што нашата блискост не се сменила И иако се немавме видено 3месеци, а некогаш и повеќе , иако некогаш со денови не сме чуле ни пишале, сепак кога и да се видиме како времето да не поминало, веднаш муабетот продолжува како да сме се виделе пред некој час, е таквите пријателства се вистински, другарки пред кои немораш да се ,, потресуваш,, да им речеш кафе да си сварат сами :) кои нема да ти замерат дали ти е средено или не, другарки кои иако се далеку - секогаш ти си блиску до срце :) Така денов ми стана многу убав :)

На duffi, vitamina, samovila.red. и 9 други им се допаѓа ова.
  2. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.515
    Допаѓања:
    35.195
    За мене не е да видам некоја слика каде што е нашминкана некоја девојка, веднаш станувам и одам да се нашминкам исто, така од забава, без повод. :D
    Мајка ми се чуди, ми вели: Ме интересира, како те мрзе да одеш до другата соба или па до продавницата, а не те мрзе да дремеш по саати на огледало за да се нашминкаш, и спазете, онака за по дома, без повод? :!::rofl:
    Ама мајка не знае дека јас сум цела полна со финтички бре, па какоо? 8-|
    Ете до тој степен сум опседната со шминка. :wasntme:

Последна измена: 24 февруари 2016
    На Eli23, Marossa, crazylady и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    Si bese ednas edna @Valerin ...
    Za kogo masko za kogo zensko...
    Za nasata banda dobara I prijatna drugarka...za novite- sexy mashko :lol:
    Zborenje bez vrska, smeenje do solzi, prazni muabeti...
    Na prsti mozam da izbrojam kolku pati sme vodele salam muabet.
    Ah, be Vals, kaj iscezna?!
    Ah, kade li si ;(

На Nigredo Odor, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Marossa и 17 други им се допаѓа ова.
  4. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.846
    Бреј само да се јадело ај јас отидов да си направам тиганички :rofl: :hai:

На Скопјетесакам, samovila.red., buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Што им на луѓево? Секој ден се почудни и понервозни, по расположени за карање. Дајте малку насмевка и добар збор, бесплатно е а на некој може и да му го разубавите денот. Ајде позитивно :)

На Lady Phoenix, kjukli, mama89 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Го знаете она чувство кога ќе лупнете нешто толку глупо т.е. кога ќе се засрамите, пред поголема група на луѓе, па во истиот момент посакувате или вие да исчезнете или сите да умрат? Епа мене ми се случи нешто такво и сега ќе се скријам под кревет 3 дена, не се појавувам во јавност.
    На предавања си читав книга. Професорката си кажуваше, кој ја слуша, кој си прави муабет, кој си гледа на телефон, кој запишува нешто. Јас задлабочена во книгата читам ли читам, не бев свесна што се дешава околу мене само нешто случнав дека рече проф. и одеднаш штама стана. Тогаш се освестив малку и ја кревам главата лево десно, ја гледам проф. и таа гледа во мене. И јас мислев дека мене ми се обратила, штом ме гледа и штом ќути, и и викам: Молам? Не ве слушнав... и таа: Дали се шишаше? Ја скрати ли косата?, и јас ја гледам и си викам од кај ме примети дека сум шишана јеботе бог. Од кај памти колкава ми била косата па сега дали ми е шишана. И викам: Да, се шишав малку.
    И таа ме гледа, јас ја гледам, сите ме гледаат, и пак:
    Таа: Молам?
    Јас: Што? Не ве разбирам (тоа со надвикнување)
    И овие готово сите прснаа околу мене, а и таа почна да се смее. А јас уште не знаев што се случува...
    Всушност проф кажувала примери, и тоа бил пример, а не прашање за мене. Јас кога и реков дека не ја слушнав, таа ми го повторувала примерот што го кажала 5 секунди пред тоа :tmi::tmi::tmi::tmi::tmi:(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)
    Сигурно не и било гајле дали сум се шишала па да ме прашува (facepalm) Зини земјо голтни ме и фрли ме во Шпанија...:x:x:x:x

На Glasna, crazylady, vitamina и 16 други им се допаѓа ова.
  7. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.904
    Допаѓања:
    173.540
    Сакам да кажам ..
    Бидејки нема (или јас не најдов хаха) тема Сакам да прашам, би замолила ако има некоја феминка од Свети Николе да ми пише бидејќи ми треба една информација :)

Однапред благодарам(fingers)

8. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.770
    Чудна работа е форумов, интересно е како можеш толку да се поврзеш со луѓе од коишто на некои ниту име, ниту изглед не им знаеш. Да знаат толку да те изнасмеат што кога си у иста просторија со твоите дома кога пишуваш со нив, ќе ти се изначудат на што толку се смееш ко зелена... :D
    ...и да ти фалат толку многу кога ќе изгубиш подолго време контакт со нив.
    Не знам дали сум единствена, ама толку ми е прирасната за срце Фемина што за 3-4 особи кои престанале да пишуваат тука, а со кои немам никаков друг податок за да ги најдам - се осеќам како за сопствени пријатели со кои сум изгубила контакт, ми фалат и често помислувам на нив... @Kukla994 сеа ме потсети бидејќи Вале ми е прва на таа листа, па да си кажам. :doh:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Marossa, deskarada и 22 други им се допаѓа ова.
  9. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.862
    Допаѓања:
    32.484
    Колку е убаво после напорен ден кога конечно ке си легнеш во кревет да се одмориш и одеднаш тој одмор се прекинува со плач од кој мораш да станеш... :)

На LUCERKA му/ѝ се допаѓа ова.
  10. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Ако има нешто што повеќе ме нервира од надградба на нокти, тоа се нокти со излупен лак.
    Аман, 10 секунди работа е да се избрише лакот... :)

Нешто не сум расположена денес, само им префрлам и им мрчам на сите. И потоа се извинувам затоа што не е до нив, едноставно таков ми е денот. Ама научија веќе и не се лутат и не ме чепкаат.
    Утре ќе биде подобро :sun:

На Lella, Stories, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.977
    Тука да си прашам. Често ја спомнувате Благодушка Марулова па сега првпат налетав на фб на неа. Што е финтата, ова реален профил е или некој го прави од зезанции?

На eliesaab, makgirl, crazylady и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926
    Ако сакаш да ги дознаеш етапите на заљубеност кај некого не е потребно психолошко попување, доволно е да му ги ѕирниш стикерчината на Фб како му се подредени, од најпрвото до најпоследното, тие кријат тајни приказни...

На crazylady, vitamina, LUCERKA и 7 други им се допаѓа ова.
  13. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    На мене ми се чини дека е за зезанција, ама хуморот ми е некако на сила. На сила некој цигански дијалект, на сила се прави будала, на сила се'...

Не знам како му е смешно на некој тоа, па и почнаа да се користат некои термини како ЛОБОФ, ГЛОПАВА... (facepalm)

На Lella, eliesaab, crazylady и 11 други им се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.116
    Незнам што да ви кажам.

15. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.468
    Screenshot_2016-02-24-18-49-54.jpg

На CoverGirl10, Jenniffer, crazylady и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.984
    Допаѓања:
    164.448
    Треба да сменам работно место.
    Исто така требаше и порано, ама... не прифатив нова работа од еден проблем кој гледам дека се јавува сега пак како проблем...
    Се врзувам многу за луѓето...
    Дали го има некој друг овој момент?
    Сакам промена, ама ги сакам истите луѓе околу мене.

Одложувам, ама веќе нема кај да бегам, имам уште малку фора...

На mal.ecka, referentka, eliesaab и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.873
    Допаѓања:
    23.812
    Надежта е многу преценета.

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    10.521
    Уште сум под импресии од глумата на Дејан Лилиќ и како тоа го долови ликот на Хамлет. Богами браво.
    Додуша браво и за целата актерска екипа што нема изгубено волја и нерви да глуми во такви мизерни театри, пред таква уште помизерна публика што нема основна почит за тие на сцена и тие околу нив.
    Ептен проста маса да му се невиди.

На eliesaab, Jordanovska-K, Ketchup и 3 други им се допаѓа ова.
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.116
    Вие што пишувате долги реферати по темава од која димензија сте? :wasntme:

На Mr. Right и presiosaP им се допаѓа ова.
  20. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.963
    Ја забораив малку книгава (The future of the mind), али сеа стигнав до главата за телепатија у иднина. Им пишaв нa Икoнa пред некoј месец дaли јa имaaт, ми рекoa не. Пoсле неделa денa ми пишaa нa фб декa јa дoбиле. Се oсетив пoчестен, мoждa им бев и прв купувaч. :P

Ќе си зaпишувaм нa темaвa пo нештo штo ми oстaилo впечaтoк.

Телепатија преку мрежа од нанопроби во мозокот. Овие нанопроби би биле претенки и би биле поставувани на делови од мозокот кои се одговорни за некоја активност (вид, eмoции, говор). Сигналите од овие нанопроби би биле испраќани на мал компјутер кој би ги процесирал и би ги испраќал на сервер и на нет.
    Во блиска иднина, прашањето не е дали некој ќе ни ги чита мислите тајно од некој уред, туку дали доброволно ќе дозволиме да бидат зачувани. Што би се случило ако некој ти ја украде идејата за откритие? Ќе можеш ли да си ги патентираш мислите? Тогаш кој би ја поседувал идејата :D

Другиот проблем е што ако владата е вклучена во процесот на читање мисли? :D
    Kaко што рекол еднаш John Perry Barlow "Да се надеваш на владата да ти ја штити приватноста е исто како на некој воајер да му дозволиш да ти ги монтира ролетните. :D
    Дали полицијата додека те испрашува ќе може да ти ги чита мислите? Нормално дека е различно да помислиш на злосторство и да го направиш.

Друго загрижувачко нешто се правата на парализираните, прашањето е дали еден brain scan би бил доволен за документот да биде легален, со оглед на тоа дека технологијава можда нема да биде перфектна.
    Иако сеуште телепатијата е примитивна, во иднина можда ќе вршиме интеракција со умот.

Интереснo е вaкa дa се прoчитa кaкo рaзмислувaaт врвни нaучници. Следнa глaвa телекинезa :D
    A пoтoa Einstein's brain and Enhancing our intelligence нa 37 стрaници.

На Lella, deskarada, blueberry93 и 7 други им се допаѓа ова.