Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Ќе поскапеле цигарите...баш ме заболе...:party:

На kjukli, deskarada, Sanjichka007 и 12 други им се допаѓа ова.
  2. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Ми велат: Се сe' случува со причина...
    А jaс постоjaно се прашувам коja е таа причина? Коja? :(

На vitamina, deskarada, purple..m и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.846
    Ке има ли крај на овие турски серии некогаш. :lol:

На kjukli, Lella, anichka94 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Ми треба чудо.

На purple..m и eliesaab им се допаѓа ова.
  5. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Толку многу ножеви ми забиле во грб што веќе направив неколку сервиси. Ве молам следниот пат фрлете некоја лажица и вилушка.

На kjukli, vitamina, Sanjichka007 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Хороскопот крш, на повидок војсководци мирољубиви.
    А ја за нови сензориални искуства, жедна, жедна. ЕптеМ.

Сакам хармонија, ај сите да се наштимате на таа фреквенција!!!!
    Петок не можам да го дочекам, да ги пуштам кадрициве слободно да паѓаат.
    Поооооолуууде чуууууууууууу! Чуда ќе се случат, ама ви кажувам.

На Ketchup, zhap4e, julie77 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. s&s

s&s Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2015
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    1.067
    Што убаво било чувството кога ќе ти се јави некој и ќе ти каже: јас се јавив само да ти го чујам гласот... :inlove:

На kjukli, Kukla994, Mr. Right и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    Даночни обврзници, стапки.. Со што се замарам јас пред спиење.

Уште фали данок на воздухот што го дишеме да стават (facepalm)

@Lilit, моментално сме на иста фреквенција. Чурам од завршниве сметки.

Последна измена: 25 февруари 2016
    На galapce, kjukli, vitamina и 6 други им се допаѓа ова.
  9. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    17.072
    Никогаш не поставувај многу прашања и не анализирај многу. Истата сум и јас.
    Остави нека се случува само..Животот треба да се случува, си има тој некој свој тек. Се по себе нека тече. . Се надевам дека за брзо ќе ти биде одговорено тоа 'зошто'

А јас...
    Сакам само да си го добијам тоа што одамна ми треба и го имам заслужено. А тоа нешто изгледа вака..

Ве оставам со добра мисла...
    [​IMG] Добра ви ноќ.

На mal.ecka, kjukli, Mr. Right и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Svetulkaaaaaa

Svetulkaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2015
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    1.457
    Премногу мие тешко неможам да дишам се угушиввввв готово ;(;(;(;(;(;(

На ceca-1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.251
    Допаѓања:
    176.303
    СДК 1
    Првичната причина за несреќа никогаш не е ситуацијта, туку мислите за неа.“ – Екарт Тол​
    Сакам да кажам дека, мислам дека денес се запознав малку, ама сепак не доволно. Уште ми зујат зборовите на колегата „Емоциите се само илузија за мене зошто за некој проблем сум самиот јас виновен. Ако некој не ми се допаѓа, не е негова вина што не ми се допаѓа, туку тоа е до мене.“ и морам да речам му се восхитувам на начинот на кој тој е стабилен, воздржан, мистериозен. Како стравот, нестабилноста, страмот никогаш да не ги поседувал. Тоа го забележа и професорката, мислам дека како ученик - никогаш не би го заборавила. Седам доволно долго дома и размислувам за денешниот ден. Не знам зошто уште ме мачи тоа. Денес имавме, тн. работилница на факултет. Сите колеги со столче, лист и пенкало направивме еден круг. Со помош на професорката се навративме на добри и лоши работи кои ни се случиле во последните два месеци. Бев изненадена кога видов дека на еден од најсреќните денови во овие два месеци кои сум ги имала, мене ми падна тешко, сакав да плачам. Неможев да го контролирам дишењето и постојано одев подлабоко и подлабоко, да најдам нешто плус. И најдов. Мислам дека сум премногу заштитнички настроена кон луѓето што ми значат што дури и влијае негативно на мене самата.
    Некои колеги беа доволно храбри да споделат дел од нивните проблеми. Некои ми оставија грутка во грлото, во други се пронајдов и видов колку ние не се познаваме. После оваа работилница мислам дека ние кои бевме дел од тој круг, се знаеме малку подобро. Во најмала рака, ние кои не прозборевме вербално, прозборевме поинаку. Мислам дека сега се познаваме подобро и држиме една света врска, непишана.
    Сакам да кажам дека, долго време после оваа работилница неможев да се контролирам. Сакав да се завиткам како фетус в кревет и да спијам. Ама извлечив голема поука, барем ете, се исплати.
    Стравот кој дозволувате да се создаде во вашиот ум е полош од ситуацијата која всушност реално постои.“ – Спенсер Џонсон
    -----------------------------------------
    СДК 2
    Во последно забележувам како да му се враќа свеста и совеста на луѓето. Никој не се срами да застани зад некој кој према масата е грешник или неморален. И не, не зборувам за форумов, зборувам надвор од него. Забележувам дека делам исти ставови и мислења со многу мои врсници и постари, ама сепак како сите да одат по еден скроен шаблон безразлика колку не се согласуваат со тоа. Не сфаќам толку многу работи како „Зошто би правел нешто кое се коси со твоите принципи, верувања и начин на живот?“ како што неможам да ја сфатам злобата и желбата да се наштети некому безразлика на причината и како што неможам да сфатам куп други работи. Некогаш мислам дека премногу размислувам, ама од друга страна мислам дека е подобро логички да се разгледаат некои работи него да се оди на нив онака како што налагаат останатите.
    -----------------------------------------
    СДК 3
    Сакам да кажам, дека многу ми е поминато времето за спиење, а сум станата прерано. Ми недостига сон, ама неможам да спијам, нешто многу разработен ми е трета смена мозокот. И да, сакам да кажам многу работи, а и сакам да прашам воедно уште толку. Имам чувство дека се шо напишав не е соодветно и не е за тука ама тоа е приказна за друг пат.

Добра ноќ,
    одам да се обидам да спијам.

Останете ми поздравени. :hug: :l:

На mal.ecka, kjukli, vitamina и 16 други им се допаѓа ова.
  12. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.550
    Допаѓања:
    55.368
    Posle naporen raboten den,najvazno mi e da se izgushkam so vnuk mi,da me izbaknuva najsilno,posle si odam vo soba,otvoram prozorec da vleze laden svez vozduh,gi oblekuvam pizamite koi mi mirisaat na omileniot omeknuvac,koj ne go zamenuvam ni so mirisot na parfem od milion dolari :D i kje se prashate sto pravam posle ?! Si fantaziram jas za nekoi raboti za vo idninata,navrakjam i rezimiram razni spomeni i situacii,a nekogash kako top zaspivam,zavisi ....:D

Arno ama,nekolku dena nemam voopshto son,kako da sum vo oblaci,ne sum zaljubena,samo si imam nov simpatija de,morav da spodelam so vas,oti ke puknam :D abe se e fino,fin decko e,komunicirame na fb,me bara za kafe..ama ima eden problem :D
    Ne e mal problem,jas sum na prag na treta decenija,a toj svezo vlezen vo vtora decenija,jas 27,toj 21 aa kje me zatvorat ejjj,ama ne mozam da mu odoleam...sto da pravam?! Ne sum pedofil,nikako,nikako :D kje me polydi maliov,ke odam barem na kafe,da ne mi ostane vo misla :D

Tuku,ocekuvajte me naskoro da otvoram nova tema,negovite ne me prifakaat deka sum pedofil,sakam mali deca :D :D

Последна измена: 26 февруари 2016
    На kjukli, vitamina, Lella и 22 други им се допаѓа ова.
  13. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    ^
    А кој спие со мало дете, помочан се буди :rofl::rofl:

На kjukli, vitamina, Umbrella22 и 8 други им се допаѓа ова.
  14. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.972
    Кога најаката женска ќе има очила,плава боја на коса,нокти ќе мора и другите да ја копираат за да бидат фенси. Гледам на инстаграм слики со наочари абе дали ти стојат или не што ти е гајле важно имаш и ти такви шемица си .
    Јас сварно незнам што мозоци ќе беа.

На crimson, Priroden и Rama им се допаѓа ова.
  15. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    1.487
    Знаев дека не им верувам на луѓето, и никогаш не сум им верувала до крај, ама незнаев дека баш до толку... Знаеш, кога знаеш за некои работи кој ти е ставот, ама не мислиш на тоа активно, туку ти е некаде во позадина и кога одеднаш ќе се свестиш ти доаѓа како шок? Мене тоа ми се случи. Ми светна сијаличка дека не верувам буквално никому. Сфатив дека се повлеков од многу познанства и пријателства, па и членови од семејството токму поради тоа. Од последователно натрупани повеќе лоши искуства, почнав да сфаќам дека ако си среќен - ти љубоморат, ако си несреќен - ти се ситат, и никогаш неможеш никому вистински да се потпреш. Се прашувам - дали сум во право, дали има шанси некој да ми го докаже спротивното? И како ќе бидам сигурна дека баш на тој некој ќе можам да му верувам? Или сум станала циник (што најмногу на светот мразам) или параноик? Како минува времето и ми се обелоденуваат нешта дека скоро секој функционира со некоја скриена агенда, иако сакам да се обидам, незнам како ќе можам некому да верувам повторно ...

На ceca-1 и Rama им се допаѓа ова.
  16. SelinaKyle

SelinaKyle Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    2.149
    Чoвек кoлку и дa знaе декa нештo немa дa се случи, не е вaжнo. Вaжнo е oнa себичнoтo штo секoј гo имa вo себе, гo сaкaш и се нaдевaш декa ќе се случи нештo нaтприрднo, целиoт свет ќе се сврти тебе дa ти се испoлни желбaтa. :doh:

На vitamina, Someonespecial, Rama и 2 други им се допаѓа ова.
  17. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.862
    Допаѓања:
    32.484
    СДК денес ми е роденден па да ве почастам images.jpg 00015726.jpg

На hermosa, galapce, kjukli и 23 други им се допаѓа ова.
  18. ccca

ccca Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.205
  19. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Направи ги сеќавањата такви... кога ќе ги кажуваш некогаш... да мора да се насмееш.

На hermosa, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, vitamina и 10 други им се допаѓа ова.
  20. lolanomnom

lolanomnom Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    2.324
    Кога човек што не го ни знаеш ке ти заврши многу голема работа, онака пошто он знае како треба. Е како бе после да не ти се врати верата во добри луге? :rock::)

На Salome, galapce, kjukli и 26 други им се допаѓа ова.