Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Ама па стварно ситници ме прават среќна :D
    Уште посабајле по болници, не завршив работа на крај ама нема врска од Понеделник натаму
    На враќање си ги земав сликите од фото студио, 20тина слики од нас двајца и ми текна дека сите наши слики ги чувам во кутија па си купив и албум за да ги подредам, видов убави чашки и нив си ги купив.
    Ова само кажува дека пари не се за мене :D ама нема врска, се за љубов :lol:
    Се прибрав и еве ги редам сликите во албумот, се сеќавам која слика, кога е сликана и каде.
    Сакам во новите чашки покрај огнот да пиеме какао и да ги гледаме заедно сликите :inlove:
    знам, знам премногу филмови гледам :nod::lol:
    Ама не можам да си помогнам таква сум, непоправлива романтичарка и голем фантазер :angel:

kjukli, vitamina, Ketchup and 13 others like this.
  2. marama

marama Форумски идол

До синоќа немав вечер од која се срамам, еве сега ја имам. Не можам да опишам колку бедно и ниско се чувствувам. Не знам дали повеќе да се лутам на себе или на другарка ми која дозволила да се правам будала. Другар ми ме теши дека се се заборава ама не сум сигурна дека чувствово ќе се заборави. Тежина во стомак, во глава... Каде погрешив и како си дозволив да изгубам контрола?

mal.ecka, galapce, JuLleE and 15 others like this.
  3. danichap

danichap Moderator Staff Member

Прво пијанство:wasntme:?

mal.ecka, galapce, vitamina and 4 others like this.
  4. marama

marama Форумски идол

Прво вакво ;(:sweat::$

mal.ecka, galapce, vitamina and 2 others like this.
  5. danichap

danichap Moderator Staff Member

Ајде ајде, така се расте.

И стварно се заборава :tmi:, а и така на многу не се сеќаваш де:$.

mal.ecka, galapce, Lilit and 20 others like this.
  6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Денес го имав најубаво будење некогаш.
    И најпосебен ден ми е.И најсреќна сум.

mal.ecka, kjukli, vitamina and 9 others like this.
  7. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Слободен ден од работа - случајно понеделник, случајно после Оскаровската ноќ :party:
    Хухухууу, хепи денс!

Добро ќе ми дојде еден продолжен викенд, башка да можеме на раат да ги изгледаме Оскарите до 6 сабајле, па да си легнеме :D

Туку, Бубаче го имала најубавото будење денес, а јас најлошото - со грч во нога! Не само што ме разбуди, туку и ме расони за една секунда! Што е најтрагично прв пат ме фаќа грч во тој мускул, па не знаев ни како да ја наместам ногата за да ме пушти ;( 5-6 секунди бев во агонија и си вриштев без глас, за да не разбудам некого. И еве сега цел ден читам за магнезиум, калиум, банани и компири, бадеми и млеко, олигоминерална вода, топли бањи, масажи и други решенија за грчеви.
    Му се јавувам прееска и му викам: Слушај, јас претерав со вежбањето, викендов одмарам и очекувам да ме масираш. Договорено? - Договорено.

Ете така :) Ај да го завршам постов со едно песниче :music:

8. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

СДК1 - Љубoвтa не се нaoѓa, тaa сaмa тебе ќе те прoнaјде.

СДК2 - Штo е финтaвa сo јaвниве фaци штo стaвaaт oчилa зa сoнце нa oблaчнo и дoждливo време или вo зaтвoренa прoстoријa? :drunk:

kjukli, Ketchup, Rama and 14 others like this.
  9. julie77

julie77 Форумски идол

СДК ... Денеска си мислаамм, една блиска пријателка убаво мислење вчера си даде ... Денес се повеќе дотични (деца над 30ти год.) се со синдромот "Петар Пан".

galapce, kjukli, vitamina and 14 others like this.
  10. crimson

crimson Форумски идол

Седам на предавање и ги бојам крукчињата на буквите, цртам по маргините на тетратката, си играм со косата, а мислите којзнае каде.
    Од време на време ќе се потсетам дека треба да го слушам предавањето, и после 5 минути пак, отишла концентрацијата.

Не сум била никогаш ваква, ама ете, животот не носи на патишта за кои не сме ни помислувале. Концентрација од пет минути, wow.

Седам и слушам, ниеден збор не регистрирам.
    И изморена сум, а не гледам како би се одморила. Да спијам три дена без престан, пак ќе се разбудам изморена.

Ми се чита книга, ми се пие чај со портокал и цимет и ми се гушка. Не можам да бидам повеќе клише.

Вчера откажав дејт за да одам во кино и да гледам "How to be single". Ќе ми треба очигледно со ова однесување :D

galapce, kjukli, vitamina and 33 others like this.
  11. macka91

macka91 Форумски идол

Знам дека е клише кога ќе кажеме "Знам како се чуствуваш" , ама јас навистина знам затоа што ја почуствував твојата болка. Ја видов празнината во твоите очи. Преку очите ја гледаме душата барем така рекле старите. Ја сретнав пред неколку дена, имаше изгубен поглед, тажен поглед. Што се случи со тебе??/ Како дозволи твоите очи да го изгубат постојниот сјај кои го имаа, очи кои зрачеа среќа. Ти се восхитувам на храброста која ја имаш иако повредена и тажна, не стави маска на лицето за да глумиш среќна пред другите. Знам дека не ти е важно што мислат другите. Времето лечи се, се надевам дека со тек на време ќе се вратат повторно оние очи кои зрачеа среќа, љубов и исполнет живот. Очи во кои можам да се видам себеси.

Salome, ph.orhideja, kjukli and 17 others like this.
  12. MilaP

MilaP Форумски идол

Me nerviraat luge koga ke pocnat da zborat za nesto i ke prestanat,ne se doiskazuvaat.
    Aman, togas ne ni pocinuvaj da mi kazuvas.

Salome, kjukli, vitamina and 13 others like this.
  13. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Моментално неам нешто паметно да ви кажам.
    Ама сакам да споделам дека премногу се опседнав со една серија, не можам да дочекам среда да дојде, да искочи нова епизода. :(

kjukli, Ketchup, IronLady and 10 others like this.
  14. presiosaP

presiosaP Популарен член

Сакам да најдам тотален странец да му изнакажам се што ми тежи на душа и никогаш да не го видам повеќе...

kjukli, vitamina, Rama and 23 others like this.
  15. N0NamE

N0NamE Популарен член

16. anichka94

anichka94 Популарен член

Го мразам овој период,кога денот ми е ноќ,а ноќта ми е ден.
    То ест јас ич не го мразам,туку по некои (не)пишани правила,особа на моја возраст било срамота да станува во тоа време.И таа особа обично се опишува со епитетите како не одговорна,незрела,дебилка и дрн дрн.
    Морам психички да се спремнам некое време во кревет,па тек после да се соочам со сите станари во куќава.

kjukli, vitamina, Rama and 8 others like this.
  17. deskarada

deskarada Форумски идол

Го обожавам овај период кога денот ми е исполнет од некоја обврска.
    Уште рано сабајле станувам и скоро цел ден испланиран.
    Почнав да слушам пофалби, се трудам и многу ми е мило кога е некој задоволен од мене.
    Се чуствувам прекрасно исполнето :clap:
    Знам шо сакам од животот, знам каква се гледам во иднина, шо се сакам да постигнам, да бидам горда на мене, но и тие околу мене.

ЗАфатена јас со обврските околу мене, баш преѓеска за време на работа се забележав како мисла на него ми краде насмевка, од нигде никаде ми се шета низ мислите.
    Добро е шо никој не виде како сама си се смеам :rofl:
    Баш ме интересира до каде ќе оди ова. :D

Salome, crazylady, kjukli and 11 others like this.
  18. Doozy

Doozy Форумски идол

Ако ти е за утеха, јас на трезно правам глупости, ти ќути, прво имаш изговор, второ бар не се сеќаваш. :rofl:

Леле, времево е за лежење и гушкање и зјапање некаде во некоја планина додека надвор истура, за наливање со чаеви, за јадење печени лепчиња намачкани со путер, а не е за трупање самиот себеси со милион обврски. :worried:

Продуктивност нула кома нула, главата ќе ми прсне, функционирам на кафесито, леле ама егзотично звучи вака:D, чајче, блакце, се' ме вие, се' ме боли, не можам да спијам, сите ми се криви, се' ме нервира, плус се подув цела, чао период на исушеност. :bandit:

19. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Она кога у тема за религија се дискутира за турска серија. Priceless. :D

20. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

^Па религија најубаво се учи од филмови и серии, што мислеше ти?

Ја, на пример, се што знам за религија сум научил од Монти Пајтон. :D

vitamina, Annath, do-re-mi and 5 others like this.