Тоа што немаме родово неутрални придавки многу ми отежнува пишување на некои постови тука. Мхм. Дојдов да напишам нешто скроз друго, за малце ќе фатев да пишувам романтични патетики. Ме нервирате малку кога си го уништувате здравјето, па и давате на други луѓе совети за бесмислени и скроз нездрави диети. Ќе прочита некоја тинејџерка и ќе мисли дека е океј, па некој месец подоцна ќе ја мавне реалноста во форма на некој недостаток или здравствен проблем. Едно тело имате, има и побитни работи од рамен стомак летово. Ама и поздрави начини.
Овие од ЕВН што прават? Разгледувам сметки , и гледам неколку пати едно по друго заостанат долг, заостанат долг. А се редовно се плака дома! Намерно ли го прават ова за после камата да пресметуваат?
Има денови кога сакам да облечам тесни панталони,кратки маички, да се нашминкам и да излезам, а има и денови кога сакам да облечам хеланки,ххл дуксер, да ја приберам косата во бушава пунџа и да се исклучам од светот. Да, знам да одам од крајност во крајност и да уживам во тоа, а сето ова зависи од моето расположение. Деновиве сум расположена повеќе за вторава комбинација. Навистина би сакала да се исклучам од реалноста и од сите глупи муабети и патетики кои морам секојдневно да ги слушам. Само дајте ми добра плејлиста и слушалки. И онака се чувстувам како се околу мене да е патетично..јас сум патетична,кучето е патетично,мама и тато се патетични и мислењево е патетично. ПМС!
Два-три дена минуваат, а ти, немаш поима од каде да почнеш. Не дај боже да ти текне како да продолжиш или завршиш. Сé што имаш е, еден ворд документ кој си го наполнил со 30 страници и плус, копи-паст податоци, цитати демек... битни(!), пак си ги подвлекол со жолто, а оно... што потреба, мислам. Останале само пар зборчиња немаркирани .. и, така... два-три дена до денот Д, кога се будиш во четири сабајле со ураган во глава и брзаш да уклучиш лаптоп и да испопишеш сé живо и диво - дур не те напуштила музата. Во такви, четири саат сабајлечки еуреки, само една мачка ми фали. Никој и ништо друго. Е.
Обична ноќ..Мое маало..Познат мирис..Taга..Емоција.. Отсутни погледи..Сеќавања..Гитара..Солза ... Прескокнати стихови ...Искрена прегратка ..Изнудена насмевка .. "Големо" дете .
Не за џабе е кажано ова--нема потреба да се исткнуваш ако си посебен ке те препознаат и во темнина----навистина е така...
Ако венерата ти е во јарец,а месечината во девица, потенцијалот на емоциите е малку поизразен од нормалата. А со таков потенцијал или ќе прифатиш дека ќе живееш тродимензионално шаренило, помножено до бесконечност на тоа поле ...или ќе завршиш како Силвија Плат, во прегратките на шизофренијата. Од бели и зелени чаеви , и сунѓерчиња од зелен чај ми е доста . Ќе стегнам една чинија спанаќ! А не ме нагризува стомакот, сила имам во повеќе скришни одаи, изгледа од ова горе.
Не знам како ќе биди понатаму, но не треба да губам надеж. Со нови сили од утре. П. С.Да се потсетам себеси дека таму некаде далеку некој нема нешто што јас имам. А, јас не знам да го ценам. Големи шлаканица за мене. Добра ноќ, свету.
Нема везе. Опсесиво-компулсивно пореметување е по-по-по могуќе, ама аааакккоооо... Herr God, Herr Lucifer Beware Beware. Out of the ash I rise with my red hair And I eat men like air. Силвето си имала други маки. Меркурианско-марсовски или, шознамја. Кога ќе се сретнеме ќе прашам. Иначе, мoжда е гужва внатре ама,секој си го знае редот. И си го п-о-ш-т-у-в-а, најбитно!
Секогаш трчаме по тие што не не приметуваат дека сме живи, по тие што воопшто не ни посветуваат внимание, по тие што си играат мајтап со нас, по тие што не гледаат ко другари (friend zone)...а тие што трчаат по нас, ние не ги сметаме за живи, тие што најмногу ни посветуваат внимание ги сметаме како другарчиња (friend zone), тие што се понашаат преубаво со нас ги бараме само во тешки моменти... Ете толку сме слепи, глуви, глупави, прости, слепи, ќори, глуви... Секоја чест на тие што си нашле сродна душа. Сакајте се, уживајте и не дозволувајте да ја изгубите...ако ја изгубите ќе талкате ко изгубени души по светов. п.с. ако не земе Лео вечер Оскар, јас ќе разочарам искрено. Ајде поздрав, од вечниот оптимист за подобро утре.
Ете де, сите знаеме за психолошките лавиринти на оваа конфесионална поетеса , дал депресија, шизофренија или OCD...
Знаете што е жив мртовец? Е тоа бев денеска јас. Ниту ми се јадеше, ниту ми се пиеше. Ко да ме прегазил воз. И како шлаг на тортата си се почастив со црвен шлаг. Наздравје нека ми е.
Сакам накратко да кажам дека сум ептен изморена. Не знам кога си легнувам, незнам кога станувам. Од купишта други обврски едвај си ги извршувам моите лични потреби. Олку немање време за фемина ми се немаше случено...а не дека не ме фаќа криза, ама немам и немам време Мајка ми е подобра Елхамдулиллах и тоа ми е најбитно од се. Направив и правам се што можам само побрзо да ми заздравит. Сите куќни обврски се на мене,плус гратис настинато даде -.- Ајде сега биди и ќерка и мајка и сестра и медицинска сестра и доктор и све живо Дан сакате некоја да ви чувам дете? Ептен добра дадилка се испраксав да бидам На работа кога одам кога не. Повеќето не отколку да. Ке ме избркаат. Вчера ми кажаа дека нашиот тим победил, па што ми е важно кога јас не бев во состојба да се радувам и да го изгушкам, така "несвесно" и "не намерно" Фала Богу што испадна вака Бреееј повторно не знам кај се наоѓам еј. Лежењето и спиењето до ручек низ нос ми излезе. Буквално. Не се жалам, не, само така, од нигде никаде на сила се пуштив да ве ѕирнам и "накратко" да си се искажам А сад - лаку ноч пријатели.
Пρавиш шали на твоја сметκа за да насмееш неκого баρ на κρатκо, сеκогаш си туκа за нив, за да после κога цел ден ти е κρш, κога главата ти пρсκа, κога немаш сила за ништо, κога од умоρ неможеш да заспиеш, κога све те боли, κога само лоши мисли ти доаѓаат во главата, κога буκвално несаκаш да живееш, животот ти нема ниκаκва смисла, додеκа солзите потеκуваат по твоето лице, и κога знаеш деκа денот ќе е многу позафρκнат од вечеρта, κога затоа несаκаш да затвоρиш очи и да потонеш во сон, пола од тие НЕΚОИ не се туκа за да изустат еден добаρ збоρ, κолκу за утеха Аκо ма Винтеρ ти паκ биди туκа за сеκој, и сκоρо сите κе ти вρтат гρб. Од дρуга стρана само си се тешам деκа Винтеρ не тρпи многу таκви личности, а κога Винтеρ κе κаже κρај и κажано е. Пρодолжете .. само таκа А Винтеρ само мислеше деκа ниκој не е ист деκа сите луѓе се ρазлични.Да има ептен ρазлични луѓе, а неκои од нив се толκу идентични, што сваќам деκа за џабе сум сκлопила пρијателство, и сум дала паκ нова шанса А ρеκов баш неделава доволно беше сκлопување нови пρијателства. Плус κρајно вρеме да ептен им хо дотеρам умот на стаρите. Чао од Винтеρ дечκи, јбг нечете мочи попети ми се на главу.
Obozavam da se gledam vo ogledalo,da pominuvaam saati na nego. Si baram promena na liceto no ne gledam. Togas sum srekna. Seuste nemam videno brcka na liceto i se plasam od taa pomisla.Se plasam od belo vlakno na kosa,znak mi e deka stareeme. Lugeto so vozbuda vo glasot zboruvaat kako cekaat da stareat,da gi gledaat svoite deca kako porasnale vo vozrasni luge,pa da gledaat vnuci,no ne i jas.. Znam ne e normalno.Site stareeme no jas se plasam od stareenje. Veruvam so prvata brcka,prvoto belo vlakno ke se pomiram so ona sto me ceka,ke se naviknam..