Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.011
    Ми се роди комшивче....среќа за мајката и целото семејство кое 7 години го чекаше ова бебе...биди здрава и жива малечка!!!!

На Lella, Srckata28, LittleChili и 28 други им се допаѓа ова.
  2. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.517
    Допаѓања:
    35.198
    И кога ќе погледнеш околу себе, и ќе сфатиш дека има личности кои неможат да дишат без тебе, во нив си разбудил искрена љубов, ја чекаат секоја минута за да те видат, е тогаш сфаќаш дека си моќен и дека ништо не е невозможно.
    А сега што?! Сега само можеш да уживаш во среќата која те следе. ^_^

На Lella, vitamina, Biodevojka и 15 други им се допаѓа ова.
  3. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.862
    Допаѓања:
    32.484
    Колку е добро кога имаш добар пријател на кого можеш да се потпреш кога ти е најтешко...

На Ketchup, vitamina, ceca-1 и 12 други им се допаѓа ова.
  4. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.484
    Допаѓања:
    34.246
    Има некои наши (не)образовани пратеничиња што освен за политиката се интересираат длабоко интимно онака ептен продлабочено дур петелот не рече куку мајсторе доста е ајде на Собрание,за филмската уметност...Едноставно:една слика-илјада зборови:bow:

На Ketchup, crazylady, kjukli и 4 други им се допаѓа ова.
  5. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.379
    Допаѓања:
    5.865
    Има некоја магија и во облачното, тмурно време. Чудно, но јас која отсекогаш трагав по сонцето и му се радував со душа, уживам во попладневното кафе на балконот загледана во сиво-синото небо кое се провлекува низ сувите гранки, подготвени да процветаат со првиот здив на пролетта. Необичен спокој и чувство дека и еден ваков ден може да биде најрадосниот ден во нашиот живот.

На Ketchup, vitamina, Madam-A и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Сакам личност која разбира, на која не мора да и се докажувам, да и раскажувам за мои случувања, гледања, промени... Да не фаќа кусур и да не осеќа потреба да гради одредени постулати, во нечие име.
    Сакам спонтани и разумни луѓе, а таквите ќе ги сакам вечно, страствено и ќе му ја пружам целата слобода, на векот, во светов и сите светови! :rofl:

Купив убава тетратка, ќе запишам многу точки, а ќе завршам тродупло.
    Одненадеш си фураш надеж, ќеиф бе, ќеиф си тераш. :sun:

На LittleChili, Ketchup, vitamina и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.050
    Зошто мислите дека сарказмот и иронијата ве прават попаметни ? Така лечите комплекси или што ?
    Границааа луѓе , граница! Алергична сум на такви ... :x

На LittleChili, Ketchup, crazylady и 4 други им се допаѓа ова.
  8. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.677
    Допаѓања:
    4.655
    Страст .... искри на сите страни .... Ретко се случува да најдеш некој со кој секое гледање и интимно дружење ќе летаат се поголеми искри .... го задржува здивот ..... се склопчуваш во него од јачината на чуството што те обзема со секој негов допир по своето тело .... кое во моментот мислиш ќе се скрши на милион делчиња .... it's so good it hurts , damn ! Пола саат после не можеш да си го средиш дишењето и треперењето на колената , рацете .....ја гледаш причината спроти тебе лесно зема дим од цигарата , со невина фацка со доза на срамежливост , ни збор за чинот кој го исцедил до последниот атом ... тој си заспа , а јас во главата си ја премотувам целата вечер , и знам како поминува времето се помеѓу нас се вжештува . Се ми е толку поинтензино за разлика од почетокот , сигурна сум во своите и неговите чуства и знам дека е тоа што сум го барала до сега, нешто што не згаснува .... ко што би рекла една другарка летаат пердуви на сите страни ! :$:$

На Priroden, Sexybaby86, marama и 7 други им се допаѓа ова.
  9. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    12.629
    Онаа иронија во животот кога си вариш кафе за да се расониш и заспиваш додека чекаш да се олади. :shake:
    Имајте убав остаток од неделата девојки. :coffee::coffee::coffee:

На Ketchup, vitamina, samovila.red. и 6 други им се допаѓа ова.
  10. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Излегувам надвор и погледнувам наоколу,гледам расцветани дрвја на сите страни,како пролетта да пристигнала,но ми текнува дека уште е зима.Знам дека само ќе ги расипе,многу е рано за расцутување.Се разбирам јас од такви некои работи,ми фаќа тоа ,,лејката,.Така ми викаше тетин ми.Хаха.
    Инаку,можеби да се запишев на земјодески гакс,досега ќе бев и вработена.....
    Не ГУБАМ јас надеж,ќе си се вработам,ќе даде господ.Од многу нешта што сакав да ги кажам,заборавив,незнам на што попрво да мислам.Кога овде си ги искажувам чувствата,исто како на некој пријател кој ме сослушал,

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.086
    Добро бре, можно ли е јас да сум единствената личност на светов на која и е тотално сеедно што Леонардо ди Каприо освоил оскар?

На Snow-Star, LittleChili, Johny и 27 други им се допаѓа ова.
  12. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.077
    Ми се чини или маживе станаа навистина "преосетливи" ?? :^)

На Ketchup, Rama, tirkenbal и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Не си :D

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Rama, mimi**** и 3 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    SDK kolku e ubav zivotot ako do sebe go imas vistinskiot partner.
    Tolku sum iznapatena sto nesakav da go priznaam toa od strav da ne se sluci nesto da mi ja unisti srekata.
    Poleka se opustam vo svojata koza i do sega srceto vikase na cel glas GO SAKAM no sega i ustata pocna da mi se dvizi kako tie zborovi.Seuste tivko no dovolno silno dusata da cue.
    Kade bese ovoj covek sive ovie godini?
    Morav li niz pekol da pominam za da dojdam do nego?
    Ne e ni ubav ni bogat,no negovite oci i race mozat da midadat poveke od sto jas baram.
    Tolku e obicen sto te tera da mislis deka se isplati da mu se podaris so celata dusa.
    I posle tolku godini seuste sum zaljubena.
    Malku mi e ovoj zivot so nego,sakam cela vecnost za nas.

На tirkenbal, Ketchup, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 38 други им се допаѓа ова.
  15. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.977
    Мoментoт кoгa oтвaрaш фрижидер, гледaш кутијa oд слaдoлед и се нaдевaш декa внaтре имa пинџурче или лукoсaни пиперки сo oцет:mm: :(
    И кoгa секoј втoр нa улицa ти зaличувa нa некoј пoзнaт oд мк, знaеш декa е време зa пaт пoд нoзе и дoмa вo рoдниoкрaј. Нa неделa или две, рехaбилитaцијa сo рaбoти oд кoи некoгaш едвaј си чекaл дa избегaш. Кoј дa пoмисли декa ќе ти недoстигaaт и декa пoнекoгaш лек ќе се?

На Peppermint, Ketchup, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 36 други им се допаѓа ова.
  16. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Прости ми Оче...грешев...
    Денеска бев лош... безобразен... дури може да се рече, расипан....
    Морав да играм валкано, да уценам човек, заради остварување на повисока цел...
    Не дека не заслужил, дури малку му е...ама сепак не е тоа мој начин и стил.
    И се срамам...(facepalm)
    Ама ќе ми помине...за некој ден кога ќе почнам да ги користам поволностите од посакуваната цел, сигурно ќе заборавам на овој ден и лошотилоците што морав да ги направам...

На Annath, Lady Phoenix, Madam-A и 10 други им се допаѓа ова.
  17. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.009
    2 милиони садници засадени за Ден на дрвото, а уште толку дрва исечени на диво... Се сече по ред, дење-ноќе, и тоа што треба и тоа што не треба. Ја соголија планината, ми се чини дека со секое одење ме пречекува сè полоша глетка. Шумата околу нашата викендичка сега е како мала оаза, никогаш претходно немало толку многу птици. И тие си бараат нов дом...
    Загрижувачки е колку несовесно се однесуваме спрема природата, како нешто да е вечно и неисцрпливо. Не размислуваме за целиот животински свет кој живее во тие шуми, не размислуваме за сопствената животна средина, не размислуваме за идните генерации... За ништо не размислуваме.

На cresa-jagoda, karmenka, Lella и 30 други им се допаѓа ова.
  18. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Ја гледам сестра ми како уште сега спрема честитка за 8ми Март за мајка ми и не можев, а да не се присетам.
    Внимателна сум секоја година за празникот на жената, ако не повеќе, барем каранфил за мама, каранфил за баба.
    И една година никогаш нема да ја заборавам. Бев прилично мала и не бев многу при пари. И сум си собирала од парите за доручек што ми останале, по десет денари, по пет, по два. И ги стискам во раката како кој знае колку да се. Отидов во една цвеќара. Имаше многу гужва, сите купуваат по нешто за жените во својот живот, буќети, украси и не знам што. И си мислам и правам математики во главата. Ако и го купам тоа на мама, нема пари за поклон на баба ич да ми останат. Околе мене летат пари на сите страни, јас како некое бузе по десети пат си ги бројам тие ситните и рачунам. И најпосле, најдов ефтино слонче, од тие што се за среќа, ама минијатурно. :D И тоа биде за мама, а за баба кутија колачи. И двете убаво ги спакував и срцето ми беше раат, имав поклон за мама, ама и, поклон за баба.
    И сега кога размислам, баба веќе ми ја нема.
    Близина во семејството никогаш не сум имала со никој освен со баба и чиче. Можеби и јас сум виновна, ама ни другите не се светци. Тие сакаат да се зближат сега, јас сакав претходните години. И колку и да се обидуваме да се зближиме, никој од нас нема воља да издржи до крај.
    А кога поубаво размислам, од старците остана ми само еден дедо. Другите сите рако ми ги однесе.
    За да може празнината на срцето да ми биде поголема. Таа празнина ќе си ја носам во гроб, освен ако некогаш во животот не основам едно нормално семејство какво што отсекогаш посакував. Дотогаш може само гадно да ме боли празнината, и толку.

На zhap4e, Lella, kjukli и 11 други им се допаѓа ова.
  19. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Многу ми е мерак што си го програмирам лека полека мозокот да живеам за ситници кои живот значат....мали, слатки нешта што ти изнудуваат блажена насмевка.... Тоа не значи и не амбициозност, напротив амбициите и патот кон успехот се нешто сосема поинакво....или не? Патот кон успехот е пат кон среќа?

На kjukli, vitamina, Rama и 3 други им се допаѓа ова.
  20. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Mногу сум горда на себе за се што сум постигнала до сега, сама, со свој труд, свои напори, БЕЗ ШИРЕЊЕ НОЗЕ на никој.
    Ама и многу ми е мака кога гледам како други девојки апсолутно го газат мојот труд, талент и сето тоа ми паѓа во вода зошто тие немаат совест ни морал, и воопшто не се ценат, и решиле на секој човек што има две топки и банана меѓу нозе да му се дадат за да успеат, и што е најстрашно, УСПЕВААТ.
    Нека, јас мирно спијам, и знам дека еден ден ќе успеам, и нема никој со прст да ме покажува и озборува на какви начини сум стигнала до работа.

На Wahnsinn, lovemme, buba4e89 и 13 други им се допаѓа ова.