Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Aко сака некој да се дружи со тебе и да ти биде пријател ке најде начин како да го направи тоа,ако не сака ке најде триста изговори. :!:

На Crna Dama, SparkyAngel, Barbie20 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. smiley22

smiley22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    350
    Зошто баш тие луѓе кои што ти го уништуваат животот им е баш се ама се најубаво во животот и им е најлесно?
    Поради таа крава,таканаречена негова сестра јас не можам со дечко ми да разговарам.Ама ке ме запамети она мене,ке и вратам дупло.Само нека се земеме и од куќа ќе ја избркам па нема ни мама ни тато.А ако толку си ја сака сестра му па ке си остане без жена.Ке дојдат и моите пет минути.

3. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Денеска беше прекрасен ден.Поубав ден одамна не сум имала.
    Најпрвин после 6 часа изминати во школо бев во исчекување на седмиот час-делење тестови физика :(. Поуплашена амин :rofl:
    И почна со делење и оп кога ми го кажа името.Почна да ме фали дека пријатно сум ја изненадила.Отварам тестот и гледам 5че ^_^.Ќе си приумрев луѓенца кончено прва петка физика,ќе си пукнам од радост. :wasntme:
    И се на се убав ден а,и на вас ви пожелувам да чуствувате како мене. :*

На eliesaab и LittlePinky им се допаѓа ова.
  4. Roxana

Roxana Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2013
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    71
    Сакам да кажам, навистина сакам... Ама незнам како ....

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  5. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Колку се само луѓето паметни и широкогради во давање совет на другите.Мислиш нивниот живот е совршен,значи им нема крај на манипулаторчињата секојднево налетувам на такви машки или женски,значи тие се способни да ти го исперат мозокот,особено на емотивни личности кои паѓаат на убави и шармантни зборови,и убедувањето како само на нив треба да им веруваш и на никој друг,кога ке ми каже слушај ме ти мене што ти кажувам за твое добро,направи го тоа и тоа,и пазете другите биле расипани а тие биле океј,ми солат памет,нашле кај кого,а бре на мене ли со тие финти?им се смеам во фаца на таквите,ке видат дека неможат ништо и сами се одалечуваат од мене,смешки живи сте бе,и не само тоа што е најтрагично исто тоа им го кажуваат и на другите луѓе .

На SparkyAngel и eliesaab им се допаѓа ова.
  6. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.026
    Допаѓања:
    36.090
    Да се биде паметен на денешницава не е лесно,ниту едноставно.
    На кој му требаат нечии мислења :?: Зарем малоумните бараат совет од паметните како да ги згазат и да стигнат пред нив ]:) Не им е потребно знаење и искуство,а сепак напредуваат.
    Тие се пофалени и наградени.Аплаузот е во нивна чест.
    За волја на вистината животната трагедија е се поприсутна на сцената.
    Заборавивме дека постои и комедија.Таа прави да се опуштиме со хуморот.
    Но,нема публика што би била расположена да покаже грст насмевка на лицето.Секој живее во својата драма.Насекаде само сарказам и лецемерни издишки...
    П.С Колку човекот е помудар толку е покомплициран.Непријателите ги избегнува,а пријателите ги искусува.

На SparkyAngel, eliesaab, Marossa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    Аман разберете никој не е во состојба да ви иди секаде каде што ќе посакате. Не можам јас заради тебе да одам на ова време без капа, па да се направам жива вода и да се разболам.. И аман, не туку се лути за секоја ситница, да беше права другарка ќе разбереше како ми е и мирно ќе си се разделевме. :wasntme: :clap: :talk:

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.568
    Допаѓања:
    5.906
    зошто мислиш дека те лажам,зарем не гледаш како ти ги мачкаат очите твоине,те вртат против мене,ко да сум ти непријател.Ме навредуваш , повредуваш со твоите зборови и однесување.Ќе се каеш за ова!

9. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.474
    Допаѓања:
    10.914
    Се чувствувам како да имам премногу сила,невозможните работи да ги претворам во возможни.
    Често оваа моја твроглавост ми помогнала во животот,во бескрајните битки на човештвото,во пронаоѓање на моето место во универзумот.

Се чувствувам храбра со што ми се потврдува секој мој чекор кон патот што го чекорам.
    Често ризикувам во животот,зашто го следам мотото дека само храбрите успеваат.

Не се откажувам лесно во моите падови и подеми и ќе го продолжам патот силно и храбро!

На SparkyAngel и Barbie20 им се допаѓа ова.
  10. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.077
    Допаѓања:
    44.185
    Сакам да кажам дека иако немам доволно години и немам искусено многу работи во животов,досега научив неколку работи:
    -дека не треба да и судиш на книгата според корицата,
    -трпение-спасение,
    -прво извади си ја раската од твоето око,па барај греда во туѓото око.
    -3 мери,1 сечи.

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Azriel1

Azriel1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    406
    Не знам дали е само мој впечаток ама интернетот како да ги подетинува луѓето, како виртуелните разговори да го уназадуваат процесот на созревање... хм.

На mimiiiii и sweet-star им се допаѓа ова.
  12. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Знаете што сакам? Сакам еден ден да ја имам таа храброст и да кажам тоа што го мислам.

Како се чувствувам да се изјаснам, на некои личности да им кажам тоа што го заслужуваат, на него да му кажам колку го сакам...
    Можам да ги замислам реакциите на одредени личности, изненадени.

Барем еден ден да имам таа храброст, да го направам тоа а да не мислам на последици. Да живеам само за тој ден, исто како утре да умирам. Е така сакам, тоа сакам да го направам. ^_^

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, LittlePinky, anggell и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    После подолг период на депресија и разочарување, сфатив дека сепак сум среќна.
    Голем придонес за подобрување на моето расположение беа и многубројните пораки кои ги добив од неколку феминки, кои ми докажаа дека за среќа потребни се малку нешта.
    Сфатив дека треба да му бидам благодарна на Бога што се будам наутро и што сите во семејството ми се здрави и живи.
    Всушност, тоа е најважно.
    Среќна сум бидејќи луѓето кои ги сакам се среќни, бидејќи секој ден ги гледам насмеаните лица на моите, па колку и да им е тешко.
    Другото, само по себе ќе си дојде. Порано или подоцна.
    Се` во животот е пролазно.
    Денес си горе, утре долу. Не знаеш што те очекува.
    Има луѓе кои немаат ништо, а сепак се среќни.
    Јас сфатив дека имам причина да бидам среќна. Ги имам најбитните работи за среќа.
    И среќна сум бидејќи ве имам вас.
    Ако не бевте вие, не знам кој би ме утешил и кој би ми ја укажал смислата на животот, бидејќи освен овде, пред никој друг не се отварам целосно.
    Ви благодарам :hug:

На Crna Dama, manja666, LittlePinky и 14 други им се допаѓа ова.
  14. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.536
    Допаѓања:
    174.277
    Значи ,прва песна што ќе ја слушнам од наутро -таа цел ден ќе ми се врти низ главата.
    Среќа оваа ми се погоди денеска ,топ е.Цел ден ја пеам,не да пејам,абе жива се дерам(онаму кај што имам услови).
    http://www.youtube.com/watch?v=uTNlHRx4riE
    Инаку,нема ништо ново.На работа....па и не е веќе интересно,маските паднаа,се се смири,кој си работи си работи,кој се улизува за чашка ракија се улизува,кој води кадровска политика-води,кој се расправа со основни работи-се расправа.... си си е добро.
    Што вика мајка ми,ти си професионалец,не лепи се на срце.
    Абе јас сум професионалец,ама во струка,а не набљудување и фаќање на трачки кој на кого и со кого,за да знам да се чувам од истата бидејќи таа му го...на тој и тој.
    На многу им го видов грбот на одење,ќе дочекам и на некои други да им го видам-грбот де.
    Ајде ,да не мрчам многу,отидов на 2-3 круга низ градот прва,втора,трета и оп-стоп-пешачки.Прва-втора....

15. summer-lover

summer-lover Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    401
    Допаѓања:
    1.265
    Just do it ! :nod:

На Papillon.Papi и Jenniffer им се допаѓа ова.
  16. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Некако се што ни се промовира како здраво и потребно е малце невозможно за извршување.

Како да стигнам да јадам доволно и избалансирано секој ден, да вежбам баш колку што треба,да се мачкам со креми колку што треба, да развивам социјални вештини,да читам и истражувам,да учам, да посветам време на фамилијата,да патувам,да чистам колку што треба, да се занимавам со креативна работа , да учам нови работи и да внесувам доволно течности,баш колку што треба?

Па јас трудејќи се да го достигнам само ова последново цел ден во вц сум. :D Може треба да почнам додека престојувам таму да ги исполнувам и другите работи? :wasntme:

На Barbie20, Doozy, mimiiiii и 4 други им се допаѓа ова.
  17. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Оф, луѓенца мили!
    Денес, решив сериозно да вежбам на карате. Лоша идеја. Можеби бев најдобра и тренерот не ми најде замерка, но сега не можам да мрднам. Не можам да одам. Луѓето по патот мислат дека сум пијана. :D |(
    После ќе велат „денешната младина е ваква, онаква“, а јас ниту крива, ниту должна, :lol:

На LittlePinky, WarriorAngel, Gordana10 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. japanize

japanize Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    103
    Сакам да кажам дека си го сакам мојот најпрекрасен дечко, се надевам нема да се измајмуниш и ќе си бидеш секогаш ваков :inlove: :inlove: :inlove:

На Crna Dama му/ѝ се допаѓа ова.
  19. dimdim

dimdim Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    122
    сдк вие жални луѓе за жалење не сфаќате колу сте прости и прости ке си останете во вас култура нема и нема ни да има браво! сепак наследно :rofl:
    психопати сте а не сте ни свесни да апсолутно да и психопатот никогаш нема да признае дека е психопат ги имате сите симптоми!!
    и да за вашите пстапки ке платите за тоа во животот а сигурн веќе плаќате ЗАСЛУЖЕНО!!!
    Кај и да е божја казна ке ве стигне, а можеби веќе ве и стигнала. :D :rofl: 8)

20. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.337
    Не верував дека парите се најбитни во животот до пред неколку минути,играв една игра и за да се приклучам во новата игра,немав доволно пари и не ме пуштија да продолжам да играм,аман бе со тие пари веќе. |(
    Не ми се верува,да си болен и да немаш пари,докторот не те ни прегледува,а не па операција да ти прави,за наставниците во училиште да те сакаат и форсираат,ако немаш пари не те ни спомнуваат,а не па да ти излезат во пресрет некогаш,за поенче на тест или слично...
    Еден мал милион примери има за тоа дека ако немаш пари,не постигнуваш ништо во животот.
    Нажалост во денешницава така е изгледа,еден мој братучед лани го удри кола и му беше извадено рамото и докторот што требаше да го оперира,додека таткото на братучед ми не даде пари на докторот и не му купи еден лаптоп и вотка докторот не го правеше операција.А кој го прашува дали има пари?Таткото на братучед ми зема кредит,за да плати,за операција на братучед ми.
    Срамота е срамота е,да сте продадени души за пари,да гледате дали некој има пари или не,да се срамите ако немате пари...
    Ех колку глупави сфаќања имаат многу луѓе на планетава во 21 век. :fubar:

На Crna Dama, Barbie20, Kaylie и 1 друга личност им се допаѓа ова.