Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. bombona23

bombona23 Популарен член

Соочување со сопствената глупавост, е пола лек.

vichy, t-sweet and theowndemon like this.
  2. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Koj gjavol me terase da ja otvoram temata kakao vo ova vreme od nokjta :^) sega i samata neznam kade mi e krajot (facepalm) Ke moram jas utre da si zemam se sto mi treba , za jabolka so cimet , med i kakao , da zasukam rakavi i da go iznenadam mm koga ke si dojde doma 8-|

3. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Никогаш не сум се покајал за оние кои сум ги оставил зад себе.
    Никој од нив... никогаш... не се потрудил да ми докаже дека сум погрешил.

Mama25, DVAANGELA, Allure and 15 others like this.
  4. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Ти ова од искуство го кажуваш а??
    Штета што соочување со сопствената глупавост било пола лек, да бил цел - ќе знаеше дека не треба да се рчкаш со мене!

Ама тоа ти е, глупоќата си го прави своето...

Ај добро утро

rose60 likes this.
  5. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Ќе веруваш на некоја личност, ќе бидеш тука секогаш кога ќе требаш и на крај токму таа личност ќе ти го забоде ножот во грб.

6. referentka

referentka Moderator Staff Member

СДК многу е глупаво кога знаеш дека некој не те сака а те тинтари поради тоа што нешто зависи од тебе.
    Покани за излегување на кафе.
    Јавување на телефон и усилено дружење.
    Зарем има потреба од тоа ??
    Помагам колку е во моја можност.
    Се плашам дека премногу очекуваат луѓето.

7. Libera

Libera Популарен член

Пред некој ден ми вика - Ти и да ставиш пудра, исто ко да не си ставила.
    Да бев оптимист ќе си помислев фала му што смета дека сум природно убава. Додуша не знам на кој начин да го сфатам како комплимент, зашто и не е ни изречено на тој начин ама се' си мислам еден ден да се зацементирам, да го разбудам од сон и да го извадам од памет. Па потоа веројатно ќе си го повлече зборот.

Денес ни е годишнина. Имав многу планови, но разбрав дека човекот кој нема интерес да ме држи за рака, не заслужил да ја славам љубовта со него. Сабајле ми се јавува, нешто што толку ретко го прави додека е на работа и си мислам редно беше да му текне да ме изненади. Човекот ми пратил нешто да му преведам на англиски. Толку.

Љубовта не се изразува само по повод и не со подароци. Не треба да бидеме среќни и да се гушкаме само на овој ден. Додуша којзнае дали и прегратка ќе добијам...

eliesaab, LaraSolare, Mama25 and 31 others like this.
  8. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Ми го избришале мислењето во акт.пол.:fubar: Е шо бе, па тоа е исто како некој бивш да ме искршил од ќотек и сеа земам да го пофалам? Мавај бејби само аман за аман биди со мене|(

hermosa, Crna Dama and rose60 like this.
  9. CrazyOne

CrazyOne Модератор Staff Member

Среката е во малите работи, на пример во чоколадо :)
    12800284_10209037114793106_1393878878347338598_n.jpg

10. makgirl

makgirl Истакнат член

images.jpg
    Лепотици и лепотани денес пак частам торта.:^:
    Имаме уште еден роденден денес.Пред точно девет години ја родив мојата прва среќичка мојот син-Дамјан.
    СРЕЌЕН РОДЕНДЕН СИНКО ДА СИ МИ ЖИВ И ЗДРАВ :hug::sun:

11. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Среќата може да се подели со секој, но не и болката која ја носиме во себе.

@AnaKarenina точно дека сме навикнати да пишуваш убави работи, ама постот ти е ептен реален и од А до Ш се согласувам со тебе.:)

Mama25, kjukli, Winter Lady and 10 others like this.
  12. julie77

julie77 Форумски идол

СДК ... кога не пројавувам некој интерес, не се потрудам да направам ни два чекора, не го пуштам изворот да протече тогаш приметувам дека добивам некаков текна работи, ситуации ... А кога ќе се решам да бидам јас таа што ќе отвори врата, да ја пуштам водата да тече тогаш некако текот на движење и течење на работите е променлив, пасивен ...
    И ај сега како ли јас да се поставам, да делувам или не ... прашањето секогаш ме мачи ?? (waiting)

13. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Eve i jas da ckrtnam nesto :D
    Telefonot mi se rasipa,pa morav da cekam dodeka mi stigne nov i konecno go dobiv:party:
    Vo megjuvreme pocnav so casovi za vozenje i bas mi e interesno. Edvaj cekam da polozam8)
    Vremevo e za nikade,de sneg,de dozd.
    Ama ne si go rasipuvam raspolozenieto,vikend e (poolparty)

14. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Jas samo da se pofalam deka na sive brkanici I se razbolev. Nastinav, se griposav se pustosav.
    Ajt so pomin da mi e godinava kako mi trgnala... :D

kjukli, Ketchup, Rama and 8 others like this.
  15. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Златна моја побрзо да оздравеш :l:

Kukla994 likes this.
  16. Среќа

Среќа Популарен член

А може и во поголеми работи како поголемо чоколадо. :)

CrazyOne likes this.
  17. lunicka

lunicka Форумски идол

Сите ми велaт,требa дa бидеш пooстрa,дa се упикувaш кaде требa,дa згaзиш aкo требa, дa бидеш aлчнa...a не знaaт декa мнoгу рaбoти мoжеш дa дoбиеш сo блaгoст.Мирoт нa пример.
    И тoгaш им јa кaжувaм прикaзнaтa зa ветрoт и сoнцетo кoи се нaтпревaрувaле кoј пoбрзo ќе му гo сoблече пaлтoтo нa чoвекoт.Кoлку пoвеќе дувaл ветрoт тoлку пoсилнo чoвекoт гo стискaл пaлтoтo oкoлу себе.Сoнцетo пoлекa гo стoплувaл дa вo еден миг чoвекoт сaм гo сoблекoл пaлтoтo.
    Мoжеби мoјaтa блaгoст е силaтa пред кoјa се се пoвлекувa...
    А и се сo силa штo сум сaкaлa дa биде или дa имaм не ми успеaлo.Мoжеби севишниoт не ме скрoил зa дa ме смести вo сенaменски кaлaп.

18. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Крај на уште една и не толку успешна недела која брзо помина. Го обожавам петочкото попладне кога уживам во кафето додека чекам да ми се наполни серијата. Онака, убаво чувство ме обзема кога знам дека немам обрски до крајот на денот.
    Инаку денеска разбрав уште една работа за животот, а тоа е дека човек не може да биде среќен доколку не се чувствува сакан и доколку не сака. Едноставно не може. А едно посебно чувство на среќа е кога си сакан од истата личност која и ти ја сакаш. Тоа е непроценлива ствар во животот. И мислам дека тогаш не постои поголема среќа и не постои проблем кој не може да се реши. АМА уште понепроценлива ствар е кога си средношколец и сакаш личност која исто така те сака. Вистина дека ваквите случаеви се ретки, посебно во средно и точно дека не траат долго ама се НАЈубави според мене. Се сакате,се забавувате,немате проблеми (некој големи) и едноставно уживате во убавините на животот. Е,сега што светот не е вака розев тоа не е тема на муабет.
    Имајте убав винкенд.:d:

kjukli, Stories, Ketchup and 6 others like this.
  19. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Јако. :D

Science Mortal Kombat. :rock:

20. Magnolija

Magnolija Популарен член

Мислам дека ми е џабе целиот труд кој го работам на сите полиња кога не знам да се продадам себе по социјалните мрежи. Плус, не сакам!

Некоја ќе гони можеби некој по цела сала за да се слика и да си бапне на фејсбук дека еве, јако социјално битие е, се слика со јавни личности. Со уметници, значи и таа е голема уметница. А јас, ќе го пцувам во себе тој свет на трговија на лица. Забутана во некој агол. Каде гласно превртувам очи.

Не ми е по ќеф каде оди светот. :D

Сите станаа поети и фотографи и не знам што ти. Од толкав комплекс што имаме како нација дека сме назад во се, сега, се што ќе излезе ново ни е ПРЕКРАСНОТИЈА. Бљак.

Мојата најголема фантазија е да се појави :bandit: tall dark stranger :bandit: со тефтер во рака и кој ќе објавува колку е лошо тоа што стварно е лошо. И да го издигнеме како Бог. И да му се плашиме сите. И да си врзеш еден шамар пред да направиш изложба од твоите куртон слики или пред да издадеш некоја збирка од патетични бљувотини каде ни тебе не ти е јасно што си пишал. Ама, нели, колку понејасно толку е повеќе за восхит.
    Подобри би станале кога би имале добри уметнички критичари.