MMMM....se iznajadov milka cokoladiste a nesmeam da prodolzam so toa najslatko zadovolstvo od zdravstveni pricini, i mi tekna http://www.bezbrige.com/krava-na-cokoladi-milki-nije-stavljena-za-ukras/;)
Sdk...me nervira ona t.n. DEJA VU. Denes dodeka setav vidov edna slika koja sigurna sum deka sum ja videla i prethodno. Cel den mislam na toa. Kakov e toj fenomen???
да си посакам добредојде на форумов од гугл пристапив и гледав интересни теми ама неможев да пишам ништо па се решив да се регистирам.
Знаеш дека веќе не ти значи ништо кога ќе видиш дека поминала вашата песна во плејлистата, а ти не си ја ни приметила, никакви чувства не побудила во тебе. *** Друго, си слушам лабаво ретро музиче и почнав да весело да играм по дома мислиш нареден ми е животот. Ама затоа тука е сестра и ми вика "Абе, ти не полагаш наредна недела?". Ова во превод се прашува зошто сум толку весела и не учам. Ете така, убав потсетник за саботна вечер, а како би некој коктел на шанк во моментов.
Морам да бидам продуктивна и постојано зафатена за да не се чувствувам депресивно, па ете, тоа го правам. Ама истовремено и љубоморам на луѓе што ги познавам што не мораат да го прават тоа. Би го одбрала полесниот пат, да можев. Не мислам дека целта во животот е да покажеш колку можеш да издржиш, напротив, честопати не можам да уживам во него целосно, поради борби кои морам да ги водам. Ми вика „дури и да се расплачеш пред мене, и да се жалиш со часови, јас пак ќе те гледам како силната и храбра личност која знам дека си, затоа што ништо не може да ми го смени тој впечаток“. И толку ми требаше за вистински да се расплачам. Многу сум среќна што го познавам, ангел чувар во вид на најдобар пријател. Необично пријателство е, ама ако има некоја личност во која имам апсолутна доверба, тоа е тој. Ова ми е период на оддалечување, сакам да сум сама, под ќебе, со серија или книга. Си нарачав пица и сега размислувам дали ќе беше попаметно да излезам и да не се кријам од светот што ме исцрпува. А неа ја гледам, и среќна е. И јас сум среќна кога ја има таа насмевка, дури и ако не ми одговара. Ама најважно, со мене е, без разлика на се. Не верувам во пекол, ама не би ми пречело да гориме заедно. Еден поинаков поглед на светот, и се е пак океј. Се изнапишував нафрлени мисли, не можам ни во главата да си ги средам.
@Winter Lady успеа да ме насмее (сега кога сум тажна и повредена,и кога не ми е дојдено до смеење) со нејзините постови во "Имаш ли" ...поздравче Винтерке те гушкам
Нјсилна гушка мила моја, фала ти и во сп, немав време да вратам. Не биди тажна, исплачи се и легни си, утре е нов ден.Ја така си се тешам * Таква сум ја (повлечена)
После вчерашното прво и ужасно пијанство, место да ми се лути за хаосот и нередот што му ги направив, тој за прв пат ми ги кажува најубавите две зборчиња што може да се слушнат. А јас се грижев дека ќе ме остави човече. Се прашувам со што јас го заслужив него? Ќе му барам објаснување како е толку прекрасен. Ај, добро утро! Јас одам да пијам ѓумбир и да јадам овесни колачи, да се средам од вчера.
Некогаш се зафаќам за некои обврски, по сопствена волја, само за да ги истраам до крај, да ги завршам.Сакам да се учам на истрајност, без откажување.Посебно кога ќе се сетам што сакам да постигнам во животот, посебно тогаш земам да направам нешто до крај. ( вежбање или нешто друго, што и да е. ) И најчесто успевам. Откажување? Што е тоа? Ако истраеш не може да не се исплати. Убава недела.
Јас сум од оној тип мажи, што кога жена ќе ми рече „не ме барај“, јас навистина не ја барам. Бог да чува...
Имa личнoсти кoи ќе ти се истетoвирaaт нa тебе и секoгaш ќе си гo нoсиш нивниoт рaкoпис. Тaквите се пoсебни, специјaлни и неспoјливи сo oстaтoкoт стaтисти. Си имaaт свoе местo нa кoе се рaскoмoтени и финo сместени. Тебе ти пријa дa ги чувaш и негувaш, a уствaри тие ти гo шaрaaт секoјдневиетo и му дaвaaт мaгичнa енергијa вo бoи. Не ги чувaш ти, тие те чувaaт тебе. Никнувaaт неoчекувaнo и неплaнирaнo, те фaќaaт неспремен и без рaциoнaлизирaње ги гушкaш, силнo и вистински. А кoгa ќе ти јa вoзврaтaт прегрaткaтa испaрувaш oд зaљубенoст и се дoведувaш дo ситуaцијa дa сфaтиш декa не си ни бил свесен кoлку длaбoкo дoпреле дo тебе. Имa личнoсти кoи никoгaш немa дa бидaт сaмo име, сaмo сoвет, сaмo брoј. Нејзинa М,
Одеднаш се сетив на еден мој познат сограѓанин,Петар Ставрев.Тој си има една емисија-Патуваме, откриваме што се вика.И многу добро се сеќавам кога случајно се загледав во една од неговите емисии каде што оди во некое битолско село и прашува еден од селаните едно глупаво прашање искрено кажано.Го праша:Колку магариња имате во селото? Мене ми доаѓаше,да бев на местото на селанецот,да му речам:Сосе тебе пет.