Koga bev vo sredno edvaj cekav da dojdam do faza na nezavisnost vo zivotot(profesionalno opredelena i vrabotena). Ne mi se veruva deka vecerva ke posakam pak da e septemvri. Rnceto na grb. Zoltite lisja pod noze. Kup ubavo uvitkani knigi so sareni nalepnici za sekoj predmet zasebno pa lepeni poubavite etiketi za poomilenite predmeti. I mirisot na ajvar sto se ladi,na studeni esenski popladninja koga mectaes za poubava idnina. A eve idninata mi posocuva kolku mi nedostigaat tie prekrasni migovi od zivotot ispolneti so beskrajna nadez i idni motiviracki sonista. Zosto tolku brgu go zaboravame toa i rutinski vleguvame vo bubanjot na brzata ziveacka koga bezmilosno ne mele i zatupuva emociite,nadezta ni gi ubiva sonistata?No vredi da se zivee za da se ostavarat onie ostanatite preziveani sonista.
Заврши и оваа вечер. Во животот имаме неколку важни вечери кои немаат повторувања: 1.Полуматурска 2. Матурска 3. Апсолвентска 4. Дипломска 5. Свадба. Не се опишува се доживува. Добра ви ноќ.
Пa мoјaтa беше сaмo еднa..пред 10 гoдини..и не се зaбoрaвa..не мислaм нa секс и гoлoтијa..мислaм нa друштвoтo кoе пoследен пaт беше сoбрaнo вo тaa комбинација
Сакам да кажам дека во последно време сум многу разубаена. Сега не сум некоја woow да падниш на газ од убајна, ама имам некој шмек. Никогаш сум немала некои проблеми со самодовербата, прилично сум реалистична за тоа како изгледам. Значи свесна сум дека не сум преубава некоја лепотица какви што искрено ги има, ама сум доволно убава. Како помала бев каде-каде погрдо хаха. Ние плус како помали не се средвавме ни толку... На 15-16 толку не се ни шминкавме ни дотерувавме ни ништо. После од 17тата година па нагоре цутаммм луѓееее хаха. Нејќам да звучам препотентно оти не е во таков контекст ова, туку ете веќе имам 21 година и сериозно се претворам во жена полека полека. Не сум веќе мало девојче недоквакано, и веќе и подруг стил на облекување имам и подобро знам да се средам нашминкам и така натаму. И онака некогаш кога се дистанцирам од себеси, во смисла кога се набљудувам како да набљудувам друга личност, а не себеси (оти јас тоа правам во слободно време мислам и анализирам триста глупости) онака сум многу горда на тоа во каква личност израснав и физички и карактерно со оглед на тоа дека потекнувам од крајно дисфункционално семејство и цел живот сама себе си се воспитував. Имам развиено од многу мала висока свест и морална одговорност за себеси и многу ми е мило! Можеби вистина е она што велат дека се се случува со причина и јас не би била ваква каква што сум ако не ми се случиле сите тие тешки глупости. Имам чувство дека во подоцните 20ти ќе бидам уште по-топ Само здравје Божееееее
Грутка ми лежи на душава: Треба да одам да оддадам почит на еден премногу млад згаснат живот.Не е фер животот навистина.Цел ноќ ме мачи, сонувам и станав утепана.Мислев дека искушенијата низ животот ме направиле силна и отпорна на вакви работи ама сега незнам како ќе појдам и како ќе издржам.Тешко ,болно...
Ми се темни од местени сесии од селфи фотки со совршена шминка и фризура аутфит како са насловне стране, ефекти и филтри. Аман бре жени олабавете малку спонтаноста и непосредноста се вродена елеганција на секоја дама. Не влегувате во калап на селфи манијаци, нема ништо попривлечно од малку разбушавената коса и минимална шминка, и искрена насмевка.
СДК одамна ме немало во темава. Ама тука доаѓам само кога сум многу инспирирана. Како денес. Оние кои ме запознале малку повеќе, знаат колку сум луда по музика. Оние кои ме запознале уште малку повеќе, знаат дека го обожавам звукот на гитарата и ритамот на ’80-ите. I'm stuck in the '80s, што друго да кажам. И кога би се родила повторно, или би имала временска машина, радо би се вратила со оваа возраст во тоа време. За мене нема ништо посекси од специфичниот глас на една црна жена во песна во која е придружен вокал. Ниту има нешто пополно со емоции (секакви, тажни, среќни, луди, смирени, секси...) од музиката правена во тоа време. Колку само и да ни делува смешна тогашната мода и видеата, сепак изобилувале со креативност и оригиналност и покрај ограничените средства, т.е. начини за нивна реализација. Го почитувам однесувањето на мажите од тоа време, оригинални песни кои се пуштаат до денес, чувството на ослободување од предрасудите и препуштање на ритамот на музиката. Почитувам мажи кои знаат да го следат ритамот на музиката и да играат. Би сакала и денес да се случува такво нешто, некако ми недостасува. Ете, тоа ми беше мотивација да го напишам ова мислење. Ми вриеше уште од вчера, откако цел ден слушам една те иста песна и се воодушевувам на несовршеностите. Спојлер
Недела, болки во стомакот. Мислам дека толку многу ме боли стомакот што мислам дека и главата ќе ме здоболи за некоја минута. Пешачев околу населбава. Еве во 1 часот треба да излегувам со една сосетка на кафе, тука низ населбава ама воопшто не ми се излегува. ах пмс, ах :/
Цело време сакав да се случи нешто интересено и два дена по роденденот се случи, ама јас никогаш задоволна од нештата сакав да се случи повеќе пати и ете сега си седам и си мислам дали многу барам од животот, дали барам нешто невозможно... мааа неее... сите други се виновни Колку убав ден, за да си го поминам пред лап топ и книга. I want to meet new people.. невообичаено за мене, ама овие што ги знам ми се смачени
Кога немам за учење, времево ќе се утепа од врнење или пак ќе е тмурно. Штом дојдат испити, колоквиуми....значи мора, мора, мора да огрее сонце, убоо временцето, а ја не можем да уживам у него!!!! Све обратно Ајт у п***у матер
Се откажувам од луѓе ко да не ми е страв од осаменост. Happy birthday не сакам да ја слушнам никогаш ако може. Како им се вика овај де пее од сабајле? Тек да работев во игротека