Го знаете ли чувството кога во нечија близина се чувствувате како да го губите разумот, како да лебдите, а во грлото ви стои кнедла? Не поминува. Но јас сум си виновна.
Порано кога мајката ја советувала ќерката: Немора секој викенд да излагаш на корзо, колку повеќе време те нема толку повеќе ќе им недостигаш на машките што ти се пуштаат, и уште толку повеќе ќе трчаат по тебе. И кога поминуваш пред факултет не гледај пред кафичите, ќе мислат дека ти некој го меркаш... Денес и во иднина кога мајката советува: Немора цело време да си онлајн по социјалните мрежи, биди неколку саати офлајн, и не враќај одма на пораките...колку повеќе време те нема, колку повеќе ги игнорирш толку повеќе ќе те бараат. Инаку од досада почнав да ја читам Благодушка по фб, и сега во паметот си зборувам ко неа Чоството гога си болна инеможеш да станиш од кервет, а на гости дошол пријатело ерген од тате па се запнал да те жене...
Денеска многу ми беше мачно на работа. Со душа чекав да си одам од работа. Плус од денес ми почна месечниот циклус и цела бев црканата. Цела среќа што овај понеделник не почна со многу обврски, имавме време да си се допишуваме со дечко ми. И тој тоа го '' искористи '' и после работа ми донесе од 2 литра фанта и печени телешки ребра со компири ( од нивното јадње за ручек и за мене тргнал настрана ) најдобар дечко, за да не мачам за да си правам или да не сум давала пари.
СДК еден исти гест од две личности различно се толкува. 100 гр кафе и Мерси бонбоњерче.... Едната го протолкува како гест на добронамерност и благодарност Втората го протолкува како гест на подмолност и мито за идна услуга. Кој каква душа има, така си толкува..
Не знам шо правам во овој живот. Ама најсериозно. Појма немам. Немам никаков план за во иднина, немам никакви желби за понатаму. Ниту се трудам да сменам нешто кај мене, ниту пак сакам да го сторам тоа. Се` ми е онака, мех. Сеедно.
Која среќа ја имам бе? Пролет пукна - јас болна в кревет. Ај да ја оставиме неа, а со колкоквиумите шо праиме? Да се надевам на лош почеток - убав крај. Или?
Кога посакуваш да видиш некој тоооолку многу од дното на душата, Универзумот тивко си кове заговор поштено да ти го спопика кога најмалку се надеваш, pardon my French. И додека умот мој му ја распознава силуетата уште од зад седум ридови и си филува: „Еј, здраво, како си?“ сценарија, нозете ми се враќаат назад и се прашувам дали е паметно да сменам правец на движење вака од нигде никаде, или пак да продолжам да си се движам - и онака си се шлаам занесена во мислите со слушалки во уши и замислено си потпевнувам рефрени од Röyksopp, што ми менува постоењето на светот околу мене... И ете ти сега мајндфак - цел ден имам тажноини и грижоини на совеста, зашто очигледно не можеш да се преобразиш во нешто што не си преку ноќ. Едноставно не е возможно да бидам идиотка без пардон; не ми е во системот тоа предавање, најверојатно сум го преспала непланирано.
СДК ... некогаш вреди нервозата. За да после добиеш она што заслужуваш на секој начин, неочекувано. Некогаш навистина не сме свесни кога ќе ни се исполни посакуваното. Само нека е убаво и нека трае ... Cheers!
Настинав. Мартинката на дрво ја закачив. Си шмркам, си црвам јајца. Ама затоа како си ја свирам мојата музика така си играм
Моментот кога ... Ти пиши порака во 1 вечерта со образложение дека неможел да спие и дека си замислувал колку убаво би било ако би спиеле заедно. Како го врвите цел ден заедно и на секое те цмокнува и гушка како прв пат да те гледа после долго време. Ми попушта на шах при крајот само за да победам, и ко ќе играме лол, дури и да е на другиот крај на мапата иди да ме спаси ко ќе закашкам. Не знаев дека љубовта можи да биди толку уба. Е ајде добра ноќ, редно е да спијам.
Кој рече дека ноќите се за спиење? Па јас тука журки си правам со германскиов, вокабулари, генетиви, артикли, сууупер ми е. Со двете шолји капучино сум џоа нова личност, до 3 и пол ќе бидам за мерак.
Нека ме банира Михајло пред да пишам на темана за Филипс депилаторот. 3 и температура. Аген. Шокурмие дамие дазнам!!!
VO nedelata ja nosev kerkami zooloska,na vrakanje vlegov vo avtobus z a do vero, bese narod nemase kade da se sedni maz i zena sedea na sedisteta kade sto se za invalidska kolicka koga trebase da se simnat mi rekoa sedni tuka, od zenata do niv so bese mi kaza deka bile insekcija,se arno se ubavo , vleze zena so trudno stomace i malo devojce i mazotje i kolicka , stalno gledam vo klinki slikite odma go vidov devojceto i znaev koja clenka e ,se ubavo si sedev i bidejki stoea gi slusav so zboruvaa ustfari ne samo jas se slusaa glasna bese vikase na mazotje zosto go sednal devojceto na stolceto nakaj nas so gleda nakaj kondukterot trebalo da go sedni negdekaz za da gledalo na okolu,covekot nisto ne zboruvase ,taa za se mu somnuvase ne go ostavi da se vozat si mislev na forum ja smetaat za kulturna a i mnogu ubavi soveti dava si mislev da ja vidat vo toa izdanie kako sto jas ja vidov ke se razocaraat . Koga sea kacija na drugata stanica luge nemase mesto kade da stojat i se obratija deka so kolicka ne treba da se vozat ,togas se zakaci so nas nie trebalo da stanime da ja stavela tamu,stanav i i kazhav izvini zheno ako nekoj treba da stani toa si ti da si stoes ne jas ,ako bilo za kolicki site majki ke vleguvale i jas ke vleguvav so kolicka nemase so bus da se vozam,i sega moeto dete da stoe za tvojata kolicka da se vozi nema shansi, sledna mi bese stanica si slegov i sega se ukl tuka si se olesnav so kazhav i neka me vidi deka sum kazala seedno gajle mi e site si gi gledame decata taka da i jas moeto ,ne se site taka kako so se kazhuvaat ovde.
^Океј ова зависи од автобус до автобус, ама има автобуси и тоа повеќето кои имаат дел за колички. Барем во Бт, само 2-3 автобуси и тоа од резервите ако немаат дел за количка. СДК1, ова е прв месец да банкнотирам (?), ама колку шо родендени имав месецов и колку шо книги требаше да купам - влакна на главата немам толку. СДК2, зошто секогаш мора да греј сонце кога јас имам тон за учење? СДК3, шо било то, никогаш да не ми било доволно спиење, еј. Останете ми поздравени
СДК се претера со бомби и терористички напади, ужас. Дојде време на ништо да неможеме да се израдуваме.