Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.502
    Сакав лајк за пријателката твоја да кликнам дека е ок, ама вториот дел од постот ме предомисли.
    Полека со изјавите!

На Avery, CoverGirl10, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  2. N0NamE

N0NamE Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    2.136
    Кога ке ти каже дека е сама дома:D(fingers)

На Lady Phoenix, Mr. Right, Роберт 7 и 13 други им се допаѓа ова.
  3. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    802
    Допаѓања:
    2.963
    Пишaв пред некoј ден нa друг фoрум у еднa темa зa френдзoнирaње и у рoк oд сaaт време ми стигнувa пoрaкa у инбoкс сo нaслoв д-р oф френдзoун :rofl:
    Види си викaм дa не пише чoвек искуствo и aнoнимнo ќе пoчнaт дa гo зaебaвaт.

Дечкoтo ми пишa 7 пoрaки предoлги у кoј ми oбјaсни кaкo јa упoзнaл некoјa низ нет aмa се дoгoвoриле дa бидaт aнoнимни и сaмo дa се дoпишувaaт, пa нaпрaиле лaжни прoфили нa фб и тaкa кoмуницирaле. Лoнг стoри шoрт, типoт пo oписoт шo oвaa му гo дaвa зa себе јa нaoѓa и излегувa декa типкaтa билa преубaвa, пa уште и биле кoлеги. Пoсле некoе време, месеци пoминaле си признaвaaт пoсле 6-7 чaтувaњa дневнo. И бaш у тoј мoмент oвaa си фaтилa дечкo, a рaчунaјте кoлку се зближиле сo дoпишувaње пo цел ден.

И уште јa немa дoвршенo прикaзнaтa, aли зaмисли кoјa смиренoст вaкa oд мaшкa гледнa тoчкa, дa знaеш кoјa е сo месеци, дa и ги знaеш сите тaјни шo се викa и дa не јa нaпнеш бaрем дa се знaеш кoи сте aкo ништo другo.
    Знaм декa изгледa детски и недoрaснaтo сo месеци пишувaњa пo цели денoви без некoјa цел, aли јa бев зa сoвет дa дaдaм.

А мoјoт кoментaр се oднесувaше нa еднa oд мнoгуте штo ме френдзoнирaле. Сaмa ми пријде, aли дa скрaтaм, не знaев дa бидaм искулирaн, дури и дa имaше дечкo требaше дa oстaнaм у кoнтaкт, не требaше дa и кaжaм декa не мoжaм дa спијaм нaвечер пoрaди неa.:rofl:

Али, 5 гoдини пoдoцнa, зaгледнувaм еднa девoјкa нa фб и јa aднувaм, aбе истa нa изглед, истa нaсмевкa и oчи. Нa мнoгу им пoкaжaв сликa oд двете, ми рекoa oвие се кaкo близнaчки.

Истo унесенa е кaкo првaвa у шкoлo/фaкс, читa нaучни книги, сaмo шo нoвaвa првoтo нештo шo ми гo рече е, леле кoлку мрaзaм биoхемијa. Дури мoжнo е и истoтo штo првaвa гo студирaше и oвaa дa гo студирa.

А првaтa штo не ме ни френдзoнирa oбoжaвaше биoхемијa.
    И сеa јa сфaќaте мoјaтa лoгикa
    -Oбoжaвa биoхемијa, мене не
    -Мрaзи биoхемијa-????????

Дoбрo, пoследните двa редa се шaлa, aли сличнoстa е неверoјaтнa и сегa 5 гoд пoискусен не смеaм дa згрешaм.

Последна измена: 22 март 2016
    На sweet-cherry, Lady Phoenix, Jenniffer и 9 други им се допаѓа ова.
  4. N0NamE

N0NamE Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    2.136
    Едно кило текст стаи :D

5. Херкул

Херкул Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.296
    Вистински маж знае како нежно да ја избрише солзата од образот на саканата и нежно да и' шепне: ''шшш, престани да ме срамиш у јавност!"

На elimkd, sofijanoka, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  6. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Цел ден ми помина во случајности и ај оди после не верувај :yawn:
    Вчера вечер имав беља сон со еден колега што на факултет и воопшто не го приметувам дека постои, онака си зборуваме по малку на почеток а сега многу послабо, ама денес после сонот, одам сабајле на факултет и прво него го гледам....немаше многу дојдени колеги, нормално сите доцнат.
    Човекот се разубавил преку ноќ. Така поспан целиот од сабајле, со подлабок заспан глас, поминува покрај мене и ми вика: Дојди ако сакаш надвор да се расониме со кафе и цигари, има уште малку време...
    И јас се здрвив нормално, зошто баш сега ме викана после сонот, инаку само здр :^) Може и тој исто сонувал? Ама сепак ноп...
    И излеговме малку муабети, глупости и ете сега со други очи го гледам човекот...ај може до утре ќе ми помине...ама глупо е во секој случај да имаш таков сон, стануваш и не знаеш кај си, што си и зошто си. Не знаеш дали вистина се десило или не, цел ден под импресии ]:)

После другарка ми ми на телефон кажува како се запознала со некој млад доктор, преку заеднички пријатели, па ја частел пијалок, па не знам што, им тргнал муабетот, и ми вика едвај го најдов на фб уклучи се да ти го пратам, да видиш колку е симпатичен и дури мислам јас сама да го побарам за на кафе, и јас ок си викам аман што човек е тој...ми го праќа, кога отварам, поарно да не отворев...вујко ми...не асли вујко да и е брат на мајка ми, туку прв братучед, и најтрагично е што има вереница :headbang: :drunk: :drunk: :headbang: :smoke:
    И кажав одма, прво мислеше се зеззам, пошто ни кај него ни кај мене не се гледаат пријателите и не може да ги види заедниките ама после сфати дека е вистина и сега е во депресија 8-|

И ајде сега официјално може да заврши и овој ден, доста беа глупости...

Последна измена: 22 март 2016
    На sweet-cherry, tirkenbal, Dream-Girl и 12 други им се допаѓа ова.
  7. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    14.447
    Чудно е како живот може да те фрли на различни страни во еден миг.Додека размислуваш за нешто што е планирано,оденаш излегува нешто што никогаш не си можел да го планираш.И овој пат животот ме фрли пред предизвик.Коцките не се поредени онака како што сакам(иако не можам да се пожалам и на ова),ама јас не се откажувам,еден ден се ќе си дојде на свое место.Сфаќам животот не би бил интересен без овие предизвици,којзнае каков план има Бог па не секогаш ни го води животот по нашите желби.

Жално е што некои луѓе на кои им веруваш,едноставно се расипани.Буквално расипани.Тука доаѓа на површина дека “ова е дете на пријател за него се може,ова дете е син/ќерка на x битна особа,од ова дете немам никаква корист па за него не може...“До кога вака?До кога ќе се отфрлаат оние од кои немаме никака корист.Браво општество,разочарана сум што гледам какви се луѓето околу мене.Да не дозволиме и ние помладите генерации да се претвориме во камени срца.На крајот од денот не е важно каква корист си извлекол од некого,материјалното е минливо.Најважно е дали си направил добро дело,дали си емпатичен,дали си бил хуман,дали некому си подарил љубов.Тоа е она што останува,тоа е она што трагата на времето не може да го избрише.Да си пружиме љубов луѓе,да си помагаме.Имајте добра ноќ...
    :D:D:hug::D

На Dream-Girl, vichy, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Како сакате да ви поверуваат дека сте различни и посебни кога се шминкате исто како сите, по шаблон, контури и мат темен кармин? Како сакате нешто вистинско во животот кога сте со вештачки трепки, вештачки нокти, со екстензии во косата?
    Како роботи, дури creepy.
    :d::drunk:

На Wahnsinn, elimkd, Avery и 19 други им се допаѓа ова.
  9. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Концепт и хаику на векот.:f:
    Нека трепка:*:

We are all in the gutter,
    but some of us are looking at the stars.:*::*:

Oscar Wilde

stars_1230_600x450.jpg

На vitamina, CoverGirl10, Sunshine.Sunshine и 16 други им се допаѓа ова.
  10. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.769
    Допаѓања:
    21.492
    Колку чудно чувство ме обзема кога ќе размислам за она што ни следи на човештвото, посебно нас обичните смртници.
    Сме учеле и сеуште учиме за светските војни,балканските војни и се соживуваме и се прашуваме како ли им било на обичните луѓе да живеат во толкав стрес и страв да излезат слободно на улица, немилосрдно да ги губат своите најблиски заради целите на некои кои биле " над нив " и се преставувале како Господ кој може кога и да сака и како и да сака да ги зема нивните животи..
    И сега одеднаш она што за нас претставувало сигурност полека се претвора во приближување на 3та светска војна и наеднаш сожалувањата кон народите од минатото се упатени кон нас.
    Кој знае што понатаму...

На Lella, theowndemon, IronLady и 4 други им се допаѓа ова.
  11. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.231
    Допаѓања:
    13.247
    Некогаш ќе ти текне на некоја личност и ќе пуштиш солза. Онака, за старите времиња. За силните прегратки и долгите разговори. И ќе се насмевнеш. Поради личноста која е сега на тоа место. Поради себеси.

На sweet-cherry, vitamina, Salome и 8 други им се допаѓа ова.
  12. ana-milo

ana-milo Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2016
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    203
    Паметните жени потешко наоѓаат партнер

Интелигентните жени потешко наоѓаат вистински партнер. Околината најчесто мисли дека нешто не е во ред со жените кои не се во врска. Дефинитивно не е така.

Десет причини поради кои паметните жени потешко наоѓаат љубов:

1. Тие не се плашат да бидат сами

Паметните жени знаат што сакаат и не се подготвени и не се согласуваат на нешто помалку од тоа. Тие знаат колку е важно да се биде верен на себе си. Исто така сфатиле дека жртвувањето на своите потреби за љубов со погрешно лице долгорочно ќе предизвика само незадоволство.
    Тие не се врзуваат поради стравот од осаменост или поради мислењето на околината дека жената не може да биде сама и среќна.

2. Знаат што сакаат

Секоја жена има ментална „листа“ на карактеристики кои ги бара во својот партнер. Листата на паметните жени е подолга од листата на жените кои сакаат да бидат во врска само за да бидат со некого.

3. Ним не им треба друг да им го олесни животот

Во современиот свет на жената не и треба некој за да би преживеала. На независната жена делењето на просторот со некого може да и биде застрашувачки.

4. Тие имаат поприоритетни обврски од пронаоѓањето на партнер

Кариера, пријателства, семејство, без оглед за што се работи, не им останува доволно време за излегување и запознавање на вистински партнер.

5. Тие се хиперсвесни дека односите завршуваат и нивните сознанија од минатото влијаат на нивните идни потенцијални врски

На паметните жени им е потешко да „живеа во моментот“ и не сакаат да го губат своето време со некого кој не им одговара.

6. Тие знаат дека привлечноста е само половина битка

Физичката привлечност е важен аспект за пронаоѓање на љубов, но паметните жени знаат дека привлечноста е краткотрајна и може да исчезне кога ќе се погледне подлабоко.

7. Тие можат да бидат застрашувачки

Интелигентната жена не се плаши да стане и да каже што мисли. Тоа за потенцијалните љубовници, па дури и за пријателите може да биде застрашувачки.

8. Тие ја разбираат промената

Тие не се залажуваат дека тие самите и нивните партнери ќе бидат истите во иднина. Тие имаат планови за иднината кои ќе ги променат и на крај иднината ќе ги смени и нивните желби. Знаејќи го тоа, на паметните жени потешко им е да се врзат за партнер на подолго време.

9. Врската веќе не е средство за преживување на жените

Жените денес се способни да живеат сами.

10. Тие знаат дека не треба секогаш да им се верува на емоциите

Тоа е најважната причина зошто паметните жени потешко пронаоѓаат љубов.

На korisnichka, Summerlover, blueberry93 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.362
    Имам една бабичка.
    Има 82 години.
    Од кога почина мајка ми, па наваму баба ми буквално се ни прави дома. Како мала ја терав карти, и не лути се човече да играме. Спиев со неа долго време и ја терав приказни да ми раскажва...
    Многу се држеше од стално. Пери, чисти, готви, суредва... Буквално не можи да застани мирна. Само нешто да работи да прај.... Си викав ееехх камо јас пола толку силна да сум на нејзини години.
    Малку си е лошичка. Ама мааалку така. Од неа го наследив :P
    Ама битното е дека и јас и брат ми и татко ми му должиме многу.
    Посебно јас... Стварно на моменти ја земам здраво за готово и сум неблагодарничка невидена и се мразам заради тоа...
    Сега не е арничка... Се надевам ќе биде во ред, ама сепак има 82. Знам дека нема да биде вечно тука ама сум скршена и крајно уплашена...
    Живот. Дај Боже да е се океј <3

На sweet-cherry, Avery, Dream-Girl и 25 други им се допаѓа ова.
  14. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.050
    Кратка ќе бидам , ме мрзи да пишувам реферати . :D

Незнам зашто , ама веќе не ме чуди ништо !8) Aко некогаш сум викала лелееее, па какооо , нема шансиии и сл , сега само климам и си викам ахам , па добро да , нишо чудно де , може не очекував ама па не сум ни ко да ме треснала од земја некоја информација и сл ... Човек е , јбг нема што да ме изненади веќе ,па и на ненормалното реагирам као да е нормално.:nod: Ништо веќе неможе да ме разочара дефинитивно.:smirk:

На theowndemon и Crna Dama им се допаѓа ова.
  15. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.846
    Не се сеќирај многу за другите, утре никој нема да дојде и да ти каже фала

На Wahnsinn, samovila.red. и Rama им се допаѓа ова.
  16. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Преку глава ми е од мрчење и негативни коментари..прос'скувања.
    Да не може човек да сфати шега, да не може да се насмее, да створи шега, смеа...

На vitamina, Rama, Роберт 7 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.116
    Допаѓања:
    34.617
    Седам, размислувам и се чудам околу т.н муабети на другаркиве.
    Иако имаат по 20 години, главна тема на мубает периодов им е: брак и деца |(:tmi:
    Ај шала, ама константно да се збори за ова...|-)
    Или се ептен созреани, па мене ми фали нешто што не размислувам за тоа на овие години, или стварно им фали некоја даска.:?:...
    (доста беше мрчење посабајлечки)

Ај, добро утро луѓе :lol:

На Dream-Girl, vitamina, Rama и 14 други им се допаѓа ова.
  18. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.310
    Допаѓања:
    22.611
    СДК овие денови колку родендени се погодија, и колку торти изедовме :party::party::^::^:
    битно навечер одам на вежбање :lol::lol:

На vitamina, samovila.red., Rama и 10 други им се допаѓа ова.
  19. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.408
    Сте го почуствувале ли оној момент кога доживуваш будење и наеднаш започнуваш да ги гледаш нештата со други очи?

Ништо не е сменето.
    Исти личности, исти настани, исто секојдневие, исти проблеми.. но наеднаш сваќаш дека се било илузија. Се бориш за нешто што веќе не постои, се бориш за некого кој веќе не постои, се бориш за живот кој никогаш нема да постои.

Еден збор кој можеби сто пати бил изговорен, една ситуација која можеби сто пати била доживеана но сепак се доживуваат на друг начин.

Кога веќе немаш што да дадеш а сеуште не е доволно.
    Кога се ти е зедено а ништо не си добил за возврат.

Кога сваќаш дека живееш во заблуда. Дека мораш да бидеш храбар, силен и присебен за да го промениш животот од темел или остатокот од истиот да патиш и да се мачиш.

Се надевам не.

Во спротивно, моментот кога немаш ништо, кога си на дното, е вистинскиот момент за нов почеток, и конечно да ја презедеш контролата над животот во свои раце.

На sweet-cherry, Dream-Girl, vitamina и 29 други им се допаѓа ова.
  20. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Иако е среда сакам да се одморам, неможам да го дочекам крајот на неделава.