Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. m.i.s

m.i.s Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    319
    Сакам да кажам.. дека луѓето не го знаат значењето на зборот TЕ САКАМ.

Го гледаме насекаде. На слики, стикери, налепници.. Го изговараат дечковци на девојки, девојки на дечковци кога ќе станат наутро и вечер кога ќе легнат. Пишуваат пораки, пишуваат на торти, на пици, на тостови. А љубомори, кавги, проблеми секој ден.

Еве и јас не му го знам сеуште правилното значење, ама затоа и не го употребувам. Само знам дека е еден голем збор кој многу е злоупотребуван.

Ако тоа што дечко ми го почитувам многу, ми се допаѓа неговиот карактер и ми одговара со мојот, ме привлекува, му верувам, убав ми е, убаво ми е со него, ме исполнува, не го напнувам, го сваќам, му помагам и ми е вратено со иста мера, го заменува ТЕ САКАМ, еве ГО САКАМ.

Но, сигурна сум дека не е комплетно сетоа тоа за да го изговорам сеуште.
    За мене многу голем збор е, чист и најискрен.
    Не сакам да го злоупотребам.

На crazylady, Rama, hermosa и 3 други им се допаѓа ова.
  2. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Тоа што секој може да го има не ми е предизвик. Отсекогаш сум одела по потешкиот пат, по патот каде знам дека има пречки.
    Рецептот за да ме задржиш заинтересирана е што повеќе да се оддалечуваш од мене. За жал, тоа сум јас. Обожавам да страдам изгледа.

На Rama, Lady Phoenix и presiosaP им се допаѓа ова.
  3. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    SDK
    Uspeh?
    Sto e uspesna licnost?
    Hmmm bi nabrojala mnogu negativni opisi na istata taa ''uspesna''licnost sto neka prodolzi i ponatamu na toj nacin da e uspesna.
    Od takvata uspesnost na takvite licnosti zivurkame na dnoto od bitisuvanjeto.
    A spored mene najuspesnata licnost e taa sto ke te motivira da zacekoris po patot na sopstevnoto seberealiziranje...
    I da na takvata licnost ne i treba diganje vo vis deka e uspesna...
    I taa licnost sum jas,ti,toj,taa,sekoj od nas sto go postignuva toa e VISTINSKI USPESNA LICNOST.

На julie77, galapce, rose60 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Не обожуваш да страдаш туку да растеш и се развиваш во таа која си ти суштински.
    Нема откажување од потешкиот пат. Тој е патот по кој луѓето поретко одат(читни ја и книгата истоимена ваква од Скот Пек мислам беше ако не се лажам).:)

5. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.009
    Се сеќавате на епизодата од Friends кога на Рејчел ѝ приредија роденденска забава еден месец однапред? За да биде вистинско изненадување, нели :D Е па денес се одлучив за нешто слично во врска со роденденот на сестра ми. Само што, наместо забава од мене доби подарок, а наместо еден месец, го доби три месеци порано :lol: Ама па сега го начекав на промоција и го купив, па си реков зошто да не ѝ го подарам денес, наместо да чекам толку долго време. Може да си го носи овие три месеци. Го завиткав, ѝ направив честитка во која го образложив сето ова со Friends, врз неа напишав Happy early birthday, а крајниот резултат беше многу симпатичен. Уште од сабајле ѝ го оставив подарокот и цеееел ден трпеливо чекав да го најде. Цело време си викав: Дај бе отвори го шкафот, пресоблечи се, барај нешто, било што ]:) Го отвори дури по полноќ, јас чекам целата оклештена, а она не го ни виде! Леле ме извади од такт! Се вртам и ѝ викам: Are you kidding me?! Ај врати се назад и отвори го шкафот уште еднаш. Го отвара, го гледа поклонот, стои неколку секунди збунета... Не знаеше што се случува :rofl: Реакцијата ѝ беше priceless :inlove: Ептен беше среќна додека ја читаше пораката, па и кога виде што сум ѝ купила. Ме гушка и ми вика: Леле систер, сега се осеќам како стварно да ми е роденден, ептен не изненади, не знам што да кажам!
    Се мислев дали да направам нешто вакво, да не биде глупаво, ама па си мислам - мене би ми било интересно да добијам подарок порано од роденденот. И замислете наместо повеќе подароци на денот, да ги добивате еден по еден во текот на годината. So cool! :party:

На cresa-jagoda, sweet-cherry, crazylady и 52 други им се допаѓа ова.
  6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.116
    Функционирај без влакна на јазикот.

На crazylady, Dust, Summerlover и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Askopje

Askopje Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2014
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    547
    Сељанко една, цел ден дремеш на фб. и не видела. Муабетов прај го на некој што вчера излегол од пештера, не мене. Алоооо !

На Avokado, vichy и Winter Lady им се допаѓа ова.
  8. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.846
    :sun::f::sun::f::sun::f:Временце убаво конечно се стопли:sun::f::sun::f::sun::f:

На buba4e89, Summerlover, rose60 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    Dobiv seriozna ponuda za brak.:|
    Gospode, sinokja gledajki crtan film zaspav.
    Jas I brak:?:
    :d::drunk:

На sweet-cherry, crazylady, Rama и 31 други им се допаѓа ова.
  10. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.310
    Допаѓања:
    22.611
    Од кој мааа :o :o :o :dance:

11. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Konecno poloziv teorija !:party:
    Sega koncentracija na voznja :!:8)

На crazylady, senza.parole, L.i.n.a.a и 3 други им се допаѓа ова.
  12. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.264
    Допаѓања:
    176.533
    Лош почеток на ден е кога се будиш од звук на хелихоптер кој лета ниско, а ти се плашиш од хелихоптери откако памтиш за себе.
    Добар почеток на ден е кога се тоа поминува и гледаш дека на небото нема ни едно облаче, сите дрвца се расцутени, има малку снегче на Пелистерот, ама се е зелено, весело, размрдано, разиграно.
    :inlove:

Добро утро. :hug:

На Lady Phoenix, purple..m, rose60 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.843
    Веднаш до влезот во мојата зграда има едно земјено патче низ трева кое е многу корисно, како за мене како и за сите што живеат во мојата зграда, нели за да не одат по главниот пат и да мора да поминуваат од кај другиот влез во згрдата.
    Вчера таман да поминам, еден постар човек почна да го повишува тонот од неговата тераса. Ејјј тоа не е пат, не може да поминеш. Не сакам да се расправам и само му реков добро и си искружив. Човекот со бодликава жица и еден камен го заградил преминот. Многу чудни луѓе има дефинитивно.
    Денес ми е страв да излезам, зошто ја косеа тревата, а јас не можам да го поднесам мирисот на косена трева, одвратен ми е.
    Денот е прекрасен, таман цел ден ќе си седам дома, а вечер ќе се дружам (facepalm)(facepalm)

На Скопјетесакам му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Moram i ke gi prebrodam site prepreki vo zhivotot! Mora da sum silna za da dadam sila na onoj na kogo najmnogu mu trebam vo momentov.. Edinstveno shto ne znam e kade zgreshiv tolku, shto tolku losho imam storeno za ova da mi se sluchuva? Zoshto chovek da ne mozhe da uzhiva vo najubavite momenti? Ne znam od kade no ke soberam sila, ke se izborime i ke uspee mojata familija da se izdigne od ova zlo. Kje ne ogree sonce, ke bideme najsrekni znam!

На crazylady, Rama, Sunshine_1979 и 9 други им се допаѓа ова.
  15. snezan4e

snezan4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2010
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    1.203
    :clap:

На purple..m му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.977
    Можеби некогаш во нервоза без да мислам, не паметам, ама во целина не се заканувам, не велам, ниту мислам -ќе видиш ти, ќе дојде ден се ќе ти вратам, или -ќе ме запамтиш, или -да даде Господ... Без разлика дали е пријател, партнер, роднина, ми згрешил ли до точка да нема враќање јас едноставно си одам, убедена дека од моето отсуство поголема казна ќе му нема :D
    И ако си бил чист пред него, најчесто така е, од таа казна, поголема нема.

На Mhhm, Espadrila, crazylady и 17 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Љубомората е само одраз на ниска самодоверба
    Љубомората е дел од карактер и не се лечи
    Љубомората е пречка за да освариш линк со добри личности
    Љубомората е себеизмачување ради успехот на друг
    Љубомората е состојба на мозокот кога си заслепен

Зарем треба некој да Ти каже ?
    Секој ден кенкаш.Друшка ти е олошот во тебе, по цел ден сте сами.
    И АКО ти е...море и малку ти е.

На Espadrila, crazylady, Rama и 20 други им се допаѓа ова.
  18. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    Што сум јас?
    Што си ти?

Ѕвездена прашина и здив на Енергијата.

Насмевката ми е инстиктивна, но движењето одмерено.

Твој потег. :o:

На sweet-cherry, Lella, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  19. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.998
    Не знам за вас, ама кога некој ќе почне да ми расправа за супериорноста на неговиот хороскопски знак, почнува да ми опаѓа мислењето за тој лик... и косава.
    „Ама мора да е по мое, ние овните сме инаетливи до крааај. Леле, пази се од шкорпија, опасно касаме кога најмалку се надеваш, хехехе. Рибите и раковите сме духовно поиздигнати и ја осеќаме секоја емоција кај другитеее.“ - ликови што мува не газат и нема да приметат и мајка им ако ја замениш.

Па дали?
    Толку ви фали некој личен печат, некоја јака карактерна особина, што си се тешите дека бар според хороскоп сте итри, фатални и не знам што?

На sweet-cherry, Oxymoron, crazylady и 24 други им се допаѓа ова.
  20. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.549
    И остави ја неизвесноста да те убие :?:

На sweet-cherry, crazylady, eliesaab и 9 други им се допаѓа ова.