Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.266
    Допаѓања:
    176.569
    Моментот кога некој се обидува да се напрега со тебе за нешто за кое што:
    • не ти е грижа
    • не знајш ништо
    • апсолутно си неутрален
    • до тој момент не знаеше дека постои
    ... и се обидуваш да објасниш се погоре, ама тебе мора да ти е грижа, мора да знајш, мора да имаш став и мора да имаш замисла дека постои зошто ти си во генерално ставен во некоја група, во некои природни граници на некое општество и секој кој е во тие рамки мора да се однесува така.
    Сериозно?
    До кога?

Па дури и зборав со другар за ова ми прај, ова ти е од добро срце и широкоградост, и онака седам позачудена - „Ама јас едноставно не знам ништо за то. Какво добро срце и каква широкоградост?!

:?:

На crazylady, Lady Phoenix, purple..m и 15 други им се допаѓа ова.
  2. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.977
    Во последно време на работа, една ситуација виси во воздух, а не е препорачливо да коментираме за неа. Барем не озбилно, може само да се правиме ко ништо да не е, и да ја споменеме понекогаш на шала, а далеку од шала е. Не ме засега многу, можам комотно да игнорирам, ама јас ли сум ако не кажам тоа што мислам? Ќе се разболам. И денес видов дека ми се исплати ќутењето.
    Многумина знаат што им е проблемот, си го знаат и решението на проблемот ама одлучуваат да живеат со него. Не сакаат помош ни од тебе, ни од никого. Затвори уста, насмевни се и кажи им -на здравје нека ви е. Ако досега тоа би ми звучело лицемерно, како да сакаш да видиш нечиј пропаст, сега велам -нека идат у ку..ц со тој памет. Гледај си своја работа и ништо друго.

На Candid, JuLleE, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  3. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Се секавате кога пополнувавме споменари,имаше прашање: песимист или оптимист?
    Реалист.

Не,не сакам да носам ни лажни розови очила,а уште помалку сакам да гледам низ темна призма.
    Е нормално дека не држам права линија,тук таму се накривува.

Кога раскажувате за вашиот живот со претерување,го чините поубав,скраја да е или полош?

Сите за себе мислиме дека имаме шести сетила понекогаш.
    Е тоа шесто сетило ме оддалечува од луѓе кои држат вештачки прави линии кон било која од трите опции.
    Е тоа сетило ми го стеснува кругот на пријатели.
    Не дека некогаш не згрешил.

Типот на човек кој истовремено се срами од она што е и вештачки пробува да ги залажува другите а и самиот себе си,незнам во која категорија да ги сместам.
    Не остава впечаток дека е песимист а истовремено е многу лош тип на оптимист.
    Зошто лош оптимист?
    Од што е премногу голем оптимист,се дави во сопствените лаги,свесен но неможе да си признае на самиот себе си.
    Ја одбрал опцијата лош отимист,наспроти добар песимист.
    Не за џабе измегу Да и Не,постои Можеби.
    Помеѓу Црното и Белото има и други бои.
    Немора со сила да избираме страна.
    Балансот е опција која треба да постои во нашите животи.

На sweet-cherry, Espadrila, Lady Phoenix и 26 други им се допаѓа ова.
  4. Zenobia

Zenobia Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    193
    Oна кога излегуваш и се социјализираш, само од проста причина да не изедеш се` што има низ дома.
    Па тоа свирка ли свирка по тебе чипсот од фиока со ш`ц мала со сВе, ене ја теглана крем - раце испружила ќе ме враќа.

Ма гитла бре, мамата ваша!
    *дига нос у вис, треска врата и си оди*
    :envy:

На purple..m, calliope, Daydream и 3 други им се допаѓа ова.
  5. macka5

macka5 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2014
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    307
    А јас паа мислев го заборавив.. кого лажешш. Никој само себеси .Доволен беше поглед за да почне срцето да го чувствувам во грлото , да се препотувам , буквално да незнам кај сум... Господе немам шанси со него , тргни ми го од пред очи. Доволно ми беше година дена празни надежи.
    Што ли среќа ќе имав јас ?

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Svetulkaaaaaa

Svetulkaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2015
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    1.457
    Се е кажано
    77188_367536553351360_1763884362_n.jpg

На sweet-cherry, Lady Phoenix, calliope и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.846
    Добредојде Април :sun:нека Април месец ви донесе многу радост,среќа, насмевки и безгрижни моменти :l:

На Candid, CrazyOne, christinnn и 8 други им се допаѓа ова.
  8. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Dobro utro! :)
    Za mene edna kolibka na planina ako moze.

10599138_851251098353283_2907985896915096047_n.jpeg

На sweet-cherry, Lady Phoenix, purple..m и 20 други им се допаѓа ова.
  9. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.468
    Моментот кога сите во петок се договараат кај да одат, а ти си втора смена на работа до 1 (wtf)

На Ketchup и Priroden им се допаѓа ова.
  10. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    2.022
    Допаѓања:
    14.433
    12670555_943863645701418_6445365618410744102_n.jpg

На ceca-1, L.i.n.a.a, Winter Lady и 2 други им се допаѓа ова.
  11. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.009
    Моментот кога ќе ти се јават за да ти соопштат многу убава вест, а ти се плашиш дека е некоја првоаприлска зафрканција :worried: Го погодија денот! Сега се мислам да го исклучам телефонот, да не ми се јават пак и да ми речат: Аааприли-лиии-лииии!!! Кој ги шиша, јас одам да частам :party: :D

На cresa-jagoda, sweet-cherry, Espadrila и 40 други им се допаѓа ова.
  12. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Никогаш не сум го разбирала тоа топло-ладно. Денес ајде си се удвараме, утре не се познаваме. Епа после играј си со ладната вода, што друго да ти кажам :D
    И СДК, животот ми е убав. Ама знаете зошто? Затоа што јас така одлучив (damn I sound like Gruevski :D ) Не ,ама стварно така. И после ми викаат "аха лесно ти е тебе, си уживкаш", е што да правам бе луѓе? Да ми биде лошо само да сте вие на раат? No can do :D
    :d::drunk:

На Lady Phoenix, Elena69221, purple..m и 25 други им се допаѓа ова.
  13. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    175.131
    Sdk srcev udar ke dobiev koga vidov na najnov model na golf stavil prikolka,a vo nea stalsko djubre.
    Srce me zabole.

14. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Частевај, па ако не ја биде работава (недај Боже нели), можеш да кажеш и ти на почастениве април-ли-ли :| :D

На Espadrila, Lady Phoenix, Winter Lady и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Svetulkaaaaaa

Svetulkaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2015
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    1.457
    Девојки сакам да ви кажам дека повеќе не се уклучувам на форумот,едноставно ми сте здосадени и напорни,неможам повеќе да ве читам...знам звучи дрско и безобрасно од моја страна......но да бидам искрена.............ве лажам дами мои АПРИЛИЛИЛИ.:rofl::rofl:
    Баш напротив мислам дека никогаш нема да ми се здосадите!:hug::hug:
    Ова беше да го скршам мразот,да ве зезнам де,са колку успеав вака виртуелно незнам али да знајте ве сакам :l:

На JustFun му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Најголем непријател на човекот е неизвесноста.

На Espadrila, Viktorijaaa5, vitamina и 8 други им се допаѓа ова.
  17. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Сакам да се катапултирам на некое место каде што никој нема да ме најде ,каде што никој нема да гледам од околинава што ме опкружува ,од цел зајадлив народ,љубоморен што незнае на кој начин да те спушти под него..Сакам мирно место ,каде ке живеам без страв,срам ,каде никој за никого не го интересира..Да почнам сосема нов живот од почеток.Ете тоа го сакам ,ама каде и како да си го оставрам тоа..

На ceca-1 и kjukli им се допаѓа ова.
  18. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.090
    Допаѓања:
    44.400
    Велат дека никој не може да те познава онолку добро колку што се познаваш ти самиот. Но што кога ни сам не знаеш кој си? Што кога ни сам не можеш точно да се дефинираш? Многу се изненадуваш од себе и не си очекувал дека баш така ќе постапиш/мислиш/чувствуваш во одреден момент...Како да набљудуваш некоја друга личност. Се' е некако непредвидливо.
    Се стремиш кон промена. До некој степен успеваш (или си мислиш дека си успеал), но не застанало тука. Сепак тоа не била финалната фаза, како што си мислел најпрвин. Си се трудел да имаш што поголема контрола врз твоите постапки, одлуки, емоции и начинот на кој тие влијаат на тебе, пробуваш да ги игнорираш и потиснеш за да станеш помалку чувствителна личност. Колку повеќе вложуваш труд да го постигнеш, некако се чини како се повеќе и повеќе да губиш сила за да успееш во тоа.
    Се трудиш да не се грижиш што мислат другите...Но дали ова постепено ќе премине во тотална незаинтересираност и претерана ладнокрвност, баш она кое си се трудел да го избегнеш? Не знаеш што да очекуваш.
    Се трудиш да бидеш брутално искрен, а понекогаш со таа брутална искреност некого ќе повредиш. Владее хаос, растргнат си меѓу две крајности.
    Примери за тоа каков не треба да бидеш има илјадници... Што кога можеби полека почнуваш да стануваш како нив? Дали твојот пат кон промена всушност се сменил кон нешто поинакво?
    Помислуваш дека конечно си при крај и си успеал. Од нигде никаде, неочекуван заплет. Скршнуваш од оној пат кој што си го замислил и не знаеш кој е следен чекор, ама сепак решителен си и не сакаш да се откажеш. Каде е крајот? Каков е? Кој е крајниот резултат?

Периодов сум мотивирана за да учам и да го совладам најтешкиот предмет што ќе го полагам за 1-2 месеци. Би била пресреќна и презадоволна ако успеам, држете ми среќа, семестаров ќе биде баш напорен. Милиони планови, не толку многу време, ама важно е дека се има мотивација и решителност. (fingers)

Последна измена: 1 април 2016
    На Lady Phoenix, purple..m, Ketchup и 21 други им се допаѓа ова.
  19. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Имам миљарда оружја, тука спаѓа: трудољубивоста, кујната, убавата мисла...
    Тоа ти е како во армија: пешадија, авијација и морнарица.
    Шо треба повеќе, м ?

На денов на лагава, некако сакам да го покачам гласот за една октава...
    Некако како да немам на кој ,м ? :D

На purple..m, Ketchup, vitamina и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Херкул

Херкул Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.296
    Демек собираат донации за „болно дете“, а уствари пљачкосуваат.

Денес кај нас у канцеларија влезе еден човек со оној познат лист за собирање донации. Застарен лист од минатиот век во замрсена фолија. Значи не тропнал, туку си отворил и по ходникот се шуњал. Колегата излезе и го испрати до вратата. После саат време нашите комшии од канцеларијата над нас се пожалија дека на една од вработените и го снемал мобилниот и новчаникот (со лична карта, платежни картички). Вратата од канцеларијата не им била заклучена и тој фино лепо си влегол си пребарал си земал и си избегал.
    Фактички листот во раката му служа за ако некој улета и го праша: „Кој ви треба?“ да каже дека ете собира донации. Пред икс години на колешка истото и го направил еден. Оваа отишла до другата соба за да земе пари од ташна за да му даде, а овој у меѓувреме и го земал мобилниот и здувал.

Ви пишувам за да внимавате на лопови кои крадат среде бел ден, но и убаво да им го разгледате листот со кој собираат донации (датум, печати) за да не подржувате криминалци што сакаат емотивно да манипулираат со вас.

На Espadrila, eliesaab, Jordanovska-K и 4 други им се допаѓа ова.