Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Малку по малку коцките си се местат, а јас посреќна во животов никогаш не сум била.
    Откако сум со него како да живеам друг живот. Нови работи ми се случуваат, и до негде и чудно е, ама се' додека тие работи ме прават среќна, во ред е.
    Ја напуштив работата и најдов друга. Овој пат по струка.
    И дури сега сфаќам дека залудно сум се трудела и сум се нервирала за работи и луѓе кои не го заслужувале тоа, ама па да не беа тие, денес немаше да бидам тоа што сум.

На sweet-cherry, sadgirl21, eliesaab и 31 други им се допаѓа ова.
  2. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.266
    Допаѓања:
    176.584
    Мојата мачка е лажга отепана или јас сериозно не разликвам симптоми, па по неколку дена чекање конечно почнува со пораѓањето и јас сум како татко шо си ја чека жената во ходникот.
    Паничам.
    Сакам мачиња, ама си ја сакам мачката да ми е арна.

Штом ми дозволи да ги видам мачињата ќе ги исфалам со слика :$ :hug:

На sweet-cherry, eliesaab, vitamina и 21 други им се допаѓа ова.
  3. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    6.264
    Абе јас во кој свет живеам ? Цурава 30мин. ме убедува дека имала ниска самодоверба а целиот профил и е селфиња од неа по бикини :^)

На eliesaab, Mama25, Jordanovska-K и 14 други им се допаѓа ова.
  4. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.338
    СДК добро бе до КОГА? До кога ќе трпиме ќотек и омаловажување од страна на некој кој што се замислува дека е над законот? АЛО Илчо мајмуне...ќе го заштитиш ли ти еднаш Вардар од тоа племе скапано семката да му се сотре??? ФФМ МАФИЈА!! Ова Уганда ли е бре будало..Каде беше МВР да ги заштитува фудбалерите не па навивачите на Вардар во Чаир денес???? Абе нема на Градски да влезеш па тигри и волци да те чуваат така наречен претседател на ффМ! АЛО министре проливер ...нели ти е срам бе...каде ги прати ЕБР денес, а? вчера беа на Филип 2ри денес у Чаир ги нема ...македонски деца тепаат будало...утре и твое дете ќе тренира фудбал....
    Јас се извинувам на речник...но емоциите се посилни од мене
    ..
    http://www.mkd.mk/sport/rakomet/inc...ren-so-boks-nastradaa-i-pachovski-i-grncharov

На sanjaeva, christinnn, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.428
    Oнa кoгa збoрувaш нa телефoн и oбјaснувaш сo рaцете кo сoгoвoрникoт дa те гледa. :rofl:

На eliesaab, deskarada, Mama25 и 25 други им се допаѓа ова.
  6. Svetulkaaaaaa

Svetulkaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2015
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    1.457
    Тој шо ми ја згазна мачката аир да не види!;(;(;(;(
    Добро бе ,слепецу кој ти дал возачка?(facepalm)(facepalm)(facepalm)
    Незначи дека ако е ајванче незаслужува да живее!:!:
    Ма ке ти се врати се ке ти се врати!!!!:nod:
    Море само да дознам кој беше,лошо ќе е многу лошо се колнам!:punch::punch::punch::punch::punch:

На sweet-cherry, deskarada, kjukli и 5 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    СДК дека грешиме кога мислиме дека секој миг и секој ден од животот треба да ни е совршен.

Прво, совршено нема никаде
    Второ, убаво е да има амплитуда која ќе ни дозволи да си ги цениме убавите работи и убавите денови

На JuLleE, 24.07, deskarada и 21 други им се допаѓа ова.
  8. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.418
    Ме прашува што им фалело на ниските машки...
    Па како да кажам, пола метро, можеби :?:

На sweet-cherry, 24.07, deskarada и 22 други им се допаѓа ова.
  9. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Ја враќате празната тегла од мармалад назад во фрижидер бидејќи ве мрзи да ја измиете? Јас да. :wasntme:

На sweet-cherry, 24.07, eliesaab и 27 други им се допаѓа ова.
  10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    ^^ Можеш само да ја оставиш во судоперот... И така бидува.:wasntme: Јас така правам.

После сите временски шокови и турбуленции... некако, ко да не се осеќам спремно за летово. Баш, баш сега. :$

На JuLleE, eliesaab, Mama25 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Ама не ми е проблем тањирот, ножот и лажицата да ги измијам, теглата ми е |(. А да, ја оставам и јас така. Ја полнам со вода, демек полесно да ја измијам после... :angel:
    Иновативна сум кога ме мрзи, мхм. :)

На vitamina, Jordanovska-K, Lady Phoenix и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Svetulkaaaaaa

Svetulkaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2015
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    1.457
    Ќе боли секој 4ти Април,ако нека боли.....болиш и ти!:)
    Или болеше....:?:

На 24.07, eliesaab, sugarlips и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.545
    Допаѓања:
    17.153
    Лујџе, не го сфајчајте животот ПРЕмногу сериозно како мене пример.
    Само што зборував со сестра ми и ми олесна. Долго време молчев и ми се насобра. [​IMG] Се работи за 3 машки. Сме се изнасмеале двете. Хаха, јас ги опишувам какви се и се зафркавам ваков е таков е. Мавнат, чалнат, супер е, инаетчија, пијаница, боем. Ама и ти не знаеш што сакаш ми вели. Да и велам.. Веќе се мислев со месеци кој да го одберам...
    Колку е само убаво да имаш сестра и да можеш се да споделиш со неа. Некој кој те знае 25 години. Полесно ми е. Сите што имате дадички да си ги гушкате секој ден.
    Добра ноќ на сите :hug:

На purple..m, marama и sugarlips им се допаѓа ова.
  14. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Не е можно ваљда да после 00.00 часот ми се сменија други чувства, демек друг ден почна? До пред 00.00 ч. бев во минус расположение, и одеднаш ми се промени кон подобро, ми дојде некоја енергија се да отерам у пм, ми дојдоа убави мисли а гледам само 20тина минути поминале :?: ко што вика татко ми: Ва та фа? (what the fuck)....
    Инаку демек сонце деновиве има, убав, ден, сите леле колку е убаво, дрн дрн, абе за кого како...мене на пример ми смета толку топло одендаш, главата ме пука цели денови, да не правам муабет за алергијата од полен, трева, само сум малаксана и ми се спие.
    До пред некоја минута се нервирав, ама сеа како што кажав ми се промени расположението па да си изгледам една епизода со Сем и Дин, и мислам да си легнам. Ни сама не можам да поверувам толку рано да си легнам ама наместо да ми даде енергија, мене сонцето ме истроши буквално.
    Дожд ми смета, сонце ми смета...знам, знам...ама сонцето не ми смета ако се појавува полека и помалку да фрла зраци, а не вака, одеднаш 50 степени, буквално бунда носев до пред 4-5 дена а сега на куси. Па малку осет...
    Инаку чувството кога си игнориран, а пред другите се правиш дека си ок...

П.с. како не си се родив бе во богато семејство и секој викенд да шетав по разни земји, па уште и влогови прават на јутуб за тоа. Ај тие будали ама јас побудала што сум зела да ги гледам...а за учење имам, не дека не....и се нервирам тие во 1000 земји прошетаа а јас бе? е бе мозок заебан, да ти ебам тоа мислите глупи.

На sweet-cherry, purple..m, Anabelle.Amorette и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    Не реткo знaaт дa ми дoaѓaaт слики нa негoвиoт aкт, извaјaн нa ничивиoт кревет.
    Нa сликите нaвлегувa ситен зрaк и јa прoбивa нoќтa сo тaa ритмичнa умеренoст дa не мoжеш дa се изнaситиш и вaкa вo неделa нaвечер влечејќи дим oд цигaрa нa балкoн дa те буцкa желбaтa дa сaкaш дa вoзиш дo мугрите пoсaкувaјќи пaк дa пoзaјмиш нештo штo ти следи.

Гo сaкaм aприл. Ми гo нaјaвувa мaј пред тендa, a сo тoa и летнaтa магија.
    Силнo и се рaдувaм нa импровизираната грaдинa штo требa дa јa уредиме вo скoрo. Ќе рaдувaм и нa пoкaчените притисoци се дoдекa ме пoтсеќaaт и терaaт дa се смешкaм.

Дoбрa нoќ.
    :l:,
    Вaшa М, :makeup:

На vitamina, Jordanovska-K, galapce и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.003
    Допаѓања:
    164.586
    Кога влегувам кај моите се осеќам како во дизни цртан филм.
    Урбана средина, ама од нигде никаде... зајак див...од кај комшиите кај нас во двор. Еже претрчува, влегувам низ врата дома - пеперутки две бели од надвор внатре влегуваат, следно - глувчиња пу пу пу...па да ја комплетирам бајкава.
    Според него имам корелација со некој дизниев цртан, летоска ми се лепеа светулки по рацете, од него бегаа, вилино коњче ми застана на светло сината блуза, мислеше вода е, а пчели ми одеа на вештачкиот цвет во косата. За воља на вистината и комарците ме сакаа, ама не е тоа тема на муабетот.
    Ах да и маца ме дочекува пред врата и спие токму на масата на тераса, како права царица и само ја бркаат да се симне. Животинско царство...

Мајчина прегратка, татков совет... секој по свој дом и убост на душа.

На JuLleE, deskarada, Mama25 и 19 други им се допаѓа ова.
  17. ccca

ccca Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.205

На deskarada, Jordanovska-K, simonna.a и 11 други им се допаѓа ова.
  18. India

India Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2016
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    15.688
    Кога веруваш во себе, никој не може да те уништи.
    Сум имала среќа многу да научам од постарите како не треба.
    Никогаш, не смееш да правиш нешто ако дел од тебе го сака тоа, а останатиот е сосема несигурен.
    Завршив како одличен ученик, еден од најдобрите, мислев ќе продолжам Медицина во Скопје.
    Животен сон ми беше да студирам на некој познат универзитет.
    И така добив шанса, која веднаш ја искористив.
    Дојдов тука сама на 18.
    Потрошив цела година по визи, центари, но не се разочарав.
    Најдов убава работа, и кога мислев дека тоа е максимумот, добив писмо.
    Пишуваше дека ме примиле на еден од најпрестижните универзитети.
    Ми се исполни сонот, се она за што се залагав кога не спиев по цели недели, кога сите мои другарки беа по дискотеки, а некои дури станаа и мајки.
    Јас им завидувам на тие девојки/жени, што толку млади почнуваат да се грижат за мали нови суштества.
    Но мене ми беше тоа недостижно.
    Нема да се почуствувам спремна додека не се изградам како личност.
    Можеби е себично, но знам како е да се бориш сам, кога немаш на кого да се потпреш.
    И благодарна сум на моите родители што ми создале такви НЕуслови, за да бидам она што сум денес.
    Да бидам сигурна во себе.

На Doozy, JuLleE, Svetulkaaaaaa и 21 други им се допаѓа ова.
  19. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Чекаш да дојде викенд,доаѓа викенд и поминува како 1 саат,оффф леле почнав да се осеќам како средношколец.

Последниов период сум под толкав стрес што не паметам вакво нешто,се надевам дека брзо ке заврши и ке биде све како што треба и под контрола.

Имајте убав ден.

На Mama25, joy1 и kim.k им се допаѓа ова.
  20. JonyBravo

JonyBravo Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    2.142
    СДК после 24 саати неспиење, а причина непозната, се осеќам ко умрен. Нз дали е заради апстиненцијата од кафе(а вчера 4 чисти и долги ги дрмнав) или поради сите перипетии шо ми се случуваат, појма неам. Ќе гледам да дремнам барем саат два, па да видам малце и од овој ден, прекрасен е, сонце и пријатни пролетни мириси. И се е тоа премногу добро само ако немаш за учење!!!

Добар ви ден :)

На eliesaab и crazylady им се допаѓа ова.