Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Svetulkaaaaaa

Svetulkaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2015
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    1.457
    Некој лица многу во филм влегат.
    Игледа до вчера забораја кој се и шо се!:wasntme:
    Госпо на помош да муе :D
    ЗАГРЕВ!!!!!!!!(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)

На Mr. Right, crazylady, simonna.a и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Сакам да кажам дека бедни се луѓето, најчесто мајките и нивните блиски кога ги сликаат децата по болници со уплакани очи и ги објавуваат на ФБ. Додека нив нешто ги мачи тие си прават фотки и дремат на ФБ.

Бедни сте! :puke:

На sweet-cherry, purple..m, QweenSM и 22 други им се допаѓа ова.
  3. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    802
    Допаѓања:
    2.963
    Некои карактеристики што ги поседувам не ме донеле далеку у животот. Но, горд сум на себе што имам осет и што колку и да е нешто лесно достапно, а јас знам нешто дополнително, знам да се тргнам пошо едноставно е погрешно.

И не можам да сфатам како и зошто некој кога би знаел, би ја користел ситуацијата и би манипулирал. Уствари можам, али пребедно ми е дури и да го пишам.
    Да познавам некој од тие би му плукнал у фаца.

Не можам повеќе да се објаснувам, али ќе останам нормален и со осет пошо не можам ни да замислам колку ниско би паднал ако дојде ред со ова да манипулирам.

На purple..m, Lady Phoenix, Emy867 и 12 други им се допаѓа ова.
  4. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.310
    Допаѓања:
    22.611
    СДК се стопли времето и одма друго си е, радост.
    Дома прибирачка веќе нема 8)8)

На vitamina, QweenSM, Lady Phoenix и 11 други им се допаѓа ова.
  5. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.871
    Допаѓања:
    101.835
    Некогаш во училиште кога одевме знаевме да ги режеме моливите зашто се скршило „срцето“ на моливот.
    Со режењето ,моливот повторно пишување но беше се помал и пократок,некогаш и одвај да го држевме во прстите.Ама пишуваше.
    Скршеното срце го смалува векот на моливот,ако ме разбирате што сакам да кажам.

На sweet-cherry, SnowWhite8, vitamina и 33 други им се допаѓа ова.
  6. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    „Токму во моментот кога помислив колку сум сама во животот, Eзан се прочита. Се засрамив.“

На vitamina, Lady Phoenix, theowndemon и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Од кога не сум била у конфликт со себеси ? Чек да ми текне:?:, од кога имав слободно време?!
    Ееепа да. Се опуштам ли, готово лаѓите ми отидоа. Под притисок повеќе се реализирам, море, море:!:

На vitamina, purple..m, theowndemon и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Svetulkaaaaaa

Svetulkaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2015
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    1.457
    http://www.alo.rs/marija-skocila-u-smrt-zbog-ljubavi/43832 Господе божеееее,шо не ќе прочиташ.:o
    Ете денешната младина,абе родителите се криви шо на 13 години и даваат толку слобода.
    Си фатила дечко,тие тоа го знаеле и ја казниле со одземање на телефон на само 2-3 дена омг!
    СТРАШНО!!(facepalm)
    Јас на 13 години несмеев без прашање до продавница да одам!
    Ќе речиш ај 21 век е,ама на 13 години да знаат дека ќерката страда поради љубовни проблеми и тие да ја казнат со одземање телефон.:^)
    Да да 21 век сме,од 12 години одат по дискотеки до 4-5 сатот лудуваат,пушат,пијат се дрогираат после пропаѓаат,не се децата криви,родителите се!:!:
    Малце од малце построги да се!
    СТРАШНО!!:x:x

На theowndemon, Victorian, GirlLove и 2 други им се допаѓа ова.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.116

Denes vaka

На vitamina, purple..m, theowndemon и 6 други им се допаѓа ова.
  10. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Епа светулче баш заради тоа што сме 21 век треба да дигаме ручна за малдинита зошто еве вака ке слушаме се почесто..технологијата ова го права ..јас сум против технологија...

На theowndemon, GirlLove, Mr. Right и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Читател

Читател Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    5.807
    Бидејќи летово ќе одам во Америка многумина ме прашаа дали планирам да останам или ќе се вратам ?

- Мојот одговор е дека изборите на 5-ти Јуни ( ако ги има ) ќе одлучат дали ќе се вратам назад :)

На eliesaab, theowndemon, Mr. Right и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.843
    Најдобро чувство на целиот свет е кога ќе си седнете со љубовта на вашиот живот, поранешен симпатија од средно до момент на прво гледање, на клупа во парк, кога ќе ве прегрне и ќе ви каже некоја тајна за него.
    Ми верува, а може и ќе ме засака некогаш. Трпение само и се ќе си биде супер.
    Од Понеделникот ми тргна со шетање, па си викам зошто цела недела да не помине така :)

На GirlLove и Rirri им се допаѓа ова.
  13. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.649
    Допаѓања:
    33.257
    Свекрва ми плеви расади, а јас седам и ја гледам.:x

14. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Влегуваме заедно со сестра ми во маркетот, а таму, стои долгогодишниот, некогашен дечко на мојата тетка. Сега, застанат со својата сопруга. Влегуваме, а тој ноншалантно не приметува, застанува и се загледува. Сите знаеме во што е работата, личам на неа. Се поздравуваме, а тој не знае што да каже, едно среќен што не гледа, но мене не ме видел од мала. Akward тишина, а на мене уште понеугодно. Сопругата не рече ништо, одби да се поздрави, само ми упати ладен лош поглед, бидејќи и таа сфати колку е 2 и 2, а јас налево круг и си реков I'm out.
    Ни беше дел од среќното детство, најдобра личност на цел свет. Жал ми е што го повреди, не го заслужуваше и жал ми е што денес го потсетив. I wish I could say I'm sorry.
    What a day.
    :d::drunk:

На mila1111, eliesaab, Lella и 15 други им се допаѓа ова.
  15. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.221
    Се помалку им се обрнува внимание на животните и има луѓе коишто намерно го прават тоа. Видов вчера едно прегазено маче и цел свет ми се сруши. И не е првпат. И кучиња и мачиња, што ли им имаат направено. Понекогаш ќе подадам по некое залаче, чисто поради гревота и сожалување, оти пак и на мене нема да ми стаса. Што да им направам кога ни самите не знаат да се пазат. Дали е поради само интуицијата што ја имаат, а не и разум како кај луѓето. Не дека и луѓето не се предодредени на вакви казни, но знаат рационално да размислат, што кај животните не е случај. Што им сметало едно кутро животинче , та да го убијат. Зошто човекот е таков злосторник?!
    Во природата се функционира по еден систем од правила. И тие правила важат во сите области. Предатори и предадени. Доминантни и жртви. Се е борба за опстанок... да се дојде до парче леб. Посилните ги убиваат послабите. Дали животот не поставува пред тест? Тоа за оние што не знаат да се пазат. Да се пазат од посилниот предатор. Од природата.
    Целиот свет, сето општество се упатува кон една цел, се стреми кон едно нешто. Кон поубав и кон помодерен свет. Ако комунизамот и социјализамот се круна на уредувањето, тоа значи дека сите стремиме кон тоа.
    Приетно

На eliesaab и kjukli им се допаѓа ова.
  16. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    2.459
    Абе напишав долг пост и фанав цел го избришав! Она кога сакаш да си се искажеш ама од умора некоја, не ти идат убави зборови.

Ај здраво! Како сте?
    Ја сакам да кажам нешто. Сега пишувам и не бришам!
    Еве вака
    Ова ми се вртка во глава
    Ова
    Мене мислењето само од ептен најблиските ми значи. И ме допира. И може да ме предомисли. И може да ми помогне. И може да ме направи подобра личност. Затоа што најблиските не ти мислат лошо. Не.
    Ама кои се најблискиве освен семејството?
    Еве вака
    Ниту роднините. Едвај еден двајца освен семејството.
    Ја да ви кажам.
    Ако ?
    @Mr. Right плус ти. Да. Камо да бевме од исти градови па да си се дружевме! Стварно другарче, ептен ми значиш за кратко време! Не знам оти така ама ете така!
    Плус една едваај две другарки.
    И толку драги феминки. Камо да беа повеќе ! Камо да беа повеќе вистински другарки ! Ама јок бе! Нема. Океј
    И толку , убава вечер.
    Се мислам дали филм да пуштам, ама не ми е ни до тоа некако.
    И нејкам да сум сама дома, ич не ми е убаво. Ме тера премногу да размислувам. А доволно размислував. Мое е да се трудам , се друго е секако во Божји раце.
    Верба, Надеж , а Љубов? Каде си љубоввв?
    Бај бај.
    :*
    мн долг пост ова.

На purple..m, theowndemon, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Вака кога ќе се свртиш, сите прават некои искулирани фаци, демек ништо не допира до нив|(...
    Како тоа совршено калкулираме со емоциите, со чувствата . Па си ги криеме чувствата еден од друг, демек, можеме да ги контролираме.... ФИЛМСКИ ЛАДНОКРВНИ ШИЗИЦИ.

А колку сме поотворени, сме покул, колку повеќе сочувствуваме со другиот сме поголеми шизици... Маестрална заблуда,али оди па објасни му:wasntme:

Последна измена: 6 април 2016
    На vitamina, purple..m, LUCI 99 и 10 други им се допаѓа ова.
  18. programerka-2nd

programerka-2nd Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    53
    Што им е на маживе во последно време? Да не имаат добиено? Боже Господе...
    :@:@:@:@:@:@

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  19. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.545
    Допаѓања:
    17.153
    Треба да ги сакаме луѓето. Сите луѓе. Без разлика. Дур и оние што ни наштетиле треба да ги сакаме. Не за нив, туку за нас. За наш мир.
    FB_IMG_1459974886224.jpg
    FB_IMG_1459972956258.jpg

На purple..m, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Svetulkaaaaaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    сдк
    кога ќе се сетам до пред некогаш сакав да му родам цел фудбалси тим деца ми иде да се звекнам со глава во зид:headbang::headbang:ама љубов на долги стази ептен перде прави арно што успечно ми ги изоперираа . Сега гледам све,све ми је транспарентније...и неговата љубов што никад не била кон мене туку кон тоа што јас треба да бидам според него:@.

На Winter Lady и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.