Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. ccca

ccca Популарен член

Last edited: Apr 9, 2016
  2. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

So true my queen. :d:

IMG_bd77cf2d1a50730b94cd01ba66079df7.jpg

sweet-cherry, Lella, Rama and 16 others like this.
  3. deskarada

deskarada Форумски идол

Никогаш не се фалам, мразам да се фалам, не сум тој тип, уште помалку сум нарцис, ама бившиот нашол лоша имитација на мене, па уште се занесува пред мене wow, колку патетично.
    Многу убаво се почуствував баш напротив, можи да глуми лудило колку сака, ете му дете кое му се лигуши само на фб глуости срцина, а да ли таа знае уште кога беше со неа мене ми се лигушеше, па сега ќе глумиме лудило.
    Вака кога ќе размислам со кога сум била цццц.

Па после ние женските сме биле комплицирани, ах :D

Искрено денот ми го разубави :rofl:

Rama, crazylady, Kukla994 and 4 others like this.
  4. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Имам глувонем колега со срце што збира љубов ко за цел свет. Ни малку фрустрации и гнев во него што живее со тој хендикеп. Напротив, постојано е насмеан и сите се чудат од каде толку позитива во него. Дури и кога некој ќе му ја истресе цела негатива и нервоза, а овој читајќи од усни и фацијални експресии само ќе наведне глава, ама ете го за некоја минута пак со осмехот. :sun:
    Многу ме исполнува, ме смее и постојано учам нешто од него.
    Секое утро ми купува по нешто за јадење или пиење, и дури не сака ни да ми земе ресанка од тие што ми ги купил. Душа.
    Девојка му мора да е многу среќна покрај ваков редок примерок на човек во секоја смисла на зборот. :sun:

Alex.T, sweet-cherry, Lella and 52 others like this.
  5. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Шо безврска муабет ми е онака ако спомнеш дека не јадеш нешто и одма ти скокаат „Ауууу па ти немаш вкус, не знаеш шо е убаво.“
    Као, океј е. :D
    Ме боли ташак дали е убаво или не.

Друга ствар е шо страшно немам трпение.
    Само што се налакирав и се умачкав за 0.45 секунди.
    Брафо! :clap:

sweet-cherry, Lella, bubic.k and 19 others like this.
  6. pamelche

pamelche Форумски идол

За мене совршено е чувството да лежам во чиста постелнина испрана со омилениот омекнувач, надвор пролетен дожд а на радио тивок блуз.
    Убав остаток од викендот.
    :hug::f:

sweet-cherry, Lella, bubic.k and 14 others like this.
  7. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

каде отишол светот
    секретарка со разголени гради да му игра стриптиз на шефот:x
    човече(facepalm):rofl:

mila1111 likes this.
  8. Ketchup

Ketchup

Викaaт кoгa нештo бaрaш не мoжеш дa нaјдеш, a кoгa не гo бaрaш гo нaoѓaш. Еве јaс тaч пенкaлцетo сo месеци не гo бaрaв и сè уште ми немa сaмo излезенo пред oчи. :drunk:

Rama, vitamina, Marjan007 and 15 others like this.
  9. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Страшно забавно ми е препородувањето. Знаете, мислам на оној момент кога некој ќе "прогледа" после некој турбулентен настан. Е од тука па натаму, личноста знае како треба, има искуство а со тоа и мудрост. Пред тоа од носот подалеку не гледала, а сега е светлосни години нанапред.
    Чекај, чекај, од каде сето тоа? Што мислеше до пред некое време? Паметот кај ти беше? Ахам, не го арчеше. Епа така оди тоа уствари, некои личности сфаќаат, ама малку подоцна.

За жал, добар дел од мачениците и после искуството живеат во илузија.

Зошто толкава огорченост кон некого што на ниту еден начин не влијаел на настаните и одлуките твои? Од каде? Изгледа е лесно бесот да го исфрлиш на другите. Моја препорака е да си набавиш боксерска вреќа.

Rama, Jordanovska-K and purple..m like this.
  10. crimson

crimson Форумски идол

Кај да најдам таква секретарка? :D

11. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Би сакала да те сакам. Има нешто во тебе што прави срцето да ми чука забрзано. Да се насмевнам. Кога ќе те видам, нешто во мене се буди. Срцево ми е уште живо, ти ми го покажа тоа.
    Но се плашам. Знам дека не си тука за да останеш. После се, ти ќе продолжиш, ќе морам да продолжам и јас.
    Кога сум со тебе, се молам времето да застане. А тоа поминува толку брзо и безмилосно, и колку повеќе се обидувам да го задржам, толку повеќе ми бега. А во исто време се молам ова чувство да престане, зашто не е добро ни за тебе ни за мене.
    Зошто баш сега? Зошто на крајот? Каква подла игра си игра моево срце со мене? Зошто пак морам да се подготвувам за разделба, баш кога срцето во мене почна да цвета, кога деновите ми се обоија во живи бои, кога повторно почувствував трепет во срцето?
    Дозволи ми уште да те гледам, да те пијам со поглед и во мене да се разлева среќа. Дозволи ми оддалеку барем да ти се воодушевувам.
    Не, не смеам да те сакам. Премногу е за моето рането срце да се впушти во уште еден сигурен и однапред одреден пораз. Оваа битка ја изгубив уште пред да започне. Жалам само што на срцето не можам да му наредувам. Диво е и жедно за љубов. Морам да се спасам себе. Не смеам да бидам вљубена во тебе, иако срцево те бара секој миг, тивко плаче за тебе. Спаси ме и не погледнувај во мене со очите во боја на небо, не ми кажувај убави зборови. Не би можела да издржам. Спаси ме, не ме терај да сакам. Не смеам да бидам вљубена во тебе.

senza.parole likes this.
  12. lunicka

lunicka Форумски идол

Јa гледaм ,еднa oд нaјуспешните менaџерки вo Мк зa минaтaтa гoдинa.Пa нaдoлу кoментaри oд типoт
    ,,прекрaснa",,,вистински избoр",..,,дaмa''...
    Не се сoмневaм вo тoa нo се сеќaвaм кoгa мoлеше кaј нaс дa спржи 2 јaјцa дa јaде,дa се искaпе,испеглa...
    А кoгa јa зaмoлив зa пoмoш дoбив сaмo ,,seen"...
    Небитнo, кoјa сум јaс всушнoст,гoлтaркa...

sweet-cherry, Doozy, Annath and 20 others like this.
  13. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Дволични луге колку ти сака душа има само нема човек ех моја чудесна земјо.........

14. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

@Elissa falaaaaa I na tvoja glava :P
    E sho, ajde, tebe ti e redot :!:
    :hug: :*

@Summerlover Samerka, boga mi I jas edvaj se zamisluvam xD
    Tnx :hug: :*
    :drunk::d:

@Marjan007 Hahahahahn ostaj ti dva ,tri...ti si prv I priv I ke ostanes, vtor I onaka nemozes da bides :P
    Fala zlaten:hug: :*
    Da, da, inaku ke se vidite, organiziram sredba ama nemam sega tolku vreme. Ke bide vo bliska idnina:P

15. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Сакам некој да ме гушни;(

16. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Ela :hug:

Alex.T, eliesaab and GirlLove like this.
  17. toogood

toogood Популарен член

Sabota sabajle

Porano sme stanale da go fatime denot. Super soncevo, uslovi za planinarenje, a nie se cudime sto sega.
    I op ako sam neznaes da go organiziras denot, denot ke te organizira tebe.
    Se fakam za kujnskata cesma i od nikde nikade pocnuva da sprica voda nasekade.
    Ete odma se organizira denot, brisenje, kupuvanje nova cesma, montiranje....
    Zabavno :doh:

Cka and poenta like this.
  18. julie77

julie77 Форумски идол

Тркалото наречено живот, сеуште се врти Луничке моја ;) Сега некој е високо утре многу јако треснува на земја нели ... А некој може и да се вивне на врвот :*

СДК ... кога сте вистински пријател, секогаш добивате вистински луѓе во вашиот живот. Кога имате образ и почит, ви се враќа тродупло.

Annath, IronLady, ph.orhideja and 8 others like this.
  19. Emy867

Emy867 Форумски идол

Што е толку забавно во животната школа која што ја стекнуваш после одреден настан/случка кои ти го одбележуваат животот?! Никогаш не си почувствувала дека од сопственото искуство најмногу се учи?! Или ти паметна си се роди и со тони научени лекции уште од денот кога прогледа?? Уште не ти се разјаснило дека некои работи и несреќи во животот не можеш да ги избегнеш и спречиш колку и да си ПАМЕТЕН? Ај може ќе ти се разјасни па и ти ќе добиеш такво просветлување како оние кои ги исмеваш.
    Само колку да се искоментира и измрчи нешто.

blueberry93 likes this.
  20. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Толку добро глумам што никој не приметува дека сум во депресија? Толку сте слепи бре што не гледате колку ми е тешко? И дома, и другари/ки, и факултет и сите? Толку добро се кријам? Толку не сфаќате дека се јадам сама? Толку не можете да замилислите како ми е? Толку сте глупи? Толку не сфаќате дека барам психолог? Разбира некој дека плачам секоја вечер пред да легнам?
    Ама неее, никој не се прашува јас како сум. НАсмеана, ведра, се зезам,така? Епа не е така ИДИОТИ ЕДНИ.
    Одете, уживајте, забавувајте се, не сакам никој да видам. Ќе дојдат и моите 5 минути, ќе видиме тогаш кој е кој и што е што.