Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.362
    Како е можно секогаш кога ми е најтешко, кога не сум океј, кога имам проблем или се случило нешто наместо дечко ми да ми помогне и да е тука за мене и да ми е рамо за плачење, потпора и поддршка- тој стално успева да ме доизнервира, да се искара, да ми направи три пати потешко!
    Значи не можам да сфатам.
    Кога него му тешко јас гледам да му олеснам да му помогнам да придонесам некако или барем ако не можам да помогнам да не одмагам.
    Тој друга приказна. Не знам дали намерно е или ненамерно е ама искрено ова особина или шо и да е мене често ме премислува за него. За дали пример би можела да сум со него до крајот на животот.
    Не планирам јас кога ќе имам проблеми и маки и ми е тешко, а од тоа сигурно ќе има на куп, сама да си врвам низ тоа па и плус тој уште повеќе да ме нервира. Стварно нема смисла. Утре има разговориште да направам. Голем е, време е да порасни и да престани да се понаша како тинејџер себичен.

На vitamina, galapce, anichka94 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. sever123

sever123 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    98
    Трета година, средношколска ексурзија низ Европа. Сите сакаме да одиме, но не сите можеме да си дозволиме. Затоа нашите директори одлучија ние 10те деца од генерација кои не идеме, да бидеме казнети и да одиме таа една недела на часови, со испрашувања, без никакви отсуства бидејќи ние не сакаме да патуваме, според нив. Според нив ние децата што останавме сме прости, не сакаме да шетаме и да запознаваме нови работи.
    До сега, вака никогаш не е било. Секогаш кога имало екскузија, децата од генерацијата што остануваат имаат така кажано 'одмор', бидејќи никогаш до сега децата не биле исмејувани од професорите со зборови како 'пфф немаат твоите 500€за екскурзија, а-ха-ха'.
    Криво ми е што нема да идам, ама шо кога не можам да си дозволам. И даз ме боли исмејувањето од таквите 'професори'.

На sweet-cherry, macka5, vitamina и 31 други им се допаѓа ова.
  3. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @sever123 Мразам кога некој не разбира дека друг можеби нема. Мразам ваквите исмејувања, особено кога доаѓаат од некој што себе си се нарекува академски граѓанин. Ем ми се крши срцето, ем ме револтира.
    Но, не грижи се мила, тркалото се врти. Правдата кај и да е стасува. Не се нервирај :hug:

На macka5, vitamina, sever123 и 13 други им се допаѓа ова.
  4. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    14.447
    После 2 часовна дружба со едно детенце од 5 години сфатив колку јас сум пораснала.Очигледно некои работи ги забораваме со текот на годините.Од децата може да се научи многу од тоа колку е важна искреноста до тоа колку забавен може да биде животот те. колку забава може да има дури и во обична песна.Сите треба да учиме од децата,тие се најневини,најискрени и најслатки.Добра ноќ феминки... :*::hug:

На vitamina, IronLady, purple..m и 8 други им се допаѓа ова.
  5. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.619
    Tуку ќе се најде некој идиот од нигде никаде да те дави за нешто со што немаш апсолутно никаква врска.

На Svetulkaaaaaa, S.o.F.i и Summerlover им се допаѓа ова.
  6. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.022
    СДК дека јас толку цврсто решена да го заборавам дечкото кој што влезе во мојот живот и за кратко направи хаос и оооп денес ми пишува неговата бивша, со која сум имала само едно бледо здраво, сега ми споменува кафиња и дружба. Хаха ова само мене може да ми се случи, ама баш ми е смешно и воопшто не се замарам. Интересен ми го направи денот. Ама немора до толку лицемерие цц :D

7. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    @sever123 јас сум фрапирана од ова однесување. Прв пат слушам дека некоја личност која себе си се нарекува "просветен работник" на таков начин потценува некого. Не е срамно, жално е.

Нејсе, сите агенции даваат гратиси кога се одржуваат екскурзии со голем број на ученици. Не ме фаќај за збор, но во секој клас, од да речеме 20 ученика има 1 гратис, ако знае некој поточно, нека каже. Екскурзијата во агенција е 250 евра, нели вклучен е патот, сместување во хотел и влезници, па за трошок таму - кој, колку има.
    Во мојот клас имаше ученици кои беа во иста ситуација како тебе, ама со тој гратис, со некоја помала сума за трошење беа и тие ученици. Се распрашавте за тоа, запознаени сте?

На vitamina, Stories, sever123 и 9 други им се допаѓа ова.
  8. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    СДК
    Сакам да си најдам работа по стуката (прехрамбен технолог сум ТМФобрзоавана) а не само по маркети и помали фирмички. Со колку мерак сум учела и киснела во лаборатории за да само кујната сега ми е импровизирана лабораторија. Знам дека не смее човек да се разочарува ама какви се можностите во знашава земја се поникакви од ден на ден коса ми се дига на главава и така наелектризирана неможам раат да се наспијам како во деновите кога активно работев и работа што не ја сакав.Толку ли многу барам како и останатите незнам ти колку што не бришат од евиденција пред избори????:o

На ceca-1, purple..m, Baby-bubu и 6 други им се допаѓа ова.
  9. mila1111

mila1111 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    397
    Cest sekomu, doverba nikomu

10. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    Sakam da kazam deka ne glumam vekje srekjna. Ami sum :D

На sweet-cherry, vitamina, IronLady и 21 други им се допаѓа ова.
  11. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.004
    Допаѓања:
    164.614
    Само денов да помине со позитивен исход.
    Или ако не е позитивен да имам сила да го прифатам тоа што не можам да го променам...

На tirkenbal, Lady Phoenix, purple..m и 3 други им се допаѓа ова.
  12. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Ги гледам...

таа - дојди small boy, јас ќе ти го отворам чоколатцето
    тој - thank you girl, ја шлапа:* I love you! сакаш ти малку?
    таа - шшш.. биди quiet брат, нани little baby
    тоа - се смее во сонот

Јас :inlove:

На vitamina, galapce, Sky-butterfly и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Не смеат да се заборават
    Почивајте во мир!
    13007095_918417128279593_7667463858797577941_n.jpg

На Viktorijaaa5, galapce, crazyinlove19 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.954
    Допаѓања:
    31.490
    Одамна почнав да верувам дека кога нешто толку сакаш да го оствариш ќе го оствариш.
    Полека почнав да се искачувам на скалата на успехот, се повисоко и повисоко.
    Иако не искажувам многу, онака скромно, многу сум горда на себе. :muscle:
    Колку прекрасен ден :sun:

На macka5, vitamina, crazylady и 13 други им се допаѓа ова.
  15. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.423
    Допаѓања:
    78.204
    Во право си се даваат гратиси ама тие гратиси обично ги земаат професорите. Мислам дека даваат по 3 гратиси ( барем јас кога бев средно даваа 3 гратиси ) и борба водев со професорите да се дадат тие гратиси на ученици што немаат, а не да си ги земаaт они. @sever123

На Summerlover, purple..m, kjukli и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.619
    За вас не знам, но мене утрото ми почна со два заљубени гулаби на мојот прозорец!

Имајте убав остаток од денот! :*

На macka5, vitamina, Summerlover и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Дал си среќен, ил несреќен... ама да си најдеш вистинска личност да си споделиш.

На vitamina, Summerlover, Jordanovska-K и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.401
    СДК денес не бев во школо.Супер денот помина.Добар успех направија кошаркарите.Ама секогаш има некој што ќе те изнервира до крајност..

19. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.984
    СДК, знаев дека не е нормално да не чувствуваш ништо.

Прво празнина, па лава од емоции, рушиш и уриваш се' околу себе и на крај... Срцето ќе ти испадне од градите, рацете ти се тресат, грутка во грлото.

Е нема, нема да ме покосиш и овојпат. Едноставно, нема. Одбивам да се предадам.

На sweet-cherry, vitamina, Summerlover и 15 други им се допаѓа ова.
  20. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.173
    Zaboravi go malecka. Ti za nego bese samo novcanik. Koga svati deka toj ke bidi ispraznet te otkaci. Samo toa treba da go pamtis od nego. Ne gi pravi Istite greski poveke. Zatvori go srceto taka e najdobro