Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
    Го знаете она кога се чувствувате како некој да ви стапнал на градите ?
    Тоа е болка,појака и од забоболка.
    Кој осетил знае.
    Дај боже што побрзо да ја снема.

На vitamina, Summerlover, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 15 други им се допаѓа ова.
  2. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    17.213
    Постојано сум осудена да дишам ист воздух со една глутница нелуѓе... Од нив ми се чини како да се скаменив... Заборавив да се смеам... Устата како да ми онеме, зошто од нив не се доаѓа до збор... Единствено ,,добро'' што видов од нив е тоа што ми ги отворија очите доживотно... Покрај цело нивно чукање во гради кој на кој му чува грб, сфатив дека единствено кај што можам јас да го потпрам својот грб е ладниот ѕид... И тоа е тоа што ме тера да издржам!

На Ingvild, Emy867 и Snow-Star им се допаѓа ова.
  3. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Можам ли да си мавнам сама на себе едно 57361418 шамари? Ќе научам ли јас да си преќутувам кога е потребно? Некогаш навистина сум немилосрдна и кажувам сурови работи кога не треба. Сакам да научам да бидам помека, повнимателна. Помини замини, повредувам по малку. Нетолерантна и избувлова до немајкаде сум станала. Е претерав.
    Морам некако да се поправам, морам да си го средам ова однесување. А сега, морам да смислам како да се извинам. Ни тоа не знам. :(

На sweet-cherry, vitamina, IronLady и 24 други им се допаѓа ова.
  4. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.549
    Допаѓања:
    17.156
    Ако некој вози ноќе велосипед без светла и носи огромна чанта знајте - наставник е.
    Да, само шо се прибрав од работа.
    Гладна, ненаспана и ме боли глава. А денеска имав само 2 часа.
    Цел ден шетав и легнав да одморам. И кога станав за на часови сфатив дека I screwed up.
    Изморена до бесвест. Точакот, чантата и на работа.
    А сега одам во карантин.
    Соба, тишина и книга или филм.
    Чао,НЕМОМ ПОЌЕ!

На vitamina, purple..m, senza.parole и 4 други им се допаѓа ова.
  5. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Пролет е надвор, пролет е и во мене. Некогаш одамна мислев дека не сум способна волку силно да чувствувам.
    Тој насмеан лик и мирен, спокоен глас, мирно но достоинствено држење. Сега кога се обидувам да се сетам, не знам точно кога и како се случи. Изгледа било подолг процес. Изгледа со секој ден што одминуваше јас откривав некоја нова црта на тоа лице, нова карактеристика. Иако времето оставаше траги, нови и подлабоки, знаев дека за мене нема ништо поубаво, посвежо, посветло.
    И откако ќе помине се, знам дека можеби ќе ми го заборави името, ликот. Ќе запомни некои други. Понекогаш се прашувам дали ова чувство е проклетство или благослов, и зошто се разбуди во мене?
    Можеби само ми се допаѓа тој смирен, нежен и ненаметлив карактер. Таа појава што истовремено и ме смирува и ме возбудува. Ако на денот на разделбата заплачам, мислам дека работите ќе бидат јасни. Ќе знам дека сум го отворила срцето, повеќе отколку што треба.
    Не е ничија вина, едноставно се случи. Срцето си има свои патишта и игра по свои правила. Глупаво би било да се обвинувам себеси или било кого друг. Јас не одлучив да биде вака.
    Што и да се случи, во моите сеќавања ќе остане засекогаш, како една од најособените личности во мојот живот. Во моменти на нервоза и немир, ќе се сеќавам на таа заразна смиреност, воздржаност и блага насмевка, ќе ги затворам очите и ќе ја пренесам врз мене.
    А сега избирам да не мислам на разделби, на иднината, избирам да не се прашувам "Што ако?". Тука и сега е се што имам.

На purple..m и kjukli им се допаѓа ова.
  6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.319
    Допаѓања:
    81.896
    Си седиме утрово на пауза пред предавање со другарка ми и така одненадеж ми вели: „Лелеее, знаеш, ми доцни околу недела дена, кујзнае што ми се случува со организмот вака пролетно.“
    Ја гледам вака благо-осудувачки ко мајка и како вистинска другарка пукам ко од пушка: „Ако си трудна и ако баш за студио-недела ме откачиш поради мачнини, скарана сум ти, да знаеш.“ :(

Се јави пред некој саат да ми каже дека добила, да не ја мислам.
    Ми олесна. :whew::rofl:

На sweet-cherry, Antolinaa, Oxymoron и 17 други им се допаѓа ова.
  7. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    I taka jas so nasmevka si legnuvam I so istata se budam.
    Dobro jutrooo narodeeee ^_^

На Meyremce, vitamina, Lella и 16 други им се допаѓа ова.
  8. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Изгледа само јас и мајка ми, ја следиме истрагата за мистериозното убиството на српската пејачка Јелена Крсмановиќ? :| Да? Е,да.

Сопругот ли е ? :o Да, да, оној со трето око и развиена интуиција од дете. Теоријава им се чинела поверојатна од онаа на астрологот дека според ѕвездите била во забранета емотивна врска. :!:

Јер трето око и помало чувство на емпатија ?
    Де бреее, ја истрескал уште 25 пати откако ја убил :(

Последна измена: 13 април 2016
  9. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    По патот на кој сега ти чекориш, јас од таму се враќам...
    Но, мораш сам да ја поминеш својата траса.
    Сопствените чекори се најтешки...
    А најдобро се учи од сопствените грешки

На vitamina, poenta, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  10. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.173
    Koga i da te poglednam ili mislam na tebe, znam, znam deka si mi prokleto zabranet. Znam deka ne smeam, ne treba, a sekogas vozdishka mi se otkinuva od gradite. Jas sum luda - a moeto srce e najludo. Uste ova mi falese - da se zaljubam vo zabranet i da smeam samo oddaleku da go sakam. Kakvo e ova macenje, dali nekogas ke bidam srekna?

11. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Пријателе по патот кој ти чекориш јас одамна го изодев.И недај боже Господ да ти ги даде мојте чевли,верувај нема да го преживееш она кое што јас го преживеав со Божјата волја и тие црни чевли.

12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.004
    Допаѓања:
    164.615
    Секој гледа свој гз.
    Каква кражба на соработка сведочев, а била на поверење, а не со договор со претходниве.
    Некој ќе рече кој им е крив штом така и ужасно е ако така рече.
    На светов му фали љубов...многу љубов. Ништо ли не ви е свето? Ова не е достоинствено бре!!!
    Не сум во позиција да се мешам и влијаам, но го кажав својот став...

На Mr. Right, sia.bella, senza.parole и 5 други им се допаѓа ова.
  13. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Фаκт е деκа сеκој, во одρеден пеρиод од животот
    ( би ) бил сρеќен... неκој поκасно, неκој .. ПОΡАНО!

На Summerlover му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.090
    Допаѓања:
    44.401
    За една година постара, да се надеваме и попаметна, посериозна, позрела... :D Хепи брдеј ту ми!
    Славењето го одложуваме за викендов, кога ќе биде целото друштво на куп, ќе си славам денес со книгине в читална, некако не ни чувствувам како да ми е роденден. Вчера шеткав, цел ден книга не фатив, денес ќе надоместам. :lol:
    Како што е редот , еве едно виртуелно честење, а јас, како роденденска желба ќе си посакам што е можно повеќе мотивација, трпение, концентрација и волја за да успеам да ги достигнам сите цели кои сум ги поставила.
    Cheers! :d::beer::^:

Последна измена: 13 април 2016
    На sweet-cherry, bittersweet, CoverGirl10 и 40 други им се допаѓа ова.
  15. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    2.022
    Допаѓања:
    14.433
    Кога некој те сака,те чува,те љуби,те допира,внимава на твоите чувства,бидејќи повредувајќи те тебе,се повредува и себе си!

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  16. purple..m

purple..m Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    481
    Допаѓања:
    3.743
    Денот не можеше поубав да ми биде! :sun:
    Го добивме најмалиот член во фамилијата. Среќна тета сум, пресреќна! :inlove:
    Ве канам на мекици :f:

На sweet-cherry, vitamina, ♡BuBaLe♡ и 20 други им се допаѓа ова.
  17. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Сакам. И убаво ми е. :l::sun:
    Без да ја почувствуваме горчината, нема да знаеме колку е всушност слатка љубовта! :l:

На purple..m, senza.parole, kjukli и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.405
    Одамна не сум имала толку убав ден. Па дури и наместо 8 часа денес имавме само 2. :rock:

На crazylady, Jenniffer, senza.parole и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    Вo пoследнo сум стaнaлa мнoгу вooбрaзенa и сaмoбендисaнa.
    Се штo јaс ќе срaбoтaм сметaм декa е нaјдoбрo зaвршенo, a вчерa се нaдминaв себеси кoгa прoбaв еден фустaн и пoлa сaaт у сoблекувaнa си се пaунев. Сегa пред мaлку седaм нa бaлкoн и пoчнувa дa мјaукa мaчкaтa oд кoмшивкaтa и нa мaјкa ми и викaм: aууу oвaa ме пoзнa декa сум мaче и пo мене мјaукa... :tmi:
    :whew: знaм, не ми е леснo.

:f: :d: :music: :sun:

Вaшa М, :makeup:

На Elena69221, Sanjichka007, vitamina и 13 други им се допаѓа ова.
  20. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.196
    Знаете, во средниот век луѓето мислеле дека Земјата е рамна. Легендата вели дека и ден-денес постојат луѓе кои мислат така, нели им се смеевме на Кајганците што отвориле таква тема. Но не бев сретнала никој таков досега. Денес сретнав двајца, всушност, ги знам неколку години, само што денес дознав дека веруваат во тоа. And guess what? Еден од нив ми е наставник по географија. :headbang:

Денес на часот по географија, наставников блада нешто, си мрмори „што мислите, зошто авионите од Јоханесбург не одат директно до Нов Зеланд, туку вртат од Дубаи?“ Сите молчиме, си викаме што си има ова врска со темата? „Ај да не ви кажувам, не смеам да ви кажувам, новите научни откритија... не е во ред што кажувам ама... (шепка) Земјата не е кружна.“
    Си помислив, што зборува овој? Па ми текна да не зборува за тоа дека не е правилна топка, туку е сплескана на половите нели. И тука заврши дискусијата.

Подоцна на физичко, седам на клупа, доаѓа наставникот и ми вика „Слушна за новите откритија?“ Го прашувам кои, ми вели „Земјата е рамна.“ Тука се шокирав и едно време зјапав во него, го прашав од каде тоа, па ми раскажа како овој по географија гледал некое видео каде што објаснувале дека Земјата е рамна со некои наводни „докази“ кои не знаеше да ми ги каже, и сè што разбрав беше дека НАСА ни ткае заговор со години, дека ни ги направила фотографиите компјутерски, дека нè лаже, дека манипулира итн. И не само тоа, дознав дека Антарктикот ја обиколувал Земјата, имало поставено чувари да не смее никој да припари на Антарктикот и да дознае за тајниот заговор на НАСА. :rofl: Испаднав тотално некултурна, ама не можев а да не се изнасмеам, за среќа не се изнервира, оти ќе ми отидеше незаслужената петка по физичко. Додека го убедував дека греши со најобични првоодделенски докази како ден и ноќ, сфатив дека Сонцето се вртело околу Земјата, и Месечината светела сама од себе. И тогаш си помислив, и така се вративме 5-6 века назад. Дури почна да ми држи лекции, да не сум верувала на сè што ќе прочитам, да сум си го отворела видикот, не значело дека сè што има во учебниците е точно...

Го изгледав дотичното видео, се изнасмеав на слоганите како „GRAVITY IS HOAX", слика од Ајфеловата кула ротирана 90 степени и пишува "meanwhile in Paris" :rofl: Ако ѕвездите биле Сонца, тогаш како трепкале и менувале бои, а Сонцето никогаш тоа не го направило? Или, „очигледно е дека Сонцето и Месечината се со иста големина, а сепак, научниците велат дека Сонцето е 400 пати поголемо.“ Или пак, зошто авионите не летаат преку половите, м, м?
    Во ред, ајде, секој зборува што сака, но она што загрижува е што наставник по географија поверува во оваа глупост и беше готов да ни каже на сите дека живееме во огромна теорија на заговор. И тоа е страшното, многу пострашно од „заговорот“ на НАСА.

А мовие соученици пак, им велам „Знаете ли дека овие мислат дека Земјата е рамна!?“, тие ми велат „Е каква е?“
    Најверојатно, нема да ми поверувате, не ве обвинувам, бидејќи и сама не можам да си поверувам.:x

На Love...music, sweet-cherry, Elena69221 и 16 други им се допаѓа ова.