Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. stranger2

stranger2 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2016
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    147
    Не се сомневам дека се надеваат, ама па мама и тате не можат да ги сменат нивните чувства. Ако родителите навистина си ги сакаат децата, ќе им биде сеедно дали ќе се оженат или омажат. И внуци може да имаат, не е невозможно.

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  2. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.864
    Допаѓања:
    32.488
    Со мислите се навратив на некои времиња...
    Би сакала сега да има некој да ми свири тивко на гитара и да пиеме вино...
    Ахх времиња...Фалат....

На macka5, Ицолгудбејбе, skorpija123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.187
    Допаѓања:
    222.163
    Убаво е да се тегнеш по дома и да легачеш по цел ден во пижами како труден глушец..
    Убаво е во дадениот момент а што понатаму?! Идинината?! Староста?!
    Ќе си приумри човек лежејки пред телевизорот бе!!! Што видел? Што добил? Што стекнал? Што купил? Колку спечалил? Што створил?!

Ама сетики подруго е кога човек ќе се домкне од работа, сработи за денот, земал дневница и капата настрана.. ем допринел за себе пред се, ем за другите, ем знае што работи во животот и колку пари става во џебот! Е тогаш легнувањето во креветот со пижамите е најубаво и најисполнето.

Искуства... само искуства!
    Човек созрева врз база на искуствата и никако на друг начин.

На deskarada, Gosh, sia.bella и 15 други им се допаѓа ова.
  4. 8petre8

8petre8 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2015
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    582
    Убаво е да пиеш розе вино со саканата @Petra777 :inlove:

На Petra777 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.052
    Живели љубави ! :d::d::l:

На H.VAGA, buba4e89, Crna Dama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.036
    Допаѓања:
    36.222
    Секој од нас е приказна за себе. Но, некои параноидни содржини толку се повторуваат во ова проклето секојдневие што верувам дека се ужасно неподносливи за читање при првата средба.
    Добро е кога за се имаме мерка и граница, зашто спротивното поминува во хронична лакомост за која нема задоволувачка терапија.
    Тогаш и самите сме преобличени во некои други што барајќи повеќе и повеќе, го изгубиле и тоа што им припаѓа.
    Идентитет на личноста...

На vitamina, toogood, purple..m и 3 други им се допаѓа ова.
  7. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    2.023
    Допаѓања:
    14.447
    This kind of love.......
    12998560_10153946909016259_6756394502125695830_n.png

На Ицолгудбејбе му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ingvild

Ingvild Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    3.770
    Кога ти претстои напорен работен викенд, петокот си го праиш сабота и недела.
    И затоа што одамна не те привлекува да излезеш и да се начукаш некаде во некоја дискотека, цел ден си го посветуваш само на себе па си средуваш соба, себеси, животот... Се шалам, хаосов за еден ден не може да се среди. Али бар се одморив ко што треба, си испив асално кафе со мили луѓенца без да брзам некаде, си се изнамуабетив, си шетав кученце па викам ај да шкртнам неколку реда тука, одамна не сум имала време за тоа.

Времето лета, јас по него. Па брзам да стигнам секаде па после ТИ ПАК КАСНИШ. Да, каснам кога се тркам со лудово време. Ама магично после успевам се да завршам во краен рок па браво, па пофалби и јас задоволна од себе. Стварно, задоволна сум од себе. И среќна. Затоа што конечно сфатив дека се зависи само од нас и од никој друг. Сфатив дека не треба многу многу да се потпирам на никого и ако сакам нештото да си го завршам како што мислам дека треба, да го направам сама. Од никого ништо не очекувам па и разочарувањата ми се намалија. Правам секогаш по свое и онака како што мислам дека е најправилно па ретко и се каам. Си имам веќе свои круг на пријатели и не ни чувствувам потреба за запознавање на нови периодов. Смачено ми е од се што е лажно и од оној тип - со тебе сум додека имам корист. Ма чао.
    И забележувам дека секој ден си станувам подобра верзија од себеси. А тоа многу ми се допаѓа.

Со него ми е одлично. И не сакам да го загубам. Интересен ми е, мил ми е, за многу кратко време ми се упика длабоко под кожа и прави постојано да се смеам. Ми дава желба да бидам уште подобра, за него.
    И поради некои скроз други причини, деновиве ми поминува мисла да го оставам. Ама на крајот на денов, сепак решив дека не е толку добар ден за донесување на такви одлуки.

Сега ме чека топла бања па најверојатно филм и кревет. Убава вечер ви посакувам и на вас.
    Смејте се, сакајте се, кажувајте им го тоа - луѓето многу често го забораваат и гушкајте се. :hug:

На sweet-cherry, kjukli, vitamina и 9 други им се допаѓа ова.
  9. honesty

honesty Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    297
    Добро каде отиде светов...отварам и читам наслов во рубрика забава: девојката на синот на цеца направи утринско селфи. Незнам зошто јавноста треба да биде запознена со било кој елемент од оваа т.н. вест???

На Ицолгудбејбе, Cka, MiloMalo и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. HappyGirl:)

HappyGirl:) Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2015
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    95
    Утре сум на натпревар. Државен. Досега никогаш не сум била на државен натпревар. Самата помисла ме стресува, се надевам дека се ќе биде ОК. Материјалот е совладан, подготвена сум како никогаш досега. Одиме! Прилеп, чекај ме! :rofl:

На kjukli, Libera, zhap4e и 6 други им се допаѓа ова.
  11. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.231
    Допаѓања:
    13.248
    И после сите навреди и осудувања добиени од нивна страна, сепак се надевам дека некогаш моите ќе ме подржат во некоја ситуација.
    Не знам зошто, но ете, еден мал дел од мене верува дека некогаш ќе застанат на моја страна и ќе ми речат "во право си" или "ќе успееш".
    А никогаш. Ниту еднаш досега не слушнав позитивен збор од нив упатен кон мене.

На Gosh, Winter Lady, CoverGirl10 и 13 други им се допаѓа ова.
  12. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Пред некоја недела, ми беше период на потајни знаци. Оваа недела на превише случајности. Само за добро нека е, за остварување на соништата и подзаборавените желби!
    :d::drunk:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, duffi, vitamina и 3 други им се допаѓа ова.
  13. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Вистинската личност, но во погрешно време.
    Не сум подготвена за разделба. Верувам дека нема ни да бидам некогаш. Животот уште еднаш ме става на испит.
    Што и да се случи, ќе те чувам во сеќавањата и најдлабокото катче на срцево. :(

На sweet-cherry, IronLady, kjukli и 4 други им се допаѓа ова.
  14. SelinaKyle

SelinaKyle Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    2.149
    Веќе толку многу зборев што веќе не знам ни што да кажам.
    Залудно зборам. Како тенџере да тропа.
    Џабе кога од едно уво влегува од друго излегува. А за добро на своето дете зборам, ама нема кој да ме слуша. Од денес молчам.
    Да видиме тишината што ќе донесе, кога зборовите не можеа да сторат многу.

На Summerlover му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    13.350
    Ако нешто мразам најмногу на свет е пред цел кафич, кафана трговски или што и да е, на детето да му се раздереш " Петар седи мирен пи**а ти материна твоја" или "Петар доаѓај ваму да ти е*ам мајката"!!!!! Оооокееј. Дете е те изнервирало, бесно е, трча, прави глупости али брате припази малце како му се обраќаш. Прво ради детето, после ради сите други што те слушаат како се придераваш. А што ми е најтрагично се почесто и почесто ги слушам ваквите муабети помеѓу татко и син/ќерка. Ми иде да му залепам еден шамар на тоа говедото, Петар за рака и во парк да го шетам! :punch:

На IronLady, kjukli, vitamina и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.431
    ... ДА СЕ ИЗБРOИ МЕ...
    Сериoзнo сo вaкoв нaтпис излегле нa прoтест? Тие нaјпрoстите рaбoти нa мaкедoнскиoт јaзик не ги нaучиле, a земaле држaвaвa вo ред ќе јa дoведувaaт...

На Gosh, IronLady, Iva 94 и 14 други им се допаѓа ова.
  17. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.197
    Уште не сум почнала да се тресам како лист, ама ќе биде и тоа наскоро. За да си ја намалам тремата, само ставам нешто во уста за јадење. Не знам зошто. :D Спиев само 6 часа, but I'm wide awake. :wasntme:
    Ме излудува часовников, бавно оди времето, затоа и седам и не се спремам, бидејќи знам дека полошо ќе биде ако седам во осум и пол цела спремна, тапкајќи со ногата. Во меѓувреме, граматиката е до мене, повторувам кога се става запирка, а кога не помеѓу дел-речениците во различни зависносложени реченици.
    Ептен сум возбудена не само поради натпреварот, туку и бидејќи ќе запознаам нови луѓе, една од нив е членла овде. ^_^
    Тоа е тоа, мене ми останува да покажам сè што знам, а вам како и секогаш да ми посакате среќа. :D Притоа, им посакувам на @Tan4ence и @HappyGirl:) да растурат. :hug:
    И толку е, не се секирајте, повеќе нема да има постови за натпревари од моја страна. Овој е последниот, најважниот. :drunk:

П.С. Fun fact: Кирил Пејчиновиќ ја отпечатил Огледало пред точно 200 години. :)

На Аliсe, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Tan4ence и 12 други им се допаѓа ова.
  18. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.784
    Ја така секој ден... :D

На kim.k, LivingGlam, Madam-A и 2 други им се допаѓа ова.
  19. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
  20. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    А кој е тој родител што го "учи"детето да биде геј?

Не знам што ви е толку тешко да сфатите дека така се родиле, никој не ги учел, не е крива околината, разведените родители, западот итн.

Што е толку битно кај им е потомството?
    Зарем сите жени/мажи кој не можат да имаат деца треба да не живеат, да извршат колективно самоубиство?

Како мајка сакам децата да ми бидат среќни, не би се радувала да ми кажат дека се геј ама не би ги отфрлила, нема никогаш за ниедна причина да си ги отфрлам децата.

На sweet-cherry, Jordanovska-K, Gosh и 16 други им се допаѓа ова.